Bulgaria - Grecia
![]() ![]() ![]() |
Bulgaria - Grecia
vallixx |
![]()
|
||
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si la o ora sud de varna sunt destui romani... Dar vremea e mai blanda decat in Grecia (30 de grade fata de 35+), drumul e la jumate ca durata +all inclusive si water park pentru junior care inca nu e la varsta de explorat ruine antice (am fost si la alea prin Side de exemplu dar numai cateva ore, nu o vacanta intreaga). Agenta noastra de turism a zis ca a fost si ea la acel hotel si il recomanda cu caldura.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.188 Joined: 29 May 06 ![]() |
S-a pus praful aici, aproape nicio postare toate vara.
Poate ajuta pe cineva pentru sezonul viiitor, pentru ca sezonul asta s-a cam terminat. Spun clar si fara nicio intentie de polemica, ca nu mai imi place deloc sa conduc si ca prefer oricand un alt mijloc de transport [avion, tren, autobuz, etc] Mai jos, voi expune un calcul comparativ masina vs avion, in ideea ca poate fi cuiva util. Pentru a evita discutii inutile, subliniez ca acest calcul se refera strict la doi adulti. Si ca cifrele se refera la doua persoane [mai putin vigneta, taxa de autostrada, tarif ferry pentru masina, etc]. Concret, in perioada 22.09 - 04.10.2024 am fost in Grecia, pe insula Kythira [in sudul Peloponezului] si apoi cateva zile la Atena. Avion, pret total 585,20 Euro pentru 8 zboruri, bilete luate pe 03.06.2024. 224,62 Euro - 2 persoane, fara bagaj de cala, pe bucata Bucuresti - Atena - Kythira. Desi nu are vreo relevanta, zborul Bucuresti - Atena este operat de Aegean iar zborul Atena - Kythira si retur este operat de Olympic. Biletele le-am cumparat de pe site-ul Aegean. 87,30 Euro pe bucata Kythira - Atena, cu bagaj de cala. 78,30 Euro pe bucata Kythira - Atena, fara bagaj de cala. 124,99 Euro pe bucata Atena - Bucuresti [operat de Tarom], cu bagaj de cala. 69,99 Euro pe bucata Atena - Bucuresti [operat de Tarom], fara bagaj de cala. 281 Euro - masina inchiriata 8 zile in Kythira. Citroen C1, parca 1000 cmc. Aici se pot scadea 104 Euro, adica asigurarea suplimentara full, care costa 13 Euro / zi. Fara asigurarea suplimentara as fi avut fransiza 600 Euro in caz de dauna, cu asigurarea luata fransiza scadea la 100 Euro in caz de dauna. Pretul masinii a fost de 24 Euro / zi, cel al asigurarii 13 Euro pe zi. Pentru ca am platit totul cash, am avut reducere 5% din valoarea totala [inchiriere si asigurare]. 36 Euro biletele de metrou in Atena, pe bucata aeroport - oras - aeroport. Am stat mai mult de 3 zile in Atena, asa cu nu ne-am incadrat in biletul de 20 Euro, valabil 3 zile, care include 2 drumuri la aeroport si tot trasportul public din Atena. 1 Euro - transportul de la aeroport pana acasa, cu 100 si 182. Total pentru mersul cu avionul: 903,20 Euro Masina. Preturile medii ale benzinei, luate pe 23.10.2024 de pe Cargopedia.net. Bulgaria - 1,27 Euro, Grecia 1,74 Euro. 01.jpg ( Size: 128.17k ) Number of downloads: 336 Romania - 1,38 Euro. 02.jpg ( Size: 117.44k ) Number of downloads: 336 Asadar: 1,27 + 1,38 + 1,74 = 4,39 / 3 = 1,46 Euro pret mediu pentru benzina. Pentru a ajunge in Kythira ar fi trebuit sa conduc pana la Neapoli Voion, adica 3000 km dus - intors. Consumul masinii este undeva pe la 7%, de unde rezulta 3000x7% = 210 litri de benzina. 306,60 Euro pret benzina [210 x 1,46]. 6 Euro - taxa de pod Giurgiu - Ruse si retur. 14 Euro - Vigneta bulgareasca [27 Leva pentru o luna, pentru ca am stat 13 zile in Grecia]. 80,30 Euro - taxa de autostrada in Grecia, pe bucata Promahonas - Neapoli Voion si retur. Tarif luat de pe viamichelin. 03.jpg ( Size: 106.21k ) Number of downloads: 339 139 Euro - ferry [2 persoane si o masina] Neapoli Voion - Kythira si retur. 04.jpg ( Size: 100.82k ) Number of downloads: 335 300 Euro cazari intermediare. Stiu, la prima vedere suma este foarte mare, insa detaliata nu mai este chiar asa: 100 Euro [50 Euro cazare si 50 euro cina] pentru prima noapte a turei, intre Bucuresti si Neapoli Voion, pentru ca nu pot conduce 1500 km dintr-o bucata. 100 Euro [50 Euro cazare si 50 euro cina] pentru o noapte petrecuta la Neapoli Voion pentru ca ferry pleaca la ora 09:00, dupa cum se vede din poza de mai sus. 100 Euro [50 Euro cazare si 50 euro cina] pentru ultima noapte a turei intre Atena si Bucuresti, pentru ca nu pot conduce nici 1200 km dintr-o bucata. Total pentru mersul cu masina: 845,90 Euro.[u] Diferenta intre avion si masina: 57,30 Euro [903,20 - 845,90]. Altfel spus, 57,30 Euro / 13 zile = 4,40 Euro / zi. Adica am preferat sa bugetez inca 4,40 Euro / zi si sa nu imi mai bat capu' cu masina. Si intr-o alta obordare, suma asta de 4,40 Euro / zi a fost un fel de asigurare pe care mi-am facut-o singur. Masina are deja 15 ani vechime. Pana acum nu am avut nicio problema cu ea, insa 15 ani sunt deja o varsta. In cazul in care as fi avut vreo problema cu ea in Kythira, existau sanse mari sa ma coste cateva sute de euro platforma + ferry inapoi pe continent, pentru ca nu stiu care service-uri auto existau pe insula. Mai trebuie mentionat faptul ca cifrele de mai sus sunt cele concrete, rezultate din bilete sau taxe clare cuma ar fi vigneta bulgareasca sau taxa de autostrada din Grecia. Insa la astea, s-ar mai fi adaugat diverse alte cheltuieli, cum ar fi o cafea, un suc, un biscuit, o chitfea, etc printr-o benzinarie. Ca sa nu mai vorbesc de eventualte blocaje in trafic sau pe la granite. De asemenea, calculul de mai sus l-am facut adaptat la tura pe care am facut-o cu cateva zile petrecute in Atena. Altfel, daca tura presupunea sa ma intorc in RO direct din Kythira, s-ar mai fi adaugat inca 100 Euro cazare intermediara, avand in vedere ca ferry de intoarcere ajunge la Neapoli Voion la ora 17:15, ora de la care io cel putin nu ma mai simt in stare sa conduc niste sute de km. In zona in care am stat in Atena [Dafni, langa statia de metrou Agios Ioanis] parcarea era gratis pe strada, insa n-am vazut sa existe vreun loc liber. In plus, ar fi fost o "mare placere" sa caut loc de parcare in Atena pe la ora 22:00, avand in vedere ca ferry ajungea [teoretic] in Neapoli Voion la ora 17:15 iar intre Neapoli Voion si Atena sunt putin peste 4 ore de mers. Pentru final, castigul principal al mersului cu avionul a fost acela ca am castigat timp si ca nu am stat sa imi intre masina in cur 4 zile la rand, doua la dus si doua la intors. Grecii de la Aegean / Olympic sunt [asa cum ma asteptam] impecabili, la ora 07:00 am plecat de acasa si la ora 15:00 [pauza aproape 3 ore la Atena] am aterizat in Kythira, fara niciun minut de intarziere. Repet ce am spus la inceput: nu am nicio intentie de polemica avion vs masina si ca acel calcul se refera strict la doi adulti. This post has been edited by gibonu: 6 Oct 2024, 23:20 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Diferența de pret e valabila DOAR tinand cont de momentul cand ai luat biletele de avion. Pretul biletelor putea sa scada sa sa creasca. Daca te hotarasti azi sa pleci maine, pretul bilelor de avion ar fi cel mai probabil usturator mai mare . Costul drumlui cu masina e relativ constant, sau macvar depinde de pretul bezninei in ziua X, indferent ca planuiesti drumul cu 8 luni in avans sau cu 8 ore. pentru masina poti face un abonament de asistenta rutiera la A24 de exemplu sau la Groupama/EuroAsistance, chiar daca e veche.
This post has been edited by einstein1984: 7 Oct 2024, 11:54 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gibonu |
![]()
|
@einstein1984
Am expus tura facuta, cu toate detaliile ei. Nu degeaba am spus cand am luat biletele de avion si cand am facut tura. Variabile sunt multe, cum ar fi perioada turei. Daca as fi mers in plin sezon, de exemplu 01 - 10 august, cu siguranta avionul si inchirierea masinii ar fi fost mult mai scumpa. In rest, tu pleci de azi pe maine intr-o tura de 13 zile? Abonamentul de asistenta rutiera iti plateste reparatia masinii in cazul in care ai vreo defectiune datorita varstei masinii? Ca la masina inchiriata este simpla treaba, daca se strica suni la firma de inchirieri sa vina sa isi ia cazanu' si sa-ti dea alta masina. Nu in ultimul rand: partea cu timpul castigat ai sesizat-o? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
einstein1984 |
![]()
|
Abonamentul iti plateste platforma care e partea cea mai scumpa uneori, acuma nu cred ca itit iese o biela prin bloc din cauza varstei. Eu m-am hotarat cu 18 ore inainte de zbor sa plec undeva, deci nu asta e problema.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gibonu |
![]()
|
@einstein1984
M-am linistit daca zici ca nu iese biela din bloc, ca alte defectiuni nu pot sa apara la o masina veche. N-o fi o problema pentru tine sa te hotarasti sa pleci cu 18 ore inainte de zbor. Probabil iti poti lua oricand concediu iar banii nu sunt o problema. Io nu ma pot duce maine la munca si sa le spun colegilor si sefilor "ne vedem peste 2 saptamani, ca m-am hotarat brusc sa plec in concediu". Plus ca nici nu ma simt prea confortabil sa platesc un pret foarte mare pentru avion. Vad ca [in deja buna traditie] ignori ce te-am intrebat despre timpul castigat. Hai ca te ajut putin. Ziua 1: Bucuresti - Katerini [747 km si 9 ore de mers]; Ziua 2: Katerini - Neapoli Voion [769 km si tot aproape 9 ore de mers] Neapoli Voion - Atena, cu plecare la ora 17:30 [ca sa nu zic 18:00], 346 km, 4,30 ore de mers si "placerea maxima" de a cauta un loc de parcare in Atena dupa ora 22:00. Ziua 3: Atena - Serres [583 km si 6 ore de mes]; Ziua 4: Serres - Bucuresti 612 km si aproape 8 ore de mers]. Asadar, merita sa pierd atatea zile doar ca sa ies pe plus cu 57,30 Euro / 13 zile = 4,40 Euro / zi? Sper ca nu imi vei oferi solutia fantasmagorica ca as fi putut conduce dintr-o bucata Buc - Neapoli Voion si sa ajung acolo la ora 9 ca sa ma urc direct pe ferry. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
einstein1984 |
![]()
|
Credeam ca postezi ca sa poata alege si altii, dar vad ca e ca sa te bati singur pe umar ce alegere buna ai facut tu... Ma bucur ca ai scutit timp si bani, dar pentru unii un bagaj de cala standard nu e neaparat si suficient pentru 2 saptamani si spatiul exra de bagaje din masina ajuta. Raspunsul nu este universal valabil cum ziceam si se aplica strict la situatia si pretul biletelor tale si nu la toata lumea;
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 9 Oct 2024, 07:08) ![]() Evident ca nevoile sunt diferite, insa eu nu-i inteleg pe aia care cara toata casa dupa ei, pentru cateva zile. Mie pentru 2 saptamani de vacanta imi ajunge linistit un carry on. Si am si 2 perechi de incaltari, papuci.....si nu trebuie sa port un tricou 3 zile.....loc este daca stii sa-l valorifici. Cu greutatea sunt pe limita la carry on, tocmai pentru ca chiar reusesc sa bag multe in el incat sa nu-mi lipseasca mai nimic strict necesar. dar niciodata nu m-a pus nimeni sa cantaresc bagajul de cabina. Cu masina ai mult mai mult loc, asa este, insa o sa ajungi sa cari o gramada de lucruri pe care nu le vei folosi....si de care n-ai nevoie, doar pentru ca ai loc. Si eu am ajuns sa prefer avion, exclusiv pentru comoditate. Biletele sunt destul de scumpe, intarzie astia in ultimul timp la greu, insa....condusul ore intregi, ambuteiajele, parcarea.....statul la coada la vami, cautat de hoteluri cu parcare (proprie nu din aia in strada) .....au ajuns sa fie disconfort prea mare pentru mine. Si nici ca si costuri nu mai este neaparat avantaj cu masina. Carburant, taxe de poduri, vignete de autostrazi, pretul parcarii, uneori cazare intermediara daca e nevoie, treceri cu ferry, servicii de asistenta rutiera......toate se adauga...cate putin, dar se strang. This post has been edited by vallixx: 10 Oct 2024, 08:13 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
einstein1984 |
![]()
|
Te felicit si pe tine, dar poate unii oameni, vor si niste haine mai elegante pentru o cina la un restaurant bun, nu poti purta poliester peste tot, nu poti face sul un costum sau o rochie de seara. Sau nu vor sa spele rufe in concediu, etc etc.
Fiecare isi calculeaza ce are nevoie la destinatie, poate are de adus 10l d eulei de masline pentru el si neamuri in bagaje, poate are chef sa se intoarca prin macedonia si serbia si sa stea cate o zi sau 2 pe drum in loc de la destinatie. In unele locuri sau momente e mai bun avionul, oentru alte momente si situatii masina are avantaje. This post has been edited by einstein1984: 9 Oct 2024, 09:02 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.067 Joined: 11 February 04 ![]() |
La mine la jurnal am descris o situatie similara dar cu auto;
Referitor la calatoria cu avionu', la toti 4 ai nostri (2 adulti +2 copii (15 si 10 acum) ne ajung 2 bagaje de cala + 4 rucsace ( ca mai luam un laptop, o tableta) sau 2 bagaje de cala normale si unul mic si 3 rucsace ca bagaj de mana; Sa stii ca se poate impacheta un costum si se poate baga in valiza; Adica, nu as alege sa ma duc cu masina pana in Germania, doar ca sa am costumul in husa lui; Am facut asta destul si luam un costum pe mine si unul in bagaj, o pereche de jeansi, o jacheta, o pereche de pantofi in bagaj, cate zile - atatea camasi, maiouri, ciorapi, chiloti, pijama si aia era; Acu m-am puturosit, si au aparut pantalonii aia de merg si cu o camasa si un sacou ; In vacanta din Grecia am stat fro 10 zile, pe la jumate am bagat rufele murdare intr-o geanta, le-am dus la spalatorie, 10 EURO si o zi mai tarziu le-am luat curate; Nu mi-am luat costumul, nici nu ar fi avut rost, nici macar pantaloni lungi; This post has been edited by dizzy: 9 Oct 2024, 11:22 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
einstein1984 |
![]()
|
Costum in bagaj de cala am avut, in bagaj de mana nu, nu sunt chiar asa mic. Dar de fiecare data cand am avut, cu pantofi cu tot ocupa destul loc in valiza.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.067 Joined: 11 February 04 ![]() |
Asa e, bagat costum in bagaj de cala;
Daca am numai bagaj de mana, prefer sa iau costumul pe mine; |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 9 Oct 2024, 09:08) Credeam ca postezi ca sa poata alege si altii, dar vad ca e ca sa te bati singur pe umar ce alegere buna ai facut tu... Ai inteles tot ce am spus. Nu ma mira, nu este prima data. Ce scriu aici este o expunere de informatii, pe ideea foarte simpla: o informatie expusa poate ajuta pe cineva, o informatie ne-expusa sigur nu ajuta pe nimeni. Argumentele tale puierile [fluctuatie pret bilet de avion sau iese biela prin bloc] nu ajuta la nimic discutia. Ar ajuta daca ai avea niste argumente concrete referitor la calcul, insa vad ca nu este posibil. Ce este asa de greu sa intelegi ca am expus un calcul strict aferent turei pe care am facut-o si ca nu am facut studiu de piata referitor la fluctuatia pretului biletelor de avion. La fel, ce este asa de greu de inteles ca in concediu vreau sa ma relaxez si sigurele preocupari sa fie plaja pe care merg in ziua respectiva sau carciuma la care voi manca seara? Nu intra in sfera mea de preocupari situatia service-urilor auto din insula, stocul lor de piese care s-ar putea folosi la masina mea sau cat dureaza pana vine piesa de pe continent. 10 Oct 2024, 00:11: QUOTE(vallixx @ 9 Oct 2024, 10:55) ... toate se adauga...cate putin, dar se strang. Concluzia perfecta la ceea ce am spus. Ma rog, mai putin pentru @einstein1984. 10 Oct 2024, 00:23: ============================ Poate ajuta pe cineva [pentru unii ca sa ma bat singur pe umar ce alegere buna am facut]. Astea sunt bagajele inainte de a pleca la aeroport, pentru drumul de intoarcere. 05.jpg ( Size: 240.37k ) Number of downloads: 200 In trolerul rosu erau 18 kile de marfa greceasca, parte pentru noi, parte pentru altii [miere, ulei de masline, capere, etc]. In geanta verde erau hainele doamnei. La dus, geanta asta a fost goala si pliata a intrat perfect in trolerul rosu. Iar in rucsac a fost tot bagajul meu pentru 13 zile, plus 6 cutii de 250 de grame de sare de mare din Kythira. Troleul rosu a mers la cala, celelalte doua bagaje le-am luat cu noi in avion. Cum am spus deja, la dus am avut doar bagaje de mana, la intors am avut doar un bagaj de cala. P.S. Postarea asta nu se adreseaza celor care pleaca in concediu cu costum si rochie de seara. 10 Oct 2024, 01:23: =============================== Pana la povestea turei, cateva poze din Kythira. Fructe de cactus, direct in cactus. 01.jpg ( Size: 1.64mb ) Number of downloads: 38 Balti naturale, in care apa marii se transforma in sare 02.jpg ( Size: 735.69k ) Number of downloads: 29 numite "alatarea". 03.jpg ( Size: 1.34mb ) Number of downloads: 28 Sa te tot plimbi pe poteca, flancat de Mediterana. 04.jpg ( Size: 518.74k ) Number of downloads: 24 05.jpg ( Size: 410.76k ) Number of downloads: 17 Kapsali. 06.jpg ( Size: 372.74k ) Number of downloads: 16 Spun grecii ca aici ar fi un cuib cu oua de broasca testoasa pe plaja Kaki Lagakia [coasta de est]. 07.jpg ( Size: 258.61k ) Number of downloads: 19 08.jpg ( Size: 544.39k ) Number of downloads: 19 Biserica Sfantul Dumitru. 09.jpg ( Size: 505.84k ) Number of downloads: 17 Plaja Limnionas [coasta de vest]. 10.jpg ( Size: 285.63k ) Number of downloads: 13 Nimic deosebit, insa drumul pana acolo face toti banii. 11.jpg ( Size: 308.1k ) Number of downloads: 17 12.jpg ( Size: 321.41k ) Number of downloads: 18 This post has been edited by gibonu: 9 Oct 2024, 23:23 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
clar daca vrei sa pierzi timpul si sa ai umerase cu rochii si costume(desi nu vad de ce nu le-ai lua sul ca la hoteluri exista servicii de spalat, calcat, frezat etc) alegi masina. desi e muult mai obositor oricum ai da-o. mai risti o amenda, o pana, o zgarietura etc
alegi avionul pentru rapiditate si comoditate, daca iti iei din timp bilete(nu ca bogatii) si cauti poti iesi destul de bine ca sa uiti de masina macar in concediul respectiv. eu as alege avionul cand n-am timp de escale sau vreau sa ma bucur de vacanta fara sa pierd jumatate din ea pe drum ![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
einstein1984 |
![]()
|
OTP- Atena cu plecare pe 15 e 650 d elei, 2 adulti 1300 lei, cu masina Via michelin da 260 de euro tur retur si 13 ore la dus. Daca mai adaugi un copil deja masina devine mai ieftina.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
medelin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 23 May 10 ![]() |
Pai cu avionul am asa:
20 min pana la aeroport. Daca nu ai bagaj de cala si faci check in online in 15 min maxim esti la poarta de imbarcare. Zborul e 1h40. Iesit aeroport atena 15 min. In total 2h15-sa zicem 3. De cand am plecat de acasa. Cu masina google maps zice 14 ore cu plecare din aceeasi locatie. Plus opriri. Unde e spilul? This post has been edited by medelin: 10 Oct 2024, 10:10 |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
- b 22 auz 7-B-798 Chiar existand tractorul,plugul il trag cu inima!
|
|
vallixx |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 10 Oct 2024, 09:22) OTP- Atena cu plecare pe 15 e 650 d elei, 2 adulti 1300 lei, cu masina Via michelin da 260 de euro tur retur si 13 ore la dus. Daca mai adaugi un copil deja masina devine mai ieftina. Viamichelin pune la calcul si vinietele de RO, BG si GR? Parcarea in Atena? Asistenta rutiera? Timpul pierdut la opriri de masa, pishu......dezmortit oasele? Sau doar costul carburantului? Ca sa nu mai zic ca 13-14 ore de condus (sau cazare intermediara undeva pe la jumatate)....versus 3-4 ore cu avionul .... e clar castig pentru avion. Daca mai pui copil....atunci la avion mai adaugi un bilet, dar la masina, sansele sunt mari sa trebuiasca cazare intermediara, pentru ca in majoritatea situatiilor.....copiii si drumul de 13 ore sunt destul de incompatibile. Aaaa, daca vrei sa faci road trip, cu opriri, cu vizitari de obiective turistice, cu admirat peisajele....atunci da, masina clar. Dar strict pentru ajuns undeva .... de ce m-as (mai) complica cu masina? Doar pentru loc in bagaje pentru un costum (pe care 90% nu si-l iau in vacante) sau pentru ulei de masline la neamuri? Si vorbim cu siguranta de un ICE aici, daca ai EV ai rupt-o in fericire.....poate scazi la costuri dar la timp ai cam decalotat-o.... ![]() Ori conduci gen 15-16 ore, ori cazare pe drum(1 tur-1 retur)....caz in care nu mai iese la calcul nici economia de bani dpdv curent vs benzina si nici faptul ca din tot sejurul pierzi minimi o zi This post has been edited by vallixx: 10 Oct 2024, 10:52 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
einstein1984 |
![]()
|
De aia am folosit ala, ca aduna si viniete, daca tu vrei sa adune si taxa de toaleta si briosele ar trebui sa-mi poti recomanda alt site care face asta. Asistenta rutiera eu am ca optiune la un card de credit cu tot cu asigurarea de calatorie deci nu o poun
P.S. nici la avion nu am pus cafeaua si apa pe otopeni, taxiul la/de la aeroport etc. Dar eu am pus doar datele sa judece fiecare ce are nevoie, nu emit pareri universal valabile ca una e mai buna ca ailalata etc. @medelin, daca tu te prezinti la aeroport cu 15 min inainte de decolare ai mai multa incredere ca internet explorer cand imi cere sa fie browseurl default. This post has been edited by einstein1984: 10 Oct 2024, 11:05 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
medelin |
![]()
|
Aia am uitat
![]() Mai pune 45 min la tot calculul acela. |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
|
|
einstein1984 |
![]()
|
si ti se pare ca sustine cineva ca ajungi mai repede cu masina?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vallixx |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 10 Oct 2024, 11:03) De aia am folosit ala, ca aduna si viniete, daca tu vrei sa adune si taxa de toaleta si briosele ar trebui sa-mi poti recomanda alt site care face asta. Nu eram ironic, intrebam pentru ca n-am mai folosit site-ul ala de muuulti ani, uitasem ca exista, il mai foloseam cand nu auzisem nici macar de IGO sau Sygic..... iar Google Maps era inca SF. ![]() Si eram curios daca in afara de carburant si eventual viniete, ia in calcul si timp in plus pentru drum, altul decat timpul efectiv de condus. Pentru ca stiu ca unele stie-uri iti calculeaza automat o pauza la X ore de condus....unele la 2 ore, altele la 4. Idem parking expenses , ferry crossings sau road assistance. Nu cu sume fixe, evident, ci cu o marja. De astea intrebam....nu de cat costa sa te pishi sau cat e cafeaua + briosa. This post has been edited by vallixx: 10 Oct 2024, 11:41 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
medelin |
![]()
|
<span class='edit'>10 Oct 2024, 12:39:</span>
QUOTE(einstein1984 @ 10 Oct 2024, 12:27) Nu, Fiecare mijloc de transport are particularitatile lui si fiecare alege ce are nevoie. Doar ca diferenta mare de timp pentru mine nu poate compensa cu nimic altceva astfel incat sa iau masina. This post has been edited by medelin: 10 Oct 2024, 11:40 |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
|
|
vallixx |
![]()
|
Pana acum niste ani, la distante de maxim....1000 km, gen Grecia-Turcia.....nici nu luam in calcul varianta avion. Gandeam fix....."plec cand vreau, opresc unde vreau, iau ce bagaj vreau....etc".
De cativa ani....probabil varsta m-a facut sa incep sa nu prea mai iau in calcul masina pentru drumuri mai lungi de 400-500 km. Sau daca din anumite motive sunt nevoit sa iau masina, iau in calcul cazare pe drum. Probabil oboseala mai accentuata la 12 ore de condus decat acum 10 ani, plus lipsa grijii ca-mi "iese o biela prin capota" desi n-am un harb de 20 de ani vechime, ma fac totusi sa ma duc catre varianta avion. Parca nu ma mai coafeaza nici sa fac o simpla pana de cauciuc desi am roata de rezerva normala + kit de pana in masina. E drept ca imi si permit mai usor un bilet de avion decat o faceam acum 10-15 ani....insa in mod cert, comoditatea este primul factor. Probabil ajuta mult si faptul ca imi place stilul mai minimalist si ma descurc cu putine lucruri...nu-mi trebuie trollere peste trollere, nu port costume in vacanta.....etc etc. This post has been edited by vallixx: 10 Oct 2024, 12:03 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
einstein1984 |
![]()
|
https://www.viamichelin.com/
e misto siteul , iti poate planifica opririr pe drum, de carburant, curent etc. calculeaza viniete si toate taxele de autostrada, poti ajusta consumul etc P.S. nu trebuie neparat costum business, dar o pereche de pantaloni si un sacou sport uneori sunt necesare, ca nu te primesc aia in carciuma. This post has been edited by einstein1984: 10 Oct 2024, 13:18 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
QUOTE(medelin @ 10 Oct 2024, 11:09) Pai cu avionul am asa: 20 min pana la aeroport. Daca nu ai bagaj de cala si faci check in online in 15 min maxim esti la poarta de imbarcare. Zborul e 1h40. Iesit aeroport atena 15 min. In total 2h15-sa zicem 3. De cand am plecat de acasa. Cu masina google maps zice 14 ore cu plecare din aceeasi locatie. Plus opriri. Unde e spilul? 20 minute pana la aeroport? Dar unde stai, in Otopeni? Sau mergi la ora 2 dimineata? De la mine de acasa, zona Stefan Cel Mare, in zilele astea nu fac mai putin de 45 minute pana la Aeroportul Baneasa; Daca stateam in Popesti, plecam de cu o zi inainte; Deci alea 20 minute sunt vreo ora minim; deci 60minute+ Trebuie sa fii cu macar o ora jumate inainte de zbor la poarta aeroportului, ca poate e coada la control etc, plus 90 minute, apoi zborul 100 minute (zici tu , ca nu am zburat la Atena) . Nici restul nu stiu de Atena; Dar transferul de la aeroport poate dura zdravan mai mult de 15 minute,total se apropie de 5 ore ; Poate nu vrei in Atena, vrei si in alta parte; Un concediu de o saptamana numai cu hainele dintr-un rucsac, mi se pare cam putin; dar fiecare face ce vrea; In plus, iete patanii d'ale cunoscutilor: zbor amanat o zi , zbor amanat o ora, zbor amanat 5 ore ( patita si de mine) Inainte cand era familia de 2, apelam cu incredere la avion; Acum cand e de 4, si in plus preturile au luat-o razna la avion, mai mergem si cu volanul; Asa mai scriu si aici de turele de prin Gretzili; Culmea e ca anul trecut desi am fost cu masina, am inchiriat o alta masina o zi, sa-mi fac de cap; Capitolul bagaj nu prea conteaza la mine, nu iau mai mult cand merg cu masina dar aduc mai multe, gen oloi de maxline, maxline, branza , miere, condimente; Evident, nu ajungi mai repede cu masina dar ce mai conteaza cateva ore la 2 saptamani? This post has been edited by dizzy: 10 Oct 2024, 14:28 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
medelin |
![]()
|
Toti timpii dati de mine sunt pentru ultima mea plecare la Madrid, septembrie 2024, 10 zile.
Doar bagaj de cabina de 5 kg in care 2kg era laptopul si incarcatorul. Iar ca timp pana la aeroport e cam acelasi daca ai lua masina si ai pleca cu ea direct, deci nicio jmecherie. Inclusic tu ai scris cat ti-a luat cu masina sa iesi din bucuresti l ultima tura. Si de la stefan cel mare daca iei metroul si apoi trenul spre aeroport…scapi de durerile de cap. *daca nu cari multe bagaje. This post has been edited by medelin: 10 Oct 2024, 15:33 |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
|
|
dizzy |
![]()
|
Am fost si-asa dar tot nu-s 20 de minute, oricum ai da-o!
Pan ala statia de metrou 7-8-10 minute, pana vine metroul intre 0 si 10 minute, 10 minute pana la gara, astepti trenul cat o fi , sa zicem 20 minute apoi trenul pana la aeroport tot face vreo 30-40 minute (LE: 21 minute) ; Total peste vreo ora, deci in inci un caz 20 minute; aici e licenta poetica; Totusi nu cred ca te-ai incadrat in 3 kile de haine, obiecte de toaleta, medicamente, acareturi pentru 10 zile; e ca la alea 20 minute, numai ca nu-s 20, asa si aici, bagajul de 5 kile are mai mult de 5 kile pt 10 zile; Diferenta e ca daca plec cu masina, nu conteaza la ce ora pleaca avionul, ntelegi? Dar fiecare cu treaba lui, f bine ca poti ! This post has been edited by dizzy: 11 Oct 2024, 09:38 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
medelin |
![]()
|
Daca mai zic ca mandra a avut 6 kg bagaj, chiar nu ma crede nimeni.
|
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai zi și cât a avut la întors, că 6 kile la plecare nu-i de necrezut
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html
Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:34 |