Codul penal si computerele, Pt. informarea publicului
![]() ![]() ![]() |
Codul penal si computerele, Pt. informarea publicului
cosmin_m |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|||
Patefon |
![]()
|
![]() Membru gajait Group: Members Posts: 90 Joined: 24 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Faptul ca virusezi pe cineva NEINTENTIONAT intra sub incidenta articolului 443 sau 444 ?
|
--------------------
Seat
New Leon
- B-#######-11/8
2006 Sport Cu stima,
Patefon |
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Ia arunca un ochi la art. 447
![]() |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
pai tentativa include si cazurile neintentionate ?
(eu o sa-mi iau ceva timp sa studiesc chestiunea si sa aplic ceva exemple sa vad cum tine) |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
cosmin_m |
![]()
|
Habar n-am.
Ce nu mi-e clara mie e urmatoarea situatie. Trebuie sa fac ceva, constructiv, pe plantatia unde sunt sclav. Buuun. Dar prin procedura exista riscul sa afectez serviciul X sau Y. Constient fiind de acest risc demarez procedura si, ghinion, serviciile sunt afectate. Mi-o iau sau nu daca vrea stapanul sa-mi faca fripte ? Intentia nu a fost de a produce daune, dar stiam ca e posibil sa le produc prin actiunile mele. Teoretic ar fi sa nu mi-o iau, dar ... parca nu reiese foarte clar din aceasta lege. Ar mai fi de studiat vro doua acte: Conventia cu EU publicata in MO 343 din 20/04/2004 Legea 285 din 23/06/2004 This post has been edited by cosmin_m: 2 Sep 2005, 11:23 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Patefon |
![]()
|
![]() Membru gajait Group: Members Posts: 90 Joined: 24 May 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cosmin_m @ 2 Sep 2005, 13:01) Art. 443. - Fapta de a perturba grav, fără drept, funcționarea unui sistem informatic, prin introducerea, transmiterea, modificarea, ștergerea sau deteriorarea datelor informatice sau prin restricționarea accesului la date informatice se pedepsește cu închisoare strictă de la 3 la 15 ani. Daca eu sunt infectat de un virus si la randul mei il transmit mai departe (fara sa am cunostinta ca acest lucru se intampla) sunt candidat la mititica! asa scrie acolo. ![]() |
--------------------
Seat
New Leon
- B-#######-11/8
2006 Sport Cu stima,
Patefon |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(Patefon @ 2 Sep 2005, 12:34) Daca eu sunt infectat de un virus si la randul mei il transmit mai departe (fara sa am cunostinta ca acest lucru se intampla) sunt candidat la mititica! asa scrie acolo. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eu zic sa inchideti calculatoarele. Sa le inchidem toti si sa nu mai aberam pe forumuri ![]() Just another stupid romanian law. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(Patefon @ 2 Sep 2005, 11:34) Daca eu sunt infectat de un virus si la randul mei il transmit mai departe (fara sa am cunostinta ca acest lucru se intampla) sunt candidat la mititica! asa scrie acolo. ![]() Daca o faci intentionat (te-ai prins ca ai primit un virus si-l dai mai departe - gen virusul albanez), esti vinovat. Daca virusul se trimite singur, nu cred. Desi poate ar fi mai bine sa da. Poate asa constientizeaza si lumea putin mai bine ca un calculator neprotejat in internet e un pericol si pentru altii si mai instaleaza un antivirus, un firewall, nu mai da click pe orice prostie de genul "Ai castigat premiul cel mare, clicaie aici"... |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Dany |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 21 November 02 From: Bucuresti ![]() |
Ce nu inteleg eu este situatia urmatoare. Merg pe strada cu laptopul si gasesc o retea wireless. Imi apare ca "Open network". Nu are nici o cheie, nici o parola, nici o filtrare dupa MAC, nimic. Pur si simplu am infipt in calculator o placa wireless si mi-a alocat un IP real. Si, evident, a inceput sa curga netul.
Eu incalc vreo lege in cazul asta? Sau, tinind cont ca este vorba de o "open network" - nu fac decit sa beneficiez de ceea ce pluteste in aer?!? ![]() |
--------------------
Renault
Laguna III Coupe
- B 00 XXX
2009 / Dynamique "Tata, mama, toti cei dragi tie si restul oamenilor mari pe care ii vezi zilnic mergand la munca platesc taxe si impozite pentru ca noua tuturor sa ne fie mai bine." Ministerul Finantelor, pagina copiilor
|
|
Ciumonk |
![]()
|
![]() EPURUL UCIGAS Group: Members Posts: 429 Joined: 10 April 04 From: Oradea ![]() |
Pai in ritmul asta eu ar trebui sa stau vreo 25 de ani la facultate...
|
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
`65 VW 1200
|
|
Nicu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 10 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Legea asta uita de faptul ca orice n-are protectie sau nu este marcat vizibil ca privat, este public. A se vedea site-urile web, serverele ftp, etc. Atita timp cit contul anonim sau guest sint active e vina doar a administratorului ca nu si-a protejat datele. Altfel ar trebui ca toti sa facem studii aprofundate la facultate (eventual si doctoratu'
![]() |
-------------------- :) Cool messing the settings!:)
|
|
cosmin_m |
![]()
|
Dani, iata ce inseamna "fara drept":
QUOTE (2) În sensul prezentului titlu, acționează fără drept persoana care se află în una din următoarele situații: a) nu este autorizată, în temeiul legii sau al unui contract; ![]() c) nu are permisiunea, din partea persoanei fizice sau juridice competente să o acorde, potrivit legii, de a folosi, administra sau controla un sistem informatic ori de a desfășura cercetări științifice sau de a efectua orice altă operațiune într-un sistem informatic. Deci acum, ca ne-am lamurit ce inseamna "fara drept" as zice ca poti fi incadrat la art.440. pentru ceea ce ai facut conform acestei legi. Dar ... eu nu sunt avocat. Poate vine dansul si ne lumineaza. |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
existenta unui cont activ care permite accesul oricui in sistemul/reteaua respectiva (guest, anonymous, etc) mie mi se pare un accept implicit din partea proprietarului/administratorului sistemului sau retelei in cauza.
|
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 09:07 |