benzina a ajuns la 3.69 RON, de miercuri, 7 septembrie
![]() ![]() ![]() |
benzina a ajuns la 3.69 RON, de miercuri, 7 septembrie
rtulea |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 11 April 05 From: Ploiesti (Alba-Iulia) ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
- PH-78-UTU Do not try to forget your past, IT made you what you are!
|
|||
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
VARȘOVIA, 5 sep
Sursa: Mediafax - (05.09.2005 19:43) Furnizor: Mediafax Polonia va reduce, începând de la 15 septembrie și până la sfârșitul anului, accizele la carburanți, pentru a limita creșterea prețurilor la pompe, în condițiile în care costul ridicat al petrolului afectează dezvoltarea economică, a anunțat Ministerul Finanțelor, citat de Reuters. Polonia reduce accizele la carburanți, pentru a limita creșterea prețurilor "Sperăm că măsura va contribui la prevenirea încetinirii ritmului de dezvoltare economică, și chiar va stimula creșterea în a doua jumătate a anului", a declarat ministrul de Finanțe, Miroslaw Gronicki. Acciza va fi diminuată cu 0,25 de zloți (0,079 de dolari) pentru un litru de benzină fără plumb, de la nivelul actual de 1,57 de zloți. Acciza pentru motorină va rămâne nemodificată, la 1,1 zloți pe litru. Un litru de benzină fără plumb costă circa 4,5 zloți, iar motorina este comercializată cu aproximativ 4 zloți. Potrivit lui Gronicki, măsura va determina reducerea veniturilor bugetare cu 400 de milioane de zloți, în acest an. Decizia marchează renunțarea la un plan controversat care prevedea majorarea accizelor pentru a compensa diminuarea veniturilor bugetare cauzată de un rabat aplicat taxei pe valoarea adăugată, aprobat luna trecută de Parlament. Membri ai băncilor centrale europene și economiști au avertizat că aprecierea prețurilor combustibililor poate avea o influență negativă asupra economiei, care a înregistrat un avans de 2,8% în trimestrul al doilea, peste ritmul de 2,1% atins în primele trei luni ale anului. Impactul prețurilor mondiale ale petrolului asupra inflației a fost însă limitat, datorită cursului ridicat al zlotului. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
http://www.consiliulconcurentei.ro/page1.php?page=2757
Telefonul de la directia de energie: 2230026 Puneti mana si faceti ceva, nu va mai lamentati. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
QUOTE(vv @ 7 Sep 2005, 10:52) http://www.consiliulconcurentei.ro/page1.php?page=2757 Telefonul de la directia de energie: 2230026 Puneti mana si faceti ceva, nu va mai lamentati. Cred ca decizia cade in competenta exclusiva a guvernantilor. Nu stiu daca poate consiliul concurentei sa faca ceva in privinta reducerii accizei la carburanti. |
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
dweep, ce legatura are acciza, tu ai citit ce a scris Klaus?
porcaria de site nu merge (cel putin, la mine nu a reactionat la butonul 'Trimite'). Am sunat acolo, am vorbit cu un oarecare domn Brezoi, care dupa ce mi-a ascultat argumentele m-a intrebat "si vreti sa va raspund eu la intrebarile astea?". I-am zis ca nu, vreau sa imi spuna daca ei fac ceva, daca investigheza o posibila practica de tip monopol. Raspunsul a fost ca "acum suntem in cursul unei analize detaliate a acestei probleme" "bine, dar nu am vazut pe site ca ar fi o investigatie declansata" "nu este propriu-zis o investigatie, e o analiza preliminara din care decidem daca se lanseaza o investigatie oficiala" "si cat dureaza analiza asta" "nu stiu, nu pot sa va spun, sunt multe date de analizat si dureaza ceva timp". Cam asta a fost discutia. Daca va intereseaza, faceti si voi ceva. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
M-am documentat un pic si perspectivele sint sumbre.
Trebuie sa ne asteptam la cresteri de 3% pentru fiecare crestere de 10% a barilului. Un pret al barilului de 100 USD inseamna in conditiile astea un pret de 40.000/litru. De la 1 Oct accizele pe benzina trebuie majorate cu 12,5% conform prevederilor Codului Fiscal. O alta veste buna/proasta este ca la noi accizele constituie 65% din costul unui litru. Veste este buna pt ca acciza este mica fata de restul UE (Fr - 74%, GB-77%) dar proasta pt ca ne putem astepta ca statul sa le majoreze in continuare. Reactia statelor occidentale la atitudinea soferilor este inghetarea/reducerea/renuntarea la accizelor Previziunile analistilor sint de 100 USD/litru la finalul urmatoarelor 12 luni. Elemente care vor influenta pe viitor pretul benzinei la noi: - cerintele UE ref taxe si accize - conditiile impuse de FMI ref la calendarul accizelor - rezervele de petrol - cresterea pretului barilului Cum spuneam, o imagine sumbra. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
Intelesesem ca te-ai referit la postul lui adso...imi cer scuze.
|
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Pana la urma se pare ca hotararile mari le i-a Patriciu si nu Prosticeanu sau Bazescu.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Pe naiba.
Patriciu chiar nu are nici o treaba. El isi acopera costurile si marja de profit. Restul..... citeste ce-am scris mai sus. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
posturile nu sunt ale mele. sunt exclusiv proprietatea mediafax, eu nu am intervenit in nici un fel asupra lor.
silviub, chestia cu "i-a" e o gluma? |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
victor23ro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 10 May 05 From: Timisoara ![]() |
Deci e clar cu scumpirile astea la benzina, (chiar acum am auzit la radio ca posibil si la gaz metan de la 1 ian 2006, mai ales crestere de TVA), e clar cat de mult iasa economia aia "gri " la suprafata........DA DOAMNE ANTICIPATE..... si o sa vada ei pe
![]() dar in ipoteza scumpirilor se amana anticipatele... |
--------------------
daewoo
tico
- TM Sa traiti, ... bine ?
|
|
costi |
![]()
|
Numai tu stii ce legatura este intre politic si pretul benzinei;
Vrei sa spui ca daca vine PSD-ul nu mai creste pretul? Sau ca D.A. creste pretul ca asa vrea muschiul lui Basescu/Tariceanu ? Poate ne explici putin! |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
algor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 4 December 03 From: iassy ![]() |
statul!! asta ne haleste banii!! Daca stiam votam Vadim...macar stiam ca mai rau nu se poate! Asa, astia ne chinuie de la o scumpire la alata...si tot acolo ajungem! Mama lor de hoti!
|
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
- Tico SL Sa traiti - bine!
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
va rog folositi topicul
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=25767 deoarece benzina se va tot scumpi, nu are sens sa facem cate un topic la fiecare palier de pret |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 13:52 |