Senzor mecanic de acceleratie si inclinare, Principiu de functionare gravitational
![]() ![]() ![]() |
Senzor mecanic de acceleratie si inclinare, Principiu de functionare gravitational
kum |
![]()
|
||
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|||
MihaiD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 21 July 05 From: Ro ![]() |
QUOTE(Lord Hades @ 5 Mar 2013, 20:26) Salutari impatimiti ai mecanicii! Am urmatoarea problema tehnica: Imi trebuie un design de senzor mecanic, care sa detecteze o anumita deceleratie respectiv o anumita inclinare, fata de pozitia de echilibru, si care sa trimita comanda catre un mecanism de blocare. Treaba pare simpla, dar nu e deloc asa, deoarece cerintele de inclinare si cele de stabilitate la o anumita acceleratie nu prea se impaca. Ma gandesc poate gasesc printre voi cunoscatori de mecanica, mecanisme, fizica, ce pot da o mana de ajutor. As aprecia sa tratam acest topic cu seriozitate fara bascalie. Pot aduce mai multe informatii la cerere. Sper sa iasa ceva bun din aceasta idee ... Multumiri anticipate celor care vor aduce aici ideile lor ![]() Poti sa faci treaba asta simplu electronic cu un Arduino + un senzor accelerometru pe 3 axe (de genul ADXL330) care sa comande un servo-motor sau un electro-magnet. Gasesti pe net foarte multe exemple, nu cred c-o sa coste prea mult. |
--------------------
Renault
Megane R26
2008
- XX-xx-xxx
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
multumesc celor care tratează serios acest topic. E musai să fie pur mecanic. Astăzi am un design funcțional dar care mai da rateuri și nu prea știu cum să îl fac perfect. Am o bila de oțel de 13 mm care e așezată într-un con și pe care se asează un levier. Deplasarea bilei produce ridicarea pârghiei. Este vorba de un senzor pentru activarea blocării centuri de siguranță
![]() |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:31 |