DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> tremurat in accelerat

Dheaven
post 23 Jun 2013, 14:22
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: bucuresti

tot tremura usor in jurul treptei a 2 a foarte mult pe la 2100 rpm pana pe la 2300-2400 rpm , bataiala se simte cam pe acelasi turatii si in a 3 a , in 4 si 5 nu apare deloc, nici in a intaia.
am fost in service, au zi planetarele, am luat originale, schimbate ..si tot degeaba.
tampoanele si suportii la motor sunt buni , a fost verificat fiecare tamon cu levierul in toate directiile.
nu este de la motor problema deoarece am schimbat cam tot ce era defect sau uzat iar pe gpl face aceleasi simptome, nu are treaba cu alimentare sau functionarea motorului.
cauciucurile au fost echilibrate ba chiar schimbate cu altele imprumutate pe 14, iar simptomele sunt identice, pica si faza cu rotile.
discurile de frana sunt breckner noi...nu tremura pedala cand franez, rulmentii sunt schimbati..mai ramane sa ma duc cu gandu la discu de ambreaj? inca nu a fost schimbat, kitul il am dar e foarte mult de munca.
Bataiala,(nu este tremurat) se manifesta ca si cum masina ar topai sus jos sau ar merge infranta usor..se bataie fata spate sau sus jos nu imi dau seama exact dar nu tremura...
si la accelerare brusca in a 2 a simti pana trece de 2500 rpm .
nu am ce sa mai schimb la ea.

--------------------
Dacia Dsn clima 2003
Piese auto si utilaje constructii .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MyKe89
post 23 Jun 2013, 15:50
Post #32

Membru RFG

From: Bucuresti

Cand ai schimbat rotile, le-ai schimbat pe toate 4, sau doar pe cele din fata?

--------------------
'23 Honda CR-V e:HEV
'02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E
+
Dheaven
post 23 Jun 2013, 16:11
Post #33

Membru autentic

toate 4

23 Jun 2013, 16:18:
problema e din februarie de cand am deschis topicul si am avut si jante de aliaj pe masina si la fel facea, am schimbat capete bara, bielete, pivoti, rulmenti ca trebuiau schimbati..si la fel face. practic nu mai am ce sa schimb decat sa ma gandesc ca tamponu la cutie care a fost schimbat pe marca febi e prea rigid..si ala poate sa faca asa...dar ma gandesc ca el are treaba cu miscarea motorului sus si jos..iar din cate observa si mecanicii e tapan acolo..deci nu necesita schimbul.discurile iar ma gandesc ca pica sa le schimb, deoarece roata se prinde pe fuzeta si daca discu e stramb ar trebuii sa ma chinuie la franare..iar franarea e lina si perfecta.
repet, poate tremura discu de ambraj asa? iam facut o aerisire acum ceva timp si parca dupa aerisirea aceea a inceput sa bataie..dar io tot banuiam cauciucurile si jantele..

This post has been edited by Dheaven: 23 Jun 2013, 16:18

--------------------
Dacia Dsn clima 2003
+
Dheaven
post 25 Jun 2013, 21:42
Post #34

Membru autentic

in sfarsit am depistat problema.
a fost montat in service tamponul la cutie prost...adica motorul era lasat pe spate si strans tamponul..si probabil dupa 2 mii rpm tremura el prin caroserie.
am desfacut si centrat motorul apoi am montat cele 2 suruburi + cel principal din tampon.
de asta mi a dat mereu cu virgula de ce bieleta de jos antirasturnare...nu imi venea perfect pe gauri si la montare trebuia miscat motorul fata spate ca sa bag surubul.
of.

--------------------
Dacia Dsn clima 2003
+
Maskatu
post 25 Jun 2013, 21:53
Post #35

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Ai fost la service de tractoare? Asa prosti erau aia de nu au fost in stare sa monteze un amarat de tampon? Asta este unul din motivele pentru care evit pe cat posibil service-urile. Ma duc cel mult pentru un schimb de ulei.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
Dheaven
post 25 Jun 2013, 22:05
Post #36

Membru autentic

din cate am observat eu acum, la montajul tamponului de cutie trebuie sa tina cineva motorul tras spre fata apoi stangi suruburile.

--------------------
Dacia Dsn clima 2003
+
ORIJINAL21
post 25 Jun 2013, 23:00
Post #37

Membru Oficial

From: Romanian City Life

pemtru aceste operati de montat/ demontat tampoane placi/discuri de ambreiaj, recomand un scripete electric.electropalan_scripete_electric_capacitate_200kg.jpg ( Size: 7.21k ) Number of downloads: 130
scripete_electric_stern_ch400a_1910472.jpg ( Size: 22.68k ) Number of downloads: 134

--------------------
DACIA NOVA GT / GTI Se dezmembreaza 1998/1999
Dezmembrez Dacia Nova Gt (carburatie) 1998 - culoare alba
Dezmembrez Dacia Nova GTI (injectie) 1999 - culoare gri sobolan
Piese, in stare buna!
+
Maskatu
post 26 Jun 2013, 04:21
Post #38

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Sa nu exageram. Se poate pune un cric hidraulic sub masina prin scut, care sa tina motorul.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
Dheaven
post 26 Jun 2013, 08:14
Post #39

Membru autentic

s-a tinut in bieleta singur , nu a fost nevoie sa bag nimic.
sfatu meu, daca va schimbati tamponu ala ,centrati motorul, apoi strangeti tamponul.

--------------------
Dacia Dsn clima 2003
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 20:32
Forum Renault