DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Intrare in tara usor lovit

saturn
post 13 Feb 2008, 11:34
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Brasov

Salut,

Sunt plecat din tara cu ceva treburi si in Germania intr-o parcare la iesirea cu spatele am "atins" putin masina de a altuia - la el e foarte putin sters coltul barei de protectie, la mine portiera de la sofer are o "dunga" usor infundata (2-3 cm) - vizibila dar nu foarte urata. M-am inteles cu el si nu vreau sa implic asigurarea prin Germania.

Intrebarea mea e: pot intra inapoi in Romania cu ea asa, sau trebuie s-o repar aici? Daca pot intra, imi trebuie o dovada ceva de la Politie de aici, sau se poate fara? Am inteles ca aici daca nu sunt neintelegeri intre soferi Politia nu intervine deloc, nici macar nu scrie vreun document (service-urile auto nu sunt obligate sa primeasca asa ceva, ca in Romania), si nu stiu ce as putea sa le cer.

Multumesc anticipat!

This post has been edited by saturn: 13 Feb 2008, 15:29

Attached thumbnail(s)
p10010.jpg ( Size: 25.88k ) Number of downloads: 239

--------------------
Dacia Logan Laureate 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
V a L y O
post 13 Feb 2008, 11:48
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Din cate stiu Politia de Frontiera nu te intreaba de sanatate in cazuri de genul acesta.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2007 - FVV
If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
+
ydaniel
post 14 Feb 2008, 11:33
Post #3

Adrenaline junkie!

From: black sea

e zgariata bine,nu e cum zici tu:''"dunga" usor infundata (2-3 cm) ''.dar nu ai treaba cu nimenea:)

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
adi_ar
post 14 Feb 2008, 11:52
Post #4

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Am avut si eu o experienta similara.
In fine, dupa parerea mea ar fi bine sa opresti la politia de frontiera (ei n-au treaba) si sa le ceri o adeverinta / nota de constatare avarie. Aceasta va fi dovada ca ai intrat cu masina avariata in tara, nu ai produs un accident aici. Totodata, ti-ar putea folosi daca te hotarasti sa repari masina in Romania. wink.gif
Te va scuti de multe neplaceri, daca esti oprit de un politist mai scrupulos.

PS Bine-ai venit pe forum !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
ydaniel
post 14 Feb 2008, 14:05
Post #5

Adrenaline junkie!

From: black sea

hmmm,da ce a zis Domnu Adi_ar este o solutie buna.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
zax
post 14 Feb 2008, 14:23
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

pai si daca aia il trimit pe cine stie unde sa dea declaratie de cum s-a intamplat, daca ei tot n-au nici o treaba? Sincer sa te duci sa le spui politistilor la vama mi se pare ca te cam legi la cap fara sa te doara. Eu personal as intra cu ea in tara, m-as duce acasa si cand as avea timp as ajunge la politie sa declar ca am gasit-o lovita in parcarea din fata casei. Daca la vama sau pe drum te intreaba cineva ceva ridici din umeri: n-ai vazut-o pana atunci. Daca era ceva grav poate se agita cineva sa afle daca nu ai fugit de la locul accidentului dar pentru o zgarietura nu cred ca isi bate nimeni capul.

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
+
saturn
post 15 Feb 2008, 11:48
Post #7

Membru incepator

Multumesc tuturor pentru ajutor. Am fost la Politie si, intr-adevar, in cazuri din acestea doar cu pagube materiale, ei nu mai dau absolut nimic (doar daca sunt victime si trebuie sa faca raport propriu). Chiar cand le-am expus situatia au dat binevoitor din umeri. Asa ca nu am decat niste formulare-tip pe care le-am completat personal eu si celalalt sofer si le-am semnat in dublu exemplar.

QUOTE(adi_ar @ 14 Feb 2008, 11:52)
Am avut si eu o experienta similara.
In fine, dupa parerea mea ar fi bine sa opresti la politia de frontiera (ei n-au treaba) si sa le ceri o adeverinta / nota de constatare avarie. Aceasta va fi dovada ca ai intrat cu masina avariata in tara, nu ai produs un accident aici. Totodata, ti-ar putea folosi daca te hotarasti sa repari masina in Romania.  wink.gif
Te va scuti de multe neplaceri, daca esti oprit de un politist mai scrupulos.
*

Deci tu ai trecut prin asa ceva, iar la frontiera si/sau in tara te-a intrebat ceva Politia? Sau ai cerut din prima constatarea aia la granita? Dupa aia te-ai mai dus la Politie, sau a fost suficient documentul din frontiera peste tot (service, casco etc)?

QUOTE(zax @ 14 Feb 2008, 14:23)
pai si daca aia il trimit pe cine stie unde sa dea declaratie de cum s-a intamplat, daca ei tot n-au nici o treaba? Sincer sa te duci sa le spui politistilor la vama mi se pare ca te cam legi la cap fara sa te doara. Eu personal as intra cu ea in tara, m-as duce acasa si cand as avea timp as ajunge la politie sa declar ca am gasit-o lovita in parcarea din fata casei. Daca la vama sau pe drum te intreaba cineva ceva ridici din umeri: n-ai vazut-o pana atunci. Daca era ceva grav poate se agita cineva sa afle daca nu ai fugit de la locul accidentului dar pentru o zgarietura nu cred ca isi bate nimeni capul.
*

Asta e cam pe riscul "pacientului" smile.gif Eu vin in tara cam in doua saptamani si ma gandesc, daca ma duc sa declar chestia cu parcarea si se vede ca urma e mai veche (pe aici cam ploua si nu se stie)? Sau zic ca abia acum am observat-o in parcare? smile.gif

Mersi inca o data!

--------------------
+
adi_ar
post 15 Feb 2008, 13:22
Post #8

La frontiera nu m-au intrebat nimic, eu le-am cerut !
Pentru a doua intrebare: da, daca nu vrei sa faci declaratii false, este "necesara si suficienta" peste tot, tocmai de aceea "mi-am facut de lucru", wink.gif nu era intamplator ! smile.gif

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
saturn
post 18 Feb 2008, 11:59
Post #9

Membru incepator

QUOTE(adi_ar @ 15 Feb 2008, 13:22)
La frontiera nu m-au intrebat nimic, eu le-am cerut !
Pentru a doua intrebare: da, daca nu vrei sa faci declaratii false, este "necesara si suficienta" peste tot, tocmai de aceea "mi-am facut de lucru",  wink.gif  nu era intamplator !  smile.gif
*

Inteleg deci ca nu ti-au facut probleme privind "imprejurarile" accidentului...

QUOTE(ydaniel @ 14 Feb 2008, 11:33)
e zgariata bine,nu e cum zici tu:''"dunga" usor infundata (2-3 cm) ''.dar nu ai treaba cu nimenea:)
*

Ca veni vorba, ca sa pot face o comparatie: este cineva mai priceput in reparatii, sa-mi dea o idee la ce pret s-ar ridica reparatul chestiunii din imaginea de mai sus? E vorba cred de indreptat tabla pe portiunea respectiva, nivelat zgarieturi (nu foarte adanci, dovada ca am vrut ceva contra coroziunii si tipul de la magazin mi-a spus dupa verificare ca nu se impune) si revopsit portiunea? In Romania smile.gif

Multumesc frumos inca o data!

This post has been edited by saturn: 18 Feb 2008, 12:00

--------------------
+
adi_ar
post 18 Feb 2008, 12:45
Post #10

Nu, nu au fost nici un fel de probleme !
In principiu, completezi o declaratie si primesti constatarea.
Acum, daca ai avea urme de impact cu pieton, parbriz cu "infundatutra de cap", par pe stergator si picaturi de sange pe capota ohmy.gif poate se schimba situatia.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
TM09
post 19 Feb 2008, 14:18
Post #11

Membru incepator

Am avut accident in Austria, avarii usoare dar vizibile. Suzuki Ignis vs. Touareg. Far spate spart dar functional si bara usor indoita. Mers la politie, facut acte (mai mult pt asigurari). La intoarcere vamesul ungur a dat ocol la masina, a intrebat de avarie, a cerut acte. S-a uitat 5 secunde pe ele (scrise in germana), a zis "ok", ne-a dat drumul fara probleme. Concluzia: cum ti-e norocul. Putea sa stea in cusca lui si sa nu vada nimic. Oricum nu cred ca a inteles ce era scris in acte, dar numai pt faptul ca le aveam, nu ne-a facut probleme.

--------------------
VW golf 5 2007
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 00:55
Forum Renault