Buburuza...
![]() ![]() |
Buburuza...
gotronic |
![]()
|
||
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Sandero Stepway 100 TCE Blue Line
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
Cu nebunii sa nu te pui, ca au mintea odihnita !!! |
|||
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
10w40 nu este sintetic
App. spaniolii au auzit de Lubrifin ? ![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
Ma rog, ei zic ca e sintetic. http://www.cepsa.com/stfls/CepsaCom/Lubric...TAR%2010W40.pdf
Azi am mai descoperit ceva, bateria are enorma capacitate de 35A... ![]() Cum se regleaza unde sa prinda ambreiajul la pedala? Ca la mine prinde cam sus, eram obisnuit sa prinda ambreiajul jos de tot. Se regleaza cablul la furca, daca tin eu bine minte? Attached thumbnail(s) DSCF2941.JPG ( Size: 291.15k ) Number of downloads: 1036 DSCF2942.JPG ( Size: 304.98k ) Number of downloads: 1083 |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
Pe aici a fost frig al naibii, asa ca masina a primit tratamentul anti-aburire geamuri: spuma de ras.
![]() Intre timp a fost si pe la tinichigiu, ca am reusit sa rup toba. Pe mirificele noastre drumuri, langa anunturile cu "Aici sunt banii d-vstra", ar trebui adaugate si alea cu "Aici e toba dumneavoastra"... ![]() Cum se pot verifica airbagurile ca's functionale? Ledul din bord se stinge o.k., m-am tot chiorat pe la structura masinii, nu pare sa fi suferit vre-un accident. Chestia e ca nici nu prea poti sa te bagi sub ea, ca e cam joasa. |
--------------------
Dacia 1410
/
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Io zic s-o dai și sa-ți iei un Tico.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kxz |
![]()
|
Nu prea as lua alta, ca nu prea mai am spuma de ras.
|
--------------------
Dacia 1410
/
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(kxz @ 30 Oct 2012, 20:26) Prin Moldova va-ndesati pe sub masini sa le verificati? Ma gandesc caconditia principala la meseria de mecanic e sa fii uscat. Prin Ardeal la noi se ridica pe elevator, si se verifica mult mai lejer. This post has been edited by argon: 30 Oct 2012, 19:32 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
kxz |
![]()
|
Tinichigiul care a lucrat la ea zice ca arata bine, dar prefer sa vad cu ochii mei.
|
--------------------
Dacia 1410
/
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Si airbagurile de ce ai vrea sa le verifici? La cati ani au, probabil sunt de forma.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Ca si pe plasticul tau. Si nu stiu ce vede reno ca se poate defecta la o capsa pirotehnica si un cartus de CO2?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Daca geamurile-s curate si iti baga suficienta caldura, ar trebui sa fie foarte ok si fara spuma de ras. Asta daca nu ai sursa continua de umezeala, cum aveam la Dacie, mocheta care se uda leoarca ca ajunsese sa fie mai mult podea, decat mocheta.
Masina e destul de faina. Uleiul ala pare decent. Luasem si eu sa schimb la Pejo un bidon de 5 litri, foarte foarte ieftin. Intr-adevar ei zic ca ar fi sintetic. Nu cred ca-i imposibil. Pana la urma erau si anumite uleiuri 15W40 care erau semisintetice si nu minerale. Dupa ce l-am plimbat luni de zile in Pejo prin portbagaj, a mai stat inca niste luni degeaba, cand am vandut-o am pastrat uleiul si ulterior l-am folosit la schimbul Cielo-ului maica-mii. Ala halise ultimele patru schimburi Castrol Magnatec 10W40, ultiumul schimb a stat vreo 13.000km in masina. Dupa ce l-am inlocuit cu asta am sesizat o singura diferenta, da' poate era ala deja prea hodorogit: motorul simtitor mai silentios. Revenind la Corsa, motorizarea macar e foarte economica, oricum zici ca n-ai unde alerga cu ea. Mai scriam si prin alt topic, eu m-am dat relativ des cu un VW Polo din 1995, cu motoras de 1043cmc si 45 de cai. Merge foarte ok masinuta aia, da' uite, n-are airbag-uri ca a ta, n-are nici macar servodirectie. Dar are geamuri electrice, ca sa vezi ce face personalizarea vestica din unele masini. Consuma ceva mai mult decat a ta, dupa vreo mie de kilometri parcursi in diverse conditii, de la drumuri forestiere la autostrada(parcursa cu viteze de 100-110), a iesit o medie de 6.5x%, dupa ce am adunat si eu, si proprietaru' toate bonurile de benzina intre doua plinuri. Dar foarte confortabila de condus, chiar si fara servo, avand rotile din talon foarte inguste, daca-s umflate corespunzator directia in mers e perfecta, doar in parcari se simte ca servodirectia e lipsa. Per total o masina de genu' asta in stare decenta te face sa nu mai vrei sa te urci intr-o Dacie. Sa vezi pe termen lung ce economie faci, de la combustibil la piese si carpeli. This post has been edited by Merced: 31 Oct 2012, 15:49 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(marksman @ 31 Oct 2012, 16:20) Ca si pe plasticul tau. Si nu stiu ce vede reno ca se poate defecta la o capsa pirotehnica si un cartus de CO2? Te crezi la sifonerie? Airbagul se umfla cu azot, si nu din cartus, nu-ti expun eu cum se produce ala, cauta , si vezi si ce se deterioriaza in timp. Reno ca Reno cu 10 ani, dar Mercedes dadea vreo 15 ani. This post has been edited by argon: 31 Oct 2012, 17:30 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Posibil ca mai nou sa fie azot, eu stiam ca era vorba de o capsa pirotehnica si un cartus de CO2, din cauza ca altfel se degaja un gaz cu componente cancerigene. Oricum, sa zicem ca e azot. Cum se deterioreaza o capsa pirotehnica nefolosita?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Azotul vechi se trasforma in Argon, cu degajare de energie.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kxz |
![]()
|
Am mai butonat netu' dupa info referitoare la airbaguri. In afara de faptul ca vw recomanda schimbarea la 15 ani, alte informatii concrete nu am gasit, ceea ce ma facut sa trec momentan invechirea airbagurilor la categoria mit urban.
In rest, masinuta e magnifica pe zapada. De doua zile, pe aici se dau lupte grele cu troienele. Ieri cand am vazut-o ca e in zapada cat roata, am zis ca gata, tre' sa caut lopata sa dezapezesc masina si 20-30 de metri pana la drumul mai circulat. Fara nici cel mai mic chef, i-am dat cheie, si mi-am incercat norocul. A iesit singura, parca plutea pe zapada. Mai un balans fata spate, mai un mic elan, oricum, merge superb prin zapada. Am caucioace inguste, de 145, (in acte are doar 165), plus ca minusul de putere al motorului a devenit un mare avantaj. E extrem de usor de dozat puterea la roata, incat sa nu inceapa sa se invarta rotile in gol. Intre timp am mai avut un drum mai lung, aproape 500km, mi-a iesit iar un 4.1% consum. Mers lejer, pana in 100, ca si asa am ajuns prea devreme... Extrem de multumit. Masinuta invie subit la turatii mari, cel putin pentru oras devine fasneata bine. Numai ca penalizeaza la pompa, am incercat sa merg si asa, turata cat merge, si bate consumul spre 7 in oras. Nu am facut un consum clar, ca nu am mers mult asa. Referitor la lipsa de putere, singurul moment cand e deranjanta, e la viteze foarte mici cand abia te tarai.. Viteza 1 nu merge, in a doua chiar e puturoasa rau pana prinde iar un 20 la ora. In afara de aceasta faza, poate fi considerata o masina o.k. Din schimbul de ulei cu care am luat-o mi-a papat cam 700 de grame, dar din uleiul pus acum, nu. Probabil s-au asezat segmentii, ma rog. A, si lichidul de parbriz de iarna, rezistent la -20 de grade, luat din kaufland, a inghetat deja cand afara erau vreo -3 grade... ![]() |
--------------------
Dacia 1410
/
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
7% in oras pe timp de iarna ti se pare mult? Mai jos de atit doar Argon scoate.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kxz |
![]()
|
ala 7% era inca vara, dar in conditii de tras extrem de motorul ala. la mers lejer, nu ajunge la 6%. bineinteles, nici orasul nu e foarte aglomerat, cineva la un moment dat l-a gandit cu strazi mari, 2-3 benzi pe sens. iarna nu stiu cat consuma, de fapt nici nu-mi mai pasa, se merge incet, a doua, maxim a treia, esential e sa ajung acasa nebusit.
|
--------------------
Dacia 1410
/
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
kxz |
![]()
|
Prin cetatea giratoria ce mai e? Am auzit ca se fac parcuri de relaxare pentru soferii ametiti de invartitul prin gairatorii...
|
--------------------
Dacia 1410
/
|
kxz |
![]()
|
M-am crezut ieri rotund, dar iarna nu-i ca vara. De ieri ninge incontinuu, am parcat azi la 3, acu masina e aproape acoperita de zapada. Orasul oricum e blocat, nici o iesire din oras nu mai este functionala.
Peisaj urban: Attached thumbnail(s) WP_000020.jpg ( Size: 1.52mb ) Number of downloads: 741 |
--------------------
Dacia 1410
/
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
QUOTE(kxz @ 10 Dec 2012, 23:19) A, si lichidul de parbriz de iarna, rezistent la -20 de grade, luat din kaufland, a inghetat deja cand afara erau vreo -3 grade... ![]() De-aia e asa ieftin, sa mai dai inca 3 lei pe o juma' de litra de spirt Mona. 5l de lichid + 0.5l Mona = 10 lei fix si nu mai ai treaba ![]() La fel cum in ala de vara de 3 lei mai poti pune 5 picaturi de Pur / Axion / Fairy... This post has been edited by ipiq: 12 Dec 2012, 19:43 |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
kxz |
![]()
|
io am dat 12 lei pe tampenia aia de lichid, acum la o benzinarie no-name am vazut si la 6 lei. erau -10 grade, lichidul era afara pe raft, si, surpriza, era lichid... al meu l-am mai incercat intr-o zi, erau putine grade sub zero, a inghetat instant pe geam, ca nu puteau curata stergatoarele, a trebuit sa opresc sa-l curat la racleta...
![]() in rest, sper ca iarna a trecut, pe aici sarea a fost scumpa, asa ca pe strazi a fost cam sticla. abia azi s-a putut circula cu imensa viteza de 40 la ora prin oras. prin judet e jale. nu a mai nins serios de vre-o 4-5 zile si inca sunt 28 de sate izolate. ca aventuri de iarna, doar un drift prin fata tramvaiului si in rest o.k. a, si bara fata rupta la o prindere, la mersul prin nameti. |
--------------------
Dacia 1410
/
|
kxz |
![]()
|
Azi am inapoiat si io lopata, pe care am imprumutat-o pentru jumatate de ora la inceputul iernii.
Din pacate s-a dovedit accesoriu indispensabil corsei, ca si lanturile care doar ele au reusit sa ma scoata de pe coclauri de vreo doua ori. Pana la iarna urmatoare trebuie sa ma gansdesc serios sa o inalt, de fiecare data cand mergeam pe urmele de pe stradute mai mici ma miram cum naiba nu a trecut nimeni mai jos ca mine, de iau eu toata zapada inainte sub masina. In rest masina merge perfect, nimic de comentat, deci greu de tinut jurnal. Consum de iarna, cred ca am ajuns la 8 in oras, consum aproximativ, nu plin-plin. Sincer, il cred decent, vorba cuiva, iarna nu se pune. Mers incet, maxim a 3-a, 20-30 la ora maxim, drumuri scurte, coborat cu un sfert de ora inainte, sa dezapezesc si sa mearga motorul sa dea caldura... Oricum, e primul an in care dezapezirea primariei a fost o gluma buna. |
--------------------
Dacia 1410
/
|
catalin-g3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 26 August 04 From: BaileGovora ; BUCURESTI ![]() |
QUOTE(kxz @ 18 Oct 2012, 17:02) Cum se regleaza unde sa prinda ambreiajul la pedala? Ca la mine prinde cam sus, eram obisnuit sa prinda ambreiajul jos de tot. Se regleaza cablul la furca, daca tin eu bine minte? Daca nu l-ai reglat pana acum: Pui pe cineva sa iti ridice pedala de ambreiaj, iar tu desurubezi piulita aia de plastic care trage de furca. Dupa rglaj pedala de ambreiaj trebuie sa stea foarte putin mai ridicata fata de pedala de frana. |
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
85/96 "Esti prost si vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceată!" - MAERSK |
|
kxz |
![]()
|
Dupa un pic de pauza, ca asa e viata, naspa, azi buburuza are din nou asigurare, am ajuns in ograda city insurance, 121 lei pe juma/ de an. Dar tare ma tem ca nu are ce face cu asigurarea, in lipsa de benzina...
![]() Lopata pe care radeam ca am livrat-o propitarului a ajuns din nou in portbagaj, impreuna cu lanturile, ca am mai avut o repriza de iarna. ![]() Attached thumbnail(s) WP_000008.jpg ( Size: 131.99k ) Number of downloads: 529 |
--------------------
Dacia 1410
/
|
corbex |
![]()
|
QUOTE(catalin-g3 @ 5 Mar 2013, 14:11) Daca nu l-ai reglat pana acum: Pui pe cineva sa iti ridice pedala de ambreiaj, iar tu desurubezi piulita aia de plastic care trage de furca. Dupa rglaj pedala de ambreiaj trebuie sa stea foarte putin mai ridicata fata de pedala de frana. L-ai spart! Asta-i cea mai tare metoda despre care am auzit. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kxz |
![]()
|
Deci, dupa aproape 2 ani de cand e Corsa la mine, s-a stricat. Cumva, peste noapte a crapat radiatorul. Cel putin asa pare, maine am timp sa vad ce si cum, dar preventiv am cautat azi radiator, in general am gasit pe la 165 lei (unix, magneti marelli), pe net mai ieftin, dar cu transport tot acolo sau mai rau ajungeam. Pe dupa amiaza am gasit in alta parte cu 135 lei, iar acum seara am primit un raspuns pe mail
RADIATOR APA A.I.C. Competition Line 100 LEI Ce firma e asta? Pretul e tentant... This post has been edited by kxz: 19 May 2014, 19:57 |
--------------------
Dacia 1410
/
|
kxz |
![]()
|
A venit radiatorul. Tot plastic + metal, dar cam asta e moda acum.
Nu are sus si jos acea bara de unire intre extremitati, lamelele sunt drepte si extrem de subtiri, se indoaie daca le atingi. La cel vechi erau mai inguste, si asezate in forma de v, mai rezistente. Tevile care il traverseaza sunt extrem de largi, nu cred ca am mai vazut asa ceva. Nu imi dau seama daca e rau, bine sau tot aia. In rest merge, nu curge, nu probleme la prinderi sau mai stiu io ce. In rest ma asteapta o schimbare de garnitura la capac, nu m-am mai uitat de mult la motor, si a inceput sa curga ulei, de m-a lasat cu gura cascata. Pe net preturi de la 2 lei la 50. Unele or fi aurite. Attached thumbnail(s) DSCF4400.JPG ( Size: 2.1mb ) Number of downloads: 311 WP_000292.jpg ( Size: 181.1k ) Number of downloads: 189 |
--------------------
Dacia 1410
/
|
corbex |
![]()
|
Radiatorul pare bun. Spatii rezonabile intre aripioare, racire mai eficienta. Aripioarele alea ae indoaie foarte usor. Sa nu lasi vreun Dorel sa improaste in el apa sub presiune, la spalatorie.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kxz |
![]()
|
Am schimbat ieri, preventiv, si distributia.
Masina are 180.000km, nu stiu cand a schimbat-o fostul propitar din germania. Pe masina distributia era originala GM, io am luat kit contitech, la 140 lei. Pompa de apa nu am schimbat-o, manopera zero, in curtea unui prieten. Cureaua veche arata o.k., dar tind sa cred ca era un pic largita, masina nu pornea sfert, acum o face, si parca si in mers e si mai silentioasa. Am schimbat si bujiile, 36 lei 4 bucati bosch. O mai asteapta si schimbarea cablurilor de frana, deja le-am cumparat, 39 de lei. Per total sunt multumit, in doi ani jumate mi-a papat 300 lei. |
--------------------
Dacia 1410
/
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 07:12 |