DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre semafoare, Azi Craiova

Patefon
post 1 Sep 2005, 10:06
Post #1

Membru gajait

Group: Members
From: Bucuresti

Am fost ieri cu traba la Craiova si am ramas traznit de sistemul de semaforizare. Se vede ca sunt aproape de Caracal. La o intersectie au 5 (cinci) semafoare pe sensul de mers dinspre Bucuresti spre Filiasi. Ordinea ar fi: Semafor pentru tramvai (nu se deosebeste cu nimic de cel de masini, nu are nici tablita), semafor pentru viraj stanga (pana acum totul normal), trecem la ciorchinele de pe partea dreapta a drumului, semafor cu intermitenta pentru virat la dreapta (parca ar trebui sa fie mai in dreapta), semafor inainte si la stanga blink.gif ,semafor inainte si la dreapta blink.gif . WTF care este ala bun sa mergi inainte? wacko.gif

Mai adaugam taximetristi (toti cu matiz) care ocolesc coloana si se posteaza dincolo de semafoare dupa care merg cu 20 Km/h, Pietoni camikaze si olteni cu orgoliu de soferi de Oltena si tabloul e intact.

Intrebarea este ce o fi in mintea lor de au pus atatea semafoare? Mai cunoasteti si alte cazuri?

--------------------
Seat New Leon 2006 Sport - B-#######-11/8
Cu stima,
Patefon
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu M
post 1 Sep 2005, 12:41
Post #2

Membru

From: Germania

N-are treaba cu mintea, are treaba cu buzunarul. Ala larg, de comisioane.

--------------------
Ford Mondeo
+
adso
post 1 Sep 2005, 12:43
Post #3

Membru autentic

hehe, se vede ca inca nu te-ai incurcat in minunata lor retea de drumuri extrem de inguste, cu sens unic... si sa adaugam stilul inconfundabil de parcare.

asta am zis si eu: conduc de ceva vreme zi de zi in bucuresti, si m-am obisnuit. desi am treburi frecvent la craiova, circulatia de acolo ma ameteste de fiecare data. ma simt excedat.

ps.: era o data sa iau bataie ca eram cu numar de bucale in craiova intr-o zi de meci cu steaua... (daca va suna cunoscut, steaua este o echipa din divizia A).

This post has been edited by adso: 1 Sep 2005, 12:43

--------------------
Call me Ishmael...
+
costi
post 1 Sep 2005, 13:05
Post #4

Membru autentic

Oi fi dat peste ala.... Ciovei sau mai rau peste Costi ( smile.gif ) Raducanoiu.
Eu intotdeauna am spus ca prazul in exces face rau la nervii capului !!

--------------------
DSN/SLZ
+
mihai5
post 1 Sep 2005, 13:19
Post #5

Membru

From: Craiova

Patefon, de care intersectie este vorba?

Eu sunt din Craiova, si nu prea cred ca ai dreptate. Daca imi spui care e intersectia cu pricina promit ca o sa revin si cu o fotografie. Este adevarat, sunt vreo 2 intersectii in care tramvaiul are semafor separat, dar este semnalizat cu o placuta si este pozitionat cu vreo 20-30m inainte de intersectie. Motivul: in intersectiile respective nu este statie pt. tram, nici un alt spatiu in care sa monteze semaforul, iar tramvaiul ar acoperi semaforul "pt. stanga". Acolo unde exista statie de tramvai, semaforul pt. stanga este plantat chiar in capatul statiei. In intersectiile mari mai exista un semafor "agatat", dar acesta il dubleaza pe cel pozitionat pe dreapta drumului. De asemenea, nu prea mai exista semafoare fara cronometru.

Cat despre parcari si drumuri inguste cu sens unic, adso are perfecta dreptate. Dar situatia asta am intalnit-o in toate orasele maricele. Iar in Bucuresti, recunoasteti si voi ca este tare greu sa gasesti un locsor de parcare, nu numai in centrul orasului. Iar soferi, pietoni si taximetristi necivilizati intalnim peste tot.

A, nu am nici o legatura cu primaria, politia sau cine Dumnezeu administreaza drumurile locale... am vrut doar sa iau putin apararea urbei.

--------------------
Renault Megane II Sedan 2005-1.6 16V - DJ-06-
+
lecar
post 1 Sep 2005, 13:28
Post #6

Membru

From: Leeds, UK

Am mai vazut si eu (in alt oras) doua semafoare alaturate, unul pentru inainte-stanga si altul pentru inainte-dreapta. M-am mirat si eu si am ras prima data, insa singura explicatie logica pe care am gasit-o e urmatoarea: cand vrei sa mergi inainte, daca esti incadrat pe banda din stanga treci atunci cand primul semafor e verde, iar daca esti incadrat pe banda din din deapta, treci cand al doilea e verde.

Oricum e aiurea si confuz, dar ar putea avea o utilitate cand vii de pe un drum mai larg (sa zicem cu 4 benzi pe sensul tau de mers, una pentru viraj stanga, doua pentru inainte si una pentru viraj dreapta) si intri inainte intr-un drum mai ingust, cu o singura banda pe sens.

--------------------
Fiat Coupe 16v Turbo 195CP - -
+
Marty
post 1 Sep 2005, 13:43
Post #7

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Mihai5, pai asta-i si ideea, ca nu ne luam de craioveni ca oameni (pietoni si soferi) ci de aia care au in administrare drumurile, podurile si semafoarele!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
mihai5
post 1 Sep 2005, 13:50
Post #8

Membru

QUOTE(Marty @ 1 Sep 2005, 14:43)
Mihai5, pai asta-i si ideea, ca nu ne luam de craioveni ca oameni (pietoni si soferi) ci de aia care au in administrare drumurile, podurile si semafoarele!
*

Priceput, omule! Numai ca de vreo juma de ora ma framant sa aflu care naiba-i intersectia cu pricina! blink.gif
Ori asa m-am obisnuit eu cu ele, incat nici macar nu mi-am dat seama pana acum?!
O fi de la excesul de praz rolleyes.gif. Desi sunt oltean nu cred ca am mancat verdeata respectiva de 2, 3 ori in viata!
Si bineinteles ca nu m-am suparat, numa' am vrut sa fie scris si ceva "de bine".

--------------------
+
FLEX
post 1 Sep 2005, 13:51
Post #9

Membru autentic

Ce era sa mi-o fur in Craiova linga Prefectura, ca nu m-am prins ca semaforul e cu actionare manuala (pietonul pune rosu la masini) ... am virat stinga intr-un vuiet de claxoane ... si mai aveam si numar de B, ca norocul nu era zi de meci.

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
mihai5
post 1 Sep 2005, 13:55
Post #10

Membru

QUOTE(FLEX @ 1 Sep 2005, 14:51)
Ce era sa mi-o fur in Craiova linga Prefectura, ca nu m-am prins ca semaforul e cu actionare manuala (pietonul pune rosu la masini) ... am virat stinga intr-un vuiet de claxoane ... si mai aveam si numar de B, ca norocul nu era zi de meci.
*

Pentru ca nu aveai voie sa faci stanga acolo!

--------------------
+
Sony
post 1 Sep 2005, 14:07
Post #11

Membru autentic

From: Ban Land

Sunt destule semafoare cu probleme si in Bucuresti, nu numai in Craiova.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Jack Daniel's
post 1 Sep 2005, 14:43
Post #12

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Eu trec destul de des prin Craiova si nu mi sa parut deosebit . Fata de Timisoara sunt strazile mai inguste si orasul e partial colinar , in rest OK.

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
Patefon
post 1 Sep 2005, 15:35
Post #13

Membru gajait

Mihai se pare ca o sa mai am treaba peste 1-2 saptamani pe-acolo. Iti foc o poza sa cezi ca-i treaba. Cert e ca mi-am luat la claxoane pe degeaba. Daca era rosu pe sensul inaite si la dreapta si nu clapanea sageata dreapta (aia din stanga !!!) la ce 243.gif claxonau? Doar ca aveam eu numar de Bihor?

Si alta faza din Bucuresti de data asta: Cum vii de la Piata 1Mai spre Piata Domenii la intersectia de la Miciurin se afla 3 indicatoare la stanga sre Pitesti si alte localitati. Dragut este ca pe urmatorul stalp este un indicator ce te obliga sa mergi inainte sau la dreapta!! wink.gif

--------------------
Seat New Leon 2006 Sport - B-#######-11/8
Cu stima,
Patefon
+
ashu
post 1 Sep 2005, 22:24
Post #14

Membru erectil

In Constanta anul trecut sau acum 2 ani era plin de semafoare cu inainte sau la dreapta pe rosu, si un bec de galben intermitent tot la adreapta. Pai ori e rosu, ori e voie? Io am vazut rosu si am stat pana mi-am luat niste claxoane. Incurcata minte le-a pus acolo mai nene.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
musicall
post 1 Sep 2005, 22:32
Post #15

musicall

From: Braila

zilele astea... am observat ca la mine in oras... s-au dereglat.. semafoarale de la o intersectie.. destul de importanta.. stau io ce stau.. la stop cam mult (de ma grabeam) si cand se face... verde.. sa o iau la stanga.. nu trece nici doua secunde.. si se face si verde.. celor din dreapta.. mea care aveau k directie.. inainte.. (unde vream io sa ajung virand la stanga) am primit la claxonae.. in portbagaj !! dar asta e !! nu e vina mea... poate remediaza.. astia cat mai repede problema!!!

This post has been edited by musicall: 1 Sep 2005, 22:32

--------------------
Fiat Punto Classic | Blogu personal - delfinul.com
Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
+
ashu
post 1 Sep 2005, 22:38
Post #16

Membru erectil

Ce-ai frate de vorbesti asa sacadat, esti emotionat? rolleyes.gif

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
adso
post 2 Sep 2005, 06:20
Post #17

Membru autentic

retraieste... ca in filmele cu siuspens... cu privirea fixa... privind in gol... proiectand pe ecranul mintii... ohh, the agony.

hihi, scuze.

--------------------
Call me Ishmael...
+
simon
post 2 Sep 2005, 22:50
Post #18

Membru autentic

QUOTE(ashu @ 1 Sep 2005, 22:24)
In Constanta anul trecut sau acum 2 ani era plin de semafoare cu inainte sau la dreapta pe rosu, si un bec de galben intermitent tot la adreapta. Pai ori e rosu, ori e voie? Io am vazut rosu si am stat pana mi-am luat niste claxoane. Incurcata minte le-a pus acolo mai nene.
*

Este o nebunie cu acest galben intermitent la dreapta. El reprezinta o intentie buna, aceea de a permite virajul la dreapta cind este posibil. Din pacate se gasesc destui care sa-l interpreteze ca pe un verde iar banda respectiva ca pe una speciala pentru dreapta. Asa ca dau cu claxonul ca nebunii zbierind ca de ce l-ai ocupat banda sau ca de ce nu pleci la dreapta, ca ii incurci.
Deci produce confuzie. Mai bine ar renunta, pentru ca atunci cind ai un corp de soferi cu un grad de civilizatie scazut nu poti sa vii cu indicatoare luminoase permisive care le dubleaza pe cele clasice. Oricum, trecerea pe rosu devine pe zi ce trece tot mai frecventa.

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
sechi
post 3 Sep 2005, 12:09
Post #19

pasionat si afacerist

Ca unul care circula zilnic prin intersectiile invocate, nu pot sa nu va dau dreptate. Cred ca e vorba de intersectia din Piata Unirii, sensul spre Timisoara. Mihai are dreptate, dar in orele de varf, cand in loc de 3 coloane paralele se fac 5, e greu sa te descurci daca esti din alta parte. Toate sunt si mai complicate datorita obiceiurilor pamantului: te poti posta pe linia de tramvai, chiar daca o iei ori inainte ,ori la stanga, autobuzul de pe banda din mijloc poate vira la stanga, chiar daca nu e incadrat unde trebuie, taximetristii se pot infiltra oriunde au loc, indiferent de ce directie vor alege.
Trecerea de pietoni cu comanda la buton, e un cosmar in orele de varf.
Felicitarile mele celor ce au sistematizat circulatia in orasul meu!

--------------------
Fiat Punto 1995 - DJ 10 SEC
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 02:55
Forum Renault