DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

30 Pages « < 21 22 23 24 25 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Politia Romana !

psychoo
post 7 Dec 2021, 16:50
Post #661

Membru

Group: Members
From: Timisoara

@radian, multumesc mult pentru informatii

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
radian
post 7 Dec 2021, 16:53
Post #662

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Vinovatia da, asa cum zici. Insa nu si sanctiunea... Si mi s-ar parea logic, sa se opteze pentru varianta cea mai avantajoasa contravenientului.

7 Dec 2021, 17:58:
Pentru examenul de redobandire m-am pregatit dupa o brosurica care continea toate chestionarele de la examen. La examen, eu cel putin, am primit o singura intreabre care nu era in brosura. Intrebarile sunt axate pe motivele pe baza caror sa acorda sanctiunile. Limita de viteza, prioritate, etc.

La putin timp dupa un examen, un amic, taximetrist, a comis-o si el. I-am dat cartea sa invete. Dupa ce a luat examenul, ma trezesc cu el la biblioteca, ma cauta si mi-o sa inapoi. Multumesc, ia-o inapoi, poate-ti mai trebuie...

Daca nu era un fost rugbist, de doua ori mai mare ca mine il luam la suturi in cwr. Cobe, eu te ajut iar tu asta imi doresti? Sa mai am nevoie de ea... biggrin.gif

This post has been edited by radian: 7 Dec 2021, 16:58

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
tatabobu
post 7 Dec 2021, 17:05
Post #663

membru

From: Bucuresti

Adică dacă se schimba legea și zicea că permisul se suspendă la depășirea cu minim 48 de kmh reali (50 kmh depasire indicat de radar) nici tu, nici Agrig n-ați fi avut nici o obiecție?

This post has been edited by tatabobu: 7 Dec 2021, 17:06

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
Agrig
post 7 Dec 2021, 17:15
Post #664

Membru autentic

From: Jimbolia/Timisoara mai rar.

QUOTE(einstein1984 @ 7 Dec 2021, 16:38)
Este absolut normal, orice sofer isi poate da seama din talon ca nu are permisul corespunzator sa trateze hurdubaia, nu ii trebuie cantar, aia e rea vointa nu greseala de incarcare. Care parca vad ca avea masa declarata fara plinuri facute.

Oare de ce trebuie sa dati tot cu oistea-n gart tot timpul, se ia dupa MMA aia este valoarea folosita, i se rupea la Garsia de valoarea reala, daca o punea pe cintar trecea fara probleme deoarece colegul era singur si masina nu era incarcata insa legea spune altceva.
Problema colegului a fost ca a luat alta masina, dintre cele ce le aveam 2 depaseau acele 3500Kg cu remorca si efectiv n-a fost atent ca nu era masina lui, aia a fost toata marea gresala, nu reavointa sau prostie.

--------------------
Renault Megane IV 1,33Tce 2021 Life
"Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"

Nelson Mandela
+
radian
post 7 Dec 2021, 17:21
Post #665

Acum vorbesc din amintiri, dar la vremea respectiva stiu ca am citit un exemplu de buna practica, parca din Olanda propus de Bruxelles pentru adoptarea in toata UE. Mai concret, de la viteza masurata de radar se scade marja de eroare a aparatului, se calculeaza diferenta care ramane intre limita de viteza si viteaza masurata si la aceasta se aplica sanctiunea prevazuta de lege.

--------------------
+
Agrig
post 7 Dec 2021, 17:49
Post #666

Membru autentic

QUOTE(tatabobu @ 7 Dec 2021, 16:25)
EDIT: tu când folosești un multimetru cu eroare 2% ce valoare folosești in calcule? Sau aproximezi ce-ți zice ăla?
*

Este destul de simplu, folosesc valoarea pe care o indica insa stiu sa ma astept ca daca am 100V pot avea 98V sau 102V.
Asta in mare parte nu-i problema insa citeodata ai surprize destul de urite mai ales cind discutiile sint cu furnizorii sau clienti.
Aveam probleme la o locatie deoarece tensiunea era mare, undeva pe la 255-265Vac, am tot reclamat si pina la urma s-a lasat cu deplasare la fata locului cu o comisie sa masuram reteaua, normal este 230Vac cu abatere de -+10% deci retea normala intre 207Vac si 253Vac.
Cind am ajuns acolo am masurat, erau pe la 260Vac, masoara cel de la Electrica ...250Vac, domnule reteaua este mare dar in norme, aparatul dumneavoastra masoara prost, al nostru are verificare metrologica si da, imi arata si hirtia si tot, ce era insa interesant era ca aparatul era un dinozaur cu ac si clasa de precizie de 5%, de unde-l gasisera habar n-am! radmasa.gif eu aveam un Fluke 87V cu sub 1% eroare, la tensiunea aia undeva 2,5V eroare la mine, aparat cu verificare si al meu, totul OK.
Privit prin prisma asta fiecare avea dreptate si se incadra in clasa de precizie, ma rog, aveam eu o banuiala ca aparatul acela era adus special acolo insa pina la urma s-a lasat cu mama lui proces verbal si obligatia mea de a le trimite copii dupa documentele de verificare de la aparatul de masura.
Dupa vreo saptamina au dat un plot jos si a fost mai OK treaba.
In fapt era cunoscuta problema si in discutii cu ei de aproape jumatate de an deoarece obiectivul nostru era fix linga punctul trafo care era dat la blana incit sa ajunga si la cei de la capat de linie ceva tensiune.
In fapt se plingeau si oamenii din sat ca le tin becurile cam o saptamina daca nu pusca imediat.
Deci cam asa merge treaba cu clasele de precizie, folosesti pentru tine e OK pentru altii...trebuie calitate si siguranta ca masori bine.

Ca final de idee, daca ar trebui sa livrez un amplificator de putere Rf de 100W si as masura cu un aparat de 2% puterea pe fisa tehnica ar fi trecuta ceva de genul 100W -+3%.

This post has been edited by Agrig: 7 Dec 2021, 17:50

--------------------

Nelson Mandela
+
radian
post 7 Dec 2021, 17:59
Post #667

Tatabobu, echipamentele industriale sunt proiectate sa suporte tolerantele declarate. Aceasta abatere de la valoarea teoretica nu are implicatii legale, nu face diferenta intre a scapa cu o amenda si a sta 3 luni pu tuse.

--------------------
+
einstein1984
post 7 Dec 2021, 18:01
Post #668

fan Dacia

QUOTE(radian @ 7 Dec 2021, 17:21)
Acum vorbesc din amintiri, dar la vremea respectiva stiu ca am citit un exemplu de buna practica, parca din Olanda propus de Bruxelles pentru adoptarea in toata UE. Mai concret, de la viteza masurata de radar se scade marja de eroare a aparatului, se calculeaza diferenta care ramane intre limita de viteza si viteaza masurata si la aceasta se aplica sanctiunea prevazuta de lege.
*

da, dar aia te ard si pentru 5 peste limita. bani putini, dar se aduna.

@agrig, tu acolo discuti de masurat arborele cotit cu ruleta....ceea la cinemometre nu e cazul.

7 Dec 2021, 18:03:
QUOTE(Agrig @ 7 Dec 2021, 17:15)

Problema colegului a fost ca a luat alta masina, dintre cele ce le aveam 2 depaseau acele 3500Kg cu remorca si efectiv n-a fost atent ca nu era masina lui, aia a fost toata marea gresala, nu reavointa sau prostie.
*

prostie se numeste cand nu verifici talonul la ce conduci, mai ales cand stii ca esti la limita. Mai erau unii care ziceau ca pot tracta platforma de 1600kg MMA cu masina de 1200 daca e goala, dar politia nu e de acord.

This post has been edited by einstein1984: 7 Dec 2021, 18:03

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is online!Galerie FotoPM
+
Agrig
post 7 Dec 2021, 18:20
Post #669

Membru autentic

La nivel de 2-3% precizie la cinemometre aia chiar se masoara cu ruleta nu cu micrometrul!
radmasa.gif

Cind ai 5 pick-up-uri si marea diferenta intre ele e ca unele au sarcina de 650Kg si una singura 1000Kg sansa de a gresi este mare, bineinteles din fotoliu clar e prostie insa cind esti prins in focuri iei ce gasesti si iti faci meseria.

--------------------

Nelson Mandela
+
bion
post 7 Dec 2021, 19:27
Post #670

Membru autentic

From: TM

QUOTE(radian @ 7 Dec 2021, 17:44)
Da, dupa acel an.

Pana aici a fost introducerea...  biggrin.gif

Deci atentie mare:
1. Orice semn grafic pe care politisul il vede pe formularul cu raspunsrui il poate interpreta, numai mintea lui creata stie cum. Ce rost are sa fac semne pe foia de examen, cand el este singurul care-mi vede foaia si mi-o corecteaza...

Cum am tot intors capul stanga / d

Examenul de redobandire se organiza saptamanal, si puteai sa te prezinti la el in fiecare spatamana pe parcursul celor 3 luni. Daca nu reuseai sa-l promovezi, primeai cadou inca o luna de suspendare. Nu stiu daca intre timp s-au schimbat sau nu regulile.
*

Bag sama a fost cel mai greu examen din viata ta daca te-a marcat asa. rolleyes.gif Aia cu semne pe foaie era la toate concursurile pe care le-am dat de la admitere la shpe competente.
O data mi-am facut-o cu mainile amandoua. Undeva prin Carpa, noaptea, mergeam ca omul daciot cu 100. Noroc ca am vazut caraliul si am apucat sa franez.Discutii acte. Aia erau doi io singur cu fumeie. Zice ala ce gonesti asa? Io destept Ce viteza, mai mult de 60nu aveam Ala , sigur? No bine am martor ca ai declarat ca ai depasit restrictia de 30.

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
MoneyTalks
post 7 Dec 2021, 20:32
Post #671

-

From: Ireland

QUOTE(psychoo @ 7 Dec 2021, 11:57)
In cazul asta dublarea imi pare NOT OK
*

Dimpotriva, dublarea ESTE perfecta, iar ideal ar fi sa platesti dublu maximul amenzii, fara reduceri. Oricum amenzile sint cam foarte mici pentru vitezomani.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
psychoo
post 7 Dec 2021, 22:55
Post #672

Membru

1. Ai scos din context. Nu este frumos
2. Amenda pentru 50+ poate depasi salariul mediu pe economie, raportat la țara asta este mult
3. Problema nu e amenda prea mica, ci lipsa celor care sa aplice amenzile. Foarte rar ies echipaje, iar atunci cand ies sunt pusi pe ciupeala nu pe preventie

This post has been edited by psychoo: 7 Dec 2021, 23:01

--------------------
+
miki
post 8 Dec 2021, 13:28
Post #673

#Hırsızlargibigeceniniçine

si 50+ nu e cam mult?
raportat tot la tara asta...
urla toti pe la toate gardurile ca 'n-avem infrastructura" da' nu l etrece prin cap sa respecte limitele de viteza

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe 2004 / 2019/2008 - XX-B-XXX
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
psychoo
post 8 Dec 2021, 13:44
Post #674

Membru

Chiar ma intrebam cand apare primul lup moralist smile.gif
Mers legal si mers preventiv, la limita evitarii oricarui pericol nu sunt sinonime.
Faptul ca merg mai tare dar nu am nici un accident in 20 de ani de soferie nu inseamna nimic?
Fata de un absolvent de la Pitesti care merge cu 50 la ora in localitate in spatele blocurilor cu masini parcate pe stradute.

Off, am cazut in plasa, ma opresc aici. Am aflat ce am intrebat, multumesc tuturor pentru raspunsuri.

--------------------
+
einstein1984
post 8 Dec 2021, 13:46
Post #675

fan Dacia

faptul ca te feresc altii nu te face vreun sofer bun. Inclusiv viteza legala poate fi prea mare uneori.

This post has been edited by einstein1984: 8 Dec 2021, 13:48

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
MoneyTalks
post 8 Dec 2021, 13:50
Post #676

-

QUOTE(psychoo @ 7 Dec 2021, 21:55)
2. Amenda pentru 50+ poate depasi salariul mediu pe economie, raportat la țara asta este mult
*

Asa, SI? Te pune cineva sa mergi cu 50+?

Sincer, eu as mai adauga inca o cifra la amenda minima pentru depasirea vitezei cu 50+

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
MuciX
post 8 Dec 2021, 13:58
Post #677

sunt un om bun

From: când în când

Pai ideea cu amenzile pentru abateri considerate grave e sa nu ti le permiti. Bine, ideal ar fi sa fie mai mari pentru aia bogati.
La nemti cea mai mare amenda de viteza e o treime din salariul mediu net.

QUOTE(MuciX @ 10 Nov 2021, 14:23)
Benzina scumpa, amenzi mari. sad.gif
[attachmentid=1628133599]
*

This post has been edited by MuciX: 8 Dec 2021, 13:59

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
bucatzel
post 8 Dec 2021, 14:04
Post #678

Membru plictisit

Group: Moderatori

QUOTE(psychoo @ 8 Dec 2021, 13:44)
Faptul ca merg mai tare dar nu am nici un accident in 20 de ani de soferie nu inseamna nimic?
*

Ma scuzatz domnu' Titi Aur.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
bion
post 8 Dec 2021, 19:08
Post #679

Membru autentic

From: TM

QUOTE(psychoo @ 8 Dec 2021, 14:44)
Chiar ma intrebam cand apare primul lup moralist smile.gif
Mers legal si mers preventiv, la limita evitarii oricarui pericol nu sunt sinonime.

Am aflat ce am intrebat, multumesc tuturor pentru raspunsuri.
*

Era de asteptat sa scoti panseul. Inseamna ca esti baftos . Atat.
Io conduc de peste 44 de ani . Am avurt accidente si minore si nasoale..99% din cazuri au dat altii in mine.Ale minore le-am facut eu ale naspa altii. Ca sunt inca viu e si chestie de sansa la vreo doaua.
Cele mai urate accidente le fac aia care se cred experti.

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
radian
post 8 Dec 2021, 19:44
Post #680

Dupa peste 25 de ani in care singurele evenimente in trafic au fost cateva amenzi pe motiv de radar cam asa vedeam si eu lucrurile. Absolut nicio tamponare, nici frecat masina, nici nimic. Doar o pisica sinucigasa am pe constiinta.

Apoi a inceput seria neagra. Acum vreo trei, patru ani permisul suspendat. Acum doi ani, in Cluj am raschetat toata laterala dreapta la BMW de la oglinda laterala pana la spoilerul spate. Anul trecut m-am imbutdat cu loganul personal, derapaj, am parcat-o pe laterala. Dauna totala. Am comis-o si anul acesta, acum vreo luna. Delagatie, prima zi condus si cca. 2 ore vizita la client, total 12 ore, a doua zi, vizita la alt client plus condus, total 13 ore. Rupt in gura de oboseala. Mai aveam cca. 50 km pana acasa. La iesirea din Tg Jiu am zis sa fac pauza de cafea la o benzinarie. Am clacat pe ultimii 5 m. La intrarea in parcare am apreciat gresit distanta si am actodat n Ford parcat la bordura. Daune minore la ambele masini. Aleia cu aFordul, m-am inteles cu sotul, i-am dat 500 lei sa si-o repare pe cont propriu.

Cumosc destui soferi profesionisti care au comis-o dupa decenii de experienta la covrig.

La ultima, in Tg Jiu, trag masina in parcare, ma duc sa vorbesc cu coana. Eram buimac de cap. Conor din masina. aStiam ca am comis-o dar inca nu stiam ce. aAud n urlet de femeie: nu mai pot, nu mai pot, au ma doare, auuuu…

Mi-au secat picioarele, am lovit un om…

Era o nebuna oposita acolo si carepeya striagatele astea la fiecare jumatate minut. Imi venta sa o iau brate s- o pup…

--------------------
+
psychoo
post 8 Dec 2021, 20:14
Post #681

Membru

Eu nu stiu ce concluzii ati tras voi
Evident ca daca nu conduci atent si odihnit cresc sansele sa o patesti.
Evident ca exista si ghinion cand nu poti evita bombardierul.

Ce am zis eu este ca daca mergi cu 80 in zona cu limitare de 50 nu e la fel de periculos ca mersul cu 50 in zona de limitare la 50. Diferenta o face drumul, conditiile, vizibilitatea, etc.

De ex ai sanse mai mari sa fii lovit stand pe loc decat atunci cand te deplasezi, ca nu poti face manevre de evitare.

Nu m.am culcat pe.o ureche ca sunt cel mai smecher sofer din cauza ca am scapat 20 ani.
Dar faptul ca am scapat e si meritul meu.
Ca ma uit stanga dreapta chiar daca am verde. Asa am scapat de unu care venea pe interzis si a traversat pe rosu strada cluj, cu 3 benzi pe sens unde se circula cu 80kmh frecvent.
In fine, evident ca daca ala din spate era mai aproape si cu ochii in telefon ma lovea, dar repet, nu aia am spus!
Condusul preventiv si condusul legal nu sunt sinonime!

--------------------
+
Raduchu
post 8 Dec 2021, 20:45
Post #682

Nu-mi arde becu'

Deja vorbim de oboseala fizica, care, in mod direct, are legatura directa cu reflexele, aprecieri de distante etc. Un lucru care se intampla in mod firesc. smile.gif

Dar sunt situatii in care drumul, vremea, traficul permit o viteza de deplasare mai mare..de ce sa nu o fac? La urma urmei, "risc" pe barba mea, permisul meu. Clar ca n-o sa merg cu 160 pe limita de 50 dar sunt nspe mii de localitati in care limita de 50 km/h e pur si simplu stupida. Si chiar nu pui in pericol pe nimeni..

Sa nu fim mai catolici decat papa, pt ca daca voi imi spuneti ca respectati cu strictete limitele de viteza, gen 50 km/h in localitati, tot nu va cred. tongue.gif

Iar replica colegului einstein mi se pare foarte din topor.

"faptul ca te feresc altii nu te face vreun sofer bun. Inclusiv viteza legala poate fi prea mare uneori."

Deja l-ai judecat pe psychoo ca fiind o persoana care se arunca in depasiri la limita, eu asta inteleg. Va cunoasteti personal cumva, sa stii cum pedaleaza el?

Mersul "tare" <> mers inconstient. Dar sunt sigur ca stim toti asta, insa pe minunatul internet vrem sa fim justitiari. De era si doctorul pe aici, sa citeasca randurile astea.. rolleyes.gif

Degeaba mergi legal, daca vine un Titi Aur din Cucuietii din Deal si te stropeste cu tabla. Condusul preventiv e cel mai "sanatos".

edit: am apucat sa scriu postarea inaintea lui psychoo si m-am luat cu altele si nu am dat submit post. Ma bucura faptul sa vad ca avem aceeasi concluzie - preventia. Si nu sariti ca "daca vrei sa fii preventiv, mergi poate chiar mai incet decat limita de viteza", pt ca daca mergem pe logica asta la ce bun sa mai iesim pe strada, de exemplu? Daca ne pica o creanga in cap..nu se stie..

This post has been edited by Raduchu: 8 Dec 2021, 20:48

--------------------
Renault 25 '86 2 x Volkswagen Passat '08 Highline '10 R-Line
There is a light somewhere, it may not be much, but it beats the darkness!
Rage, rage against the dying of the light!

500.000 km and counting.
+
Agrig
post 8 Dec 2021, 21:06
Post #683

Membru autentic

QUOTE(Raduchu @ 8 Dec 2021, 20:45)
Dar sunt situatii in care drumul, vremea, traficul permit o viteza de deplasare mai mare..de ce sa nu o fac? La urma urmei, "risc" pe barba mea, permisul meu. Clar ca n-o sa merg cu 160 pe limita de 50 dar sunt nspe mii de localitati in care limita de 50 km/h e pur si simplu stupida. Si chiar nu pui in pericol pe nimeni..
*

Aici am mers si eu cu 75Km/h si dupa prima curba usoara pe dreapta ...am platit amenda la agent!
https://www.google.com/maps/@46.4666233,22....3312!8i6656

Daca sinteti curiosi este cam 1 Km pina ajungi in localitate insa e un loc bun de pinda!
Asta este, invatat si dupa aia am fost prudent acolo.
Viteza legala ajuta la siguranta traficului insa nu totdeauna, cind o faci de oaie desi n-ai viteza ...n-ai adaptat viteza la conditiile de trafic.
Atunci cind o adaptezi...depasesti viteza!
radmasa.gif

This post has been edited by Agrig: 8 Dec 2021, 21:06

--------------------

Nelson Mandela
+
paul_damian
post 8 Dec 2021, 21:26
Post #684

Membru mult

From: Medias, Romania

QUOTE(radian @ 8 Dec 2021, 19:44)
m-am imbutdat
*

Esti si acum obosit, radian? Ca ai inceput sa scrii ca bion biggrin.gif

--------------------
Dacia Sandero Stepway, 2021
Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999
Ex Dacia 1100, 1969
+
MoneyTalks
post 8 Dec 2021, 21:38
Post #685

-

QUOTE(psychoo @ 8 Dec 2021, 19:14)
Ce am zis eu este ca daca mergi cu 80 in zona cu limitare de 50 nu e la fel de periculos ca mersul cu 50 in zona de limitare la 50.
*

Intr-adevar, e mult mai safe sa mergi cu 80 in zone cu limitare la 50 radmasa.gif

QUOTE(Raduchu @ 8 Dec 2021, 19:45)
Sa nu fim mai catolici decat papa, pt ca daca voi imi spuneti ca respectati cu strictete limitele de viteza, gen 50 km/h in localitati, tot nu va cred.  tongue.gif
*

Uite ca eu am respectat viteza legala in Romania asta vara cind am fost tongue.gif Vezi pe topicul meu de la jurnal.

In Huedin se facuse o coada de peste 1km in spatele meu, deoarece am mers cam cu 55-60 pe bord. Deci SE POATE. Ca tu nu vrei si nu iti pasa de legi, e alta problema, nu inseamna ca toti fac la fel

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
tatabobu
post 8 Dec 2021, 21:44
Post #686

membru

Deci nici tu n-ai respectat viteza legala.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
MoneyTalks
post 8 Dec 2021, 21:46
Post #687

-

QUOTE(tatabobu @ 8 Dec 2021, 20:44)
Deci nici tu n-ai respectat viteza legala.
*

E in limitele admise de radar tongue.gif Iar 55 pe bord e cam 50 in realitate daca nu stiai (da banuiesc ca stii asta)

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
Bicicleta galbena
post 8 Dec 2021, 21:47
Post #688

Sunt nembru, domnule!

QUOTE(MoneyTalks @ 8 Dec 2021, 22:38)
In Huedin se facuse o coada de peste 1km in spatele meu, deoarece am mers cam cu 55-60 pe bord.
*

Sa speram ca s-au invatat minte, turbatii naibii.

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
radian
post 8 Dec 2021, 23:29
Post #689

QUOTE(paul_damian @ 8 Dec 2021, 22:26)
Esti si acum obosit, radian? Ca ai inceput sa scrii ca bion  biggrin.gif
*

Mea culpa, am postat de pe telefon si am degetele groase si sunt cam chior. Se pune?

QUOTE(MoneyTalks @ 8 Dec 2021, 22:38)
...deoarece am mers cam cu 55-60 pe bord. Deci SE POATE...
*

De putut, corect, se poate. Cand esti in vacanta si rulezi 200-250 km/zi e chiar OK. Cand ai de rulat mai multe sute de km pe zi, pe drumurile din Romanica, unde mergi din sat in sat si ai restrictii dupa cum vrea pwla primarului, 70, 60, 50, 40, 30 km/h, se complica lucrurile.

Daca mai ai si o afacere mica, de familie, se complica si mai tare. La sfarsitul lunii fac linia intre incasari si cheltuieli, restul il bag in buzunar. Nu-i tot una cand o delegatie o fac in o zi sau in doua, care presupune cazare, mancare, etc. Cand fac mai multe delegatii pe luna se aduna.

Cand esti angajat la o firma mare, se schimba treaba, ai batut in cuie, respectarea limitei de viteza, programul de lucru de 8 ore, cazare la hotel 4 stele, inclusiv pentru sofer, ca face hernie daca doarme la 3* etc, etc, etc.

E usor de spus, sa respectam limitele de viteza... Circula tu printr-un sat unde ai vizibilitate perfecta, drum drept, trafic pietonal zero, limita la 30 sau 40 km/h si ai in spate un tir care iti da goarna la greu...

--------------------
+
tatabobu
post 8 Dec 2021, 23:49
Post #690

membru

QUOTE(MoneyTalks @ 8 Dec 2021, 21:46)
E in limitele admise de radar tongue.gif Iar 55 pe bord e cam 50 in realitate daca nu stiai (da banuiesc ca stii asta)
*

55 pe bord e 50 real in unele cazuri, la doua dintre cele 4 mașini din bătătură mea 55 pe bord e 55 pe GPS.
Cât despre "limitele admise de radar" nu pot sa spun decât că nu e vorba de asta. E vorba de depășirea cu până la 10 kmh, pentru care legea nu prevede încadrare in vreo clasa de amenda. Oricum ai luat-o, rulând cu 60 de kmh pe bord (vorbim de localitate normala, limitare la 50, da?) nu poți să te bați cu pumnul în piept că circuli in limite legale. Sau mă rog, nu te oprește nimeni, dar credibilitatea spuselor tale se evapora pe subiectul asta.

--------------------
DACIA 1300 1995
+
30 Pages « < 21 22 23 24 25 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th July 2025 - 11:44
Forum Renault