DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Vibratie stanga-dreapta la 65-80 km/h

Emil.Furniga
post 25 Nov 2012, 16:55
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare,

La un anumit palier de viteza, am un tremur, o vibratie stanga-dreapta -- dupa cum se simte, vibratia este pe punea fata.
Tocmai am inlocuit toate cauciucurile trecand de la niste cauciucuri de vara uzate destul de rau la all-season noi, pentru ca tot vine perioada de iarna. Echilibrarea facuta la toate cele 4 cauciucuri noi. Schimbarea cauciucurilor s-a simtimt imediat in faptul ca nu mai trage usor dreapta, ca pana acum (probabil deja intre rotile fata era diferenta de masa intre cauciucuri).
Asa ca am eliminat cauza de la cauciucuri.

Cum am zis, a ramas vibratia aia care apare la un 60-65 km/h si dispare dincolo de 80km/h. In acest palier de viteza, vibratia este destul de puternica si masina intra intr-un fel de rezonanata de vibratie, miscarea stanga-dreapta se amplifica usor si devine mai mult decat evidenta.

Daca aveti idee de la ce poate fi, v-as fi recunoscator pentru sugestii, nu vreau sa ma apuc sa schimb la piese de-aiurea numai ca sa ajung la aia cu problema dupa nu stiu cate incercari si bani dati fara rost.

Multam.

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003 - GR 04 CUH
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nikuniku
post 25 Nov 2012, 17:47
Post #2

Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe

From: bucuresti

anvelopele le-ai inlocut cu jante?sau folosesti jantele pa care ai avut gumele de vara?poate ai jantele ovale.Capete de bara,bucsi bascule,pivoti,care este starea lor,ai verificat?

This post has been edited by nikuniku: 25 Nov 2012, 17:48

--------------------
opel zafira f75 1.6-16valve
+
Emil.Furniga
post 25 Nov 2012, 19:04
Post #3

Membru incepator

QUOTE(nikuniku @ 25 Nov 2012, 18:47)
anvelopele le-ai inlocut cu jante?sau folosesti jantele pa care ai avut gumele de vara?poate ai jantele ovale.Capete de bara,bucsi bascule,pivoti,care este starea lor,ai verificat?
*

Jantele sunt aceleasi, nu le-am schimbat. La service-ul de caucuri nu mi-au zis nimic ca ar fi ovale.
Legat de capetele de bara si restul, nu am verificat, e o idee sa ii cer mecanicului sa se uite la toate astea inainte de a face ceva remedieri.

--------------------
+
nikuniku
post 26 Nov 2012, 17:48
Post #4

Emil.Furniga crezi ca-i intereseaza ca ai jantele strambe/ovale!! banii sa tii ia si pe urma Dumnezeu cu mila,cind ai timp ridica masina si invarte de cate o roata pe rand si te uiti sa vezi daca are ,,,bataie,,janta,stanga/dreapta si ovalitate sus pe coama anvelopei,sau pe marginea jentii
eu cred ca ai jante strambe

--------------------
+
mitraco
post 2 Dec 2012, 10:25
Post #5

Membru incepator

Emil.Furniga : In cazul in care nu ai rezolvat problema pana acum, daca doresti poate luam legatura - am o problema asemanatoare la aproximativ acelasi palier viteza.

Sase mecanici au vazut masina - last update : "s-ar putea sa fie una din planetare". Oricum toti sunt de acord ca nu sunt probleme la directie si nu exista jocuri pe puntea fata.
Eu am doua perechi de roti ambele echilibrate si verificate, cele de iarna cumparate noi au rulat doar un sezon.

Ce am mai observat - discurile de frana au marginea incarcata de rugina si ating de etrier la frane mai prompte, poate asta e cauza "neechilibrarii".

Ai datele mele de contact.

This post has been edited by mitraco: 2 Dec 2012, 10:32

--------------------
Dacia Solenza 2004
+
Emil.Furniga
post 2 Dec 2012, 12:06
Post #6

Membru incepator

Ultima chestie pe care mi-a sugerat-o un alt sofer, client la service-ul unde mersesem sa expun problema:

Omul avusese fix aceeasi problema din ce zicea el la un Clio si el spunea ca e cauzata de vibratiile motorului datorita slabirii cauciucurilor alea care tin fixat motorul de cadrul masinii (niste cauciuce gen bucsi care sunt la prinderea motorului de caroserie). Are sens ce spunea el din mai multe motive:
- mie problema mi se accentueaza mult aceasta vibratie dupa ce se incalzeste masina, respectiv dupa aprox 50 km de rulare (mi s-a intamplat pe Giurgiu-Bucuresti de multe ori, mereu cam dupa 40-50 km parcursi)
- omul care mi-a sugerat chestia asta imi explica ca el patise cu Clio in felul urmator: in Belgia nu ii trepida, in Franta facea ca toate visele. Din nou, explicatia ar veni de la diferenta de temperatura intre cele 2 zone geografice.
- desi vibreaza foarte urat dupa cei aprox 50 km parcursi, vibratiile nu se simt in volan (asta m-au intrebat cei de la echilibrari, daca vibratiile le simt in volan), dar vibreaza maneta de viteze. Din moment ce nu vibreaza directia si nici volanul, are sens sa cred ca nu este o cauza (dez)echilibrarea cauciucurilor.

Omul cu experienta de la Clio s-a uitat putin la motorul de la mine, ca nu stia daca e acelasi motor, si cum am ridicat capota, mi-a zis: da mah, motorul e identic. Chestie pe care o stiam si eu, ca am mai vazut indicatii catre forumul de Clio date aici pe DaciaClub.

Eu banuiesc ca acel cauciuc din bucsi a cedat/e suficient de uzat dupa atata timp de utilizare - la mine masina face 10 ani la anul - si daca se mai si incalzeste, e mai flexibil si permite vibratiile alea de zici ca se rupe masina.
Ultima oara mi-a facut foarte foarte urat, m-am oprit direct in service ca eram socat de cum vibra.

Am zis ca fac inlocuirea cauciucurilor respective, sa merg la magazine sa vad daca au, si aia de la magazin imi pot spune si daca au mai fost cumparate de alti clienti si ce experiente au avut aia.

@mitraco, daca vrei sa ma intrebi orice, ma gasesti in privat si/sau pe telefon, cum consideri.

--------------------
+
nikuniku
post 2 Dec 2012, 13:00
Post #7

Emil.Furniga la tine se misca motoru stanga/dreapta sau masina se misca stanga/dreapta ,cand mergi cu ia,este o mare diferenta

--------------------
+
shade4free
post 2 Dec 2012, 13:01
Post #8

Membru autentic

From: ......

emil
In urma arderii garniturei de chiuolasa undeva prin tara,mecanicul la care am ajuns,mi-a spus ca tamponul hidroelastic de pe partea dreapta este rupt
Nu batran,nu slabit,rupt
Bani sa il cumpar si pe ala atunci nu aveam ca plecasem in concediu,asa ca am schimbat garnitura,antigelul si am pus acelasi tampon,adica cel rupt,doua bucati separate biggrin.gif
Am facut cu el asa rupt vreo 3000 de km,masina nu vibra,nu trepida,mergea snur
Ce m-ia spus mecanicul meu la telefon,a fost sa nu fac plecari cu scart de pe loc,ca s-ar putea sa-mi sara motorul de pe pozitie,Dar odata plecat de pe loc,sa nu o menajez
Asa ca este posibil ca vibratiile sa nu le ai de la tampoane,dar tu pentru siguranta ta,verifica
bafta si multi km

--------------------
... scala ..... - ........
+
mitraco
post 4 Dec 2012, 12:00
Post #9

Membru incepator

"@mitraco, daca vrei sa ma intrebi orice, ma gasesti in privat si/sau pe telefon, cum consideri."

Pai tocmai asta e ca nu pot folosi MP de pe forum.Eu am pus date de contact la profil.

E interesanta si ideea ta, partea si mai interesanta este cum s-ar fi putut distrge acel tampon; nu prea vad pe forum reclamatii despre piesa respectiva, doar bieleta antirasturnare (pe care eu am schimbat-o acum doi ani), sa fie conditiile de drum?

--------------------
Dacia Solenza 2004
+
ovidiu87
post 5 Dec 2012, 22:23
Post #10

Membru autentic

From: Resita

oameni , sunt jantele/cauciucurile !!! GARANTAT

Se simte in volan aceasta miscare stanga dreapta?

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie 2003 - Numar de Caras
"In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
+
Emil.Furniga
post 6 Dec 2012, 18:49
Post #11

Membru incepator

QUOTE(mitraco @ 4 Dec 2012, 13:00)
"@mitraco, daca vrei sa ma intrebi orice, ma gasesti in privat si/sau pe telefon, cum consideri."

Pai tocmai asta e ca nu pot folosi MP de pe forum.Eu am pus date de contact la profil.

E interesanta si ideea ta, partea si mai interesanta este cum  s-ar fi putut distrge acel tampon; nu prea vad pe forum reclamatii despre piesa respectiva, doar bieleta antirasturnare (pe care eu am schimbat-o acum doi ani), sa fie conditiile de drum?
*

mitraco, man, nu reusesc nici eu sa dau PM de pe forum si in felul asta nu putem discuta in privat. Asa ca iti dau aici contactele mele, sa ma poti contacta:

Emil.Furniga (at) gmail.com
si
0726-37.99.56

Asta e, daca forumul nu permite PM-uri, imi asum riscul de a da in public datele mele private, doar n-o fi foc acuma.

6 Dec 2012, 19:52:
QUOTE(nikuniku @ 2 Dec 2012, 14:00)
Emil.Furniga la tine se misca motoru stanga/dreapta sau masina se misca stanga/dreapta ,cand mergi cu ia,este o mare diferenta
*

Omule, nu stiu daca motorul se misca, ca la 60-80 km/h nu pot sa vad ce se intampla cu motorul. La palierul ala de viteza doar simt ca se misca masina stanga-dreapta mai ales pe puntea fata.

6 Dec 2012, 20:02:
QUOTE(ovidiu87 @ 5 Dec 2012, 23:23)
oameni , sunt jantele/cauciucurile  !!! GARANTAT

Se simte in volan aceasta miscare stanga dreapta?
*

Am fost acum 2 zile la verificarea cauciucurilor la compania vanzatoare a cauciucurilor (noi) pe care le-am pus acum aprox. 3 saptamani. Le-am explicat si lor problema cu vibratiile si am mers (tot la respectiova companie) sa verifice si un expert cauciucurile.

Cauciucurile au iesit bine la verificare.

Jantele sunt ok mai putin cea de pe dreapta-spate, care are o neregularitate gen lovitura de groapa. Expertul cu cauciucurile imi zice ca respectiva janta da vibratiile care se transmit in toata masina si de-aia am senzatia ca vibratia e doar pe puntea fata.
O sa merg sa roluiesc janta respectiva ca sa elimin problema, vedem atunci daca mai face.

ovidiu87: miscarea stanga-dreapta nu se simte in volan, am scris si ceva mai sus.

This post has been edited by Emil.Furniga: 6 Dec 2012, 19:02

--------------------
+
costivio0509
post 7 Dec 2012, 13:10
Post #12

Membru incepator

Aceeasi problema o am si eu, dar numai cu rotile de vara. se misca volanu stanga-dreapta pana pe la 60-70Km/h si mai trage si stanga putin. insa cu rotile de iarna (adica alte jante cu alte anvelope) nu se mai simte nimic. concluzia mea: vibratia provine de la jante daca spui ca ai cauciucuri noi. incearca sa schimbi jantele

--------------------
Dacia Solenza 2003 Clima - TR 04 LRM
+
corbex
post 7 Dec 2012, 13:42
Post #13

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

QUOTE(Emil.Furniga @ 6 Dec 2012, 18:49)
ovidiu87: miscarea stanga-dreapta nu se simte in volan, am scris si ceva mai sus.
*

Daca vibratiile provin de la roata spate, normal ca nu se simt in volan!

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 01:15
Forum Renault