DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Senzor mecanic de acceleratie si inclinare, Principiu de functionare gravitational

kum
post 5 Mar 2013, 22:53
Post #31

Banat

Group: Banned
From: Galati

maaaagdaa...
bucuresteanu' se ciarta cu moldoveanu' mad.gif

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MihaiD
post 5 Mar 2013, 23:03
Post #32

Membru autentic

Group: Members
From: Ro

QUOTE(Lord Hades @ 5 Mar 2013, 20:26)
Salutari impatimiti ai mecanicii!

Am urmatoarea problema tehnica:

Imi trebuie un design de senzor mecanic, care sa detecteze o anumita deceleratie respectiv o anumita inclinare, fata de pozitia de echilibru, si care sa trimita comanda catre un mecanism de blocare.

Treaba pare simpla, dar nu e deloc asa, deoarece cerintele de inclinare si cele de stabilitate la o anumita acceleratie nu prea se impaca.

Ma gandesc poate gasesc printre voi cunoscatori de mecanica, mecanisme, fizica, ce pot da o mana de ajutor.

As aprecia sa tratam acest topic cu seriozitate fara bascalie.

Pot aduce mai multe informatii la cerere. Sper sa iasa ceva bun din aceasta idee ...

Multumiri anticipate celor care vor aduce aici ideile lor smile.gif
*

Poti sa faci treaba asta simplu electronic cu un Arduino + un senzor accelerometru pe 3 axe (de genul ADXL330) care sa comande un servo-motor sau un electro-magnet. Gasesti pe net foarte multe exemple, nu cred c-o sa coste prea mult.

--------------------
Renault Megane R26 2008 - XX-xx-xxx
+
Lord Hades
post 6 Mar 2013, 06:29
Post #33

Memento Mori

Group: Members
From: Brasov

multumesc celor care tratează serios acest topic. E musai să fie pur mecanic. Astăzi am un design funcțional dar care mai da rateuri și nu prea știu cum să îl fac perfect. Am o bila de oțel de 13 mm care e așezată într-un con și pe care se asează un levier. Deplasarea bilei produce ridicarea pârghiei. Este vorba de un senzor pentru activarea blocării centuri de siguranță smile.gif după cum bine a bănuit un coforumist. Problema e că am cam uitat mecanică și mecanismele făcute la școală și nu știu cum să îi fac un calcul de verificare la dracie.

--------------------
OOOO A3 2010 / Vorsprung Durch Technik - BV03:-)
"Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 21:31
Forum Renault