DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Parlamentare 2024, (Adevaratul sondaj)

Cu cine votati?

AUR [ 5 ] ** [20.00%]
PNL [ 2 ] ** [8.00%]
PSD [ 1 ] ** [4.00%]
USR [ 13 ] ** [52.00%]
UDMR [ 2 ] ** [8.00%]
SOS [ 1 ] ** [4.00%]
POT [ 1 ] ** [4.00%]
DREPT [ 0 ] ** [0.00%]
REPER [ 0 ] ** [0.00%]
Independenti [ 0 ] ** [0.00%]
Total Votes: 25
Guests cannot vote 
YRX
post 26 Nov 2024, 18:59
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Hai repede, ca nu avem prea mult timp.
Maestre Pieleanu, vineri iei rezutatul si il dai lu' Gadea sa-l prezinte la A3.
Daca mai stricati forumul va afurisesc.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
wolfin
post 26 Nov 2024, 20:14
Post #2

Haha

De bagat si POT!

Am votat cu udmr

This post has been edited by wolfin: 26 Nov 2024, 20:15

--------------------
pegas 3120 ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 - Curand de provincie
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
User is online!Galerie FotoPM
+
axabrt
post 26 Nov 2024, 21:29
Post #3

Membru autentic

From: Ploiesti

Da sosocatii unde votează

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
YRX
post 26 Nov 2024, 21:52
Post #4

Membru autentic

Fuck! Am uitat SOS. Bucateeel! Mai pune tu, te rog, SOS si POT.

--------------------
+
Merced
post 26 Nov 2024, 22:03
Post #5

No fear. No limit. No equal.

Mai lipsesc DREPT și REPER.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
rue
post 26 Nov 2024, 22:47
Post #6

Membru autentic

From: Internet

Banc sârbesc:
Un sarb și un japonez se gândeau de ce e diferența mare între economia japoneza și cea sârbă.
Zice sarbul: sunteți mai deștepți?
Japonezul: Nu, dar la 9 japonezi normali, e un japonez destept și la alegeri îl aleg pe ala deștept.

Sarbul: Asta este, la noi din 10 oameni, 9 sunt deștepți, dar îl aleg pe ala prost.

--------------------
Dacia Logan 2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort - RUE
+
nasty
post 28 Nov 2024, 17:00
Post #7

Membru autentic

PNL cu programul lui Bolojan, ar putea depăși PSD la parlamentare!
Ar fi un record pt reformarea unui partid în 3 zile:

https://hotnews.ro/p-planul-lui-bolojan-ref...i-roman-1848079

“ Una dintre cele mai importante măsuri asumate de PNL este reducerea numărului de parlamentari la 300, respectând rezultatul referendumului din 2009 și adaptând structura parlamentară la realitățile demografice actuale. De asemenea, partidele politice vor primi subvenții reduse între anii electorali, o decizie menită să limiteze risipa bugetară și să reducă dependența de fonduri publice în perioadele fără campanii.

Totodată, cheltuielile de campanie electorală vor fi plafonate, iar decontările de la buget vor respecta reguli stricte. Liberalii propun, de asemenea, o reducere semnificativă a costurilor asociate cu demnitarii – de la cabinetele parlamentare până la utilizarea vilor de protocol.

În interiorul PNL, promovarea în funcții de conducere va fi condiționată de performanțe și profesionalism, marcând o schimbare de paradigmă în modul de selecție al liderilor politici.

Reforma statului: eficiență și transparență

Pe agenda de reformă a statului, „Planul lui Bolojan” include restructurarea administrației centrale prin reducerea numărului de ministere și agenții, precum și reducerea cu 50% a numărului de secretari de stat. Comasarea serviciilor deconcentrate și un audit de eficiență pentru fiecare autoritate centrală și fiecare companie de stat, prevăzut pentru primele șase luni din 2025, vor contribui la eliminarea sinecurilor și la eficientizarea instituțiilor publice.

De asemenea, măsurile de debirocratizare și digitalizare vor simplifica interacțiunea cetățenilor cu statul, iar descentralizarea va aduce mai multă putere și responsabilitate în mâinile autorităților locale. Conceptul de „primar-manager” propus de PNL va transforma primăriile în motoare de dezvoltare pentru comunități, finanțarea acestora fiind condiționată de eficiență și cofinanțare locală.

Susținerea economiei: infrastructură, agricultură și tehnologie

Liberalii au subliniat că susținerea economiei românești rămâne o prioritate, cu accent pe proiectele mari de infrastructură, considerate esențiale pentru atragerea investițiilor și reducerea decalajelor regionale.

PNL își reafirmă sprijinul pentru cota unică de impozitare și pentru o fiscalitate predictibilă. De asemenea, planul include măsuri concrete pentru sprijinirea companiilor care aduc tehnologii inovatoare și se concentrează pe exporturi, precum și pentru dezvoltarea agriculturii competitive. În acest sens, proiectele de irigații, procesare și certificare a produselor tradiționale vor beneficia de sprijin guvernamental.”

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
Agrig
post 28 Nov 2024, 17:20
Post #8

Membru autentic

From: Jimbolia/Timisoara mai rar.

Stiti, aia cu 300 de parlamentari imi aduce aminte de : "in 3 zile sau in 5 ca nu mai stiu exact, de cind intram la guvernare rezolvam problema pensiilor speciale".

sad.gif

--------------------
Renault Megane IV 1,33Tce 2021 Life
"Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"

Nelson Mandela
+
nasty
post 28 Nov 2024, 17:34
Post #9

Membru autentic

am încredere în Bolojan, am văzut ce a făcut la Oradea!

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
Agrig
post 28 Nov 2024, 18:35
Post #10

Membru autentic

Problema nu-i Bolojan, marea masa a partidului credeti ca va accepta ceva reducere a cistigurilor, facilitatilor pentru ei?
Eu zic ca nu, se va lupta cu morile de vint.

--------------------

Nelson Mandela
+
YRX
post 28 Nov 2024, 18:41
Post #11

Membru autentic

QUOTE(nasty @ 28 Nov 2024, 18:34)
am încredere în Bolojan, am văzut ce a făcut la Oradea!
*

Una e sa pui panselute si borduri intr-un orasel si alta-i sa modifici constitutia, regulamentele parlamentului, legea electorala, impartirea administrativ teritoriala etc.
Nu stiu de ce, dar mie Bolojan asta nu-mi inspira nimic. Asa l-au laudat si pe Klaus, ca a facut Sibiul frumos.

--------------------
+
cristic1982
post 28 Nov 2024, 19:22
Post #12

Membru autentic

From: Pitești

Tocmai ca Bolojan s-a remarcat si la nivel judetean, nu numai local, iar Oradea nu e tocmai un orasel.
Dar stiu, sunt mai buni emanatii de la usr, cu firme falimentare pana sa devina secretari de stat si deputati. A se vedea si "realizarile" Valericai la Campulung (a fost un interes mai mare pe cine sa puna in consiliile de administratie decat sa faca ceva in oras).

--------------------
Dacia Duster 2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
+
YRX
post 28 Nov 2024, 19:34
Post #13

Membru autentic

A luat locul intai la intrecerea pe comuna... biggrin.gif
Pai tocmai, nu stiu cum dracu' ne pricopsim la centru numai cu primarasi de genul. Cand aud ca ce a facut in Oradea, ce a facut la Sibiu, la Campulung mor.
Parca Nicusor i-a taiat-o, ca una e sa iei 2 tramvaie la Oradea si alta 100 in Bucuresti, cand facea pe desteptu'.

--------------------
+
eurocristi
post 28 Nov 2024, 19:42
Post #14

Membru autentic

From: Oradea

La panseluțe și borduri stăm destul de rău la Oradea.
In schimb infrastructura este beton, avem vreo 3 parcuri industriale în oraș și câteva in construcție în județ, cam toate orășelele au centuri, ne descurcăm.
Nu cred că o să riște băieții din politică să-l pună PM.
Și-ar asuma un mare risc pentru că omul cam face ce spune dacă ajunge în situația din care are posibilitatea să acționeze.
Sunt sigur că ar schimba decisiv țara dacă ar ajunge în poziția din care ar putea să facă treaba asta.

LE: eu sunt sigur că este mult mai ușor să iei 100 de tramvaie la capitală decât 10 intrun oraș amărât ca al nostru.😁

This post has been edited by eurocristi: 28 Nov 2024, 19:48

--------------------
logan ambition 2005
membru proaspat dar experimentat in auto
+
maho
post 28 Nov 2024, 20:21
Post #15

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(cristic1982 @ 28 Nov 2024, 19:22)
A se vedea si "realizarile" Valericai la Campulung (a fost un interes mai mare pe cine sa puna in consiliile de administratie decat sa faca ceva in oras).
*

Atunci cum îți explici că a luat mai multe voturi decât la primul mandat?

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
cristic1982
post 28 Nov 2024, 20:45
Post #16

Membru autentic

Dupa ce a fost taroiu la campulung ani de zile, iar omul era votat de aceasi plebe care a votat-o acum pe valerica, nu prea as baga mana in foc. Eu trec foarte des prin campulung, deci cred ca pot sa vad daca a fost sau nu o evolutie.
Iar bulevardul Pardon a avut proiectul si finantarea lansate de pe vremea lui taroiu, deci madama doar a dus la final ce incepuse ala.

--------------------
+
nasty
post 28 Nov 2024, 20:48
Post #17

Membru autentic

Să vedem cum va crește Bolojan PNL în 3 zile! Să notăm acum = 13%
După ultimile sondaje. ne pasc o serie de alegeri anticipate

This post has been edited by nasty: 28 Nov 2024, 20:50

Attached thumbnail(s)
IMG_3532.jpeg ( Size: 240.03k ) Number of downloads: 293

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
ady77
post 28 Nov 2024, 20:54
Post #18

راحتزیل یو

From: near Bacau

Din 4 în 4 ani trecem la 300 parlamentari

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
einstein1984
post 29 Nov 2024, 10:33
Post #19

fan Dacia

QUOTE(cristic1982 @ 28 Nov 2024, 20:45)
Dupa ce a fost taroiu la campulung ani de zile, iar omul era votat de aceasi plebe care a votat-o acum pe valerica, nu prea as baga mana in foc. Eu trec foarte des prin campulung, deci cred ca pot sa vad daca a fost sau nu o evolutie.
Iar bulevardul Pardon a avut proiectul si finantarea lansate de pe vremea lui taroiu, deci madama doar a dus la final ce incepuse ala.
*

si spitalu?

This post has been edited by einstein1984: 29 Nov 2024, 10:36

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
ady77
post 29 Nov 2024, 11:12
Post #20

راحتزیل یو

QUOTE(nasty @ 28 Nov 2024, 21:48)
Să vedem cum va crește Bolojan PNL în 3 zile! Să notăm acum = 13%
După ultimile sondaje. ne pasc o serie de alegeri anticipate
*

Pare a fi, totusi, un sondaj ca sa stimuleze votantii proeuropeni sa se prezinte la vot.

--------------------
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Merced
post 29 Nov 2024, 16:18
Post #21

QUOTE(einstein1984 @ 29 Nov 2024, 10:33)
si spitalu?
*

Eu mai mergeam la donat sânge în Câmpulung, că la Pitești e mult mai aglomerat. E ok pe acolo. Ea a ieșit la limită în primul mandat. Apoi a câștigat mult mai lejer după cum știți. Nu bulevardul este cel mai important. Poate alte lucruri s-au schimbat în oraș, dincolo de ce se vede la suprafață.

Eu trec des pe acolo, îmi beau cafeaua într-un loc foarte fain, la Coloniale. Din 2020 și până acum s-au mutat in Câmpulung vreo 200 de tineri care își trăiesc acolo viața. Unii cu lucru remote, alții artiști, meșteșugari. Eu zic că asta nu este un lucru rău. Deloc. In general din orașele astea se pleacă masiv.

--------------------
it's a kind of peace.
+
cristic1982
post 30 Nov 2024, 22:03
Post #22

Membru autentic

Nu cunosc in ce stadiu este spitalul, dar de la o lumina, aveam asteptari mai mari.
Se pare ca am ajuns sa ne multumim cand face ceva.
Cat despre voturile obtinute anul acesta, sa nu uitam cat era de votat Taroiu care nu facea nimic, deci nu este un indicator prea bun in Romania...

Dupa pandemie, de cand cu telemunca, multi au preferat sa se mute in orase mai ieftine si mai linistite. In arges, Campulung si Curtea de arges sunt niste orase ok dpdv siguranta, costuri si invatamant. Dpdv sanatate, in Pitesti este mai bine, esti mai aproape de Bucuresti.

--------------------
+
Merced
post 30 Nov 2024, 22:34
Post #23

Care lumină? Cine a zis că e așa ceva?

Cam cât durează crezi sa pui ceva pe o direcție ok după ani de furt?

Uite, eu o să-ți zic o poveste. Printre primele blocuri din Pitești care au avut antene de la Dialog, a fost ăla in care am stat eu. Ani de zile banii aia, destul de multi, s-au evaporat. Ba pusi la FNI, ba furați, cheltuiți netransparent.
La un moment dat am avut un cuplu de președinte și administrator care au rupt în două sumele alea. Administratorul lua bani de la noi, avea un chitanțier fals și ne-a lăsat la un moment dat fara căldură și apă caldă 3-4 luni, că nu mai plătise mai departe termoficarea.

La un moment dat, s-a nimerit la o ședință la care am participat și eu, sa fie o rumoare și au decis oamenii să pună și un nou președinte. M-au ales pe mine pe ideea că sunt un tânăr (aveam 20 și puțin pe vremea aia) și poate nu fur. Extrasul de cont indica o sumă de vreo 2000 lei in contul de la antene (între timp era și Cosmote pe bloc, pe lângă Orange). Asociația de proprietari era executată silit de termoficare pentru datoriile din urmă de pe vremea administratorului buclucaș, care rămăseseră în aer.

Eu nu am fost vreo lumină. Departe de asta. Dar, am reușit să îl conving pe țepar să închidă ce datorii mai avea în ideea că nu îl dăm în judecată. A plătit și s-a rezolvat cu termoficarea. Am decis sa nu se mai folosească la nimic banii din contul ăla. In trecut erau o grămadă de facturi cu "diverse servicii" prin care banii dispăreau din cont. Când am avut o reparație ceva mai costisitoare la lift, am rugat administratora sa le bage pe întreținere costul ăla, pe câteva luni. Au comentat câțiva că de ce le cerem bani și nu facem din cont.
Mi s-a dat foc cutiei poștale cu ajutorul unor fluturași electorali, mi-a fost scris pe ea "ne-ai furat. Hoțule!". Foarte corect de altfel. Părea scrisul soției fostului președinte, un nene care a intrat în funcție ca deținător de Trabant și a plecat având două Loganuri noi. Din perspectiva lor, da, am furat.
Când am plecat din tara sa lucrez pe vapoare am scăpat de funcție. Am pus extrasul de cont in avizier. Nu au existat pe el decât intrări, nimic pe ieșiri. După doi ani în care nu s-a făcut mare lucru măcar contul avea 90.000 și asociația nu mai avea datorii. Parca am negociat puțin și o creștere la Orange, sau am încercat, nu mai rețin exact.
Ulterior blocul a fost anvelopat foarte ok(comparativ cu cele similare de lângă) fara sa plătească nimeni din bloc nimic din buzunar. Liftul a fost adus la nivel modern.

Ce vreau eu sa spun că poate e suficient sa nu furi. Poate și dacă nu de întâmplă mare lucru initial, poate se vor întâmpla niste lucruri ok in viitor.

Eu cred că "lumina" atat trebuie sa fie. Sa nu reprezinte niste hoți. Sa nu simpatizeze niste dictatori. Chestii simple.

--------------------
it's a kind of peace.
+
cristic1982
post 30 Nov 2024, 22:43
Post #24

Membru autentic

Inteleg ce spui, blocul in care stau are o situatie similara.
Vorbesti de simpatizat dictatori: cei din organizatie Campulung trebuiau sa voteze ce le spunea doamna (in functie de aranjamentele pe care le avea cu mosteanu), altfel erau exclusi, cand a fost sa puna persoane in consiliile de administratie din Campulung, ghici ce, au fost minionii doamnei si omul lui mosteanu, nu neaparat cei care au muncit in campanie. Cat despre furat, nu ma pot pronunta, la momentul oportun, o sa apara realizarile.

Si nu, nu il pot vota pe georgescu, este un impostor securist care a stiut cum sa se foloseasca de nemultumirile oamenilor (alea ignorate de luminile din politica autohtona).

This post has been edited by cristic1982: 30 Nov 2024, 22:44

--------------------
+
Merced
post 30 Nov 2024, 22:52
Post #25

Votul pentru ea in turul I l-am dat ca un vot util. Daca nu se modifică la renumărare, nu îmi pare rău. Eu nu voiam o finală Ciolacu vs Simion. Departe sa îi fiu fan. In turul al doilea sper sa fie suficient de mulți oameni raționali care să nu voteze un manipulator. Deși, la "firul ierbii", din observat în societate din perspectiva mea, o să fie greu. Sunt multi care refuza sa înțeleagă cine e nenea asta și îl vor vota.

Aseară am urmărit toată "conferința" asta:

https://youtu.be/zlo5oq8XMT8?si=YmLd_8tenmp-pdK4

Ne mai mirăm de ce la noi educația este la pământ. Recomand macar ultimele 5-10 min. Industria calului. Alegeți -l pe ăsta, are un program excelent pentru secolul al XIX-lea...

--------------------
it's a kind of peace.
+
cristic1982
post 30 Nov 2024, 23:12
Post #26

Membru autentic

Sunt mai multe probleme cu votul in turul 2:
- majoritatea celor care l-au votat, din cauza urii concentrate impotriva lor, sunt si mai invrajbiti sa il voteze, mai ales ca nimeni dintre candidatii ceilalti nu a incercat sa le demonteze temerile pe care le au (lgbt, razboiul din ucraina, subventiile pentru agricultura etc.)
- foarte multi din votantii AUR si PSD, din cauza pozitionarii usr pe unele din temele de mai sus, refuza sa o voteze (asta in ciuda declaratiilor ei de la inceputul anului cu referendumul - ea nu a votat la referendum, dar si-a pregatit candidatura prin acea declaratie)
- a facut multe erori de comunicare (cele legate de razboaiele din Gaza si Ucraina), iar amatorismul asta indeparteaza o parte din votantii pnl si restul iepurasilor.

In fine, ce ma asigura, este faptul ca presedintele nu are atributii prea mari, iar indiferent cine ajunge, nu poate face prea mult rau.

--------------------
+
Merced
post 1 Dec 2024, 06:22
Post #27

Nu are, într-adevăr, dar e o carte de vizită pentru țară. Nu șade bine, din punctul meu de vedere, să avem un președinte care să dorească o Românie izolată.

Eu nu cred că nu a votat la referendum și în niciun caz la cât de limitată e doamna, nu a plănuit faza ca sa o ajute la candidatură. Practic declarația ei de atunci a scos-o de pe prima poziție de la europarlamentare care o duceau garantat pe un post călduț in PE. Mă îndoiesc că a făcut ea un plan atât de complex in ideea că știa că o să preia partidul și o să candideze la președinție ulterior.

--------------------
it's a kind of peace.
+
Agrig
post 1 Dec 2024, 11:31
Post #28

Membru autentic

Termenul in care se va decide daca se anuleaza turul 1 sau se schimba ordinea este dupa alegerile parlamentare...
Intelegerile de dupa parlamentare le vom vedea in decizia CCR.
Oricum va fi la cit au antagonizat politicienii si mass media alegatorii sa-si schimbe pozitia si sa iasa doamna Lasconi va fi tare greu.
Ar trebui ordine stricte de partid ca pe vremea Tribunului si chiar si atunci a fost la limita, acum va fi si mai strins scorul.
Vom trai si vom vedea.

This post has been edited by Agrig: 1 Dec 2024, 11:32

--------------------

Nelson Mandela
+
wolfin
post 1 Dec 2024, 11:43
Post #29

Haha

Vad ca tot felul de ipozete...scenarii...dorinte...opinii puternice.

Unu n ar intreba ce s a intamplat cu trabantul presedintelui.

This post has been edited by wolfin: 1 Dec 2024, 11:44

--------------------
pegas 3120 ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 - Curand de provincie
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
ady77
post 1 Dec 2024, 19:09
Post #30

راحتزیل یو

Ce s-a întâmplat cu trabantu ' președintelui?

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
5 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 19:55
Forum Renault