jiji becali, case in vadu rosca
![]() ![]() ![]() |
jiji becali, case in vadu rosca
dantes |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
|
||
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|||
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Tranzactia prin care JJ a cumparat actiunile la Steaua a fost o "inginerie financiara". Cred ca doar un audit financiar ar descurca itele acolo.
Desi atunci Paunescu facea pe victima, acum ar trebui sa-i multumeasca lui JJ. La fel si Piturca, cel care si-a vindut recent actiunile tot lui JJ. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
QUOTE(dantes @ 19 Oct 2005, 13:22) exista in legea 64, sau intr-unul din actele normative care o tot completeaza, o chestie care se numeste atragerea raspunderii patrimoniale. e voie sa te indrepti impotriva averii administratorului / directorului executiv pentru recuperarea prejudiciului, daca astia au actionat cu rea-credinta. inca ceva: se pune sechestru pe tot. dupa ce se recupereaza integral prejudiciul, daca mai ramane ceva, se "desechestreaza" si jiji se va putea bucura in voie de bunuri. This post has been edited by adso: 19 Oct 2005, 13:44 |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Dantes, daca Bodu mai astepta un pic, lua praful de pe toba, ca isi inscria jiji tranzactia la registrul comertului si gata, scapa fara sa dea un leu.
Asteapta sa treaca ultimatumul dat tuturor cluburilor si daca atunci il ocoleste pe Copos, putem incepe sa injuram in cor. Pana atunci hai sa asteptam linistiti. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Stati o tira ca n-ati fost prea atenti la desfasurarea evenimentelor:
1. Bodu o baga pe aia mare ca se apuca sa recupereze taxele restante de la cluburile de fotbal. 2. Se face lista, se convoaca presedintii consiliilor de administratie, inclusiv Jiji si li se spune "banu' jos, ochii la usa". 3. Dinamo ramine din bugetul record de 9M$ cu 5M$, diferenta de 4 M$ fiind destinata achitarii impozitelor in curs sau restante - Giovani dixit. 4. Alte cluburi ajung sa negocieze reesalonari (inclusiv garnitura vicepremierului). 5. Jiji zice ca el n-are ce sa dea, ca n-are nici o datorie la stat, adica NU RECUNOASTE DATORIILE si zice ca NU VA PLATI VREODATA mai mult decit impozitul datorat pe salariul din cartea de munca al lui Radoi, sa zicem (5MROL!!!!!!!), iar datoriile istorice cica nu sint ale lui (sanchi! clubul a stiut sa-l ia, nu?) 6. ... "doua capre se intilnira pe o punte ..." - manual de citire clasa a 2-a ... 7. Jiji spumega peste tot in media ca asta e hotie, ca lalala lilili ... la care se umfla vena lui nea' Bodu' 8. ANAF sechestreaza bunurile lui Jiji pina la achitarea datoriilor si INAINTE DE A FI INREGISTRATA LA JUDECATORIE SCHIMBAREA DE PROPRIETARI pentru clubul Steaua; aspecte legale, contabile, etc. le stiu mai bine cei in domeniu, nu ma pronunt; totusi, intrebare: daca Jiji era curat de ce a facut matrapazlicul cu nepotii? 8'. Gino se leapada de actiunile de la National si il lasa pe Niculescu si Cristi Iancu "in the line of fire" ... daca Gino, marele vulpoi uns cu toate alifiile a iesit din joc, e clar ca e groasa cu ANAF-ul. 9. ... mai vedem ce se intimpla in continuare ... |
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
@Ashu... Ai dreptate, si sunt perfect de acord sa procedeze asa... dar trebuia sa zica...GATA! TOTI sa plateasca, si puneau sechestru la toti!
Asta cu persoana juridica si atragerea dupa sine a persoanei fizice nu ma pricep, insa atunci de ce exista persoane juridice? Oricum e o lege tampita si incurcata ca orice lege din tara asta de ..beeeeep.. Dar din cate am citit din raspunsurile colegilor de forum, totusi nimeni nu zice nimic de faptul ca nu a primit o hartie, o instiintare ceva... Totusi e clar ca e vendeta! Intr-adevar, sa asteptam sa vedem dupa ultimatum ce mai zice unu si altul si daca il ataca pe Copos...sau daca isi vinde acum actiunile si el, face la fel ca in cazul Jiji? O sa fie interesant de vazut... @Costi... Cum a preluat steaua nici mama auditului nu cred ca va deslusi, iar in final o sa traga concluzia ca a fost legal sau nu...depinde cum s-au sculat in ziua respectiva... Later Edit: @Flex... Si nu cumva se cheama clientelism tot ce zici tu acolo? Oricum e groasa cu ANAF-ul ![]() This post has been edited by dantes: 19 Oct 2005, 13:55 |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Ce sa se intimple? A spus ca plateste daca i se demonstreaza ca-i dator. De fapt a spus ca o sa constituie un depozit echivalent cu suma ceruta de Bodu, pe care-l va bloca si pune la dispozitia instantei.
Mi se pare corect (in sfirsit) si interesant de aflat dedesupturile afacerii de preluare a clubului. Una peste alta s-a trezit si nenea Atanasiu de la aparare sa-i dea ultimatum ca nu mai are voie sa foloseasca tereneul dupa 1 ian 2006 daca nu plateste 250.000 USD. O sa avem o iarna palpitanta... ![]() @ dantes: ai dreptate cu auditul la Steaua si stii de ce? pt ca acolo au fost implicati Paunescu, Hrebenciuc si D-zeu mai stie cine. Sint sigur ca multe acte nu au fost facute sau au fost facute pe genunchi (chiar JJ spunea ceva de o rotativa aduca ca si contributie in natura de catre armata (cred) si care a fost supraevaluata). Bodu a ales un drum fara intoarcere. A mers prea departe si valurile facute sint prea mari ca sa mai poata renunta. Practic cluburile datoare si in imposibilitate de plata trebuie sa traga cortina. Daca o da, intr-un fel sau altul, la "pace" doar cu unul din ele, indiferent de suma, putem sa ne luam adio de ultima speranta ca in tara asta se mai poate schimba ceva. This post has been edited by costi: 19 Oct 2005, 14:04 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Dantes, io nu inteleg ce nu pricepi. ANAFu zice gata, pana pe data cutare toti trebuie sa va platiti impozitele restante, daca nu va pun sechestru. Jiji se crede vulpoi batran si incearca sa-si vanda actiunile inainte de deadline, ca sa nu plateasca nimic. Bodu aude de asta si ii pune sechestrul inainte sa se definitiveze tranzactia, ca sa nu-l lase sa scape. Ce poti sa zici decat Bravo Bodu! Era mai bine sa-l lase sa scape? Daca astepta sa se termine termenul dat, o lua in mana. Asa a fost mai destept ca jiji si nu l-a lasat se se fofileze. Daca l-ar fi lasat, parca vad ca tot voi injurati prostia statului care n-a mirosit ce vrea sa faca jiji si l-a lasat sa scape. Se pare ca oricum ar face unii nu pot fi multumiti in veci. Si nu mai spune ca e clientelism pana nu vedem ce se intampla si cu celelalte cluburi, ok?
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
alex275 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 313 Joined: 5 May 05 From: Bucuresti ![]() |
In afara cluburilor de fotbal, mai are cineva ultimatum "o saptamana"?
Daca da, jos palaria Daca nu..... ![]() VENDETA |
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
- B 46 W S T [i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!! |
|
adso |
![]()
|
QUOTE(dantes @ 19 Oct 2005, 13:52) Asta cu persoana juridica si atragerea dupa sine a persoanei fizice nu ma pricep, insa atunci de ce exista persoane juridice? Oricum e o lege tampita si incurcata ca orice lege din tara asta de ..beeeeep.. dantes, te grabesti ![]() legea e copiata aproape cuvant cu cuvant din alte tari... mai cu apa calda, cum ar spune unii distinsi co-forumisti. si fii atent: esti CEO la ENRON. embezzeluiesti vreo 700 de milioane de dolari, pe care ii plasezi in bunuri si conturi pe numele TAU. esti persoana fizica, sa te lase in pace, persoana juridica e ENRON, s-o zgarme pe aia, nu? ![]() |
|
|
oboman1980 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 19 November 04 From: Darmanesti, Bacau ![]() |
De ce nu-i iau astia de la anaf sau cum le-o mai zice, un teren de 11 mil. de euro si cu asta basta. Il vand si au recuperat banii.
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala 2003
- BC-06-LRF
|
|
adso |
![]()
|
nu pot s-o faca fara decizie de impunere. asta presupune ceva timp. in schimb o poate face jiji. sunt convins ca daca se duce azi la bodu si ii spune: "ridica sarcinile de pe terenul X, in secunda 2 il vand, ca sa platesc datoriile", se rezolva.
daca jiji nu e de acord, legea ii acorda timp de atac al deciziei etc. dar asta iara presupune timp, si tot conform legii, sechestrul asigurator ramane. pe de alta parte, nu sunt convins ca legea il obliga pe bodu sa ii dea o hartie. in mod cert jiji a fost notificat conform legii si i s-a adus la cunostinta faptul ca asupra averii lui s-a instituit sechestru asigurator conform art. x lit. y (prin scrisoare recomandata cel mai probabil), asa ca e normal ca asta a aflat din presa. This post has been edited by adso: 19 Oct 2005, 14:12 |
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
costi |
![]()
|
De amoru' artei, ce vrei si tu acuma ?
Ashu asa s-au petrecut lucrurile dar sa stii ca actiunile la Steaua nu valoreaza mare lucru, pt ca jucatorii - parta cea mai valoroasa- nu sint luati in calcul iar stadionul este al armatei. Asa ca nu vad ce gheseft a facut Bodu punind sechestru pe ele. Oricum a pus si pe o parte din avere asa ca tot aia era daca mai astepta o saptamina. Eu zic, ca a actionat din pura ambitie, sa-i arate lui JJ cine-i sefu, dar si-a aprins paie in cap nejustificat. Nu asa actioneaza fiscul pe alte coclauri. Vin baietii cu dubele negre si cu mandat, incarca toate actele si intr-o saptamina esti in instanta. Iti spun cit esti dator, nu ai platit, executarea. La noi trebuie insa sa faci circ, ca de... Si eu as mai face ceva. Datoriile initiale au fost cam la jumatetea celor publicate de ziare (in general nu doar la JJ) iar restul sint penalitati. Ei bine pentru astea i-as beli pe functionarii care trebuiau sa le colecteze dar s-au multumit sa ridice din umeri. This post has been edited by costi: 19 Oct 2005, 14:14 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
ashu |
![]()
|
Pai tocami asta e problema Costi, ca daca se perfecta tranzactia, nu mai puteau sa se ia de averea personala a lui jiji. Ci a nepoteilor respectivi, noii proprietari, care banuiesc ca sunt rupti in kur.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
dantes |
![]()
|
@Ashu... Am inteles perfect, si sunt de acord cu masura rapida.. insa ma enerveaza ca s-a trecut peste niste proceduri care nu aveau nevoie de timp...gen redactarea unei instiintari si semnarea ei, plus inmanarea... Cred ca era mai rapid si legal decat sa te bati cu pumnul in piept la teveu ca "l-ai facut pe jiji!". Eu as fi dorit sa zica stop la toate cluburile, adica in loc de o hartie facea 10 sau 100 si dadea copy/paste, schimba doar numele si adresa... Dar oricum, chiar si asa, trebuia instiintat..
Pe mine ma enerveaza astia care se cred D-zeu pe pamant si pe institutii ale statului, si "uita" de proceduri...la fel ca jiji... Afirmatia cu clientelismul e legata de ce a zis Flex, cum ala a vandut echipa, ala a fugit, etc... iar Anaf-ul a inchis ochii si nu a pus nici un sechestru...ca doar a dat ultimatum si alora...in schimb l-a ochit pe Jiji... Oricum...asta cu persoana fizica/juridica, eu cred ca steaua ca pers. juridica avea suficienti bani sa acopere impozitul, iar sechestrul insemna si vanzarea actiunilor...deci nu-l "pierdea" pe Jiji... Bine acum ma retrag, sa vad ce se va intampla mai tarziu si cu celelalte echipe, sau cum va evolua treaba, apoi am sa revin cu noi pareri... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
adso |
![]()
|
ba da ashu. in caz ca se constatau magarii, anaf se putea adresa instantei, care putea declara nul si neavenit contractul de vanzare. la faza asta, nepoteii trebuia sa dea unchiuletul in judecata pentru recuperarea prejudiciului.
era mai complicat, e adevarat. cam in aceeasi situatie sunt si acum. contractul exista. nu cred ca avea vreo clauza suspensiva privind inscrierea la registru. neinscrierea a permis instituirea sechestrului. ce ma mira cu adevarat, si mi se pare o MAARE tampenie din partea lui jiji, e ca nici macar acum nu merge cu avocatul dupa el. un avocat bun punea deja o tarla de bete in roate. idiotul o sa piara chiar pe mana lui. This post has been edited by adso: 19 Oct 2005, 14:25 |
|
|
alex275 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 313 Joined: 5 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ashu @ 19 Oct 2005, 12:45) Dantes, daca Bodu mai astepta un pic, lua praful de pe toba, ca isi inscria jiji tranzactia la registrul comertului si gata, scapa fara sa dea un leu. Asteapta sa treaca ultimatumul dat tuturor cluburilor si daca atunci il ocoleste pe Copos, putem incepe sa injuram in cor. Pana atunci hai sa asteptam linistiti. OK, aici sunt de acord. Dar de ce nu a pus "ultimatum" pe toata economia nationala? De ce doar pe cluburi? |
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
- B 46 W S T [i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!! |
|
costi |
![]()
|
A pus stai tu linistit; a blocat conturile la vreo 2000 de companii;
Adso s-o crezi tu ca nu umbla cu avocatii; I-auzi briul: "Daca nu mi se comunica suma si decizia pentru care mi s-a pus sechestru pe bunuri, voi face plangere penala. In Codul Penal, articolele 246-249 reglementeaza aceste lucruri si se refera la abuzul in serviciu prin ingradirea drepturilor cetatenilor si crearea unor situatii de inferioritate; Nici la ora asta nu are un proces-verbal sau o decizie. Daca el produce o tulburare a unei unitati, aceasta se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda". Tie ti se pare asta "made in JJ" ?? This post has been edited by costi: 19 Oct 2005, 14:35 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
adso |
![]()
|
costi, si anaf a blocat?
vreo 5000 a blocat avas, unde pana de curand a fost zbarcea, un tip senzational, extraordinar profesionist. nu a existat pe lista aia vreo firma careia sa i se fi deblocat conturile fara sa fi platit. |
|
|
costi |
![]()
|
credeam ca anaf; am incurcat eu borcanele !
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
adso |
![]()
|
le lucesc la fel cheliile
![]() |
|
|
catb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Uite explicatia in legatura cu cheliile: http://www.gsp.ro/index.php?a=25423&shift=1
|
--------------------
_
_
_ If oranges smell like chicken, why are tomatoes blue? Think about it!
|
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
dantes, alorlalti nu le-a pus pistolul la timpla pe motiv ca aia AU FOST DE ACORD SA PLATEASCA, dar au NEGOCIAT niste esalonari (oricit de mari balauri ar fi Borcea, sau Giovani, sau Copos - asta e si mai zgircit de fel) nu poate nimeni in Romania sa puna pe masa peste noapte 1-2M$; dar JJ nu si nu, el A REFUZAT SA PLATEASACA.
De aici diferenta de tratament ... si pina la urma e si mai eficient, daca belesti oaia de la cap la coada dintr-o data se cheama ca a sucombat, daca insa azi ii iei blana, miine un mielut, doi se cheama ca tragi foloase de pe urma ei si ai interesul sa o tii in viata ... da' cind berbecul al mai mare da cu cornu la tunsoare, ii cam iei gitul, nu? |
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
costi |
![]()
|
wrong answer;
reesalonarile nu mai sint posibile; ori platesc ori "belesc oaia" |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
alex275 |
![]()
|
Da' pana la urma Copos nu face parte din Guvern.
![]() Da' pana la urma Jiji e singurul monstru!!! Asa sa fie si sa-l casapeasca casapul (cu fata de putoi) S-au terminat,bai frate, toti monstrii din Romania si s-a ajuns fix la JJ. Da' oare cum se inteleg JJ si Copos? Bine, nu? Eu zic ca pur si simplu s-a "gandit" Bodu sa inceapa cu el O sa fac eu cinste cand l-o lua Bodu pe Copos la puricat! Voi faceti lista cu bautura! Sa nu intelegeti cumva ca "tare mult mai tin eu cu JJ", dar poate ca erau altii de casapit inaintea lui. AAA, mai putin 'Copos cel Cinstit', ca doar si-a facut corect averea si nu are de ce sa plateasca taxe. Mai avem de asteptat o saptamana....... ![]() |
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Bai, sa-mi bag picioarele, sunt sigur ca daca il lua intai pe Copos la puricat, se gasea cineva sa strige "da de ce Copos? Asta e razbunearea politica a lu' Base pe 'solutia imorala'. De ce nu l-au luat intai pe JJ ca ei are datoriile cele mai mari?"
Pana una alta - se indoieste cineva ca JJ e vinovat, si ca trebuie sa plateasca? Nu? Atunci ce mai discutam? Cel mult chestiuni de procedura, da' si aici de fapt putina lume se pricepe da' multi isi dau cu parerea.... |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
ashu |
![]()
|
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
alex275 |
![]()
|
Nu mai comentez.
Sa dea Dumnezeu sa ramana JJ sarac lipit Sa fie Bodu omul care aduce prosperitatea in Romania Sa mearga banii recuperati, la sanatate, cultura, etc. ashu: s-ar putea sa fie "vehementa exagerata" cauza gretii tale. "Cu argumentul asta" nu-ti poti contesta vehementa. Deci nu chiar orice... |
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
|
adso |
![]()
|
QUOTE(costi @ 19 Oct 2005, 17:17) costi, ce a fost pana acum a fost si 50% intimidare. iti garantez ca daca maine se duc baietii la bodu cu un down-payment de 25-30%, si rotind incurcati caciula in mana spun: sefu', atat avem la noi acum. uite, iti mai dam matale prin februarie inca 10%, prin aprilie, ca a dat coltu' ierbii si o mai dam pe stevie, iti mai dam un 20%, iar in iulie, la seceris, mergem cu grau la mocani si platim totu' - sigur se gaseste o solutie. toata afacerea, bineinteles, purtatoare de dobanda standard fiscala etc. si cu contract clar de reesalonare care sa prevada right of sale la prima abatere fara nici un fel de comentariu. nu e nici bodu tampit, iar daca e, sunt altii peste care ii dau peste manuta. ca nici baietii astia cu care se ia in bete nu sunt covrigari in matache. |
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 22:53 |