Puneți-vă catalizator!, txt primit... !
![]() ![]() ![]() |
Puneți-vă catalizator!, txt primit... !
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 10:02) Si-n Irlanda barurile sunt arhipline. Se distreaza baietii de n-au treaba... dar cand li se face dor de-o tigara ies frumos afara. Culmea, chiar si fumatorii considera ca nu-i o idee rea. In Irlanda barurile sunt arhipline de nevoie, ca s-a gasit un porc nesimtit care sa dea o lege prin care sa-i oblige pe toti sa faca ca el. QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 10:02) De ce baruri de-un singur fel? Teoretic, daca ar fi baruri pentru nefumatori (localuri OK, preturi normale samd) as fi abonat. Practic, prietenii mei fumatori n-ar accepta sa vina la o bere intr-un asemenea bar (renuntand asadar temporar la fumat) ci mi-ar cere mie sa merg intr-unul de fumatori, pe motiv ca "doar n-o sa-i impiedic sa se simta bine". Si cica eu "deranjez"... mda... presupun ca domnul Lolek va propune exterminarea tuturor nefumatorilor, pe motiv ca "deranjeaza". Cine-i extremistul aici? Pai tu esti extremistul. Tu nu vezi ce vrei? Ti-e frica ca prietenii tai n-or sa mai vina cu tine intr-un bar de nefumatori, asa ca vrei sa-i obligi sa vina cu tine si sa nu fumeze. Sa faca asa cum vrei tu, nu cum le face lor placere. Asta-i atitudine de om normal? Nu vin, asta e, ghinion, stai singur la o masa, respiri aer curat si asculti rock. Sau iti faci un alt grup de prieteni. Civilizat este sa-i oferi fiecaruia posibilitatea sa se distreze asa cum ii face placere, nu cum vrei tu. QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 10:02) Ashu: da, autorul acelui articolas pune problema aiurea rau. Solutia in astfel de cazuri e simpla: accize imense ![]() Pai atunci sa se puna accieze imense si pe mersul la plaja dupa 12 ca si soarele ucide, faci cancer la piele. Sau la slanina de porc, ca creste colesterolul -> moarte sigura. Hai las-o jos, ati gasit gasit problema majora a sistemului de sanatate, fumatorii. ![]() QUOTE(vv) Problema e la fel cu barurile de nefumatori: vanzarea de tigari aduce profit. Si atunci, se vand si tigari. Iar investitia pentru a face zone separate de fumatori si nefumatori e prea mare, asa ca "merge si asa". Si uite asa nefumatorii sunt obligati sa "fumeze" daca vor sa mearga intr-un local decent. Eu nu pot sa cred ca dintre atatia nefumatori inversunati, chiar nu se gasesc unii care sa investeasca in baruri de nefumatori, renuntand de buna voie la profitul adus din vanzarea de tigari. Nici macar n-a incercat vreunul. Poate merge super bine, va fi full tot timpul. Nu, ei din prima isi doresc sa se interzica fumatul in TOATE barurile. Absurd de absurd. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Kunzite |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 23 February 05 ![]() |
Lolek: incerci cumva sa te fofilezi, sa nu-mi raspunzi la intrebare? Inteleg ca n-ai un raspuns si-ti este mai usor un mic atac la persoana (gen "te faci de ras").
Sa repetam: ce-ti face un nefumator de spui ca te deranjeaza? Ah, Ashu... "porc nesimtit"? Tutunul, bata-l vina ![]() Tu nu vezi ce vrei? Sa-mi distrug eu plamanii sau sa fiu marginalizat, pentru ca vreau sa traiesc.Civilizat e sa-i oferi fiecaruia posibilitatea sa se distreze asa cum ii face placere. Si mai civilizat e ca placerea unuia sa nu-i dauneze altuia. Dar ce-are de-a face fumatul cu civilizatia? Eu imi doresc macar sa se respecte amarata aia de lege. Cer prea mult? This post has been edited by Kunzite: 6 Sep 2005, 10:44 |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Scuze de pocirea nick-ului, tre' sa-ti dau un miel de pasti. Revenind, Kunzite: nu inteleg ce vrei sa fac eu, fumator, intr-un local unde fumatul este explicit permis adica sunt srumiere pe mese. Ai cumva pretentia sa cer permisiunea tuturor celor din acel local sa fumez, si daca unul se opune sa nu-mi aprind tigara?
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 10:36) Tu nu-ntelegi in mod natural sau te chinui sa nu intelegi? Pe noi nu ne deranjeaza nefumatorii, ci pretentiile lor de a ne scoate in afara legii. Ne deranjeaza jignirile gratuite si dezgustul profund. Noi nu vrem sa va deranjam, dar nici sa fim ostracizati. Vrem sa fie locuri speciale unde sa ne putem manifesta viciul fara sa fim priviti ca niste paria. NU se se fumeze peste tot in aeroport, dar NICI sa nu se fumeze nicaieri in aeroport. NU in toate carciumile se fumeaza, NICI in nici o carciuma nu se mai fumeaza. Spune-mi de ce nu e pertinent ce vrem noi, ci ce vreti voi, sa se interzica peste tot punct (eventual cu concesia sa avem voie la noi acasa). |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 10:36) Incerci cumva sa te fofilezi, sa nu-mi raspunzi la intrebare? Inteleg ca n-ai un raspuns si-ti este mai usor un mic atac la persoana (gen "te faci de ras"). Sa repetam: ce-ti face un nefumator de spui ca te deranjeaza? ![]() Nu ma simt obligat sa urlu ca s-auda baba. Intelegi sau tre sa detaliez si aspectul asta de o complexitate daramatoare? Cine poa sa inteleaga, a inteles, nu-mi propun chiar sa explic fiecaruia in parte la nivelul sau de...hmmm...perceptie. @maddan: sorry ca ti s-a pierdut postul in focul...deflagratiei de doi bani. Ai dreptate, sunt dezgustator pentru o anume parte din populatie (dezgustator prin gestul de a fuma). E ok, accept si nu-mi consum bunatate de fler si expresivitate pe chestia asta. Cine ma place bine, cine nu iarasi bine doar ca normal ca ma asociez cu cei din prima categorie, doar nu sunt masochist sa traiesc din calcari reciproce pe draci. Aia e parerea ta, e o parere ok, dar nu-ti dau dreptate cum ca viciile o sa dispara vreodata, atata tot. Despre ultima parte, big smile ![]() This post has been edited by Lolek: 6 Sep 2005, 10:57 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ashu @ 6 Sep 2005, 10:34) Eu nu pot sa cred ca dintre atatia nefumatori inversunati, chiar nu se gasesc unii care sa investeasca in baruri de nefumatori, renuntand de buna voie la profitul adus din vanzarea de tigari. Nici macar n-a incercat vreunul. Poate merge super bine, va fi full tot timpul. Nu, ei din prima isi doresc sa se interzica fumatul in TOATE barurile. Absurd de absurd. In primul rand eu ma delimitez de cei care doresc sa se interzica fumatul in toate barurile ![]() ![]() Si nu stiu de ce "nu poti sa crezi", zau. Putini nefumatori sunt atat de "inversunati" incat sa riste sa castige mai putini bani, chiar si cei mai "inversunati" cred ca in cel mai bun caz ar face zone separate in bar. Si am mai vazut baruri care au zone de nefumatori, dar sunt destul de putine (si explicatia cred ca sta in comoditate mai degraba decat in lipsa unei nevoi reale) This post has been edited by vv: 6 Sep 2005, 10:58 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
ashu, argumentele sunt urmatoarele:
1. fumatorii sunt o povara pentru sistemul de asigurari medicale, imbolnavindu-se mai des, si mai ales mai grav. Nu doar asigurarile medicale sunt lovite, ci si afacerile - apelarea mai des la concedii medicale. Deci viciul lor il platim cu totii. Nu degeaba unele companii din afara nu mai angajeaza fumatori, daca au de ales intre competente egale. 2. fumatul este un drog, si ca orice drog creaza dependenta. Dar mai rau, el dauneaza puternic corpului uman. Daca vreti sa stiti cum va arata plamanii, priviti o slanina afumata. Plamanii vostri arata de 4-5 ori mai negri. Deci este o chestiune de educatie publica, la fel ca spalatul pe maini, faptul de a nu manca de pe jos, si altele asemenea. Nu este ceva aberant sa incerci sa educi publicul, nu? Iar dependenta de nicotina este mai puternica decat dependenta de alte droguri mai cunoscute. 3. La argumentul "de ce sa nu existe localuri de fumatori si de nefumatori" se aduce argumentul: fumatul tutunului este o metoda de a te droga, nu acceptam baruri in care sa se consume heroina sau cocaina, pai nu acceptam nici localuri in care sa se fumeze tutun. Argumentul este perfect logic. Eu unul am fost nevoit sa fumez pasiv circa 20 de ani, la mine in casa se fuma (iar fumul era gros). Din acest punct de vedere, speranta mea de viata a fost deja scurtata cu un deceniu (statistic vorbind). Consider deci ca as avea tot dreptul sa militez pentru interzicerea fumatului, ca obicei cel putin la fel de daunator ca celelalte droguri. Recunosc insa faptul ca pentru generatiile actuale interzicerea fumatului in toate locurile publice, cum ar fi localuri "de" fumatori, mi se pare o masura extrema. Sanitara, salutara si profilactica, dar extrema. Si daca as fi fumator, m-as simti fara indoiala jignit si limitat in drepturile mele. Oricum, in Romania problema se pune altfel: avem legi. Cine le respecta? ![]() |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
Lolek |
![]()
|
@vv: exemplu de situatie reala, traita si ras-traita. Ruby Tuesday are doua sectiuni fumatori - nefumatori.
Cand merg si cu ceva prieteni nefumatori in grup, las alegerea la indemana lor - daca aleg nefumatori, cel mult ma ridic si ies afara, desi de obicei nu e nevoie. Cand oamenii se simt in stare (ca deh, nici ei nu-s tatii padurilor pe lumea asta si stiu si ei ca lucrurile functioneaza la mica intelegere, nu cu pickhammer-ul) si ne dau astorlalti "voie" prin "la fumatori va rugam", se face o organizare a locurilor disponibile la masa in functie de viciu si asta e. Perfect world, Ruby Tuesday, highly recommended pentru cine vrea sa observe chestiunea. Si aveti cuvantul meu ca la nefumaturi nu exista adiere cu urme de tutun in ea. |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Kunzite |
![]()
|
Ashu, intrebarea era pentru Lolek: el a spus ca nefumatorii deranjeaza. Care Lolek se pare ca n-are o explicatie si se ascunde sub tot soiul de texte-pretexte.
Tu vorbesti de parca ati fi oropsiti, vanati - ce mai, niste paria. De parca in toate barurile ati fi pusi la colt, aratati cu degetul. Tare interesant, fumatul dauneaza cumva si asupra perceptiei realitatii? N-am spus niciodata sa nu existe locuri amenajate special pentru fumatori in aeroporturi (interesant, intr-un astfel de aeroport semnele "fumatul interzis" erau cu desavarsire ignorate...). Despre baruri, chiar si "solutia irlandeza" iti permite sa fumezi - afara; dar m-as multumi cu respectarea legii tarisoarei noastre (vezi ce-a zis si vv) si cu putina intelegere din partea fumatorilor. Intelegere pe care din pacate nu pot conta ![]() Dar cand nu pot lua masa in oras fara sa ma afum, cand trebuie sa ma cert cu nesimtiti care fumeaza in lift sau cand mi se spune "ce vrei bah, sa nu ma simt eu bine?" (cu completarea de rigoare, "ma doare-n partea dorsala de sanatatea ta") cum naiba poti trage concluzia ca tu esti ala batut de soarta? Am tot dat inapoi; am mers in localuri si-am tras fum in piept. Am mers cu masina si-am tras fum in piept. Am mers cu trenul, conmartiment de nefumatori desigur - si-am tras fum in piept. Am mers la petreceri si-am tras fum in piept. Mi-am luat injuraturile de rigoare pentru c-am indraznit sa fiu deranjat de fumul de tigara - dupa care, evident, am tras fum in piept. Pe strada, unde cica ar fi aer curat - am tras fum in piept. Ei bine, mi-a ajuns! |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
Eu am senzatia ca efectele fumatului asta pasiv s-au exagerat nitel. Cine te pune sa stai in fum, mergi dom'le in alt local sau cauta alt loc de munca daca esti chelner.
Cum sa va faca baruri de nefumatori cand nu sunt rentabile, rata fumatorilor printre clientii barurilor fiind covarsitoare. Voi v-ati uitat la localurile in care sunt locuri de nefumatori cat de goale sunt mesele? Credeti ca le convine patronilor? Ashule esti genial, ai dreptate in tot ce ai spus. |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
Lolek |
![]()
|
[quote="maddan"]
1. fumatorii sunt o povara pentru sistemul de asigurari medicale, imbolnavindu-se mai des, si mai ales mai grav. Nu doar asigurarile medicale sunt lovite, ci si afacerile - apelarea mai des la concedii medicale. Deci viciul lor il platim cu totii. Nu degeaba unele companii din afara nu mai angajeaza fumatori, daca au de ales intre competente egale. [/quote] pensionarii si somerii sunt de asemenea o povara pentru sistemul de asigurari. in genere, din moment ce eu personal in momentul de fata duc in spate nu stiu cati pensionari si someri, nu vad de ce nu mi s-ar returna serviciul in loc de o flegma in obraz? [quote=maddan,6 Sep 2005, 11:02] 2. fumatul este un drog, si ca orice drog creaza dependenta. Dar mai rau, el dauneaza puternic corpului uman. Daca vreti sa stiti cum va arata plamanii, priviti o slanina afumata. Plamanii vostri arata de 4-5 ori mai negri. Deci este o chestiune de educatie publica, la fel ca spalatul pe maini, faptul de a nu manca de pe jos, si altele asemenea. Nu este ceva aberant sa incerci sa educi publicul, nu? [/quote] perfect de acord, insa depinde de educatie. Daca e ca in Canada cu manuale in care scrie "Romania e o tara de tigani" cred ca suntem amandoi de acord cum ca nu-si are rostul. [quote=maddan,6 Sep 2005, 11:02] 3. La argumentul "de ce sa nu existe localuri de fumatori si de nefumatori" se aduce argumentul: fumatul tutunului este o metoda de a te droga, nu acceptam baruri in care sa se consume heroina sau cocaina, pai nu acceptam nici localuri in care sa se fumeze tutun. Argumentul este perfect logic. [/quote] pai nu mi se pare logic. din moment ce actualmente nu exista nici o lege cum ca consumul de nicotina e o infractiune, nu vad de ce n-ar exista locuri in care sa fie permisa chestia? Care-i argumentul, doar ala ca tutunul e un drog? Cafeau creeaza dependenta, alcoolul creeaza dependenta si asa mai departe. Eu nu pot sa cred ca tu vezi viitorul ca pe o societate organizata in costume albe. auzi, da' eu propun vot uninominal, ce zici? [quote=maddan,6 Sep 2005, 11:02] Recunosc insa faptul ca pentru generatiile actuale interzicerea fumatului in toate locurile publice, cum ar fi localuri "de" fumatori, mi se pare o masura extrema. Sanitara, salutara si profilactica, dar extrema. Si daca as fi fumator, m-as simti fara indoiala jignit si limitat in drepturile mele. [quote] societatea e o chestie din care pana la urma majoritatea exclude ce membri vrea muschii ei. Daca asta e verdictul, so be it. "News from the undergorund, sir!" [quote="maddan"] Oricum, in Romania problema se pune altfel: avem legi. Cine le respecta? ![]() [/quote] mai nimeni. This post has been edited by Lolek: 6 Sep 2005, 11:28 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 11:05) Ashu, intrebarea era pentru Lolek: el a spus ca nefumatorii deranjeaza. Care Lolek se pare ca n-are o explicatie si se ascunde sub tot soiul de texte-pretexte. ia da-mi si mie zona mai exacta unde am zis eu asta! ca hai fie, daca ma rogi atata, treaca de la mine. daca cumva e postul ala in care-ti raspundeam tie cum ca deranjul e reciproc, da-mi voie sa nu comentez. fa si tu un efort si tre sa iasa pan la urma. This post has been edited by Lolek: 6 Sep 2005, 11:19 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
bah da mai terminati cu argumente statistice, nu isi au rostul in momentul in care nu citezi si efectele altor substante.
Fumul care ma deranjeaza cel mai tare este ala de la autobuzul de 20 de ani care pleaca din statie si imi afuma ochelarii sau la de la dacia 1310 de 30 de ani care scoate plumb in cinci minute de iti ajunge de ogreutate de undita. De alea de ce nu va plangeti???? |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 11:02) Si-n Irlanda barurile sunt arhipline. Se distreaza baietii de n-au treaba... dar cand li se face dor de-o tigara ies frumos afara. Culmea, chiar si fumatorii considera ca nu-i o idee rea. Prima problema este ca un fumator nu poate sa admita ca exista distractie si fara tigara. Fara tigari absolut orice devine un lucru plictisitor, fapt afirmat si reafirmat de toti fumatorii intr-o forma sau alta mai sus. QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 11:02) Ce-ar fi sa bagati la cap ca fumatul ucide, si ca n-aveti dreptul sa decideti cand/cum vom muri? ![]() A doua problema e ca ei pur si simplu nu realizeaza faptul de mai sus, si il neglijeaza cu argumente "e si ce daca fac eu cancer la plamani? [iar in gand: desi sunt sigur ca nu o sa fac ca tata fumeaza de 30 de ani si nu are nimic]" ... QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 11:02) Nu inteleg aceasta inversunare, de ce sunt atat de deranjati strict la abordarea acestui subiect. Ceva efecte secundare ale nicotinei? Evident, nicotina ... ![]() ![]() @tatabou: nu ideea e sa nu fumeze din start inauntru, cel putin intr-o parte din baruri. Stau si ma gandesc, oare fumatorilor le place sa intre intr-un lift in care a fumat cineva un pachet de tigari inainte? (nu de alta da' si asta e o practica obisnuita in .ro) ... ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(Valentine @ 6 Sep 2005, 11:20) Prima problema este ca un fumator nu poate sa admita ca exista distractie si fara tigara. Fara tigari absolut orice devine un lucru plictisitor, fapt afirmat si reafirmat de toti fumatorii intr-o forma sau alta mai sus. Valentine, ce ne-ai citit... ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Scuze Lolek, vroiam sa zic "fumatorii tineri nu pot sa admita ... "
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Lolek |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Kunzite |
![]()
|
QUOTE(Lolek @ 5 Sep 2005, 16:37) deranjul este reciproc, Kunzite. Calmar, ba ma plang si de ala. Dar nu vad cum un autobuz/o masina ce n-ar trebui sa circule scuza comportamentul (voluntar sau involuntar al) fumatorilor. |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
Lolek |
![]()
|
@Kunzite: imi mentin afirmatia ![]() ia, baga si-un citat din mine cu mentalitatile si fa legatura. This post has been edited by Lolek: 6 Sep 2005, 11:44 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
@ valentine: specificasem suficient de clar ca e vorba de un local in care fumatul este explicit permis. Nu am zis nicaieri ca sunt impotriva localurilor in care sa nu se fumeze, ba chiar m-as vedea intrand intr-un loca de nefumatori si abtinandu-ma de la fumat pentru o ora- doua, si iesind afara cand vreau sa fumez. Ce nu inteleg eu este inversunarea de tipul "hai sa interzicem fumatul in toate locurile publice". Si sa raspund si la celelalte intrebari ale tale: nu suport mirosul de fum de tigara in lift. Nu fumez in lift. Ma deranjeaza la fel de mult ca pe un nefumator nesimtitul care fumeaza in autobuz.
QUOTE Prima problema este ca un fumator nu poate sa admita ca exista distractie si fara tigara. Fara tigari absolut orice devine un lucru plictisitor, fapt afirmat si reafirmat de toti fumatorii intr-o forma sau alta mai sus. Eu as zice mai degraba ca e mai distractiv cu tigara decat fara, nu m-as aventura pana acolo incat sa spun ce crezi tu ca sustin fumatorii. Doar mie mi se pare ca cearta asta seamana cumva cu cearta motociclisti/ automobilisti? Exista fumatori nesimtiti (ex: cei care fumeaza in autobuz, in lift etc.) dar exista si ceilalti. Nu-i bagati in aceeasi oala pe toti. Exista nefumatori nesimtiti (ex: cei care-ti cer sa stingi tigara intr-un loc in care fumatul e permis, cei care-ti tot atrag atentia ca o sa mori etc.) dar exista si ceilalti. @ Maddan: in citatul urmator inlocuieste "fumator" cu motociclist si vezi ce iese. Sau gandeste-te cate zile de concediu medical isi ia un fumator, fata de cate zile de concediu medical isi ia un alcoolic. Si gandeste-te si cine da randament mai mult: unul care-si fumeaza tigara si se linisteste sau unul care la 8 e mahmur? QUOTE fumatorii sunt o povara pentru sistemul de asigurari medicale, imbolnavindu-se mai des, si mai ales mai grav. Nu doar asigurarile medicale sunt lovite, ci si afacerile - apelarea mai des la concedii medicale |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Kunzite) Am tot dat inapoi; am mers in localuri si-am tras fum in piept. Am mers cu masina si-am tras fum in piept. Am mers cu trenul, conmartiment de nefumatori desigur - si-am tras fum in piept. permite-mi sa-ti spun ca esti fazan. Daca esti asa virulent pe forum, in compartiment te doare gura? @maddan ![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
tatabobu, eu am afirmat doar ca unul dintre argumente este cel citat de tine si de lolek mai sus.
Personal ma preocupa prea putin cat ma costa pe mine ingrijirile voastre medicale... ![]() Desi am ajutat doi oameni sa renunte la tigari, n-am nicidecum o atitudine care sa-i persecute pe fumatori. Chiar ieri seara am stat cu niste nemti in zona de fumatori, desi doar unul de la masa fuma. Desi fumatul este un obicei dezgustator si daunator, nu voi considera si persoana care fumeaza ca fiind dezgustatoare. Mai sunt si alte obiceiuri care la rece sunt dezgustatoare, iar la cald... ![]() Pe de alta parte, chestia cu "daca te deranjeaza, du-te la alt local/masa" ma scoate pe mine din sarite. Aici este de fapt buba. Este ca si cum eu mi-as spala masina pe trotuar, umplandu-l de zoaie, si apoi cand cineva mi-ar atrage atentia ca-l deranjeaza, i-as zice: e masina mea, du-te pe trotuarul alalalt daca te deranjeaza. Ti se pare normala o astfel de atitudine? Pe de alta parte, daca imi spal masina acolo unde nu calca nimeni, nu e oare dreptul meu sa ma ofusc daca se trezeste careva sa-mi zica sa ma duc la spalatorie? Think about it. Ei bine, reactia extrema si vehementa la adresa tigarilor - inclusiv la interzicerea fumatului in zonele publice - este ca urmare tocmai a acestei atitudini din partea multora dintre fumatori. Eu lucrez cu oameni simtiti si decenti. Si totusi degeaba ii rugam sa nu fumeze la masa (acum localul unde mancam e de nefumatori ![]() Iata rationamentul care sta in spatele miscarii anti-fumat. La nepasarea primilor se raspunde cu extrema celorlalti. Io, desi anti-fumat, sunt pe undeva la mijloc - am eu de suportat alte chestii mult mai nasoale decat fumul altora... Personal as fi complet de acord cu baruri/localuri de fumatori/nefumatori. Insa statele - si opinia publica incepe sa conteze tot mai mult - considera ca este nevoie de masuri mai dure. Chestie care pe mine ma lasa rece. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
Kunzite |
![]()
|
QUOTE(Lolek) "fumatorul e de vina pentru belele societatii, fumatorul e o chestie daunatoare care trebuie extirpata, fumatorul ne corupe copiii" La asta te refereai, sau la faza cu "scos cutitul"? ![]() FYI, eu sunt impotriva fumatului, nu a fumatorilor. Ciudat cum fumatorii presupun acest lucru (cum ca am avea ceva cu ei), ignorand faptul ca propriile actiuni ne dauneaza. |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
Lolek |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Kunzite |
![]()
|
QUOTE(vv @ 6 Sep 2005, 12:00) QUOTE(Kunzite) Am tot dat inapoi; am mers in localuri si-am tras fum in piept. Am mers cu masina si-am tras fum in piept. Am mers cu trenul, conmartiment de nefumatori desigur - si-am tras fum in piept. permite-mi sa-ti spun ca esti fazan. Daca esti asa virulent pe forum, in compartiment te doare gura? Ce te face sa crezi ca am tacut? Desi am fost politicos, putin a lipsit ca indivizii respectivi sa nu sara la bataie (ei, asta nu-i numai de la fumat). QUOTE(Maddan) Eu lucrez cu oameni simtiti si decenti. Si totusi degeaba ii rugam sa nu fumeze la masa (acum localul unde mancam e de nefumatori ) ca nu puteau sa se abtina. Si ca ei sunt foarte, foarte multi! De ce sa fiu eu atunci obligat sa ma mut/inhalez fum pentru ca ei au un obicei dezgustator si daunator? Ei, asta ziceam si eu cu fumatul si bunul simt. Lolek, ia cauta tu ![]() ![]() |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
ashu |
![]()
|
QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 10:36) Ah, Ashu... "porc nesimtit"? Tutunul, bata-l vina ![]() Niah, ca ai stat tu de vorba cu irlandezii fumatori sa vezi cat de fericiti sunt sa iasa iarna in viscol sa fumeze o tigare. Hai sa fim seriosi. QUOTE(vv @ 6 Sep 2005, 10:57) Doar ca imi doresc o lege (care sa si fie aplicata), ca orice local public sa aiba obligatoriu zone separate de fumatori/nefumatori (io sincer as obliga si mcdonadsu' sa isi faca o zona de fumatori ![]() Nu, io nu sunt de acord cu asta. Asa a inceput si in State, pana au inceput iarasi nefumatorii cu vociferarile, ca de fapt se simte fumu, ca sa nu se mai fumeze deloc, etc. Nu nene, localuri separate pentru fumatori si pentru nefumatori, asta imi doresc eu. QUOTE(maddan @ 6 Sep 2005, 11:02) 1. fumatorii sunt o povara pentru sistemul de asigurari medicale, imbolnavindu-se mai des, si mai ales mai grav. Nu doar asigurarile medicale sunt lovite, ci si afacerile - apelarea mai des la concedii medicale. Deci viciul lor il platim cu totii. Nu degeaba unele companii din afara nu mai angajeaza fumatori, daca au de ales intre competente egale. Mai dar o tot tineti creanga cu asta, fara sa-mi aduceti nici un argument la ce am postat eu. Si alte chestii sunt nocive pentru santate, de ce sa nu le luam pe toate in considerare, ci doar fumatul? QUOTE(Kunzite @ 6 Sep 2005, 11:05) Tu vorbesti de parca ati fi oropsiti, vanati - ce mai, niste paria. De parca in toate barurile ati fi pusi la colt, aratati cu degetul. Tare interesant, fumatul dauneaza cumva si asupra perceptiei realitatii? Pai deocamdata nu suntem in Romania, dar in alte tari da, suntem. Si tare mi-e frica ca se va ajunge si la noi la asa ceva. Deocamdata port o discutie mai internationala asa, sa zicem. ![]() QUOTE(Valentine @ 6 Sep 2005, 11:20) Prima problema este ca un fumator nu poate sa admita ca exista distractie si fara tigara. Fara tigari absolut orice devine un lucru plictisitor, fapt afirmat si reafirmat de toti fumatorii intr-o forma sau alta mai sus. Asa si? Cu ce te f*te pe tine cum percep io tigara? Ce io vin sa-ti spun tie cum sa te distrezi? Tie ti-ar placea daca as infiinta o miscare ortodox fundamentalista prin care sa militez importiva agatatului in discoteci sau oriunde altundeva? Iar sexul in afara casatoriei sa fie pedepsit de lege? Cum ti-ar cadea o astfel de ineptie? Ce kilu meu tre sa va doara pe voi de cum ma distrez eu, chiar nu inteleg. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
john_b |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Or fi fumatorii o povara pentru sistemul de sanatate, dar nu cumva sunt o "usurare" pentru sistemul de pensii? Pai cum ar fi daca toti fumatorii ar trai cu 10 ani mai mult? Ca doar asa zic statisticile, nu?
|
--------------------
DSN Clima 2001
ex Oltcit 11R 1993
- B-xx-xxx
|
|
ashu |
![]()
|
QUOTE(maddan @ 6 Sep 2005, 12:03) Pe de alta parte, chestia cu "daca te deranjeaza, du-te la alt local/masa" ma scoate pe mine din sarite. Aici este de fapt buba. Este ca si cum eu mi-as spala masina pe trotuar, umplandu-l de zoaie, si apoi cand cineva mi-ar atrage atentia ca-l deranjeaza, i-as zice: e masina mea, du-te pe trotuarul alalalt daca te deranjeaza. Ti se pare normala o astfel de atitudine? Pe de alta parte, daca imi spal masina acolo unde nu calca nimeni, nu e oare dreptul meu sa ma ofusc daca se trezeste careva sa-mi zica sa ma duc la spalatorie? Think about it. Mai maddan, nu pot sa cred ca nu vezi diferenta. Eu nu sunt impotriva spalarii masinilor, ci impotriva spalarii lor in fata blocurilor si pentru spalarea lor la spalatorie, deci in locuri special amenajate pentru asta. Prin urmare, eu dupa cum poti vedea in ce am scris mai sus sustin ideea de localuri de fumatori si localuri de nefumatori. Sa interzici complet fumatul in toate localurile este ca si cum ai interzice atat spalatul in fata blocului cat si spalatoriile. Deci sunt consecvent in gandire. ![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 13:38 |