probleme vanzare - inmatriculare, destul de mari, traim in romanica
![]() ![]() ![]() |
probleme vanzare - inmatriculare, destul de mari, traim in romanica
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
claudyyu89 |
![]()
|
![]() Membru XXL Group: Members Posts: 168 Joined: 2 November 10 From: M A R T E ![]() |
QUOTE(klaus @ 21 Jan 2013, 15:22) Si ce notiune juridica sa foloseasca pentru "instrainarea pe 3 luni"? Ca eu nu am mai auzit de transfer de proprietate pe perioada delimitata, dar e posibil sa nu stiu eu si sa existe. Nu-i transfer de proprietari, e doar instrainare masina iti revine dupa o perioada de timp ![]() ![]() This post has been edited by claudyyu89: 21 Jan 2013, 15:26 |
--------------------
Audi
A4
Limuzina 1,6 ; 101 cp. Nu îmi este rușine că sunt român. Îmi este rușina că ... alții sunt români.
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Exista si oameni care vor sa rezolve legal niste treburi.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
claudyyu89 |
![]()
|
![]() Membru XXL Group: Members Posts: 168 Joined: 2 November 10 From: M A R T E ![]() |
|
--------------------
Audi
A4
Limuzina 1,6 ; 101 cp. Nu îmi este rușine că sunt român. Îmi este rușina că ... alții sunt români.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bob737 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 29 March 09 ![]() |
QUOTE(tatabobu @ 21 Jan 2013, 15:02) Si-n viziunea ta cine si-ar asuma raspunderea pentru contraventiile savarsite de pustiul nr.1? Poate-s si niscaiva infractiuni comise, te-ai gandit la aspectul asta? Omul a spart casa de vacanta a unui mahar din politie; a fost arestat si in prezent e judecat in stare de libertate. Sunt declaratiile mele la dosar (cred ca nu e greu sa va dati seama la cine a venit intai politia!!), copii dupa cv, etc. Daca e sa-l sar pe primul cumparator pot sa fac acest lucru numai daca trimit un memoriu la politie si in care sa mi se raspunda ca prejudiciul e zero. Asta in cel mai rau caz daca se sesizeaza cineva egal NUP. Voi ati face asa ceva? Adica suna si xxxx si cu banii luati. Pana una alta azi am scos talonul si i l-am dat cumparatorului nr 2 iar acesta mi-a semnat o conventie prin care se obliga sa-si inmatriculeze masina in 45 de zile. In caz contrar imi plateste costurile privind recuperarea placutelor de inmatriculare de pe masina printr-o firma de paza, fiind deacord cu acest lucru. Mai mult, raspunde si plateste tot, inclusiv eventuale procese (rovignieta de ex). In caz contrar penalitati prin curtea de arbitraj ( adica totul se termina in max 3 luni, hot fiind executorie). Varianta cu rezervatul numerelor o las pt mai tarziu, chiar imi pare rau de pustiul nr2 si as vrea, atata timp cat coopereaza, sa gasasc o cale care sa ma acopere pe mine 100% si sa poata in acelasi timp sa se foloseasca de masina. Sper sa nu regret mai tarziu aceasta varianta pe care am ales-o. PS " a se vedea cat de rapid se misca politia... In anumite cazuri" This post has been edited by bob737: 21 Jan 2013, 22:42 |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Eu cred ca o sa mai citit pe aici de asta....chiar si dupa termenul mentionat in actele alea.
@+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
claudyyu89 |
![]()
|
chiar tupeist pustiul1
![]() ![]() |
--------------------
Audi
A4
|
|
klaus |
![]()
|
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
...
|
|
bob737 |
![]()
|
http://e-juridic.manager.ro/articole/codul...bitraj-814.html
trebuie sa recunosc ca am bagat clauza din obisnuinta insa cpc vad ca nu ingradeste aceasta procedura intre 2 pers fizice |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
klaus |
![]()
|
In atari situatii se pare ca nu ati intra sub juridictia Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert (care judeca doar contracte comerciale, conform legii 335/2007) ci sub jurisdictia "Tribunalului de Arbitraj Judiciar Bucuresti, de pe langa Camera Romana de Mediere si Arbitraj" ( http://crdma.ro/ ) dupa cum zice nenea la http://www.euroavocatura.ro/articole/1345/...0%93_Bucuresti_ care se pare ca-s cam noi.
Imi plac pe site-ul ala datele de contact "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nis" Aia nici macar nu s-au chinuit sa modifice template-ul paginii de web... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Totusi, nu inteleg un lucru. Tu spui ca i-ai dat pustiului toate actele necesare inmatricularii. Procedura de inmatriculare cuprinde fisa fiscala pe care o scoti tu pe baza contractului de vanzare-cumparare, dupa care o inmanezi cumparatorului, fiindu-i necesara acestuia la inmatricularea masinii pe numele lui. Ori, in momentul in care ai scos fiscalul se considera ca a iscos masina de la "taxe si impozite" de pe numele tau, plus ca in momentul semnarii contractului de V-C notarul sau biroul unde faceti contractul scrie pe taloin chestia cu "instrainat catre".
Poti sa imi explici cum i-ai dat toate actele necesare inmatricularii daca tu nu ti-ai scos masina de pe numele tau de la fisc? |
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
cielo99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 21 November 10 ![]() |
Daca cel ce a cumparat masina nu o inregistreaza la administratia financiara nu se scoate din evidenta ta decat daca faci cerere in acest sens. Daca cel care a cumparat-o o inregistreaza, administratia lui financiara trimite o adresa la circa financiara a vanzatorului prin care ii informeaza ca auto xxx a intrat la ei in evidenta si este scos din evidenta la vanzator.
Fisa aia fiscala nu presupune scoaterea din evidenta, aia doar atesta ca taxele pentru masina respectiva sunt la zi. |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Sa inteleg ca de fapt acea hartie primita de la taxe si impozite nu este confirmarea iesirii bunului din proprietate? Dubios si trist... multumesc de info.
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
cosmint26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 219 Joined: 18 February 11 ![]() |
De la fiscal o scoti foarte usor masina, doar arati contracul de vanzare cumparare si masina nu mai e la tine la impozit.
Nu asta era problema omului, legata de partea de la fisc, ci de la politie. Cand te duci sa scoti fiscalul atunci ti-o si scoti de la impozit, cu contractul de vanzare/cumparare si cu o cerere. Cumparatorul nu a vrut sa si-o treaca la politie pe numele sau de aici au plecat toate problemele. |
--------------------
Reno
Megane
2000/rxi 1,6 16v
- b22rol
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
La directia financiara se fac mai multe operatiunii care tin de transferul de proprietate.
Scoaterea de pe rol este una dintre ele dar cea mai importanta pentru vanzator este RADIEREA fiscala. Daca la scoaterea de pe rol nu trebuie acte multe(CVC/Fisa inm.)pentru RADIEREA fiscala se cere copie act de identitate al cumparatorului si copie dupa talon cu mentionarea respectivului pe spate/data/semnatura....plus alte acte. RADIEREA fiscala se face la CEREREA contribuabilului si nu automat cum cred unii. @+ This post has been edited by espacern: 3 Feb 2013, 18:46 |
--------------------
.
.
.
|
|
bob737 |
![]()
|
QUOTE(fuzzzy @ 3 Feb 2013, 08:24) Totusi, nu inteleg un lucru. Tu spui ca i-ai dat pustiului toate actele necesare inmatricularii. Procedura de inmatriculare cuprinde fisa fiscala pe care o scoti tu pe baza contractului de vanzare-cumparare, dupa care o inmanezi cumparatorului, fiindu-i necesara acestuia la inmatricularea masinii pe numele lui. Ori, in momentul in care ai scos fiscalul se considera ca a iscos masina de la "taxe si impozite" de pe numele tau, plus ca in momentul semnarii contractului de V-C notarul sau biroul unde faceti contractul scrie pe taloin chestia cu "instrainat catre". Poti sa imi explici cum i-ai dat toate actele necesare inmatricularii daca tu nu ti-ai scos masina de pe numele tau de la fisc? Fiscul e una, talonul e alta. Daca omul nu si-a inmatriculat masina - desi e scoasa de la adm financiara - orice prostie face imi va ajunge mie acasa pt ca la politie - in talon - masina este inca pe numele meu. De ex; amenzile constatate prin foto tot la mine vin (radar + rovignieta) iar daca se comite o infractiune cu masina respectiva, tot la mine vine politia! |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(bob737 @ 10 Feb 2013, 12:03) masina este inca pe numele meu. Pentru evitarea acestor situatii se poate face operatiune de rezervare de numere. Dupa incheierea formalitatilor de radiere de la finante se cere la Politie(contra cost) ca numerele aflate pe numele Dvs.sa va ramana rezervate. Dupa termenul legal de 30 zile numerele de pe masina nu mai sunt valabile si acest fapt se regaseste in situatia informatica. Ce prilejul operatiunii de rezervare numere se transmite automat prin copie CVC si informatia cu privire la noul proprietar! @+ This post has been edited by espacern: 11 Feb 2013, 09:49 |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 13:49 |