Puneți-vă catalizator!, txt primit... !
![]() ![]() ![]() |
Puneți-vă catalizator!, txt primit... !
vv |
![]()
|
||
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|||
Kunzite |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 23 February 05 ![]() |
Vv, "repetitio est mater studiorum" - poate asa o sa le intre fumatorilor in cap ce-i normal si ce nu.
|
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Marty @ 7 Sep 2005, 11:40) 3. Vezi ca pe aici se cam pedepsesc atacutile la persoana, ca sa citez "atacati idei, nu persoane!". Nu prea vad unde te-am atacat in topicul asta. In topicul asta sunt idei atat de fixe incat se identifica cu persoanele, asa ca mi-e foarte greu sa delimitez situatiile si sa impart avertismente P.S. Topicul nu-l inchid pentru ca e chiar distractiv |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Kunzite @ 7 Sep 2005, 13:16) 1. De ce nu-mi spui tu care-i faza cu McDonalds? 2. Cu alte cuvinte, "bah nefumatori cretini, stati afara ca niste javre ce sunteti". Cum naiba sa nu ma supar cand declari toate barurile "spatii pentru fumat", iar celor carora nu le convine le spui sa-si ia talpasita? Cea mai radicala solutie anti-fumat (de care sunt convins ca nu-i nevoie, in cazul in care fumatorii dau dovada de putina intelegere) nu implica nimic altceva decat ca fumatorul sa stea linistit la masa, sa manance/bea/discute, iar cand il arde de-o tigara sa iasa 5 minute afara. Pun pariu ca multi dintre nefumatori (me included) l-ar acompania. 3. Ah... nu-i nimic personal... nu pe mine vrei sa ma dai afara din baruri, ci doar ideile mele ![]() Si daca e sa ne gandim logic, problema e cat se poate de simpla... voi va puteti abtine putin de la fumat, noi, de la respirat, ba. Ca sa nu mai vorbim ca fumatul dauneaza sanatatii, spre deosebire de abstinenta temporara. Pacat doar ca n-ai cu cine discuta. Mai dragu tatii, DA DE CE NU VREI MATALE SA TE DUCI IN PARTEA DE NEFUMATORI SA MANANCI? sau la un lacto-vegetarian?daca nu or fi dat faliment toate!!! This post has been edited by calmar: 7 Sep 2005, 12:28 |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Kunzite |
![]()
|
Mai draga tata, daca iti zic ca in multe locuri nu exista "parte de nefumatori" iar o sa sara lumea ca repet la nesfarsit aceleasi lucruri.
Si ia zi, la lacto-vegetarian servesc si fripturi? Am pofta de o pastrama bine facuta. Au si muzica rock? Nu stiam ca astea se dau numai la pachet cu tigarile. ![]() This post has been edited by Kunzite: 7 Sep 2005, 12:34 |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
Pai si ai vrea sa iti faca tie pasamite un spatiu rezervat?????
daca pe patron nu il intereseaza nefumatorii ca si clienti??? |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(JORJ @ 6 Sep 2005, 14:39) Iete ce zice legea romaneasca LEGE Nr. 349 din 6 iunie 2002 ART. 3 (1) Se interzice fumatul in spatiile publice inchise. (2) Fumatul este permis in spatii special amenajate pentru fumat, cu respectarea urmatoarelor conditii obligatorii: a) sa fie construite astfel incat sa deserveasca doar fumatul si sa nu permita patrunderea aerului viciat in spatiile publice inchise; b ) sa fie ventilate corespunzator, astfel incat nivelul noxelor sa fie sub nivelurile maxime admise. (3) De la prevederile alin. (1) fac exceptie barurile, restaurantele, discotecile si alte spatii publice cu destinatie similara, daca indeplinesc conditiile alin. (2) lit. b ). (4) Prevederile alin. (2) nu se aplica barurilor, restaurantelor, discotecilor si altor spatii publice cu destinatie similara, al caror proprietar sau manager stabileste si afiseaza avertismentul: "In aceasta unitate fumatul este interzis." E doar parerea mea, sau e obligatia patronului stabilimentului sa asigure o ventilatie suficienta? Si, apropos: care-i nivelul de noxe maxim admis? |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Kunzite |
![]()
|
Bai esti culmea. Ce naiba, s-a vorbit despre chestia asta - s-a citat si din legea care-l obliga pe patron sa faca asta. Uite d-asta tot repet aceleasi idei, pentru ca fumatul pare-se dauneaza grav tinerii de minte!
|
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
Rigor |
![]()
|
Si cu ce vrei sa masoare cat fum e? Dar daca pute a vc, asta e bun? Dar a mucegai, pe asta cum il masori?
Barurile sunt spatii PRIVATE. |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
Kunzite |
![]()
|
Si despre asta s-a discutat. Sunt publice.
This post has been edited by Kunzite: 7 Sep 2005, 12:49 |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Kunzite, stii ce ma agaseaza din argumentatia ta? Faptul ca esti perfect constient ca este obligatia patronului carciumii sa-ti asigure tie si tuturor nefumatorilor un spatiu adecvat, sau o ventilatie suficienta pentru ca nivelul noxelor sa nu depaseasca maximul admis, dar o tii laie cu "stinge ba tigara ca e fum si ma deranjeaza".
Edit dupa postul lui Ant de mai jos: eu am cu afectiuni cardiace ![]() This post has been edited by tatabobu: 7 Sep 2005, 13:03 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE . Uite d-asta tot repet aceleasi idei, pentru ca fumatul pare-se dauneaza grav tinerii de minte! D-aia il cer mereu p-ala cu cancer in loc de ala cu impotenta ... ![]() In alta ordine de idei, de ce nu incercam sa fim mai toleranti ca in mod cert traim si mai mult si cu mai putin stress This post has been edited by Ant: 7 Sep 2005, 13:00 |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(calmar @ 7 Sep 2005, 13:46) Adica asta e marea problema acum? In cele mai multe baruri ventilatia tinde la zero, asta e deranjant, daca si-ar da silinta n-ar fi nici o problema (din partea mea), insa pun o frectie de ventilarut ca sa dea bine la ichi si gata ventilatia. Partea din lege cu ' sa nu permita patrunderea aerului viciat in spatiile publice inchise ' mi se pare puutin cam mult |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
algor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 4 December 03 From: iassy ![]() |
QUOTE(Kunzite @ 7 Sep 2005, 14:48) s-o fi discutat..dar rezultatul discutiei nu e prea clar! Ipotetic......pot fi patron de bar iar la intrare pot sa te dau afara din simplu motiv ca nu imi place de fata ta! Corect? E barul meu si intra cine vreau eu in el pentru ca este PRIVAT. Apoi tu ai dreptul sa alegi...poti intra intr-un bar sau nu. Daca sunt numai crisme cu fumatori, poti sa dai comanada acasa de pita si nu ai motive sa te mai oftici. Daca vorbesti de crasmele statului....alea trebuie sa aiba locuri de fumatori si nefumatori. In plus orice Crisma privata se adeseaza unor categorii clare de consumatori. Nu ai sa vezi intr-o bomba ordinara mai stiu io ce vip, cum nici in restaurante de enspe stele nu ai sa vezi pe Ghita de la colt in bluji! Tocamai de asta au aparut restaurantele si barurile in care se fumeaza si cele in care nu! This post has been edited by see: 7 Sep 2005, 13:07 |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
- Tico SL Sa traiti - bine!
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Aham, deci legea nu se aplica si la mine-n curte, e doar pt prostii de la stat
![]() QUOTE Daca vorbesti de crasmele statului....alea trebuie sa aiba locuri de fumatori si nefumatori. This post has been edited by Codrin: 7 Sep 2005, 13:14 |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
JORJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 4 January 05 ![]() |
QUOTE(Kunzite @ 7 Sep 2005, 12:44) Bai esti culmea. Ce naiba, s-a vorbit despre chestia asta - s-a citat si din legea care-l obliga pe patron sa faca asta. Uite d-asta tot repet aceleasi idei, pentru ca fumatul pare-se dauneaza grav tinerii de minte! Legea il obliga sa aiba o ventilatie corespunzatoare, atat. Tu ce lege citisi ? Altceva este valabil pentru restaurantele in care patronul decide ca e de nefumatori si afizeaza public lucrul asta "In aceasta unitate fumatul este interzis!". Unde nu vezi afisat asa ceva fa si tu scandal la patron si spune-i ce dorinte arzatoare ai... poate el o fi mai intelegator decat rautaciosii astia de aici. Oricum e de preferat sa incerci sa discuti cu patronul si sa ii expui strategia ta de marketing pentru restaurante decat sa te duci pe la mese si sa le spui fumatorilor ca sunt nesimtiti ca fumeaza si sa ii trimiti pe trotuar, mai ales daca vezi ceva sticle goale de tarie pe mese... e tot un aspect legat de instinctul de conservare, sanatate personala si alte asemenea. La fel de profunde si reale sunt si celelalte afirmatii ale tale de pe aici ? This post has been edited by JORJ: 7 Sep 2005, 13:22 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
- B -XX - XXX Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept Nu claxonez decat daca e absolut necesar Folosesc proiectoarele doar cand e ceata |
|
Rigor |
![]()
|
See, ce limba dulce ai!
|
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca citesc numai ultimul mesaj... ma cam sperii.
Apropo, Sony ce-ti mai face soacra ? |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
JORJ |
![]()
|
Eu cam pricepui diverse opinii. Ce nu prea mai pricep e care e problema de fond. Asa ca propun ca in urmatoarele discutii eventual sa se faca referire la cateva chestii, pe care le enumar, ca sa stim mai bine despre ce vorbim. Eu zic sa incercam sa enumeram cateva subiecte posibile de discutie ca sa le putem trata punctual. 1. fumatorii sunt nesimtiti, si trebuie pedepsiti, sa incepem prin a le interzice fumatul 2. fumatorii sunt niste inconstienti care habar nu au cat de rau le face tutunul, asa ca unii dintre noi cu spirit civic militeaza ca sa le salveze sanatatea, plus ca altruismul da bine 20. de fapt exista unele situatii specifice care ma deranjeaza, dar fiind un om de o mare luciditate si un mare pragmatism, prefer sa ii pun la punct pe toti cei care ar putea avea legatura cu aceasta situatie 3. legile impotriva fumatului sunt bune dar nu sunt respectate 4. legile impotriva fumatului nu sunt suficient de restrictive 5. nu cunosc legile impotriva fumatului 6. la intrarea in baruri si carciumi nu mi se da onorul 7. colegii mei “e” mitocani si nesimtiti, si nu reusesc sa ma razbun, asa ca mai bine incerc sa creez un val de opinie sau mai bine o sa ma lupt sa conving lumea sa facem legi noi ca sa ii bage la zdup ca fumeaza 8. pricep ca pretinzand drepturi de nefumator ar trebui sa si respect lbertatea altora, da ma iritara astia rau si nu ma las 9. problema mea este ca am o carciuma de fumatori dar vreau sa sporesc clientela 10. nu aveti bascuta 11. lolek e ala care mi-a suflat gagica din liceu 12. ashu e fumator, deci ma enerveaza si nu are dreptate 14. toti fumatorii sunt nesimtiti 15. toti nesimtitii sunt fumatori 16. ma enervati toti si va aranjez eu 17. m-am lasat ieri de fumat si turbez 18. iar mi-a plecat fata si abia acum inteleg de ce ii miroseau hainele a tutun 19. 'r-ati ai dracu cu forumu vostru, ca sunteti numai voi destepti This post has been edited by JORJ: 7 Sep 2005, 13:19 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept Nu claxonez decat daca e absolut necesar Folosesc proiectoarele doar cand e ceata |
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
... mai e o chestie care ma enerveaza la unii fumatori: la noi in firma nu se fumeaza, asa cum am spus exista un spatiu special dedicat (si ventilat) in acest scop. Dar unii dintre ei se duc la wc si fumeaza acolo... probabil ca in timp ce stau pe tron n-au altceva mai bun de facut. E oare atat de greu sa se abtina inca 5 minute?
Pentru un nefumator sunt nenumarate ocaziile in care este nevoit sa inhaleze fum doar pentru ca cineva isi aroga dreptul de a polua aerul in jurul lui. Iata de unde vine vehementa campaniei antifumat. Caci nu cred ca pe cei care militeaza impotriva fumatului ii intereseaza in general sanatatea fumatorilor, ci mai degraba sanatatea proprie. Mai amintea cineva o reclama cu unul care trage vanturi langa un fumator, facandu-l pe acesta din urma sa plece scarbit. Rogu-va, chiar daca veti continua sa fumati, sa tineti minte aceasta imagine. Este cat se poate de sugestiva pentru situatia de care discutati. Si daca tot veni vorba, niciodata nu am inteles de ce in Romania suntem obligati sa inhalam fum cu precadere in spatiile publice - scoli, licee, mai ales facultati, unde toti fumatorii isi satisfac viciul pe holuri. Si pentru ca am lucrat in mass-media la un moment dat, iarasi n-am inteles de ce era nevoie ca biroul redactorei-sefe sa fie plin de ceata londoneza de dimineata pana seara - unul din motivele majore pentru care chiar mi-am schimbat si domeniul de activitate. (imparteam biroul) In IT din fericire fumatul este restrans la locuri special amenajate. Nu stiu care mai este situatia in administratia centrala sau in celelalte tipuri de firme... |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
Kunzite |
![]()
|
Jorj, cu siguranta biroul tau n-are o ventilatie corespunzatoare. De-atata fum nu vezi ce scrie unu-altu'.
FYI, Calmar vorbea de amenajarea unor spatii pentru nefumatori. Cum ca n-ar fi nimic care sa-i oblige sa faca asta. Sper ca acum vezi ![]() Iar ajung sa repet... solutiile prezentate in acea lege (spatii separate fumatori/nefumatori sau ventilatie corespunzatoare sau interzicerea fumatului, la alegerea patronului) sunt OK din punctul meu de vedere. 1. fumatul dauneaza grav sanatatii. Orice om are dreptul de a nu fi nevoit sa practice (activ sau pasiv) acest obicei. Masurile sunt luate pentru protejarea nefumatorilor, nu pentru a li se da in cap fumatorilor. 2. fumatorii ori nu stiu, ori stiu dar ignora aceasta problema, ori nu au suficienta vointa pentru a se lasa de fumat, ori pur si simplu nu le pasa. Alegerea lor. Ceea ce nu-i corect e sa aleaga ei si pentru noi. 20 de fapt fumul de tigara imi face rau. Mai ales cand mananc. Ma face sa put a fum de tigara desi eu cica nu fumez. 3. exact, cu precizarea ca nu-s "legi impotriva fumatului" ci legi pentru protectia nefumatorilor 4. nu. Problema e ca nu se aplica. 5. s-au dat citate 6. nu sunt general si barmanii nu-s armata mea 7. colegii si prietenii mei sunt oameni la locul lor, cu bun simt samd. Dar daca le spui ceva de fumat - oricat de politicos - parca i-ai injura de mama. 8. dreptul la viata primeaza in fata unei simple placeri (care oricum ar fi restrictionata temporar) 9. baga ventilatie ca lumea, cred ca si fumatorii s-ar bucura sa se vada intre ei 10. nu, n-am 11. rau a facut. Sper ca ti-ai gasit alta 12. pricep... ei, pe mine ma enerveaza doar pentru ca vrea sa ma dea afara din bar 13. lipsa 14. tu ai spus-o, nu eu 15. iarasi, tu ai spus-o 16. te astept 17. sper ca n-o sa musti pe nimeni 18. uh... de la deodorant? 19. asa, asa... mai zi-le Happy now? ![]() This post has been edited by Kunzite: 7 Sep 2005, 13:38 |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
kunzite, n-am inteles exact despre ce vorbea calmar . Esti sigur ca exista o lege si in Romania?? Ca eu nu cred ca exista. Poti sa citezi textul legii?
This post has been edited by vv: 7 Sep 2005, 14:11 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Kunzite |
![]()
|
Nice try.
|
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
JORJ |
![]()
|
QUOTE(Kunzite @ 7 Sep 2005, 13:38) Jorj, cu siguranta biroul tau n-are o ventilatie corespunzatoare. De-atata fum nu vezi ce scrie unu-altu'. FYI, Calmar vorbea de amenajarea unor spatii pentru nefumatori. Cum ca n-ar fi nimic care sa-i oblige sa faca asta. Sper ca acum vezi ![]() Iar ajung sa repet... solutiile prezentate in acea lege (spatii separate fumatori/nefumatori sau ventilatie corespunzatoare sau interzicerea fumatului, la alegerea patronului) sunt OK din punctul meu de vedere. .... Despre spatiile alea pentru nefumatori, ma bucur mult ca esti de acord cu obligatia legala care le impune lucrul asta patronilor de restaurante. Faptul ca o astfel de obligatie legala nu exista de fapt nu are in fond asa multa importanta atata timp cat tu esti de acord cu ea. Kunzite, vad ca nici cu separarea pe tipuri de probleme nu o rezolvam, ca tu le vrei pe toate deodata. In cazul asta nu vad cum o sa le lamurim asa usor. Eu zic fie sa deschidem topicuri separate ca sa lamurim problemele pe rand, fie sa deschidem un subforum mai mare "kunzite - da' cu desene ca sa priceapa". Tie cum ti-ar conveni mai mult ? ![]() This post has been edited by JORJ: 8 Sep 2005, 09:39 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
|
algor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 4 December 03 From: iassy ![]() |
problema se rezolva acusi! acize europene la tutun, ajunge pachetul de tigari 3 - 4 euro, lumea se lasa de fumat. Asa va continua si serialul tigarata.
|
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
|
|
Kunzite |
![]()
|
JORJ, asta-i ultimul meu post adresat tie. Imi pot petrece timpul intr-un mod mult mai placut decat raspunzandu-i unui individ care nu vrea sa priceapa.
Ai citat din acea lege, asa ca stii despre ce-i vorba. Stii asadar ce obligatii au, stii care-s optiunile (traiasca libertatea de alegere!). Chiar din citatul dat reiese ca vorbim despre aceeasi lege. Asa ca... habar n-am ce vrei, si nici n-o sa-mi bat capul. La punctele alea ti-am dat raspunsuri pe masura. Ca nu-ti convin e treaba ta; vezi insa ca o dai in atacuri la persoana. Adios! |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
Rigor |
![]()
|
Eu zic ca ar trebui o sectiune a forumului pentru nefumatori unde nu deranjam cu intelectul nostru ingalbenit de nicotina si cand scriem nu miroase a fraze imbacsite.
Il facem pe kunzite admin. This post has been edited by calmar: 7 Sep 2005, 14:38 |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
algor |
![]()
|
Kunzite....apuca-te de fumat!!
|
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
|
|
Kunzite |
![]()
|
Tatabobu, bata-te norocu, sanatatea si bogatia sa te bata (rog moderatorul sa ma promoveze sau sa ma laude, cum crede de cuvinta
![]() Solutia corecta e o amenda babana pentru patronul barului. Si dintr-o data legea o sa devina mult mai usor de aplicat. Acu'... ce sa fac daca mi s-a parut ca-i la mintea cocosului... ar fi trebuit vorba lui JORJ sa desenez ![]() See, impusca-te. Vezi, eu sunt mai uman - iti sugerez o metoda mult mai rapida de a te sinucide ![]() Disclaimer: nu vorbeam serios. Il rog pe See sa nu se impuste, si-i doresc viata lunga, multa sanatate si fericire. Nu-mi asum responsabilitatea in cazul in care acesta decide sa procedeze astfel. This post has been edited by Kunzite: 7 Sep 2005, 15:00 |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 14:00 |