Cum sa schimb lichidul de racire?
![]() ![]() ![]() |
Cum sa schimb lichidul de racire?
Tusa |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 16 June 04 From: Tamasfalau ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SupeRNova
2002 Europa
- CV-77-ZZZ
|
|||
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
verde
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Mihai, nu e numai verde, mai este si de culoare rosie-portocalie
![]() Am vazut cu ochi mei asa ceva pe Mihai Bravu. M-am dus (ce-i drept, asta se intampla anul trecut) si le-am cerut Glaceol Rx tip D si m-au intrebat .. Verde sau Portocaliu ? ![]() Bafta! |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Tusa |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 16 June 04 From: Tamasfalau ![]() |
Si in masina mea era rosu- portocaliu si ieri am cumparat un litru ca sa completez pentru ca era la min. si vad ca este verde.
V-am intrebat ca sa stiu daca am cumparat ceva autentic sau nu. |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2002 Europa
- CV-77-ZZZ
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
sorry, nu stiam, io am vazut numa verde
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
Tusa |
![]()
|
No problem, acum stiu ca si verdele e autentic si pot sa pun,sa vedem ce culoare va iesi
![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2002 Europa
- CV-77-ZZZ
|
|
B-19-WYU |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 6 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu 2 intrebari:
1)ce se intampla daca in loc de antigelul recomandat de fabrica (Glaceol rx tip D) eu am completat cu un alt tip de antigel (unul galben) - e drept ... o cantitate ralativ mica. Ce s-ar putea intampla eventual daca as mai completa din nou tot cu acelasi tip de antigel? 2)Mi-a fost recomandata o solutie de la Liqui Molli ( ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006
- B ?? ???
|
|
B-19-WYU |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 6 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Ma poate ajuta cineva cu un sfat va rog?
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006
- B ?? ???
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Mai B-19-WYU, de intamplat nu se intampla nimic, doar e posibil sa mai creasca in grade celsius temperatura de inghet a antigelului, verifici asta cu un densimetru. Si apoi se poate corecta/completa.
De ce sa pui lichidul ala, ai scurgeri pe la radiator/vas expansiune? E fisurat? Banuiesc ca ai SLZ, daca e in garantie du-te in service, daca ai probleme, mai cauta pe forum, nu baga aiurea, ca strici si banii degeaba. Nu e necesar. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
B-19-WYU |
![]()
|
Am verificat cu un densimetru temperatura de inghet si din punctul asta de vedere e relativ o.k. Grija mea principala este ca nu stiu in ce constau diferentele intre proprietatile celor doua tipuri de antigel si ca atare, daca continuu sa folosesc alt antigel decat ce recomandat sa nu provoc stricaciuni la sistemul de racire (sa se infunde traseul intr-o portiune mai ingusta, sa corodeze vreun material din constructie, etc...). Eu am o sn care a iesit din garantie. Intrebam de substanta aia de astupat pori si fisuri pt ca am costatat ca pierde cam 1 cm pana la 1.5cm inaltime din vasul de expansiune la 500Km (vara chiar mult mai mult). Ma gandeam ca inainte sa ma duc la service si sa schimb radiatorul sau caloriferul sa incerc si varianta asta. A mai folosit cineva astfel de produse. Daca da... ati avut probleme cu la ele? Multumesc si astept raspunsuri.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006
- B ?? ???
|
|
Mihai_E |
![]()
|
din cite stiu io, cica alte tipuri de antigel n-ar fi compatibile cu materialul radiatorului (aluminiu). acuma ma intreb la alte masini din ce-o fi facut radiatorul?
io n-am avut tupeul sa bag altceva, desi tentatia a existat, ca asta al dracu de scump. in legatura cu solutia aia de etansat poti sa bagi fara frica ca nu se intimpla nimic. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Glaceol RX tip D nu este solutia minune inventata de Dacia/Renault. Exista si alte solutii, vandute sub alt nume, care au aceeasi componenta chimica. Glacelf este una, mai e amintit un anume tip de Aral, probabil si alti producatori au asa ceva. Amestecarea lor, ca si in cazul uleiurilor poate sa nu fie recomandata, pot exista minore diferente intre ele, insa la nevoie nu va o crima.
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
B-19-WYU |
![]()
|
Revin cu o avertizare: Nu este indicat sa folositi alt tip de antigel (mai ales unul ieftin cum am facut eu) intr-cat pe traseul de racire se gasesc mai multe componente de cauciuc (am inteles ca astea sunt principala problema) care sunt supuse coroziunii. O cantitate mica adugata nu va fi o crima dar una mai mare s-ar putea sa devina.
Am bagat o solutie de astupat pori si fisuri si astept sa vad daca se va remedia problema. Singura problema este ca eu s-ar putea sa am mai mult decat o fisura intr-cat cantitatea de lichid de racire pierduta e maricica. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006
- B ?? ???
|
|
BOGDAN DSN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Adresez si eu o intrebare celor mai priceputi si experimentati.
Am o DSN din decembrie 2002.Am inteles ca la 2 ani trebuie schimbat antigelul. Mentionez ca are aceeasi culoare galben-verzui si in cei aproape 2 ani am completat astfel:in martie 2004 am pus cam 200 ml antigel + 200 ml apa distilata(eram la minim,minim cu nivelul) si acum in octombrie am mai pus circa 200 ml de antigel din bidon(cel indicat de DACIA)-acum sunt aproape de maxim cu nivelul. Acum am 19600 km si saptamana viitoare merg sa fac revizia de 20000. Intrebarea mea este:trebuie sa-l schimb sau mai pot sta cateva luni cu el? Cam cati litri intra in instalatie si cat costa un litru?cred ca v-ati prins toata chestia e de bani (cred ca revizia o sa coste 3-4 mil.) Va multumesc |
--------------------
Toyota
Aygo
2006 - masina de servici
- fost posesor de DSN
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Dacia recomanda sa il schimbi la 2 ani ... daca tu spui ca e verzui si nu a prins culoare ruginie eu zic ca poti sa-l mai lasi iarna asta.
De intrat, in motor intra 6L amestec 50%. Antigelul costa cca 130Klei / L ..apa distilata nu mai conteaza ![]() Spor! |
--------------------
.
.
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Liviu unde ai gasit tu Antigel Dacia tid D cu 130K lei? La mag di M Bravu e 230K lei
|
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
Liviu |
![]()
|
Pai antigel gasesti in mai multe locuri ...
Ultima oara cand am cumparat asa ceva a fost de la magazinul dacia de pe Lacul Tei (langa LukOil). |
--------------------
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 04:32 |