DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 5 6 7 8 9 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Puneți-vă catalizator!, txt primit... !

ashu
post 6 Sep 2005, 20:29
Post #181

Membru erectil

Group: Members
From: Bucuresti

Valentine, comparatia lui Iceman e foarte buna. Ok, inlocuieste manele cu rap, e mai bine asa? Deci tu sa zicem ca asculti rap. Insa nu-ti convine ca mai sunt carciumi unde se asculta rock, jazz, dance, house sau manele. Asa ca ce solutie alegi? Pai militezi sa fie obligatoriu ca in toate carciumile sa se difuzeze numai rap. Frumoasa solutie, eleganta, ce sa zic.

Pentru cei care zic ca nu e rentabil sa se faca carciumi pentru nefumatori, asa ca nimeni nu-si face. Situatia asta se poate rezolva stabilindu-se un anumit numar de licente de noi baruri pe an. Iar din astea jumate sa fie pt. fumatori si jumate pt. nefumatori. Vrei sa-ti faci carciuma de fumatori dar s-au terminat licentele de fumatori, ghinion, nu poti sa iei decat una de nefumatori. Ori sa cumperi una deja existenta cumparand o alta carciuma. Io zic ca astfel s-ar rezolva problema si ar exista destule carciumi de nefumatori.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vv
post 6 Sep 2005, 20:39
Post #182

dilbert.com

Fair enough. Eu as fi de acord cu solutia asta cu numar fix de licente (desi iti dai seama ce spagi ar iesi de-aici... mama-mama)

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Kunzite
post 6 Sep 2005, 21:18
Post #183

Membru incepator

Fair enough? Nu prea cred... nefumatorii au un drept, garantat cica de lege: acela de a nu fi afumati in locurile publice (inclusiv baruri). Eu vad in propuneri de acest gen un soi de "bah fraere, nu-ti convine du-te in alta parte!" tongue.gif Eh... de cate ori am fost supus unui astfel de tratament... de altfel eu sunt ala intolerantul, neintelegatorul samd.

Referitor la porcaria aia de analogie: mai degraba situatia actuala s-ar compara cu situatia unui rocker (nefumatorul) care cauta disperat un local in care sa se asculte... rock, ce altceva. Dar - ghinion - toata tara-i plina de manele, manelistii ii trantesc in fata un "ce vrei ba, asa-mi place mie!", amicii cand e de-o bauta o dau pe "hai sa mergem la localul ala cu manele misto mancatz-ash, ce daca nu-ti place - rabzi tu"

Btw: anumite cuvinte au fost intentionat scrise gresit pentru a sugera o stare de spirit wink.gif

--------------------
Oltena 12TRS
+
Lolek
post 6 Sep 2005, 21:39
Post #184

Ignorog

QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 21:18)
Fair enough? Nu prea cred... nefumatorii au un drept, garantat cica de lege...
*

Art 1. Cu privire la drepturile nefumatorilor
a) Nefumatorul are dreptul sa se duca unde are el chef si sa faca panarama ca "de ce fumeaza aia acolo".

Kunzite: filistin all over you. Ca sa stii si tu (si mai da vorba si prin carter p-acolo) nici o lege nu se refera la nefumatori ca n-are cum, moral, etic, teoretic si practic. Legile se refera la oameni punct. Partea asta de evolutie e in principiu terminata, chiar dac-ai ramas matale sa te scarpini nedumerit.

Ca sa nu revin la chestiile alea deja plictisitoare cu citatele. Vezi ca e legea aia pe aici pe undeva mai in susul threadului.

This post has been edited by Lolek: 6 Sep 2005, 21:40

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
Kunzite
post 6 Sep 2005, 21:57
Post #185

Membru incepator

Filistin, taica, daca zici matale... ia zi, nefumatorul ala in opinia ta mareata are dreptul sa:
a) vada ca in toate localurile se fumeaza si sa plece acasa, nu cumva sa "deranjeze"
cool.gif sa rabde, doar n-o sa le strice placerea fumatorilor
c) sa se apuce de fumat fie ca vrea sau nu, pana la urma o sa se obisnuiasca
d) sa se sinucida, oricum face umbra pamantului degeaba
Ei, ce alegi?
Devii ridicol in incercarea ta de a crea impresia unui nefumator (ciudatenia pamantului) care umbla in toate barurile, pline fireste cu oameni normali (puf-puf) doar pentru a-i obliga pe saracii sa renunte la obiceiul lor sanatos si inofensiv. In caz ca nu te-ai prins, lumea cam stie cum sta treaba. Mai putin unii fumatori care - de - nu vad de fumul ce-i inconjoara tongue.gif

Da, nefumatorii aia sunt oameni (bine ca - in sfarsit - ai recunoscut asta tongue.gif ) si au dreptul ala garantat prin lege. Poate ar fi trebuit sa spun "om care merge intr-un local si nu doreste sa fumeze nici activ dar nici pasiv" - scuzele mele ca am folosit denumirea improprie de "nefumator" rolleyes.gif

--------------------
Oltena 12TRS
+
Lolek
post 6 Sep 2005, 22:05
Post #186

Ignorog

Kunzite, care parte din "bunul simt e o chestie care nu lipseste doar fumatorilor ci si unor oameni din categoria alba, de exemplu iti lipseste cu desavarsire tie" nu ajunge nici macar la cerebel?

Nefumatorii, fumatorii, nefumatorii, fumatorii - asa sunt toate posturile matale - esti plin de dreptate "garantata prin lege".

Oamenii in general, fumatori si nefumatori au dreptul sa ceara socoteala cand sunt deranjati de scursuri ale societatii. La fel cum ipotetic eu te deranjez pe tine cand dai buzna dupa un cico intr-un bar si te asezi in coasta mea ca sa te oftici ca esti afumat, la fel ma deranjezi si tu pe mine cu toate tiradele astea de IQ 20 fara logica fara cap fara coada si fara fundamente, ramanand doar tonul si intrebari fara raspuns dar doua categorii mari si late : nefumatorii - "care are drepturi" si fumatorii- "care n-are drepturi" pentru ca asa vrea muschiu lu Kunzite, domn de Pripota. Pai te-a invitat marite domn cineva la galere unde fumeaza negrii? nu. da' e dreptul matale cand intri acolo sa-si stinga astia tigarile c-a venit craiul de Ferentari. cultura spre zero dar in rest umflat de tarita.

scurt: sectorul nefumatori, sta acolo Kunzite cu amicii mai putin unul care-l enerveaza, sectorul fumatori unde stau eu si ai asemeni mie. e ok si comprehensibil pentru tartacuta dumitale?

This post has been edited by Lolek: 6 Sep 2005, 22:23

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
vv
post 6 Sep 2005, 22:08
Post #187

dilbert.com

Sustin si eu ideile expuse de Kunzite, si enumar inca o data riscurile la care se expun fumatorii, ca vad ca nu stiti:

Short-Term Effects of Smoking

* Irritated uvula
* Burning sensation in trachea
* Watery eyes
* Makes you look cool
* Relaxation
* Inner peace
* Magical ability to blow smoke rings
* Local fire alarms go off
* Halitosis

Long-Term effects of Smoking

* Nicotine-stained furniture
* Coughing up lung fragments
* Social ostracization
* Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis
* Global warming
* Tobacco company profits go up
* Long term Cigar smokers may turn into Clint Eastwood

This post has been edited by vv: 6 Sep 2005, 22:09

--------------------
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Ake
post 6 Sep 2005, 22:09
Post #188

Morderator

Group: Moderatori

Eu nu inteleg de ce vorbiti toti cu fata la perete.
...

Ma duc sa-mi iau o tigara.

Later EDIT:
variante: (corecte)
1. Eu nu inteleg de ce tot vorbiti cu fata la perete.
2. Eu nu inteleg de ce vorbiti tot cu fata la perete.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
MAKRON
post 6 Sep 2005, 22:21
Post #189

simply clever

From: silistea gumesti

http://www.unibuc.ro/eBooks/biologie/geomed/2-8.htm
Il recomand doar nefumatorilor si celor ce vor sa se lase de fumat.

--------------------
SKODA OCTAVIA II AMBIENTE MY 2007 - WSP
+
Kunzite
post 6 Sep 2005, 22:27
Post #190

Membru incepator

Vai, Lolek, ce inteligent - ti-ai dat seama ca sunt nesimtit. A cata oara constati ca n-ai argumente si te repezi sa arunci cate-o prostie (acum, un atac la persoana)?

Ma insel eu sau vorbim despre fumat si efectele acestuia asupra nefumatorilor? Ca fumatorii si-o fac cu mana lor. Oare nu cumva cei ce merg intr-un local si doresc sa nu fumeze (activ&pasiv) pot fi considerati - chiar daca numai momentan - nefumatori? Nu cumva cei ce-s deranjati - chiar si numai momentan - de fumul de tigara (evident ca nu fumeaza atunci) pot fi considerati nefumatori? Si un nefumator nu se poate apuca oricand de fumat, iar un fumator sa se lase?
Ia zi: cum naiba ii delimitam pe cei ce fumeaza de cei ce nu fumeaza, daca nu numindu-i fumatori, respectiv nefumatori? Chestia cu taberele, scosul cutitului - e doar in mintea ta, impresii scornite de prea mult fum; caci (de cate ori sa repet?) cei-ce-fumeaza sunt aceia care fac rau (fizic!) celor-ce-nu-vor-sau-nu-pot-sa-fumeze si nu invers.
Sunteti (la o scara mult redusa) ca niste criminali dezgustati profund de faptul ca victimele incearca sa se apere. Na! think about it! dar fara tigara, sa aveti mintea limpede.

--------------------
Oltena 12TRS
+
Lolek
post 6 Sep 2005, 22:34
Post #191

Ignorog

QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 22:27)
Sunteti (la o scara mult redusa) ca niste criminali dezgustati profund de faptul ca victimele incearca sa se apere. Na! think about it! dar fara tigara, sa aveti mintea limpede.
*

bine tati 1-0 mult succes in Divizie, vedeti ca Corvinu' e tare acasa.
chestia aia cu cutitul ai "citat-o" bineinteles twisted dupa capul tau de mai multe ori, deci te mai trimit si de data asta tot acolo sa vezi despre ce-a fost vorba si la care dintre tabere ma refer.

esti un bun exemplu cum ca fara tigara, tot n-ai mintea lipede then what the heck. Ai ajuns sa corupi pana si niste idei care puteau fi aparate decent (mai invata de la maddan de exemplu) si le-ai lasat prastie fiind singurul care grohaie recurent si continuu pe aceeasi placa uzata contrazisa si aruncata la gunoi odata cu aprtheidul in Africa de Sud.

esti mare, dar stai in incinta, mai umbla si lume curata pe strada.

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
Kunzite
post 6 Sep 2005, 23:02
Post #192

Membru incepator

Da, Lolek, ai dreptate. Dupa cateva beri sau tigari in cazul tau omul are intotdeauna dreptate.

Ca sa ne intoarcem la origini. Ale discutiei noastre bre!
In caz ca nu stiai, "fumatul dauneaza grav bunului simt" se refera tocmai la fumatorii (pe intelesul tau, persoanele-care-fumeaza-nu-doar-ocazional-devenind-dependente-de-acest-obicei) cu bun simt. Ca daca nu-i, n-are cum sa-i dauneze. La mintea - oxigenata insa - a cocosului.
Posturile tale (si nu numai) dovedesc din plin acest "dicton". Da, poti fi cea mai civilizata persoana, extrem de sociabil, amabil (si mai baga ceva calitati) - dar cand e vorba de fumat... ceva se schimba, brusc&radical (chit ca-i vorba de incapacitatea de a intelege ca fumul chiar ne face rau, nu de-ai naibii vrem sa "interzicem" fumatul). Lipseste drogatul de sursa "placerii" si vei obtine o reactie similara.
De altfel sunt convins ca daca tema era alta - fotbal, femei, religie, whatever - nu erai asa... ahem... sa zicem transant. N-o luai cu andromede si nu incercai sa-ti bati joc de interlocutori (cel putin... asa sper). De aceea, baiete draga, zic ca "fumatul dauneaza bunului simt" si nu "fumatorii sunt nesimtiti" - cum de altfel iti permiti sa ma califici tu pe mine.
Dar ti s-a mai zis asta - si mi-e ca si acum o sa preferi sa interpretezi totul intr-un mod care sa-ti permita sa te plangi in continuare de nedreptatile la care esti supus din cauza enervantilor de nefumatori.
Asa ca ramai cu fumurile tale si lasa-ne pe noi sa decidem daca vrem sau nu sa ne sinucidem.

Considera asta un punct, ai idei prea fixe pentru a putea purta macar o umbra de discutie. In plus, a trebuit sa dau dovada de mult self-control pentru a nu-ti raspunde la insulte cum se cuvine si a pune totul pe seama fumurilor din juru-ti.

This post has been edited by Kunzite: 6 Sep 2005, 23:04

--------------------
Oltena 12TRS
+
ashu
post 6 Sep 2005, 23:58
Post #193

Membru erectil

Fair enough? Nu prea cred...
*

Cum ma omule faptul ca afirm ca trebuie sa existe in aceeasi proportie carciumi de fumatori si carciumi de nefumatori nu e fair? Tu cum vezi conceptul de "fair", tie totul si celorlalti nimic? Asta e fair mai nou?
De ce nu e fair sa aiba si fumatorii localurile lor unde sa se duca? Daca iti produc atata repulsie fumatorii, de ce nu esti de acord sa existe niste locuri unde sa stea ei intre ei si sa nu te mai deranjeze pe matale? Ce placere perversa te face sa-ti doresti sa mergi acolo unde afirmi ca nu iti place? Sau cumva ti-e frica ca prietenii tai abia asteapta sa scape de tine si de vociferarile tale, invitandu-te frumos sa te duci la bodegi de nefumatori atunci cand ii mai freci la cap sa nu mai fumeze. Da, probabil asta e, d-aia nu ti se pare fair, ca o sa pici mai de kk ca pana acum. Asta e, nu esti popular, live with it. Sau schimba-ti cercul de prieteni, poti sa incerci si asta, ti-am mai zis.
Eu vad in propuneri de acest gen un soi de "bah fraere, nu-ti convine du-te in alta parte!" tongue.gif Eh... de cate ori am fost supus unui astfel de tratament... de altfel eu sunt ala intolerantul, neintelegatorul samd.
*

Exact ce spuneam mai sus, he he he. Auzi, dar ia zi-mi, faptul ca tu vrei sa nu mai existe baruri unde sa se fumeze a.i. sa poti sa-i zici unui fumator "Nu fuma. Nu-ti convine, du-te acasa si fumeaza" cum e, gest de toleranta maxima? Io nu prea vad diferenta, sincer. Tolerant e cand ii oferi si celuilalt posibilitatea sa faca ce isi doreste, nu sa joace toata lumea asa cum canti tu.
Referitor la porcaria aia de analogie: mai degraba situatia actuala s-ar compara cu situatia unui rocker (nefumatorul) care cauta disperat un local in care sa se asculte... rock, ce altceva. Dar - ghinion - toata tara-i plina de manele, manelistii ii trantesc in fata un "ce vrei ba, asa-mi place mie!", amicii cand e de-o bauta o dau pe "hai sa mergem la localul ala cu manele misto mancatz-ash, ce daca nu-ti place -  rabzi tu"
*

Poate macar acuma, in cel de-al doispelea ceas o sa intelegi. In exemplul tau, o solutie toleranta si normala la cap este sa se dea o lege prin care sa existe si baruri cu muzica rock, ca sa aiba si rockerul respectiv unde sa se duca. Solutia propusa de matale este ca maneaua sa fie inlocuita de rock si sa fie obligate toate barurile sa difuzeze numai rock, ca sa nu mai aiba amicii aia manelisti unde sa se duca. Acuma zi-mi si mie de ce e mai toleranta varianta ta, ca sa moara bibi daca inteleg.

--------------------
+
Valentine
post 7 Sep 2005, 03:17
Post #194

Old Timer

From: California

QUOTE(ashu @ 7 Sep 2005, 00:58)
Poate macar acuma, in cel de-al doispelea ceas o sa intelegi. In exemplul tau, o solutie toleranta si normala la cap este sa se dea o lege prin care sa existe si baruri cu muzica rock, ca sa aiba si rockerul respectiv unde sa se duca. Solutia propusa de matale este ca maneaua sa fie inlocuita de rock si sa fie obligate toate barurile sa difuzeze numai rock, ca sa nu mai aiba amicii aia manelisti unde sa se duca. Acuma zi-mi si mie de ce e mai toleranta varianta ta, ca sa moara bibi daca inteleg.
*

Ashule, legea exista deja dar nu se aplica (chiar deloc as putea zice). Ce baruri din Bucuresti (sau din tara) stii tu cu spatii pentru nefumatori, asa cum prevede legea? Eu nu stiu nici unul macar! Sunt cateva restaurante, de obicei alea din hoteluri, de 5 stele si alea din retelele internationale (McDonals, Pizza Hut, etc.) care au spatii pentru fumatori si nefumatori.

Aici e problema. Daca ai interzice complet fumatul in baruri in Romania, crezi ca s-ar respecta legea? Eu ma indoiesc profund ca nea Bibi polistist comunitar ar veni la X sa ii dea o amenda ca fumeaza, cum au facut aia in Italia.

Solutia? Acciza la greu + amendat la greu barurile care nu respecta legea actuala ...

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Kunzite
post 7 Sep 2005, 09:25
Post #195

Membru incepator

Ashule, tu ai picat de kkt. Dupa cum a spus si Valentine in momentul de fata barurile sunt obligate sa aiba locuri pentru nefumatori, sau o ventilatie necorespunzatoare. Solutie care mi se pare OK, dar care nu prea se aplica. Sa mai amintesc ca in momentul de fata nefumatorii sunt cei ce nu au unde sa se duca?
Tu insa sugerezi sa-si ia nefumatorii catrafusele si sa se mute in baruri "special amenajate" pentru ei, ca sa nu deranjeze probabil. De asta nu-i fair...
Interdictia totala a fumatului in baruri este buna doar prin faptul ca n-o sa ni se mai zica "nu nene, eu merg la fumatori! Nu-ti convine, plec acasa!".

Si nu uita ca tu esti cel ce ne face rau (fizic), eu doar lupt pentru dreptul de a refuza acest tratament.

This post has been edited by Kunzite: 7 Sep 2005, 09:27

--------------------
Oltena 12TRS
+
Lolek
post 7 Sep 2005, 09:28
Post #196

Ignorog

QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 22:27)
Vai, Lolek, ce inteligent - ti-ai dat seama ca sunt nesimtit. A cata oara constati ca n-ai argumente si te repezi sa arunci cate-o prostie (acum, un atac la persoana)?
*

maistre,
1. mi-ai pus in gura cum c-am zis eu ca nefumatorii ma deranjeaza. Te-am trimis la locul faptei si ai constatat cu surprindere ca chestia ti-era adresata exclusiv tie. Treci en-passant peste chestie fara sa te stergi de mirosuri ca deh, la ce-ar folosi. Apreciez totusi ca, contrar deprinderilor, ai renuntat la idee - probabil ca era prea evident.
2. ii spun de mentalitati, si ce-am scris eu acolo pe tema asta chiar cu cuvantul "mentalitati" se cauta cu functia Search - el gaseste cu cale sa culeaga niste iarba din spatele casei si sa vina colea cu mult entuziasm "ia uitati, am gasit ciuperci"
3. mi-ai pus in gura cum ca as fi sarit eu cu cutite (si asta in vreo 4 posturi ca sa fii sigur ca reactionez, altfel n-ai cu ce sa te-nvelesti noaptea) - te-am trimis la locul faptei sa vezi ca ma refeream la cu totul si cu totul alte persoane. pentru amorul situatiei totusi, ce-am zis eu era ceva de genul "si cu toate astea doar unii sar cu cutitul" ecuatie de gradul 1 cu o singura solutie gasibila in intervalul specificat 3 randuri mai sus cred, tot in postul respectiv.
4. ai cel putin 3 posturi cu "eu nu inteleg..." de te-a intrebat lumea daca tu nu intelegi la modul natural sau te chinui sa nu intelegi.
5. imediat ulterior accesului de sinceritate, ne este servita si o introspectie din viata personala cum ca "e un coleg de lucru" care-l enerveaza - de aici trage el concluzia ca fumatorii sunt nesimtiti.
6. apare o perioada de relaxare, hand-shakes, se impart fursecuri, vine Kunzite de-a berbeleacul cu o chestie (vioara pe fundal va rog) "eu nu pot sa pricep cum tocmai aia care taie capul <nu-stiu-ce-fac>" chestie emisa pe piata sub marca "revenind la lucruri serioase" - ti se atrage atentia ca tipi de la subsol catre etajele superioare si in plus ti se arata cam ce inseamna ce-ai zis tu in contextul respectiv.
7. incepi sa te plangi ca o mironosita sedusa si abandonata cum ca "nefumatorii are drepturile lor garantate prin lege". Te-am trimis sa te uiti mai sus ca e legea pusa pe thread si ti-am sugerat ca macar cand e vorba de legi sa gandesti in termeni de oameni, nu de nefumatori ca n-or fi nefumatorii singura rasa cu drepturi.
8. ti-am dat de inteles la un moment dat ca nu ma intereseaza fanteziile sexuale contra naturii si, special pentru tine (mare oboseal though) scria mare si citet acolo "stai ca sunt in urma, numai ce-am trecut de postul lui Kunzite" drept pentru care matale te-apuci si-ti rujezi buzele pentru o noua salva de incercari.
9. nenea Kunzite nu e de acord cu nimica, pentru el drepturile se exprima la modul urmator "oriunde se duce Kunzite, e dreptul lui ca toata audienta sa stinga tigarile, sa verse sticlele de alcool discret sub masa, sa comande-o apa plata si s-asculte un Labouche, eventual sa aplaude" - nu-i ok sa existe locuri pentru fumatori si nefumatori deoarece poate i se pune pata lu' Kunzite sa se duca la fumatori si deh, e dreptul lui sa-l predice pe Yehova acolo.

cele de mai sus se pot verifica pur si simplu contempland fenomenul in varianta scrisa aici de fata.

bai nene, serios acuma, tu chiar esti pregatit sufleteste sa ti se demonstreze asa cam cat de balamut esti matale? (vezi ca cuvantul exista si e chiar consacrat, nu-i compus de mine) - nu vorbesc neaparat ca o sa ma ocup eu de chestiile astea, da' in general, asa, in viata reala si virtuala (care ti-o fi tie mai anti-septica) in care te enerveaza colegii si lumea e rea si urata?

un Warn de 10% sau ce e necesar la mine va rog, pentru ca chiar e vorba de atac strict la persoana, chit ca-n mintea lui probabil urmatorul post va fi ceva de genul "sa ne zica Lolek de ce ie nefumatorii balamuti" chestie care e cam singurul lui arsenal de damage sporit cu care expectoreaza si schita-planului dupa care-si dirijeaza creierul si ideile cu un continut de logica pe care n-are rost sa-l cautati in manualul cu acelasi nume de clasa a IX-a pentru ca nu trateaza si exemplele negative iar in ciclul gimnazial nu se studiaza.

buenos tardes, vaya con dios si alte asemenea.

This post has been edited by Lolek: 7 Sep 2005, 09:51

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
Marty
post 7 Sep 2005, 09:40
Post #197

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(Valentine @ 7 Sep 2005, 03:17)
Ashule, legea exista deja dar nu se aplica (chiar deloc as putea zice). Ce baruri din Bucuresti (sau din tara) stii tu cu spatii pentru nefumatori, asa cum prevede legea? Eu nu stiu nici unul macar! Sunt cateva restaurante, de obicei alea din hoteluri, de 5 stele si alea din retelele internationale (McDonals, Pizza Hut, etc.) care au spatii pentru fumatori si nefumatori.
*

1. Arata-mi si mie in incinta inchisa a carui McDonald's se fumeaza!
2. In ABSOLUT TOATE BARURILE din Bucuresti EXISTA spatii pentru nefumatori! Aceste spatii se gasesc in fata usii, pe dinafara! Este alegerea fiecarui patron unde isi amplaseaza spatiul pentru nefumatori si asta o stii si tu. Ei bine, congregatia bucuresteana a patronilor de localuri (recte BARURI), au decis in unanimitate sa amplaseze locurile pentru nefumatori pe trotuar, in fata circiumii respective! Got it ? Asa cum mie nu mi-ar conveni sa trebuiasca sa ies afara din bar pentru a fuma, nici tie nu cred ca ti-ar conveni sa stai ca pupaza pe trotuar pentru ca te deranjeaza fumul, nu ?

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
vv
post 7 Sep 2005, 09:40
Post #198

dilbert.com

Pentru o mai "primara" simbioza , incep aceasta interventie prin a aborda subiectul , de la subpunctul (2) lasind subpunctul (1) sa vina in matca argumentelor , de care inteleg sa ma slujesc in vederea obtinerii de demonstratie , nu ca scop ( termen de altminteri destul de insurgent ) ci ca efect de cauza .
In definitiv , in astfel de incursiuni nu logica primeaza .

Ideea este forma ulterioara , Gindul este forma initiala . Aceasta distinctie , spusa asa abrupt , la rindu-i capata forma de lucru imanent , si astfel de nou material de metoda/sistem filosofic . Din aceasta clipa se pune problema deplasarii Ideii , a valorii acesteia fata de pozitia sa de echilibru ; altfel spus , al lui asa este al elementului marunt , fata de asa nu este al elementului inalt , concomitent cu valoarea datata la un moment dat .

In final, ca o concluzie fie spus, sunt foarte interesant de originea Gandului ca "nefumatorii ie balamuti", precum si Metodei de determinare, care a determinat acest dezechilibru natural.

--------------------
+
Ake
post 7 Sep 2005, 09:53
Post #199

Morderator

Group: Moderatori

@ ambele tabere
Mai aveti mult de impartit ghionturi p-acilea???
@ prima tabara
Nu inteleg de ce ati ajuns sa va dati la gioale, mai ales ca este mai mult decat evident ca ficare vorbeste ca/cu televizorul.
@ cealalta tabara
Ochelarii de cal sunt un accesoriu vestimentar foarte comod dar e bine sa-l purtati acasa asortat cu pijamalele, nu in public

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
ashu
post 7 Sep 2005, 09:54
Post #200

Membru erectil

QUOTE(Kunzite @ 7 Sep 2005, 09:25)
Interdictia totala a fumatului in baruri este buna doar prin faptul ca n-o sa ni se mai zica "nu nene, eu merg la fumatori! Nu-ti convine, plec acasa!".
*

Mda, e clar. Deci interdictia totala e buna ca sa nu ti se mai dea tie cu flit de catre prietenii tai. Nu conteaza ca mai exista cateva milioane de oameni care poate s-ar intelege ok cu prietenii lor si ar ajunge la un compromis, nu. Faptul ca Kunzite are niste prieteni recalcitranti care nu dau doi bani pe parerea lui e cel mai important si drept urmare trebuie sa interzicem fumatul in orice carciuma, ca sa nu mai aiba ce face bietii oameni. Patetic...

Deci pana la urma problema voastra e ca nu se aplica legea actuala? Si de asta sustineti interzicerea totala? wacko.gif Nu stiu de ce, dar orice om rational ar sustine drept solutie enforsarea respectarii legii actuale, nu introducerea unei noi legi mai restrictive. E putin absurdut, ca sa zic asa. wacko.gif

--------------------
+
GABY IS BACK !
post 7 Sep 2005, 10:09
Post #201

Membru autentic

From: bucuresti - 4

QUOTE(Lolek @ 6 Sep 2005, 20:15)
.... il las in pacea lui, evit sa stau de vorba cu el daca ma deranjeaza in nici un caz nu ajung in relatii mai mult de 2 metri distanta. Stiu ca e o discriminare (sunt si eu biped ca restul, deh). Dar nu ma apuc sa zgaltai ministeru ca am dat eu de unu' care mirosea a Old Spice si ar trebui scosi astia in izmene noaptea si executati in fata blocului (a se citi "interzicerea importului si productiei de parfumuri barbatesti". Asta este, in opinia mea e dezgustator, ferice - eu nu (atentie! ironie!).
...
*

Nici eu nu militez pentru interzicerea fumatului, sau pentru oprirea productiei sau importului de tigari, si nici nu doresc pedepsirea in vreun fel a celor ce fumeaza.
Vreau doar sa justific reprosurile facute de cei care nu suporta fumul....pentru ca am ajuns sa le inteleg. Eu nu fac asemenea reprosuri tocmai pentru ca am fost si in postura cealalta, cand toate acestea imi pareau figuri, indiferent de cine le facea... Si, de multe ori, nu poti sa alegi pur si simplu acea relatie de " mai mult de doi metri distanta" ,( unde cred ca ai vrut sa spui de fapt "cel putin" sau "mai putin de" , dar nu asta conteaza, am inteles ) ci esti nevoit sa stai mai aproape...

QUOTE(Lolek @ 6 Sep 2005, 20:15)
...
Inca o mica observatie, eu nu stiu daca aplici, cand e vorba de mirosuri o lema de selectie cum ca "ah! treaba mare - asta nu-i miros persistent; e ok" si "ah! transpiratie de...<pune tu ca eu nu ma pricep> asta nu-i ok e miros persistent". Eu inca cred ca e vorba de...aroma si atata tot (cel putin papilele asa-s educate, stiu sigur)
...
*

Nu fac selectie, dar chiar exista mirosuri mai deranjante sau mai putin deranjante...indiferent de natura lor...sau de persistenta....
Cat despre mirosul de transpiratie, chiar este o chestie subiectiva: pe mine ma deranjeaza enorm, dar, cand nu are justificare, respectiv activitate sportiva, sau efort fizic sustinut, imposibilitate obiectiva de a-l inlatura ( vezi ex cu pescuitul ), etc, atunci, automat, reactia de "discomfort provocat de X" se transforma in "scarba fata de X",
Nu, nu sunt o "primadona intepata"...

Eu personal, m-am lasat de fumat ( in afara de motivele clasice, de ordin medical si material, care sincer, nu au cantarit foarte mult ) si pentru ca mi-a devenit destul de incomod sa fumez.
Prieteni, rude, cunostinte, nu ( mai ) fumau. Mergeam la / cu ei, si fiind singurul sau printre putinii care fumau, trebuia ( ma simteam eu, pentru ca ei imi spuneau, politicosi sau intelegatori, ca nu este nevoie ) sa ies afara, sa opresc masina, sa stau mai deoparte etc...ca sa trag o tigare. Chiar s-a intamplat sa mergem la Pizza Hut si sa ne asezam la "fumatori" desi, din 6 persoane, eu eram singurul....
Unii din ei, cand ma intorceam de pe balcon sau "de afara", imi spuneau: " ba da ce urat miros tigarile tale". Am crezut mult timp ca sunt figuri, ca sunt texte menite sa ma mobilizeze sa ma las, etc. Acum am inteles ca respectivii chiar erau subtili si politicosi, pentru ca nu-mi spuneau direct ca put....mi-au povestit apoi, dupa ce am devenit nefumator, ce simteau cand ma apropiam mai tare de ei, sau cand vorbeam mai aproape de ei....
Daca as fi stiut ca pot sa le creez repulsie prietenilor mei prin simpla apropiere, probabil ca nu as mai fi declarat, sus si tare " Ma simt bine cand fumez, este treaba mea !", asa cum chiar o faceam...

Inca o data:

Nu doresc aproape nimic de la "fumatori". Din partea mea, sa fumeze cat mai mult si unde vor ei ( exceptand locurile unde ar trebui sa actioneze bunul simt ).
Adica nu aprob titlul topicului.
Chestia cu fumatul pasiv nu este, dupa parerea mea, principala problema....
Doresc DOAR, de la fumatori, sa inteleaga ca reprosurile nefumatorilor, chiar daca sunt uneori exprimate gresit, sau inversunat, sunt justificate de DISCOMFORTUL FIZIC creat de FUMUL SI MIROSUL de tutun ars.
Sunt convins ca este foarte greu sa inteleaga acest lucru, pentru ca nici eu nu l-am inteles decat dupa ce m-am lasat...nu ca sunt eu un etalon, dar am putut sa analizez ambele "tabere".

Ps: Nu aveam cum sa ma exprim altfel, asa ca am scris fumatori, nefumatori, tabere, etc, Va rog nu interpretati gresit, nu fac nici o impartire sau discriminare sau...

This post has been edited by GABY IS BACK !: 7 Sep 2005, 10:41

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
Kunzite
post 7 Sep 2005, 11:24
Post #202

Membru incepator

Ashu, daca tu numesti "bah, eu fumez fie ca-ti place sau nu! Nu-ti convine, cara-te sau ma car eu" dat cu flit, ma intreb daca mai are sens sa continuam discutia.
Extrem de rar am intalnit fumatori care sa "se simta" si sa renunte - momentan - la tigari (eventual cand nu mai rabda sa iasa nitel afara). Tot respectul pentru acestia.
Cum naiba sa "te intelegi ok cu prietenii" si "sa ajungi la un compromis" cand consideri "compromisul" fumatorul trage-n piept fara jena si nefumatorul rabda sau se cara? 022.gif
In plus, cred ca am scris destul de clar ca legile actuale ar fi OK daca s-ar respecta.

Marty, scuza-ma dar esti penibil. Adica, mai bine nu ma scuza. McDonalds, ai? Cat despre "bah nefumatori cretini, stati afara ca niste javre ce sunteti"... showfinger.gif

Lolek, daca te-as intreba (din nou) ce-am facut de te deranjez atat de tare iar ai da-o cotita. Din partea mea, n-ai decat sa-ti bagi tigara aia (de preferinta aprinsa) acolo unde nu straluceste soarele. EOD.

Gaby: worship.gif
Din pacate nu-i vad pe unii fumatori de-aici macar incercand sa-si puna problema ca "poate" ai dreptate.

This post has been edited by Kunzite: 7 Sep 2005, 11:28

--------------------
Oltena 12TRS
+
ashu
post 7 Sep 2005, 11:29
Post #203

Membru erectil

QUOTE(Kunzite @ 7 Sep 2005, 11:24)
Ashu, daca tu numesti "bah, eu fumez fie ca-ti place sau nu! Nu-ti convine, cara-te sau ma car eu" dat cu flit, ma intreb daca mai are sens sa continuam discutia.
*

Deja devii comic. Deci asta nu e dat cu flit? Atunci ce e? Polemica prieteneasca? Ha ha ha ha.
Sau nu stii ce inseamna dat cu flit? Iti da cu sictir, asa e mai bine?
Tare faza, deja nu mai ai argumente si ai luat-o pe aratura rau de tot. Explicabil de ce nu tin cont prietenii tai de parerea ta, ce sa zic.

--------------------
+
Kunzite
post 7 Sep 2005, 11:32
Post #204

Membru incepator

Ok, Ashu... fie cum zici tu. Eu sunt de vina pentru nesimtirea altora. rolleyes.gif

--------------------
Oltena 12TRS
+
maddan
post 7 Sep 2005, 11:34
Post #205

Speedy Gonzales

Io as zice sa va calmati cu totii...

Vorbiti ca televizoru' de o buna bucata de vreme, si deja nu mai este funny deloc.

Parerea mea... tongue.gif

Attached image(s)
Attached Image

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
Patefon
post 7 Sep 2005, 11:39
Post #206

Membru gajait

Am citit sapte pagini de argumente contondente de ce sunt de cacao fumatorii. Ca fumator evident m-am enervat. Asa ca am luat o ceasca de cafea am aprins o tigara si m-am calmat. tongue.gif Va stau la dispozitie sa aruncai cu pietre.

--------------------
Seat New Leon 2006 Sport - B-#######-11/8
Cu stima,
Patefon
+
Marty
post 7 Sep 2005, 11:40
Post #207

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(Kunzite @ 7 Sep 2005, 11:24)
Marty, scuza-ma dar esti penibil. Adica, mai bine nu ma scuza. McDonalds, ai? Cat despre "bah nefumatori cretini, stati afara ca niste javre ce sunteti"... showfinger.gif

*

1. Da' de ce nu-l intrebi tu pe amicul tau Valentine care-i faza cu Mc Donald's ?

2. Adica sa aplicam corolarul: "bah fumatori cretini, stati afara ca niste javre ce sunteti". Ceea ce ti se pare just si principial, chiar iti jecmaneste un rictus de satisfactie ideea asta!

3. Vezi ca pe aici se cam pedepsesc atacutile la persoana, ca sa citez "atacati idei, nu persoane!". Nu prea vad unde te-am atacat in topicul asta.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
algor
post 7 Sep 2005, 11:46
Post #208

Membru

From: iassy

io nu am mai aprins de 4 zile o tigara, si nimeni nu a observat asta. Chiar m-am enervat si in conditiile astea chair imi aprind una..sa vada si nefumatorii ca exist!

--------------------
LOGAN PREFERANCE - Tico SL
Sa traiti - bine!
+
Rigor
post 7 Sep 2005, 12:08
Post #209

Membru autentic

From: Iasi

Hai mah ca te-am vazut eu, nu mai puti asa ca inainte!!!
Dar oricum eu dughesc un lighean de tutun si nu pot sa te miros, ia flutura-te te rog pe la nasu' lui kunzite sa vedem ce spune.

This post has been edited by calmar: 7 Sep 2005, 12:10

--------------------
ZKR Preferat - IS-01
+
Kunzite
post 7 Sep 2005, 12:16
Post #210

Membru incepator

1. De ce nu-mi spui tu care-i faza cu McDonalds?
2.
2. In ABSOLUT TOATE BARURILE din Bucuresti EXISTA spatii pentru nefumatori! Aceste spatii se gasesc in fata usii, pe dinafara! Este alegerea fiecarui patron unde isi amplaseaza spatiul pentru nefumatori si asta o stii si tu. Ei bine, congregatia bucuresteana a patronilor de localuri (recte BARURI), au decis in unanimitate sa amplaseze locurile pentru nefumatori pe trotuar, in fata circiumii respective!

Cu alte cuvinte, "bah nefumatori cretini, stati afara ca niste javre ce sunteti". Cum naiba sa nu ma supar cand declari toate barurile "spatii pentru fumat", iar celor carora nu le convine le spui sa-si ia talpasita?
Cea mai radicala solutie anti-fumat (de care sunt convins ca nu-i nevoie, in cazul in care fumatorii dau dovada de putina intelegere) nu implica nimic altceva decat ca fumatorul sa stea linistit la masa, sa manance/bea/discute, iar cand il arde de-o tigara sa iasa 5 minute afara. Pun pariu ca multi dintre nefumatori (me included) l-ar acompania.
3. Ah... nu-i nimic personal... nu pe mine vrei sa ma dai afara din baruri, ci doar ideile mele rolleyes.gif

Si daca e sa ne gandim logic, problema e cat se poate de simpla... voi va puteti abtine putin de la fumat, noi, de la respirat, ba. Ca sa nu mai vorbim ca fumatul dauneaza sanatatii, spre deosebire de abstinenta temporara. Pacat doar ca n-ai cu cine discuta.

--------------------
Oltena 12TRS
+
9 Pages « < 5 6 7 8 9 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 13:58
Forum Renault