DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Puneți-vă catalizator!, txt primit... !

musicall
post 4 Sep 2005, 15:50
Post #1

musicall

Group: Members
From: Braila

Nu e vorba de mașinile sau de fabricile poluante, ci despre noxele la purtător. Este vorba despre cei care își transformă gura și plămânii în furnal de procesare a nicotinei, și care elimină în aerul din jurul lor minunatele rezultate ale acestui proces tehnologic. Este vorba despre fumători.

Cred că deja v-ați dat seama că nu sunt unul dintre ei. Totuși, dacă vă spun că sportul ăsta mă enervează veți sări de pe scaune contrariați. Ce are dom’le cu fumătorii? Ce rău i-au făcut? Ca să înțelegem ce am eu cu fumătorii, să demontăm câteva din afirmațiile pe care le fac de obicei aceștia în apărarea viciului lor:

"Dacă mor, mor, asta este"
Crezi tu că scapi așa de ușor! Din păcate, fumătorii ajung să facă la bătrânețe tot felul de boli interesante, dintre care cancerul este doar sperietoarea cea mai mare. Dacă aveți printre cunoștințe medici, și prin cap un pic de curiozitate, puteți afla că o mare parte din pacienții care aglomerează spitalele și papă banii de la buget sunt cei care sunt de-o viață buni prieteni cu țigara și cu sticla de alcool. Vin, stau internați câte o lună de zile, și apoi, cum se simt mai bine pleacă acasă la viciile lor. Mai mult, bolnavi internați cu afecțiuni respiratorii grave ies frecvent din salon la o pauză de... țigară.

Să nu fiu înțeles greșit, nu am nimic împotriva faptului că fumătorii suferă și mor, doar e dreptul lor. Ce mă interesează este că eu și alți nefumători contribuim la buget cu sume semnificative, și nu am chef ca prin asta să prelungesc cu încă cinci ani viața unui fumător senil, care își proiectează conținutul faringelui pe asfalt la doi pași de mine. Și că tot veni vorba de cancer: toți fumătorii știu că există această posibilitate. Mai mult, ei bravează cât timp sunt tineri, și au impresia că sunt mari și tari, că se iau la trântă cu Moartea însăși. De ce, atunci, când unul dintre ei află diagnosticul, nu are bunul simț să se sinucidă, sau măcar să aștepte acasă evenimentul despre care vorbea cu atâta curaj cu zece ani înainte? De ce să plătesc eu, sau familia lui, sau societatea în ansamblul ei, privilegiul lui de a fi curajos la bine, și laș la greu?

"Este problema mea ce fac, doar nu te deranjez pe tine"
În afara faptului că eu va trebui să-ți plătesc reparația după ce de bunăvoie ai ieșit din garanție, mai trebuie să-ți inhalez și fumul pe stradă, în holurile instituțiilor publice sau în aproape orice restaurant, pentru că, vezi Doamne, dacă ai mâncat un cârnaț poate nu era afumat, și vrei să fii sigur. Nu mă interesează unde și cum fumați, dar nu am chef să trag în piept beșinile voastre orale nici măcar în trecere. Vreți să fumați în public? Puneți-vă naibii un catalizator Euro 4 în gură, în nas și eventual și în fund, că nu se știe niciodată pe unde scapă toxina.

"Fumătorii sunt majori, și decid singuri ce fac"
Ei bine, aici este problema cea mai gravă. Majoritatea persoanelor fumătoare pe care le cunosc au început cu mult înaintea majoratului. Mai mult, este suficient să privești în jurul tău și vei vedea o grămadă de copii de 10 ani cu țigara în gură. Legal acești copii nu pot procura țigări (am spus legal!), deci pe circuitul țigării de la producător la orificiul bucal al animalului imatur există cel puțin o persoană adultă căreia îi lipsesc vreo 9 grame de plumb în craniu. Am observat că peste tot sunt afișe din acelea cu „nu vindem țigări și alcool persoanelor sub 18 ani”, dar nu există magazin unde să nu se încalce această declarație. Motivația vânzătorilor? Păi că l-a trimis taică-său după țigări, ce era să fac, să nu-i dau? Exact, vaca dracului, să nu-i dai! Pedeapsa pentru acești vânzători, pentru părinții care trimit copiii după țigări, și pentru orice șmecher care învață pe minori să fumeze: ar trebui să fie puși ei să fumeze 100 de pachete de țigări... într-o cameră etanșă, de patru metri pătrați (și aici sunt generos cu spațiul... păi nu ne spune UE să lăsăm și la porc în cocină spațiu vital, să nu se streseze?).

Există soluții?
Există, cum nu: rata asigurării de sănătate mărită pentru persoanele fumătoare (se practică prin SUA), și mărirea prețului pachetului de țigări la nivelul din UE, cam 3-4 euro pe pachet, nu 0.5 ca la noi. Și așa e nevoie de bani la buget. De ce să-mi mărească mie TVA-ul la toate produsele, inclusiv la cele de primă necesitate, când pot fi taxate viciile așa de bine?* Rezultatul va fi o scădere a numărului de fumător, sau o creștere a veniturilor la buget. În ambele situații, mie îmi convine. Și pentru ăia care conving sau ajută copiii să fumeze, soluția cu camera etanșă. Dacă țin așa de mult la plăcerea asta, de ce să le-o refuzăm?

*Yeah, right, când primul ministru e prieten la cataramă cu președintele unei companii de țigări...

--------------------
Fiat Punto Classic | Blogu personal - delfinul.com
Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gattoman
post 4 Sep 2005, 16:58
Post #2

Membru autentic

From: ---

trebuie precizata si sursa
smile.gif

This post has been edited by gattoman: 4 Sep 2005, 17:00

--------------------
Tractor U650 16v z - K-MR-589
+
musicall
post 4 Sep 2005, 17:13
Post #3

musicall

From: Braila

io l-am primit de la cineva.. sursa mea este arXXXXXX2002@yahoo.com smile.gif

This post has been edited by musicall: 4 Sep 2005, 17:13

--------------------
Fiat Punto Classic | Blogu personal - delfinul.com
Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
+
Marian_2004
post 4 Sep 2005, 17:19
Post #4

membru

Eu sunt perfect de acord cu tot ce scrie mai sus. Nu fumez.

Ii rog pe FUMATORI sa scrie parerea lor despre ce e mai sus. In fond ei sunt cei "afectati". Scrieti cat mai multi, cred ca nu doar eu sunt curios sa stiu care e opinia voastra.

--------------------
Dacia 1300 '82
+
Cornel001
post 4 Sep 2005, 17:25
Post #5

membru belit

From: Bucuresti

Jos fumatul. Huoo...

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
It's now safe to turn off Romania
+
asarban
post 4 Sep 2005, 17:26
Post #6

Membru autentic

Group: Banned

Bai ce copiul cuminte..nu fumeaza, nu le are cu nimica...daca as avea o fata te-as lua de ginere numai pentru placerea de a scrie in ziare despre "CRIMA ORIBILA Socrul scos din minti de ginere ii aplica acestuia din urma 1004 lovituri de tun"...

E vorba de nea Marean..scuze...daca a postat Corneliu mai repede...

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
DigitalScribe
post 4 Sep 2005, 18:57
Post #7

Scribul Digital

From: Iasi

Cu riscul de a deveni nepopular printre fumatori subscriu 100% la cele spuse in articolul de mai sus.
Am fumat si m-am lasat si bine am facut. Din pacate lasatul de fumat nu-i asa de usor. Majoritatea pe care-i stiu tot incearca sa se lase de fumat si tot amana. Au incercat unii timp de 1 saptamana dupa care si-au bagat picioarele si au cumparat iar tigara.
Nu sunt de acord cu fumatul in public iar daca s-ar mari preturile la tigari si bauturi alcoolice ar fi un lucru bun. Si maritul primei de asigurare ar fi bun pentru fumatori si la pachetul de asigurare sa se treaca acolo eventual un capitol nou cu "asigurarea acopera si costurile de inmormantare" ca sa fie servicii complete.

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
Lolek
post 4 Sep 2005, 19:06
Post #8

Ignorog

la mare pret copyrightul in ziua de azi, ca de obicei...smile.gif oi-oi, ce tineri frumosi curati si sanatosi suntem, oi oi, ce ocini harasho e totul...

da' pana la urma si parerea mea este ca principalele probleme ale universului sunt:
1. subtirimea stratului de ozon
2. fumatul
3. exista sau nu extraterestri?
4. viata dupa moarte o fi ok?
.....and so on and on and on...

man, oamenii care este cam are nevoie de neshte preocupari ca-i plictisul mare din cate bag eu sama... (am torturat intentionat limba romana, ca sa subliniez registrul)

recomandare: pe DDTV, duminica, de la 17 la 19 e o emisiune foarte instructiva despre ce e omul, cum da el din madulare si ce tre sa faca ca sa fie ok. highly recommended.

This post has been edited by Lolek: 4 Sep 2005, 19:13

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
DigitalScribe
post 4 Sep 2005, 19:21
Post #9

Scribul Digital

E foarte usor sa te ascunzi dupa un strat fin (sau mai grosolan) de ironie si sa zici ca nu s-a schimbat nimic si totul e ok insa parerea acelor nefumatori deranjati de fum si flegmele de pe asfalt ramane neschimbata. Daca denigrezi pe cei care-si spun deschis parerea nu vei schimba cu nimic definitia fumatului si implicatiile lui.

This post has been edited by DigitalScribe: 4 Sep 2005, 19:23

--------------------
+
Lolek
post 4 Sep 2005, 19:33
Post #10

Ignorog

daca ar fi vorba de critica bunului simt, as fi de acord cu tine. din pacate nu e deloc asa: poporul are el o treaba cu narghileaua de la mine din dulap, cu sterilizarea si naturalizarea environmentului in care am ales eu sa traiesc.

medicina naturista, salata verde in loc de carne, ser fiziologic, binefacerile urinei baute, ceaiul de tei...de aici pleaca tot nazismul celor care se simt ei dom-le responsabili sa preia destinele societatii cu capsorul lor ingenuu...

nu va faceti griji, nu vorbesc despre romani sau romanism aici. Septicismul asta ambulatoriu infecteaza cinematografia de exemplu la mare concurenta cu reclame Microsoft si altele. Vedeti "Constantine" ca sa intelegeti ce zic.

Parerea mea: vreau sa fiu lasat in pace, cu tigarile, alcoolul si carnea de porc ale mele - chiar ma simt asasinat de toate campaniile de prost gust hollywoodiene, reclame in menopauza emisiunilor tv insipide si opiniile pertinente gen "sa amendam parintii adolescentilor care au tatuaje".

If you want a better world, it ain't this one you wish for.

P.S.: ma ascund foarte bine postand, in loc sa nu postez? daca n-as posta, ar sti toata lumea ce poama rascopta sunt, asa e? daca postez, dintr-o data subversiv incerc sa ma ascund din fata cavaleriei albe a cerului mantuitor? of, of...greu e, nene, greu de tot. parerea mea.

Pentru consistenta, tot pe nasparau.com, unde se gaseste articolul din primul post, mai puteti gasi acest articol . Frumos ar fi sa va ganditi si la el o tira.

This post has been edited by Lolek: 4 Sep 2005, 19:50

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
DigitalScribe
post 4 Sep 2005, 19:48
Post #11

Scribul Digital

Hehehe, foarte interesant ce zici tu insa desi iti exprimi cat se poate de stufos opinia nu reusesti sa spui decat ca nu-ti pasa de consecinte. Restul, tot ce ai zis tu, e umplutura menita sa distraga atentia de la mesajul propriu-zis si n-are legatura cu fumatul. Pot fi de acord cu tot ce ai zis tu exceptand fumatul. Nu inseamna insa ca-ti invadez intimitatea si-ti dictez ce sa faci. Imi exprim doar parerea proprie si personala. E o tara libera nu ? Daca nu ar exista consecinte directe/indirecte asupra unuia ca mine nu m-ar deranja cu nimic fumatorul insa exista si prin urmare ma deranjeaza insa nu ideea de fumat ci exact ce scrie mai sus in articol!

This post has been edited by DigitalScribe: 4 Sep 2005, 19:56

--------------------
+
Lolek
post 4 Sep 2005, 19:55
Post #12

Ignorog

smile.gif he-he-he. Evident ca nu. Ma rog, la urma urmei pot oricand sa inchid televizorul, forumul, ziarele si sa traiesc in spiritul unui bun si pasionat renascentist, avand in vedere ca tot mentalitatile de Ev Mediu stau suport de steag si-n zilele noastre.

Mai clar si la obiect: prefer modelul de lifestyle olandez. Desi nimeni n-o sa ma creada, ei au cea mai fericita populatie de pensionari, asta asa ca idee despre ce inseamna sa nu-ti ratezi si sa-ti infectezi viata si, mai ales, sa nu se ofere s-o faca altii. Go have a look. Pe urma arunca o privire si prin aseptica America, fa comparatia, trage linie si ne vedem la o vorba.

Ca tot veni vorba, tutunul olandez rocks. Van Nelle, Samson si restul.

This post has been edited by Lolek: 4 Sep 2005, 19:56

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
DigitalScribe
post 4 Sep 2005, 19:57
Post #13

Scribul Digital

Spor la fumat !

--------------------
+
Cornel001
post 4 Sep 2005, 20:20
Post #14

membru belit

Lolek, pai daca fumezi si te imbeti doar acasa, te las in pace.. smile.gif Ca de convins pt sanatatea ta sa renunti stiu ca e "futil"... (de la expresia "resistance is futile"..)

This post has been edited by Cornel001: 4 Sep 2005, 20:25

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
+
Lolek
post 4 Sep 2005, 20:48
Post #15

Ignorog

smile.gif now that's a hand-shake. apreciez mult.
cu alcoolul mai slabut, se urca la cap si de obicei asta-mi mai trebuie.

Partea proasta e ca excesele le fac totusi prin baruri carora inteleg ca li se doreste o metamorfoza in laptarii si aprozare - in opinia mea barul era acel loc de lose yourself, let everyone go, discuta ce crezi tu ca e de discutat, iesi beat de acolo daca asa ti-e dispozitia, fumeaza daca ai chef, agata o roscata if you feel like red si asa mai departe.

Ei...nici macar barurile nu mai sunt ce erau odata...daca e sa fac o evaluare scurta, mai putina morala patesc la lucru sau cand ma duc la parinti decat ce mi se intampla in bar, unde brumele de discutii care se mai poarta sunt pline de etica si abuz de rigori, de parca toti anxiosii si complexatii au gasit raspunsul la marile lor dileme: barul! - urmand ca eventual sa-si expuna regretele, conceptiile si ideile, evident puritane de la care n-au facut decat sa ia o pauza miiiica-miiica pana se intorc fara de pacat la ritmul normal debitand holbati "yesss! n-am baut decat suc de morcovi!".

Sun fan-ul locurilor "infectioase", sunt adeptul "ebrietatii" ca forma de expresie alternativa politetii, sunt simpatizantul lucrurilor spuse verde-n fata si fara eschive ca forma de respect pe care, cu toata stima, politetea nu poate s-o produca.

Sunt dusmanul hotarat al abstinentelor pe motive de precepte si exercitii impuse. Imi plac oamenii care stiu sa ia o gura de viata si sa fie la nivelul natural al parametrilor, fara artificii, fason, institutie, moravuri.

Apreciez enorm sa ma pot intoarce fluierand satisfacut pe la 4 dimineata acasa, implinit si suveran, alaturi de 4-5 indivizi si individe debarasati de toata costumatia de scena cu care se impopotoneaza zilnic, ca niste pauni la zoo, meditand asupra sanatatii metalului din care-i facuta plasa custii.

E chestia ai cu farmecul vietii, la care daca fie si 90% din populatia Romaniei e pregatita sa renunte de dragul ea stie carui aspect, eu personal si aia inca 10% care isi mai sunt fideli siesi reclamam locurile si obiceiurile noastre, fara prospecte, retete si sfatul-medicului. Macar in spatiul asta de 10-20% din viata mea as dori sa nu-si bage doctrinarii suficienti picioarele.

Fumez, beau, o fac, mananc gras si asa mai departe. E problema mea strict personala.

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
Cornel001
post 4 Sep 2005, 20:59
Post #16

membru belit

Mai citeste o data ce am scris. E strict personala atat timp cat o faci in spatiul tau personal, si tii efectele in lesa. Ceea ce multi nu o fac. Sa inteleg ca tu da ? Felicitari!
Oricum nu cred ca ajungem la o intelegere.

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
+
Lolek
post 4 Sep 2005, 21:10
Post #17

Ignorog

smile.gif pai intelegerea tre sa fie la modul "orice, numai sa nu ne deranjam reciproc". (deci am inteles ce spuneai)

ideea e ca deranjul este posibil din ambele parti, atata vreme cat se intelege treaba asta, mai putem pune-o caramida, daca nu...pe ideea ca "fumatorii tulbura societatea" well...eu ma declar adversar. si apt combatant.

This post has been edited by Lolek: 4 Sep 2005, 21:10

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
DigitalScribe
post 4 Sep 2005, 21:10
Post #18

Scribul Digital

Lasati mai omul in pace. Eu il inteleg perfect insa din pacate stilul asta de "traieste viata" e doar o iluzie care e placuta fara tagada.
Ideea cu puritanismul este o aberatie, mai mult o ironie. Or fi unii nu zic poate asa cum zice monsieur dar eu spre exemplu nu sunt, calc si eu destul de des prin strachini. Singura diferenta e ca nu mai fumez smile.gif N-am facut-o din principii puritanice ci dintr-un simt practic. Cheltui mult mai putini bani, ma simt mult mai bine fizic ... si altele pe care nu le zic ca sa nu jignesc.
De fiecare data cand am mers pe linia "traieste-ti viata" a doua zi mi-am dat cu pumni in cap. Din pacate, desi el zice ca a ales sa traiasca asa e de fapt inversul. Nu poate alege sa traiasca altfel. Nimeni nu alege sa fie fumator ci devine incetul cu incetul si nu printr-o decizie ci din alte motive (ignoranta, delasare, dependenta) deci chestia cu "traieste viata" poate functiona eventual la alcool unde stii ce urmeaza sa se intample daca bei, la o conjugare sociala alcoolul poate fi un bun catalist dar probabil si o greseala. Deseori insa alcoolul e catalizatorul unui accident auto sau alte pățanii buclucașe.

This post has been edited by DigitalScribe: 4 Sep 2005, 21:12

--------------------
+
MAKRON
post 4 Sep 2005, 21:11
Post #19

simply clever

From: silistea gumesti

Lolek ne-a dat tuturor o lectie de toleranta, ne-a aratat ca desi multi nu se inteleg cu el totusi el se intelege cu toti, ne-a aratat ca a inteles esenta duala a lumii si ca o accepta asa cum este ea cu bunele si cu relele ei caci doar asa se formeaza intregul nu? ;si nu in ultimul rand ne-a aratat ca e mai sanatos sa gandesti precum Alexis Zorba decat Jake (stiti voi, socrul lui Gay Focker)

--------------------
SKODA OCTAVIA II AMBIENTE MY 2007 - WSP
+
DigitalScribe
post 4 Sep 2005, 21:14
Post #20

Scribul Digital

Imi zicea un tip: tot ce-i bun e ori imoral ori ilegal ori nu e sanatos.

--------------------
+
Lolek
post 4 Sep 2005, 21:15
Post #21

Ignorog

QUOTE(DigitalScribe @ 4 Sep 2005, 21:10)
...
De fiecare data cand am mers pe linia "traieste-ti viata" a doua zi mi-am dat cu pumni in cap.
...
*

ei uite surpriza naibii ca eu nu-mi dau cu pumnii-n cap smile.gif si am permis auto de peste 10 ani fara sa fi patit nici macar o amenda. Dar ma rog...pan' la urma fiecare cu a ma-sii. Daca unul nu poate decat prin abstinenta, urez rabdare si...ups...persevrenta.

Hai sanatate! mi-am expus parerea, bagati voi vaccinul....

QUOTE(dweep @ 4 Sep 2005, 21:11)
e mai sanatos sa gandesti precum Alexis Zorba decat Jake (stiti voi, socrul lui Gay Focker)
*

ei...asta da comparatie laugh.gif as vrea s-o fi facut eu.

Hai ca am exagerat pe alocuri, dar sa se marcheze acolo in istorie cum ca eu am luptat impotriva smile.gif.

This post has been edited by Lolek: 4 Sep 2005, 21:19

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
Vlad Georgescu
post 4 Sep 2005, 21:18
Post #22

/----\ <--- Logan

Fumatul este un obicei necivilizat, care face rau fumatorului dar SI celor din jur.

La nefumatori, fumul de tigara poate cauza, de exemplu, dureri de cap.

Cei care fumeaza ar trebui priviti ca si cei care scuipa sau se scobesc in nas.

Daca i-am privi asa, atunci tinerii nu ar mai pune tigara in gura pentru ca este "cool". De fapt nu este deloc cool, este o prostie.

This post has been edited by Vlad Georgescu: 4 Sep 2005, 21:24

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
Lolek
post 4 Sep 2005, 21:27
Post #23

Ignorog

Vlad, necivilizat este sa nu stii sa respecti un om. Cam asta e ce presupune civilizatia.

Mai ramane sa vedem cum se aplica in problema de fata wink.gif . Din punctul meu de vedere sunt deja ceva elemente cam ... disturbing.

Dar sunt doar un nenorocit de minoritar pana la urma...

This post has been edited by Lolek: 4 Sep 2005, 21:28

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
DigitalScribe
post 4 Sep 2005, 21:27
Post #24

Scribul Digital

@Lolek Nici eu n-am luat amenda pana acum si am de 4 ani permis. Stii de ce ? Pentru ca abia acum imi iau masina smile.gif La datul cu pumni in cap ma refer la ceva cu totul generic si nu la ceva anume. Mergi pe o directie dupa care brusc "iti vine" sa faci ceva si dupa aia cand ratiunea revine la putere iti dai seama ce prostie ai facut.

--------------------
+
Marty
post 4 Sep 2005, 23:03
Post #25

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

La ultimul topic de gen "fumatori vs. nefumatori" mi-aduc aminte ca s-a lasat cu paruieli, prietenii distruse si antipatii exprimate mai mult sau mai putin aligant. Asa ca bucurati-va cit puteti de efectul benefic al unui dialog cu Lolek ca de maine vor incepe livrarile de salam!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
MAKRON
post 4 Sep 2005, 23:11
Post #26

simply clever

From: silistea gumesti

sssaalaam ssssaaassesssc!!
Apropos, Marty ! Am vazut Madagascar...pe langa faptul ca m-am cracanat de ras, sunt sigur ca pinguinii nu au nici o problema! cel mult sunt trasniti..

--------------------
SKODA OCTAVIA II AMBIENTE MY 2007 - WSP
+
Cornel001
post 4 Sep 2005, 23:51
Post #27

membru belit

@Marty, nici nu ma mir ca s-a lasat asa...
@Lolek, macar de ai fi minoritar smile.gif

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
+
Lolek
post 5 Sep 2005, 08:42
Post #28

Ignorog

a existat un topic fumatori vs. nefumatori? cu victime? yoy istenem...aveam eu senzatia ca e ceva in neregula de m-am simtit asa bine in ultima perioada biggrin.gif

@Cornel001: am strigat si eu dupa ajutor, ce sa fac, daca dusmanul e cata frunza si iarba... smile.gif

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
Marty
post 5 Sep 2005, 08:45
Post #29

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Prefer sa nu ma prea amestec. Desi sunt fumator, detest fumul de tigara provenit de la altii, mai ales cind maninc.
calmar, zi-ne tu ceva-n engleza!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
cosmin_m
post 5 Sep 2005, 09:09
Post #30

Membru autentic

In ultima vreme libertatile fumatorilor au fost restranse destul de mult, zic eu, si in niste limite normale. Mi se pare firesc sa nu fumezi in spatii publice inchise unde sunt si nefumatori, de ex. (nu ma refer la baruri)
In ultima vreme insa observ o campanie dusa impotriva fumatorilor pe care nu o inteleg. Pe langa articolul asta mai citisem pe undeva de ceva destept care dorea interzicerea fumatului in locuintele personale... Hmm, cam ciudat zic eu. Cine stie ce idei ii mai vin despre ce ar trebui sa fac eu la mine in casa .
Plecand de la starea actuala a lucrurilor, nu inteleg de ce nu se duce aceasta campanie agresiva si impotriva alcoolicilor. Acesta are efecte la fel de daunatoare asupra organismului cand e consumat in exces, iar efectele asupra celor din jur sunt mult mai mari. Nu am auzit de crime efectuate sub influenta tutunului, nu am auzit de familii destramate ca unul din membri fumeaza, s.a.m.d.
Efectele sociale ale viciului bauturii sunt mult mai daunatoare decat fumul inhalat accidental in aer liber de catre un nefumator. Ca idee, in bucuresti, aerul inhalat in zonele aglomerate este la fel de nociv daca nu mai nociv decat fumul de tigara.
In cazul betivilor, puterea de alegere a celui "impotriva" functioneaza, deoarece lumea nu intra in dughenele unde se stie ca se bea Saniuta pana la eliminarea totala a oricarei urme de ratiune.
Totusi, in barurile unde se fumeaza in draci, lumea intra, stiind acest lucru si are pretentia ca toti ceilalti sa se lase de fumat sau sa iasa din bar ?

Intrebarea mea este: de ce viciul bautului nu este vanat cu aceeasi insistenta de catre "puritanisti" ca viciul fumatului ? Stiu ca e putin offtopic dar sunt chiar curios.

This post has been edited by cosmin_m: 5 Sep 2005, 09:14

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
9 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 21:23
Forum Renault