Puneți-vă catalizator!, txt primit... !
![]() ![]() ![]() |
Puneți-vă catalizator!, txt primit... !
Lolek |
![]()
|
||
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|||
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
cosmin_m, sa nu exageram. S-a doveditca bautul (in cantitati rezonabile) este de-a dreptul sanatos (evident, se presupune ca bei un vin bun, nu spirt filtrat prin paine). Pe cand fumatul nu e sanatos, nici macar in cantitati mici. In plus, probabilitatea sa capeti dependenta de alcool e muuuuult mai mica.
Din aceste motive, eu unul sunt de acord cu masuri restrictive (obligate toate restaurantele sa aiba zone separate de fumatori/nefumatori, interzis fumatul in afara zonelor "pentru fumatori"). Si sunt de acord si cu accizarea ![]() This post has been edited by vv: 5 Sep 2005, 09:51 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Marty @ 5 Sep 2005, 09:45) Prefer sa nu ma prea amestec. Desi sunt fumator, detest fumul de tigara provenit de la altii, mai ales cind maninc. calmar, zi-ne tu ceva-n engleza! Sa incerc in romana: articolul e tare, tare de tot. Dar care e concluzia? De bun simt ar fi ca un fumator cu probleme sa stea acasa cand e bolnav sau sa se sinucida? Asta e cea mai tare!!! Nu spune nimic de supraponderali. Astia ce ar trebui sa faca? Trebuie starpiti, daca gandesc prin prisma ideii articolului, trebuie gazati, schingiuiti!!!! Dar daca eu as fi vegetarian?Voi ceilalti ce ar trebui sa faceti, mancatori de singe si de viata? Sa va omoram ca pe vite, porci, gaini!!! Ce bine ca nu sunt, si nu gandesc asa. Dar cu mancatorii de cartofi prajiti ce facem?Aia care isi strica sanatatea inainte de vreme si sug bani de la bugetul comun din cauza bolilor de stomac. Dar cu cei care mananca sanatos si care traiesc 100 de ani si sug o gramada de bani intre 60 si 100 de ani pentru bolile curente neletale. Parerea mea e ca trebuie sa ne acceptam pe toti asa cum suntem, fiecare cu viciile sale, sa calculam media cheltuielilor a diferite clase de platitori iar contributiile fiecaruia sa fie in raport cu riscurile la care se expune. Din punct de vedere economic e ok solutia respectiva, taxe mai mari pentru fumatori. Dar CINE poate sa faca asta? Tampitii aflati la conducere nu pot sa puna pe roate sistemul actual! Oricum, fumatul nu e sanatos, va spune un fumator. |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
Lolek |
![]()
|
articolul ala e un articol bun si realmente tare.
articolul ala vorbeste de bun-simt, si in rezumat spune asa : "fumatorul, ca orice alt biped in actiune tre sa aiba bun simt". chestie cu care eu personal sunt 100% de acord si-l stimez pe om pentru ca mai de fiecare data stie sa "navigheze" spectrul concret al problemelor fara a o da in dodii. problema apare cand treaba e perceputa gresit si o da in "fumatorul e de vina pentru belele societatii, fumatorul e o chestie daunatoare care trebuie extirpata, fumatorul ne corupe copiii" - adica fix interpretarile pe care cu onor as vrea sa le opresc. asta daca as avea un magic wand, ca altfel nu prea cred sa am sanse. This post has been edited by Lolek: 5 Sep 2005, 09:54 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Lolek @ 5 Sep 2005, 10:50) articolul ala e un articol bun si realmente tare. articolul ala vorbeste de bun-simt, si in rezumat spune asa : "fumatorul, ca orice alt biped in actiune tre sa aiba bun simt". chestie cu care eu personal sunt 100% de acord. Tie ti se pare de bun simt sa ceri unui OM sa se sinucida? |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(calmar @ 5 Sep 2005, 09:54) daca asta e parerea lui, in sensul de "imi bag picioarele in ea de viata, si asa n-o vreau" - e o chestie de bun simt sa-i atragi atentia ca umbla pe terenuri nisipoase in care n-are sanse sa aiba vreo urma de dreptate. ar trebui pusa o eticheta cu "ca reveille" pe partea aia din articol. |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Rigor |
![]()
|
De unde stii tu care e parerea lui?
Tot nu ai raspuns la intrebare!!! |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(calmar @ 5 Sep 2005, 09:59) guess. unu' la mana ca-l citesc de multa vreme si am citit si articolul in cauza fara vreo angoasa majora in sfinctere. adica cu luciditate. doi. intr-adevar mai stau de vorba cu omul. face bine. QUOTE(calmar @ 5 Sep 2005, 09:59) in momentul in care ma asasineaza cineva cu lamentari, lacrimi si neputiinta, raspunsul meu e tot ceva de genul "go shoot yourself, nu mai scrie atatea nuvele despre "de ce ma strangi in pumnul tau/ au nu stii sau nu ti se pare/ ca eu sunt mic si ca ma doare?/ de ce esti rau?" raspunsul la intrebare este "sunt de acord cu efectul pe care-l are indemnul ala". daca ajuta, pot sa adaug experiente personale la chestiune. happy now? pe scurt, nu scoate chestii din context si citeste literatura daca esti in stare - asta nu face nici Vadim si e drept ca are un 16% asigurat pe tema asta, but I still think he's a crazy nut. This post has been edited by Lolek: 5 Sep 2005, 10:21 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
Ca fost fumator (yeeeee, nu mai sunt de 6 luni), mi se pare o tampenie ostracizarea fumatorilor.
In curand nu vor mai avea voie nici sa fumeze acasa ca ii deranjeaza pe vecini (caz intamplat in democratica USA). E okay sa fii gay, obez, talhar, traficant de droguri, terorist in US dar nu cumva sa pui tigara in gura. Nu vrei sa aspiri fum de tigara in baruri, f bine. Solutia e foarte simpla: BARURI non-fumat. Sa fie afisat clar la intrare ca nu este permis fumatul. De ce nu exista asa ceva? Cei care vreti sa se interzica fumatul ati putea incepe prin asa ceva: Club privat pt nefumatori! Daca sunteti asa de siguri ca sunteti asa de multi nefumatori hotarati atunci bussiness-ul asta ar putea fi unul infloritor. Ce mai urmeaza sa interzicem? 1) Propun carnea de porc, apoi de vita, pui si peste, apoi carnea de tot ca are colesterol si sa mancam toti friptura de soia (beah!). 2) Apoi sexul in afara casatoriei ca e imoral si strica sanatatea publica prin proliferarea BTS. 3) Apoi alcoolul inclusiv berea ca slabeste vigilenta proletara si duce la incalcarea articolului de mai sus 4) Avorturile 5) Jocurile de noroc 6) Computerele,TV si internetul 7) Dansul ca slabeste capacitatea de munca. 8) Culcatul obligatoriu la ora 22:00 Bine ati venit in SOCENG! Mi se par atat de idioate campaniile si interzicerile astea incat imi vine sa ma apuc de fumat numai ca sa la fac in ciuda. Cea mai sigura metoda ca sa promovezi ceva este sa o interzici; in momentul doi toti care fumeaza vor deveni baietii rai si stim ca fetele ii adora pe baietii rai! Asa ca se vor apuca si mai multi de fumat in dorinta de a deveni baieti rai ca sa le atraga pe fetele carora le plac baietii rai si asa mai departe. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Rigor |
![]()
|
Mare dreptate ai dizzy!!!
|
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
JORJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 4 January 05 ![]() |
Pai daca nu exista inca conflicte deschise cu dusmanii unguri, musulmanii care dau cu bomba (desi e pe vine), sau cu infractorii de tigani, sau negrii sau care or mai fi, ca "e" rai, fura, nu au bun simt, si nu mai stiu ce fac, dar au in comun faptul ca pot fi relativ usor identificati ca apartenenta la grup/rasa etc , eu zic atunci sa le luam gatul la fumatori.
De cele mai multe ori, generalizarile sunt exprimarea superficialitatii, sau chiar a lipsei de inteligenta, si acestea dau nastere la nedreptati, idei eronate si chiar conflicte de masa.. Asa ca de ce sa nu ne luam acum de fumatori ca si pe astia ii poti identifica, fie dupa miros fie ca ii prinzi "fumegand", si ca si alte personaje negative din filmele care ne modeleaza gandirea, omu negru e si rau, si urat si las, si viclean si nesimtit, si asa mai departe... unde e un defect sunt toate la un loc si unde e un personaj pozititv el e exclusiv plin de calitati, da cat mai multe, sau daca se poate toate identificate in vocabulare. Asa ca de ce sa nu ne batem capul cu ce fac altii, mai ales aia care au o "buba" vizibila. Mai ales, hai sa le generalizam diferite trasatusi negative, ca sa putem pune bazele unui inceput de conflict. In concluzie, fumatorii sunt niste nesimtiti care cheltuie banii de la sanatate, si platesc accize prea mici pe tigari, afuma lumea si nici nu se sinucid, ba chiar au tupeul sa ceara ajutorul unui medic atunci cand sunt bolnavi. Bine, pricepui, daca nu reusesc sa scap o sa platesc accize mai mari , si (desi e cam acelasi bir) o sa platesc in plus si asigurari medicale mai consistente. Everybody happy? In acest mod simplu se va rezolva problema managementului dezastruos al resurselor financiare din sanatate, statul promite sa nu mai traga banii cu pricina la buget, si chiar sa finanteze anumite afectiuni sau situatii cu caracter social. S-o credeti voi! Daca o lamuriram acum, hai, care veniti la o tigara ?! This post has been edited by JORJ: 5 Sep 2005, 12:03 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
- B -XX - XXX Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept Nu claxonez decat daca e absolut necesar Folosesc proiectoarele doar cand e ceata |
|
lar |
![]()
|
![]() Agent Smith Group: Members Posts: 456 Joined: 27 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Baieti, gata, m-am hotarat sa incerc sa ma las !
![]() |
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
- B xx xxx Curiozitatea omoara pisica !
|
|
dadoshel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.016 Joined: 11 January 05 From: cluj-napoca ![]() |
ba, io dupa ce-am vazut ce la debiteaza mintea unora zau ca nu la las nici de-al dracu
daca mai incep multi sa gandeasca asa zau ca ajungem intr-o situatie similara cu cea din "Demolatorul" si eu fumez si chiar mult....dar nu ma duc sa pufai nimanui fumul in nas...sau daca stiu ca stau langa un nefumator cel putin intreb daca-l deranjeaza zau asa...nu ar trebui oare sa aruncam cu pietre unul in celalalt pentru ca avem masini....sau astea nu afecteaza cu nimic bag seama |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
Kunzite |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 23 February 05 ![]() |
Argumente de genul "sunt baiat mare asa ca fac ce vreau" sunt egale fix cu 0. Treaba-i a naibii de personala cand:
- nu gasesc un local in care sa pot manca fara sa inhalez fum de tigara (desi legea spune altceva) - cand un tip pe care-l consideram prieten imi spune, cand il rog sa se abtina cat timp mananc "ba, io ma simt bine cand fumez! ce, imi interzici sa ma simt eu bine?" - cand ajung acasa putind a fum de tigara, desi sunt nefumator - cand orice party inseamna atmosfera irespirabila Oi fi eu cam sensibil (sesizez si ma deranjeaza mirosul de fum de tigara de la peste 10m in aer liber!) dar nu vad absolut nici un motiv sa fiu nevoit sa rabd un asemenea tratament. Daca vreti sa va sinucideti, n-aveti decat - dar nu incercati sa ma luati si pe mine cu voi! Ori eu observ ca se propun restrictii pentru nefumatori, adica tocmai pentru cei ce nu fac nimic nociv (pentru ei/altii). De ce sa ma duc eu "in alta parte" (nu ca ar exista acea "alta parte", poate doar McDonalds), cand nu fac nimic rau? De ce sa ma mut eu la o alta masa, si asta in zadar ca si acolo o sa inhalez fumul altui nesimtit? De ce sa stau sa explic fiecarei persoane de la masa in jurul careia ne-am adunat pentru o bere ca nu-s fumator si n-am de gand sa schimb acest lucru - primind in schimb cate-un "haide ba, ma iei cu chestii de-astea" si cel mult niste tentative complet ineficace de a "zburataci" fumul intr-o alta directie? Asta asa, ca sa-mi arate cum se sacrifica ei pentru mine... Eu as adauga pe pachetele de tigari un alt avertisment: Fumatul dauneaza grav bunului simt |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(Kunzite @ 5 Sep 2005, 16:08) doh! deci deja a inceput Andromeda. hai sa luam pop-corn si sa vedem cum se simte androida. deranjul este reciproc, Kunzite. Singura problema e ca doar o tabara scoate cutitul si in acelasi timp ingaima stangace cum ca ea e tabara de bun simt. qed. de alte argumente nici nu cred ca mai e nevoie ![]() In the meantime, chestia e dupa cum spuneam, disturbing. Unul face fumatorii nesimtiti ca are el un fumator enervant la lucru, altul face toti fumatorii nesimtiti ca sunt unii care-i dau fum pe strada, altul din cauza ca el crede ca toti tinerii sunt decapacitati mintal si le trebuie creat un clopot de sticla ca sa-i protejeze de lumea "de afara" in conditiile in care exista niste chestii la varsta aia care tin de normalitatea psihicului uman si oricum e mai bine sa "fight the enemy you know" decat pe ala pe care nu-l stii, si tot asa. Adica niste argumente cu care eu n-as scoate capul din casa de rusine, orice tratat de logica de prin clasa a 9-a (anii 90) ar explica scurt si la obiect calitatea unor asemenea demonstratii. Asta este. Cazuisti cu parfum de generalisti ca-n perioada cu acelasi nume din istoria bisericii catolice. Unde cu mult mustar ar fi locul unora, sa deguste un pic placerile pe care cu multa convingere le propovaduiesc. Atata vreme cat mai e posibila evolutie, pe mine ma gasiti cam pe panta aia. In rest, numa bine. |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
ia sa fie nene 1-2 euro acciza la pachetul de tigari sa vezi cum se lasa poporul...asta ca s anu fiu rau sa fie ca aici acciza 3.5 euro...hai sa nu ne maia scundem dupa deget...cei care fumati aveti o slabiciune autodestructiva si va compatimesc...insa cand devine destructiva fumati in spatii publice si nearisite trebuie sa suportati consecintele, poluatorul plateste peste tot in lume
|
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Iar acum Lolek se gandi "si tu, Brutus?"
Mai, adevarul e ca in RO nesimtirea e mare. Si nu cred ca cineva poate contesta asta. Acum, evident, o mare parte din nesimtiti sunt fumatori. Categoria "fumatori cu bun simt" e pur si simplu ... neglijabila. Si cum trebuie doar un singur fumator ca sa streseze 20 de nefumatori (as vrea sa vad eu un nefumator reusind sa streseze 20 de fumatori - sa-i oblige cumva sa nu mai fumeze) consecintele sunt asa cum sunt. De aia zic eu ca ar trebui sa se dea niste legi mai stricte - sunt de acord ca trebuie sa existe locuri de fumat peste tot, dar sa fiti de acord sa existe locuri de nefumatori, inclusiv in baruri. Ca eu, chiar daca vreau sa imi scot si nevasta (gravida) intr-un bar cu niste prieteni la o bere (fara alcool, dupa caz), NU AM UNDE! Deci eu zic ca la capitolul legislativ, in RO mai trebuie lucrat, si e loc de adaugat restrictii.... |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(mil @ 5 Sep 2005, 16:58) ia sa fie nene 1-2 euro acciza la pachetul de tigari sa vezi cum se lasa poporul...asta ca s anu fiu rau sa fie ca aici acciza 3.5 euro...hai sa nu ne maia scundem dupa deget...cei care fumati aveti o slabiciune autodestructiva si va compatimesc...insa cand devine destructiva fumati in spatii publice si nearisite trebuie sa suportati consecintele, poluatorul plateste peste tot in lume hehehe...n-o sa ma auzi plangandu-ma, de fapt este singura solutie viabila de convietuire. Se formeaza asa un high-class de fumatori in care profanii nu mai au treaba si, sper eu, nici ambitii deplasate decat aia de a ajunge acolo, cum era pe vremuri "sa ajung sa pot sa fumez si eu o havana cubaneza si sa beau un whisky bun". Problema aici de fata era de fapt una despre bun-simt, din categoria "nu face treaba mare pe zidul universitatii", "nu face pipi pe muzeul Antipa", "nu aruncati hartii pe jos", "nu dati de mancare gorilelor din cusca". Si, ca orice problema de bun simt are diverse aspecte, asta e una din categoriile in care nu accept foarte usor lectii din simplul motiv ca deranjamentul e reciproc si mai fac unii un compromis, mai fac si altii, asa se manifesta non-bivolismul in starile lui de agregare mai spalate. Dar a face lungul drum de aici pana la "toti fumatorii e nehte nesimtiti" e o chestie pe care doar un filistin e in stare s-o faca dintr-un pocnit de degete si reactionez in consecinta, ca in orice chestie de genul "francezii e homosexuali", "romanii e prosti", "italienii e tigani" si asa mai departe. As da camesa de pe mine sa vad mentalitatile astea exterminate once and for all, cu toti expozantii lor pe care in principiu nu dau doi bani (vechi). Ah, si vv are mare dreptate la capitolul legislativ. Sa fie nene, baruri pentru fumatori si cofetarii pentru nefumatori, sa scrie pe ele mare, sa stiu si eu naibii ca daca intru nu dau din greseala peste-un adormit din asta atemporal. Uite coalea solutie si amatorii de jihad vor trebui sa-si gaseasca alte victime (probabil consumatorii de E-uri, ca ei incurajeaza productia si se intoxica populatia din cauza lor). This post has been edited by Lolek: 5 Sep 2005, 17:15 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
..IcemaN.. |
![]()
|
![]() membru drept superior Group: Members Posts: 38 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti-Dristor ![]() |
"Am citit undeva ca bautura omoara ,
a doua zi m-am lasat de baut; Am mai citit undeva ca fumatul omoara, a doua zi m-am lasat de fumat; Si-am mai citit undeva ca sexul omoara, a doua zi m-am lasat de citit" ![]() ![]() cam asa e treaba,......vreti sa nu mai fumam? pai hai frate sa interzicem tot ....friptura si grasimile , cola , pai ce dreacu... am o viata.....plina de vicii....cum voi va bucurati de viciile voastre....asa ma bucur si eu de viciile mele....ok....nu fumez in institutii publice....dar cu cei care fumeaza in aer liber si acasa ce aveti mah frate? mai poluant e un fâs de spray decat o tigara, mai poluant e un drum cu masina pana la servici si inapoi decat o tigara.....hai sa interzicem tot....sa fie ca-n perioada prohibitiei din state.... nu va convine? mutati-va fratilor la munte....fiti pustnici....asta e societatea....cu fumatori si nefumatori...deal with it ! |
--------------------
Dacia
Berlina
1997, 1.4 L
- B- -ICE CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :)) |
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Observ ca toti fumatorii asociaza interzicere fumatului in locurile publice cu interzicerea mancatului de fripturi, a bautului de bere si cola, a sexului, etc.
Fratilor de ce nu intelegeti ca exista o mare diferenta intre fumat si restu: fumatul nu aduce nimic bun. A friptura are beneficiile ei, si parti rele (colesterol daca e de porc, etc.), la fel si berea, la fel si ... sexu ![]() Asa ca sincer eu as pune, ca in Anglia, acciza la greu la fumat (pentru cei care au fost acolo stiu cat costa un pachet de tigari ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
Cu riscul ca se va intelege cu greu ce vreau sa spun, o fac totusi!
Problema nu o reprezinta fumatorii. O persoana te poate deranja cand in mod "nesimtit" fumeaza si iti sufla fumul in nas. Daca ar fuma fara sa te deranjeze ai spune ca este cel mai bun baiat. In concluzie problema cea mai mare nu o reprezinta fumatorii ci "nesimtitii". Daca ar trebui promovata o campanie, aceasta ar trebui sa vizeze toti "nesimtitii" si ar trebui sa aiba ca obiect popularizarea normelor de baza ale moralei in general si nu doar interzicerea fumatului in spatii inchise. |
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
Lolek |
![]()
|
asta e cam asa:
mil: "sa se mareasca accizele" valentine: "sa le faca ca in UK mama lor!" <yet_to_come>: "sa li se confiste dom'le averile la infideli!" hai sa fim seriosi...vai de steaua noastra cu totii, per total tot nemernici dam la media aritmetica. |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
JORJ |
![]()
|
La morga:
Stiti care e diferenta dintre un cadavru al unui nefumator si un cadavru al unui nefumator? ... Cel al nefumatorului arata mai bine. ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept Nu claxonez decat daca e absolut necesar Folosesc proiectoarele doar cand e ceata |
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(Lolek @ 5 Sep 2005, 18:20) Cine este yet_to_come asta nene, ca are idei bune vad ![]() ![]() ![]() Jorj: gresit, diferenta este ca fumatorul are 50 de ani si a murit de cancer de plamani, si nefumatorul are 80 de ani si a murit de o supradoza de viagra ![]() This post has been edited by Valentine: 5 Sep 2005, 17:27 |
--------------------
Ford
Focus
|
Lolek |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Kunzite |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 23 February 05 ![]() |
QUOTE(Lolek @ 5 Sep 2005, 16:37) deranjul este reciproc, Kunzite. Singura problema e ca doar o tabara scoate cutitul si in acelasi timp ingaima stangace cum ca ea e tabara de bun simt. qed. de alte argumente nici nu cred ca mai e nevoie ![]() Ah... domnul Lolek e deranjat de refuzul meu de a ma lasa omorat de dumnealui. Ia explica-mi, ce fac eu de te deranjez? Mai precis, cum contribui activ pentru a-ti crea o stare de disconfort? Compara asta cu un fumator care contribuie activ si nemijlocit la deteriorarea sanatatii mele si crearea unei stari de disconfort. Dweep, problema e ca majoritatea fumatorilor nu-si dau seama/pur si simplu nu se gandesc ca deranjeaza. Se presupune ca ori esti fumator dar iei o pauza, ori ca n-ai nimic impotriva ori ca trebuie sa rabzi, doar placerea individului cu tigara e mai presus decat sanatatea celor din jur. Btw: in Irlanda fumatul in toate localurile este interzis. Vrei sa-ti aprinzi o tigara, iesi frumos afara. La noi nici macar legile existente nu se respecta. This post has been edited by Kunzite: 5 Sep 2005, 18:00 |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
JORJ |
![]()
|
QUOTE(Kunzite @ 5 Sep 2005, 17:59) Ah... domnul Lolek e deranjat de refuzul meu de a ma lasa omorat de dumnealui. Ia explica-mi, ce fac eu de te deranjez? Mai precis, cum contribui activ pentru a-ti crea o stare de disconfort? .... Pai de cand te tot cauta Lolek sa-tz' bage fumu pe gat ca sa te omoare si tu ba te feresti, ba te muti de colo colo, ba nu stiu ce mai faci, ba mai scrii si pe forum si propui si legi noi....pai te cred si eu ca l-ai enervat pe om, si mai si zici ca nu ii creezi disconfort. ![]() Lolek, ia un pistol ca vad ca te cam refuza omu asta. This post has been edited by JORJ: 5 Sep 2005, 18:07 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Motto: "Fara vicii, am fi doar niste roboti!" - Parazitii
Bai nene, io recunosc deschis ca cel care a scris articolul initial este un dobitoc batut in cap. Sincer, mi-a intors stomacu pe dos. Deci problema lui era ca imi plateste el mie spitalizarea cand o sa fac cancer la plamani. Pai daca e p-asa, de ce sa nu contorizam tot ceea ce ne poate produce boli la batranete si sa le interzicem sau sa marim prima de asigurare medicala in functie de asta. Deci, vorbesc serios, ar trebui studiat in cazul fiecaruia daca: - merge iarna cu capul gol; asta duce la diferite afectiuni cum ar fi sinuzita - merge fara izmene pe el iarna; asta duce la batranete la reumatism, si n-am chef sa ii platesc io mofete si bai de namol la Eforie sau Govora - sta vara la soare pe plaja mai mult de 2 ore dimineata; face cancer la piele si doar n-o sa platesc eu spitalizarea. Ar trebui sa se sinucida, oricum - greutatea sa corporala este sub ori peste cea recomandata; de ce sa platesc io daca se imbolnaveste din cauza anemiei sau a colesterolului (mmm, boli de inima, pai astea costa tata, ia sa triplam asigurarea medicala la grasi) - ii lipseste conditia fizica; daca nu face sport de intretinere zilnic, e clar ca mai devreme sau mai tarziu va fi mai predispus la unele boli. Pe care n-am de ce sa i le platesc eu. - face sex neprotejat in afara casniciei; pac, la asta ar trebui sa se tripleze brusc prima de asigurare din momentul in care se afla. Sida e o boala foarte costisitoare si care dureaza ani de zile, in mod cert la futaciosi trebuie facuta prima de asigurare mai mare ca la fumatori (si la sex protejat trebe marita putin asigurarea, ca poate se sparge prezaru). - munceste in exces si in conditii de stres; stresul e cauzator de nenumarate boli. Cine nu munceste lent si linistit, sa plateasca. - priveste la televizor la meciuri, la telenovele, la emisiuni de divertisment gen Vacanta Mare sau La bloc, la OTV, etc. in locul lecturii; asta duce la diminuarea inteligentei, ca sa ma exprim diplomat, ceea ce are efecte nocive in timp. Bun, eu sincer nu cred ca exista nici 0.1% din populatia unei tari moderne care se bifeze NU la TOATE punctele de mai sus. Nici macar calugarii din vreo manastire ascunsa in munti nu cred ca ar corespunde la tot. Si atunci ce facem? Marim asigurarile de sanatate pentru toata lumea, ca sa fim cu totii multumiti? Hai sa fim seriosi, ce dracu. Io sunt de parere ca ar trebui sa existe locuri si pentru fumatori si pentru nefumatori. Dar nu stiu de ce nefumatorii din diferite tari au luat-o complet razna, astfel incat de la faza "in toate barurile se fumeaza" s-a ajuns la "in nici un bar nu se fumeaza". De ce tampenia asta? De ce trebuie ori unii ori ceilalti sa fim chinuiti? E stupid, pe cuvantul meu. Mai zicea cineva de filmul Demolition Man. Si mie sincer filmul ala mi se pare excelent dintr-un anumit punct de vedere: arata clar unde va ajunge societatea americana dace se continua in modul asta. Va fi o societate unde tutunul, alcolul, carnea, injuraturile, sexul, toate astea vor fi istorie si oamenii vor duce un trai tern si sanatos. Si bine-nteles in underground o societate de oameni care doresc sa-si traiasca viata fara restrictii, cu bune si rele, cu viciile fiecaruia, ca doar oameni suntem, nu roboti, asa cum am spus la inceput. Eu n-as putea sa fiu fericit intr-o societate atat de "corecta" ca cea din filmul respectiv. Edit: QUOTE(Kunzite @ 5 Sep 2005, 17:59) Btw: in Irlanda fumatul in toate localurile este interzis. Vrei sa-ti aprinzi o tigara, iesi frumos afara. La noi nici macar legile existente nu se respecta. Asa. Si e buna treaba asta? ![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Valentine |
![]()
|
Trebuie sa ne punem de acord cu cateva chestii: fumatul nu are nici un beneficiu (real) celui care fumeaza. Inafara de faptul ca ii creeaza o stare de dependenta, si ajunge sa creada ca o tigara il face sa se simta mai bine.
In schimb are repercursiuni directe (si grave) asupra celor de langa fumator, si asupra lui. Nu vad de ce tot continuati sa comparati alte "vicii" (bautura, sex, mancare, etc.) cu fumatul, cand fumatul poate suferi comparatie doar cu drogurile. Bine pe de alta parte, la mine in bloc se fumeaza pana si in lift (asa ca de 2 ani folosesc scarile) deci o lege impotriva fumatului oricum nu s-ar aplica ... ca deh asa e in Romania ... |
--------------------
Ford
Focus
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 08:55 |