DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> trebuie sa schimb servofrana?

Radduu
post 2 Dec 2005, 15:17
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

da. am servofrana noua pe masina, si cand stau la relanti si fac pedale la frana scade turatia si trepideaza asa cand e motorul rece. am schimbat si supapa aia si tot la fel face. Si practic intre servofrana care era pe masina si avea 20 de ani si asta noua nu am observat nici o diferenta de imbunatatire a franelor.

--------------------
Dacia 1300 /1310 1983 - B
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AC
post 2 Dec 2005, 15:26
Post #32

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(Radduu @ 2 Dec 2005, 15:17)
da. am servofrana noua pe masina, si cand stau la relanti si fac pedale la frana scade turatia si trepideaza asa cand e motorul rece. am schimbat si supapa aia si tot la fel face. Si practic intre servofrana care era pe masina si avea 20 de ani si asta noua nu am observat nici o diferenta de imbunatatire a franelor.
*

anul asta ai schimbat-o? am auzit ca in ultimul timp le fac astia mai bune (inclusiv pompele de frana).
cand apesi pe pedala se aude fasait cu serva noua?

--------------------
Dacia 1310 TX
+
Radduu
post 2 Dec 2005, 15:28
Post #33

Membru autentic

am schimbat-o anul trecut , nu se aude nici un fasait. si pompe de frana am schimbat 3 sad.gif . Nu cred ca se face nimic bun pt daciile astea vechi . SI nu am nici masina care sa zici ca e obosita mai ales ca o misc cam rar.

This post has been edited by Radduu: 2 Dec 2005, 15:30

--------------------
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

+
AC
post 2 Dec 2005, 15:32
Post #34

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(Radduu @ 2 Dec 2005, 15:28)
am schimbat-o anul trecut , nu se aude nici un fasait. si pompe de frana am schimbat 3  sad.gif . Nu cred ca se face nimic bun pt daciile astea vechi . SI nu am nici masina care sa zici ca e obosita mai ales ca o misc cam rar.
*

pai daca se "dezechilibreaza" mersul la relanti cand calci frana, inseamna ca trage aer fals => ar trebui sa se auda si fasaitul aferent...

--------------------
Dacia 1310 TX
+
Radduu
post 2 Dec 2005, 15:53
Post #35

Membru autentic

uite am sa fiu atent cand ma duc la masina, eu pana acum nu am auzit nici un fasait.
Am fost si nu fasaie nimic smile.gif

This post has been edited by Radduu: 2 Dec 2005, 17:43

--------------------

+
gti98
post 11 Dec 2005, 20:07
Post #36

Membru autentic

QUOTE(Radduu @ 3 Dec 2005, 01:53)
uite am sa fiu atent cand ma duc la masina, eu pana acum nu am auzit nici un fasait.
Am fost si nu fasaie nimic smile.gif
*

Parca am citit " cand stau la stop si fac pedala" La fiecare apasare, servo trimite o portie de aer spre depresiunea din galerie, alterand functionarea motorului (variaza turatia) Cand se franeaza normal, apasind o singura data, alterarea asta e de scurta durata, si nu prea conteaza, oricum masina isi reduce viteza si nu are nevoie de tractiune. Apasarea repetata altereaza in mod prelungit - si inutil, dupa parerea mea - functionarea motorului. Testul de functionare al servofranei e simplu: la o panta, la coborare, taiati contactul (Atentie la blocarea volanului!!)si apasati pedala de frana de 2-3-4 ori. De obicei se simte o diferenta mare: lipseste contributia servo plus ca trebuie comprimat si arcul ala mare dinauntru...

--------------------
Dacia Nova GTI GTI 98 - IS 57 ENB
+
stefan_punk
post 12 Dec 2005, 02:50
Post #37

Membru

si eu am aceeasi problema masina cateodata se misca bine iar cateodata foarte rau in sensul ca nu am demaraj si frana e mai greu de apasat . Se intampla aleatoriu .Tomai mi-a venit o idee in legatura cu aerul fals.O sa ma uit la garnitura dintre galerie si motor poate e dusa si trage aer fals pe undeva. unsure.gif
E ciudat ca nu se intapla de fiecare data si e cam enervant

--------------------
Dacia 1300 berlina - b-48-prj
+
bog_cip
post 12 Dec 2005, 13:55
Post #38

membru

From: Brasov

Prima si prima data verifica furtunul de aer care vine la servo. Il schoti de la servo te uit cum arata si partea care e prinsa in bloc motor. Sa nu fie fisurat sau crapat ca si astra iti face fenomenul "citeodata" de intrare a aerului fals. Eu ma facut chiar un sport din asta schimb fruntul , dupa un timp ajustez pun altul si asa mai departe. E similar cu schimbarul uleilui si al filtrului. Nu inteleg de ce nu au facut ( inventat ) un cauziuc mai tapan la servo frina, sau nu stiu eu ...

--------------------
Toyota corola sedan 2008 - -----
+
vierme_ha
post 12 Dec 2005, 14:36
Post #39

Membrul

From: Fetesti/Bucuresti

filtrul de aer la servofrana e rahatul ala mic de plastic in care intra furtunul de la galerie?
ca daca e...nu prea imi pare a filtru de aer.Are niste gauri cam mari pt a filtra aerul...

--------------------
Dacia 1310 TLX fost 1.8 16v 99kw 1990 - IL-02-XFP
Semnat: eu
+
Dyda
post 12 Dec 2005, 16:44
Post #40

Membru autentic

QUOTE(vierme_ha @ 12 Dec 2005, 13:36)
filtrul de aer la servofrana e rahatul ala mic de plastic in care intra furtunul de la galerie?
ca daca e...nu prea imi pare a filtru de aer.Are niste gauri cam mari pt a filtra aerul...
*

Nu este filtru, se numeste clapeta unisens avind rol de a nu permite vaporilor de benzina cind 'tuseste 'motorul sa patrunda in servomecanism. Cauciucul din aceasta se deterioreaza in contact cu benzina si alte produse asemanatoare.

--------------------
Kox
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 21:09
Forum Renault