inlocuire ferodouri spate, cum se face?
![]() ![]() ![]() |
inlocuire ferodouri spate, cum se face?
abur |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 5 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova Europa
2002
|
|||
gabi_g |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 21 November 05 From: Targoviste ![]() |
Trebuie sa schimbi sabotii cu totul, costa cam 1-1,2 mil.
Attached File(s) ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
2003
- B-20-PFU
|
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Inainte scapai mai ieftin pentru ca se gaseau doar ferodourile, mai nou nu am gasit pe nicaieri, iar unul de la piese auto mi-a spus ca nu le-au mai dat voie furnizorilor aia de la RAR sa le comercializeze.
|
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
se mai gasesc si ferodouri dar nimeni nu mai are chef sa le puna ca e prea mult de lucru(plus ca exista sansa sa crape)
abur , dupa cum intrebi tu nu cred ca ar fi indicat sa te apuci tu de o astfel de lucrare , decit daca te ajuta cineva care stiecum se face.poate trebuie sa schimbi si pistonasele si atunci trebuie sa aerisesti frinele , ceea ce nu e teribil de greu dar iti trebuie ceva cunostinte. ca sa te mai linistesc un pic afla ca eu am desfacut spatele la 50 mii si nu au trebuit schimbati sabotii ci doar garniturile de la pistonase , garnituri pe care le-am gasit foarte greu separat.bine , depinde si cum folkosesti tu frinele |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
abur |
![]()
|
multumesc de ajutor.
gabi_g inteleg ca pot verifica starea de uzura prin acea fereastra de vizitare? o sa incerc chiar azi, daca ma lasa vremea. dariusz dupa cum ai sesizat nu sint un as al mecanicii auto. am mai schimbat ferodouri la fosta mea dacie (fabr. '80). aici mi-e frica de sistemul de autoreglare a frinelor (arcuri, suruburi ... in plus fata de masinile vechi). |
--------------------
Dacia
Supernova Europa
2002
|
|
caphonne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 968 Joined: 22 August 06 From: Buc. Drumul taberei si Berceni ![]() |
daca vrei ferodouri iti dau eu noi de fabrica ca eu leam cumparat degeaba crezand ca trebuiesc sschimbate ti le dau mai ieftin
![]() |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 Rapsodie rosu imperial Skoda Octavia Facelift 1.6 MPI
|
|
abur |
![]()
|
multumesc pt oferta.
lucrarea se amina. ferodourile sint ok inca ![]() |
--------------------
Dacia
Supernova Europa
2002
|
|
Mjeefo |
![]()
|
![]() Racer Group: Members Posts: 78 Joined: 5 February 07 ![]() |
Nu este adevarat mergi pe varianta cu ferodourile de schimb se schimba usor si nu costa mult.
|
--------------------
Dacia
1310
00' Break ; 1310 L 97' ; 1410 TXL
- TL LIV CT MAV CT CFG Dacia este in sufletele noastre.
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca mergi normal se duk pe la 70-80.000
Daca iti plac drifturile se duc in 10-20.000 acum tu stii...in orice caz nu arunca banii pe geam |
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
IULIUSP75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 7 May 07 ![]() |
Salut
Vezi ca in spate la tambur daca te bagi sub masina sunt niste dopuri de plastic le dai jos si vezi daca ferodou este dus |
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
2001
- B-26-PEC
|
|
b78kla |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 9 August 07 ![]() |
salut,
sunt nou pe aici si nu stiu daca se pot sau nu regla sabotii? nu m-am bagat sub masina. daca da cum se regleaza. ![]() |
--------------------
dacia
dsn
2003
- b78kla
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
In general se autoregleaza sabotii, dar daca vreo sa-i reglezi tu trebuie sa desfaci tamburii.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
jonny_b |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 22 May 07 ![]() |
Sambata am desfacut tamburii de la frana si am schimbat ferodourile, avand marea surpriza sa constat ca erau pe masina erau inca cei din fabrica, masina are 86.000 si eu am luat-o la 76. Singurul lucru care iti da de cap la montaj sunt cele 4 arculete, doua cele de pe mijlocul sabotului si cele doua de apropiere. Ferodourile au costat 21 Ron, si vin in cutie cu tot cu nituri.
Attached thumbnail(s) IM000309.JPG ( Size: 855.91k ) Number of downloads: 5959 IM000312.JPG ( Size: 992.25k ) Number of downloads: 5937 IM000318.JPG ( Size: 955.78k ) Number of downloads: 5759 IM000323.JPG ( Size: 951.78k ) Number of downloads: 5291 IM000326.JPG ( Size: 1.02mb ) Number of downloads: 5669 IM000324.JPG ( Size: 878.38k ) Number of downloads: 2155 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002
- GR 03 LWJ
|
|
Bogdan90 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 962 Joined: 1 November 09 From: Botosani ![]() |
Buna ziua! Stie cineva de ce la solenza mea ferodourile nu sunt uzate uniform? Mai exact ferodoul catre fata masinii este mai uzat la partea de sus. A ajuns la nituri. Si cel din spate, cel cu cablu de la frana de mana e inca bun. Asta la roata stanga, la dreapta sunt buni.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- BT-90-PAN Dacia 1310, Dacia Solenza, Skoda Fabia 6Y2.
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
pirghie nereglata corect ...
![]() This post has been edited by george_scala_2004: 9 Aug 2011, 17:38 |
--------------------
...
...
...
|
|
Bogdan90 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 962 Joined: 1 November 09 From: Botosani ![]() |
Si cum reglez acea parghie? Te rog daca stii sa imi explici cum o reglez si cum stiu ca e reglata corect! multumesc
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
pai dai jos roata tamburi si are un reglaj cu dinti acolo intervi , de obicei trebuie sa se regleze automat , dar intervin altele daca nu-ti functioneaza repartitorul corect.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
Ala e defect de mecanic...
Cand se monteaza sabotii, cablul franei de mana trebuie slabit complet. Se monteaza tamburii, roata, se coboara de pe rampa/cric si se apasa pedala franei de mai multe ori. Asa se aseaza sabotii pe tambur in pozitia corecta. Abia apoi se regleaza cablul franei de mana. Majoritatea mecanicilor ignora treaba asta si de-aia se uzeaza sabotii neuniform. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
Bogdan90 |
![]()
|
Din acea tija era reglat. Am crezut ca se vorbeste de alta tija. Cand reglez din acea tija, nu se regleaza amandoi saboti? Deci ar fi trebuit sa calce amandoi odata. Si oricum ar functiona repartitorul lichidul, cat de putin sau mult o ajunge el, ajunge in cilindru si amandoua pistonase sunt impinse simultan. Iar ar fi trebuit sa calce amandoi odata pe tambur. Am verificat cilindrul receptor daca pistonasele lucreaza si sunt ok. Inca o problema ce am fost sfatuit sa verific de un mecanic in legatura cu trosnitul rotilor fata(este si un topic). Acele talgere de care sunt prinsi sabotii sunt prinse in 4suruburi. Acele suruburi erau stranse destul de putin si e posibil ca de acolo sa se auda acel trosnit si sa dea impresia ca se aude pe fata. Eu le-am strans, erau destul de moi si cred ca nu se mai aude. Astept cateva zile sa mai circul sa fiu sigur.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
La inlocuirea sabotilor de frana este necesara si inlocuirea sistemului de parghii?
La magazin exista colectie de saboti fara parghii, dar si cu parghii noi. Din cate am observat acestea se uzeaza ff greu. |
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
eugen261 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 13 March 07 ![]() |
nu, doar sabotii
|
--------------------
Clio Symbol
1.4/8V
2008
- br00XXX
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Dupa ultima vizita la ''doctor'' am aflat ca trebuie sa inlocuiesc sabotii. Cand franez, din spate se aude fier pe fier.
Cat costa sabotii? Ma gandesc ca ar fi cazul sa inlocuiesc si parghiile... |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Eu Alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.052 Joined: 12 November 07 From: Com. Bucuresti Sat Rahova ![]() |
Eu am dat pe saboti 65 sau 75! Cu totul erau vreo 135-150ron pe Muntii Carpati! Fermit parca.
|
--------------------
Dacia Supernova
Confort
2001
- IF22ALE/ B25TUT Cand ma opreste Politia, ma simt ca Scufita Rosie: Dar de ce ai rotile asa de mari? Dar de ce ai cauciucurile asa de late? Dar de ce ai folie?
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Eu am gasit cu 85 ron in cutie de origine, fara sistemul de parghii, insa nu in magazin, ci la persoana fizica. Sunt fabricati de Fermit Rm.-Sarat.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
As vrea sa pun si parghiile noi si levierul pentru frana de mana. Gasesc vreun model cu totul?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Clublife |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 8 January 11 ![]() |
|
--------------------
dacia
logan
2005 Ambiance
|
|
Maskatu |
![]()
|
Nu. Dar cam ce crezi tu ca ar putea sa bata fier pe fier doar cand pun frana tinand vont ca frana de mana merge brici?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Axinte |
![]()
|
![]() Membru ghinionist Group: Members Posts: 268 Joined: 27 March 11 From: Oltenita ![]() |
Maski, e urata treba.. Eu i-am schimbat in vara, dar numai sabotii fara acele parghii care costau cam 200 de lei complet echipate. Separat i-am luat la 100. Spor la cautat! Tare mi-e urat sa merg in vitan, toti te intreba ce cauti..
![]() |
--------------------
DACIA
Super Nova
2002 clima
- CL ?? xxx Ai nevoie de multi ani de studiu pentru a ajunge sa taci neintrebat.
Cap ai, minte ce-ti mai trebuie? |
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
de ce parghii vorbiti?
|
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Parghiile de auto-reglare (auto-fass, nu prea isi fac treaba).
|
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 01:56 |