DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probleme inaltime solenza

florinm90
post 8 Nov 2012, 11:25
Post #1

ubi

Group: Members

salutare baetii , am si eu o "problema" am o solenza 2005 jante 13" si mi se pare joasa fata de modelul - scala- , de cate ori trec prin vro denivelare mai maricica sau cobor o bordura ma repejor " da cu botu de asfalt " adica aatinge scutu , arcurile le-am sckimbat acum 6 luni . Intrebarea mea la voi este oare daca ii sckmb si amortizuarele teoretic de mai rigidizeaza fata de astea care le am obosita dar ii va modifica un pic si garda la sol .?

8 Nov 2012, 11:28:
stiti cumva daca se potrivesc amortizuare pe gaz pt fata la solenza de la alte masini , pt ca nu gasesc sa pun amortizoare pe gaz.( pt fatza).

This post has been edited by florinm90: 8 Nov 2012, 11:28

--------------------
dacia logan 2015 - B41ubi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nikuniku
post 8 Nov 2012, 11:33
Post #2

Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe

From: bucuresti

pune jenti pe 14 si mai,,ridici,,masina

--------------------
opel zafira f75 1.6-16valve
+
florinm90
post 8 Nov 2012, 12:23
Post #3

ubi

se mai ridica intradevar dar tot face balans la denivelari

--------------------
+
andri1940
post 8 Nov 2012, 15:28
Post #4

Membru autentic

From: Pitesti

Nu prea ai ce sa-i faci... Eu am schimbat si arcuri si amortizoare la Solenza si tot aveam problema asta. Chestia e ca daca ii pui o suspensie mai rigida apar alte probleme, plus ca se duce de rapa si minimul confort pe care il ai acum la denivelari si gropi.

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
+
tr04www
post 8 Nov 2012, 16:04
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Ce arcuri ai pus cand le-ai schimbat (ce firma)? Ca si eu le-am schimbat si masina s-a ridicat. Intre aripa si cauciuc e distanta de o palma.

Nu vrei sa facem schimb de arcuri? Ca mie imi place sa fie mai joasa. tongue.gif

--------------------
Renault Talisman Intense 2016
+
florinm90
post 8 Nov 2012, 17:02
Post #6

ubi

am luat cele mai bune de la magazin , alea de fabrica am si vb la pitesti la fabrica cu cineva de acolo sa intreb daca e diferenta la arcuri intre 1.4 si 1.9 si e acesi chestie .

8 Nov 2012, 17:04:
ar fi fi de acceptat si inaltimea asta dar sa fie mai rigida sa nu mai se balasese asa sa nu mai die asa mooale . stiti ceva ce as putea face pt asta __???

This post has been edited by florinm90: 8 Nov 2012, 17:04

--------------------
+
ionutzoo
post 8 Nov 2012, 17:24
Post #7

Membru autentic

Ai intrebat mai sus ce amortizoare pe gaz sa pui pe fata:BILSTEIN.Si daca ii schimbi si arcurile,ti-o ridica de nu-ti vine sa crezi.

--------------------
dacia supernova 2001-RAPSODIE;Peugeot 406.
+
marius c
post 8 Nov 2012, 22:12
Post #8

Membru

intradevar daca pui amortizoare pe gaz,, botul,, se va ridica mai mult fata de cele pe ulei

--------------------
dacia solenza 1.9 diesel 2004
+
florinm90
post 9 Nov 2012, 16:56
Post #9

ubi

arcule leam skimbat acum vro 6 7 luni . amortizuarele am cautat ceva pe gaz pe fata dar nu gasesc pe nicaeri de la bilsten numai pe ulei .. daca stiti undeva ziceti-mi si mie sa ma duc poate gasesc

--------------------
+
BluBear
post 9 Nov 2012, 23:36
Post #10

nu...

Group: Validating DaciaClub

Pe fata poti sa pui FK de pe E36.

--------------------
Renault Megane Coach CP
+
suchea
post 10 Nov 2012, 01:11
Post #11

Membru autentic

From: Galați

QUOTE(BluBear @ 9 Nov 2012, 23:36)
Pe fata poti sa pui FK de pe E36.
*

se potrivesc FK-urile de e 36 la amortizorul de Solenza?

pe spate ce arcuri merg mai tari?

This post has been edited by suchea: 10 Nov 2012, 20:49

--------------------
Dacia SuperNova 2001/confort - GL 61 TES
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=259258&hl=
+
cosstti
post 18 Nov 2012, 21:25
Post #12

Membru autentic

Este o metoda de a mai ridica masina "de bot mai sus". Eu am adoptat-o, a dat si da rezultate mai mult decat satisfacatoare.
Solutia consta in a pune un tampon de cauciuc intre oala si amortizor; tamponul trebuie sa fie de aprox. 5- 6 cm. grosime. In urma interventiei masina nu arata caraghios ci din contra, f. bine.
Exista ceva probleme la bagat planetara dreapta in fuzeta dar este rezolvare si pentru asta. La viteze de pana la 140 km./h nu am simtit nici un deranj.
Avantaje: abordezi bordurile medii fara probleme, pe drumuri de tara, forestiere nu risti sa dai masina cu burta de pamant, ce mai .... imi aminteste de performantele vechii dacii care era cat de cat adaptata la drumuri dificile.
Maine voi masura garda la sol si poate voi pune si o poza pentru a se vedea pozitia caroseriei in raport cu rotile.

--------------------
dacia sandero stepway 1.6, 8V, 62Kw. 2o11 - is xx xxx
+
Bengalezu
post 30 Nov 2012, 11:46
Post #13

Membru incepator

In general la solenze trebuie avut grija la denivelari (nu neaparat foarte serioase), poti lovi cu scutul destul de usor. E joasa pe fata, asa e din fabrica smile.gif.
Inainte sa schimbi amortizoarele verifica-le cat de bine functioneaza apasand pe colturile din fata a masinii. Daca dupa o apasare serioasa caroseria revine prompt e bine, daca o face lent sau, mai rau, se balangane (scuze de termen, e cel mai potrivit) e cazul unui schimb de amortizoare.
Si mie mi se parea ca am amortizoarele duse dupa niste loviri cu scutul de asfalt, insa amortizoarele sunt okay. Iar amortizoarele pe ulei mi se par bune, mai ales cele de la Bilstein.

--------------------
Dacia Solenza 2003
+
florinm90
post 4 Dec 2012, 16:10
Post #14

ubi

eu cautam amortizoare pe gaz pt fata pt ca sunt mai rigide fate de cele pe ulei ( lucreaz amai bn , mai prompt) dar am cautat prin bucuresti la magazine auto si peste tot aceasi raspuns : pt slz numai pe ulei sad.gif. oare asa sa fie ???

--------------------
+
Solenzul
post 12 Dec 2012, 02:19
Post #15

Membru curios

From: Campulung-Muscel

Cele pe gaz nu sunt mai rigide fatza de cele pe ulei, ci din contra. Uleiul este mai dens decat gazul si are o compresie mai mica decat gazul. 090.gif Apropo, majoritatea preselor si actionarilor mecanice de forta sunt hidraulice(pe ulei) si nu pneumatice(gaz) tocmai datorita proprietatilor de mai sus. google.gif Cauta sa schimbi amortizoarele impreuna cu arcurile. Arcurile de origine au reperul asta pentru Solenza pe benzina: 60 01 546 439 Ca amortizoare iti recomand Monroe pe ulei, sunt mai greu de gasit dar merita. coolspeak.gif Arcurile de origine impreuna cu amortizoarele de mai sus o sa iti schimbe in bine comportamentul masinii. up.gif Sunt testate pe Solenza mea si se comporta excelent sofer2.gif Deasemenea pentru siguranta ta e bine sa schimbi odata cu amortizoarele si rulmentii de la flansele amortizoarelor, au reperul urmator 60 01 541 678 . respekt.gif

This post has been edited by Solenzul: 12 Dec 2012, 02:20

--------------------
Dacia Solenza 2004 Clima ; Duster Explorer 2017 ; - AG-09-***, AG-26-***
+
zabar
post 13 Dec 2012, 21:50
Post #16

Membru

Simplu eu am pus cauciucuri 175/70 pe jante de 13 si diferenta este f mare vizibila cu ochiul liber.O sa spuneti de max din certificat dar nu se va agata nimeni de treba asta atata timp cat pe cauciu scrie r13.Or sa fie multi carcotasi la raspunsul asta dar este cea mai simpla varianta.Garda la sol este asa cum am spus f ridicata si tot odata este mult mai stabila masina.

--------------------
renault laguna 2.2 / 150
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 23:27
Forum Renault