DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages « < 9 10 11 12 13 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> solidaritate scumpire combustibil, miting

kaspersky
post 29 Sep 2005, 21:45
Post #301

maistru Zen

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Scumpirea titeiului e una si scumpirile de la OMV-Petrom sint altceva! Nu ti se pare ca la noi parca a crescut pretul benzinei intr-un ritm mai alert decit prin alte parti?

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tarzy
post 29 Sep 2005, 22:20
Post #302

aroist

From: Bucuresti

QUOTE(MoneyTalks @ 29 Sep 2005, 21:26)
Eu ma voi duce sa alimentez de 1 octombrie. Si voi alimenta destul de mult. Chestia asta cu protestul nu are nici o logica, deoarece scumpirea titeiului e din cauza americanilor. Ei s-au dus in Irak dupa petrol, chipurile sa "ii salveze pe irakieni de Saddam". Daca atunci i-ati aplaudat pe americani, acum sa faceti la fel, cind ei scumpesc petrolul. E o consecinta a acordului vostru.
*

nu prea-i deloc asa,

benzenul care se vinde in Ro este in proportie destul de mare de provenienta indigena, adica nu prea are de-a face mai nimic cu oil din irak, golful mexic sau alte zone "amercanizate". asa ca nu se justifica in nici un fel ralierea la pretul mondial atat timp cat cel putin ptr titeiul din Ro nu are nici o influenta.

mai pe scurt ecuatia ar fi cam asa

pret la pompa = cost titei brut + prelucrare + taxe&accize + profit firma

nu trebuie decat sa aplici regula de trei simpla, sau ... mai degraba pe cea a bunului simt ca sa-ti dai seama ca diferenta dintre pretul benzinei de acum 1 luna si cel de astazi se cam duce in mare parte la capitolul profit firma

exista intradevar si presiunea externa ca preturile la combustibili sa fie raliate la preturile internationale, UE si alte balarii, dar .... nu as avea nimic de comentat daca aceste "ralieri" s-ar face prin taxe&impozite ca surplusul sa se duca la bugetul statului, insa ... nu am auzit nimic de majorari de taxe si accize

poate ca intr-un fel sunt rautacios, dar eu personal o sa-mi permit benzina si la 10 lei / litru si cred ca nu ar fi chiar rea ideea, poate mai scapam de aglomeratia din bucuresti

This post has been edited by tarzy: 29 Sep 2005, 22:21

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
teodor
post 30 Sep 2005, 09:14
Post #303

.

Cati dintre membrii acestui forum au avut hartiile in geam cu protestul vis-a-vis de scumpirea benzinei?Daca am fi ,,purtat'' toti aceste hartii , ar fi insemnat ca ne pasa la toti de scumpirea-cresterea-ieftinirea pretului benzinei si a motorinei.
Cum aceasta solidaritate nu a existat nici macar intre membrii forumului, nu inteleg si nu pricep de ce puii mei zic unii ca a nu alimenta pe 1 oct. este o prostie, ca benzinarii ii doare in cot de chestia asta , ca protestul este in van, ca ....ca,.....etc(pai in puii mei cei care zic asa sa se abtina)
Multi , dar totusi putini, am purtat hartiile in geam, nu ca sa speriem benzinarii, nu ca vrem noi benzina de 1 leu/litru si mototina de 0,8 lei/litru, ci ca sa luam atitudine fata de acest comportament al benzinarilor, si in speta al PETROM-OMV-MOL, care creste pretul combustibililor chiar daca produce 40-50-60% cu titei romanesc.
Ani de zile nu sa vorbit de acest fenomen, luni de zile nimanui nu ia pasat,doar Base sa mirat si hop au scazut pretul, deci eu zic sa luam atitudine , sa nu mai stam cu minile in san, sa facem gura, si sa sensibilizam pe toti soferii de acest protest.

--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI SLZ 1,9 Diesel 2006 - BZ-xx-www
M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
+
Mache
post 30 Sep 2005, 09:19
Post #304

Chibiț autorizat

Ce e cu boicotul legat de cumpararea de benzina de maine, 1 octombrie 2005?

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
algor
post 30 Sep 2005, 09:20
Post #305

Membru

From: iassy

QUOTE(tarzy @ 30 Sep 2005, 00:20)
poate ca intr-un fel sunt rautacios, dar eu personal o sa-mi permit benzina si la 10 lei / litru si cred ca nu ar fi chiar rea ideea, poate mai scapam de aglomeratia din bucuresti
*

blink.gif Iti dai seama ce spui? Masina este o necesitate sau un lux?

This post has been edited by see: 30 Sep 2005, 09:22

--------------------
LOGAN PREFERANCE - Tico SL
Sa traiti - bine!
+
costi
post 30 Sep 2005, 09:23
Post #306

Membru autentic

QUOTE(Mache @ 30 Sep 2005, 10:19)
Ce e cu boicotul legat de cumpararea de benzina de maine, 1 octombrie 2005?
*

Ce sa fie ? Ideea este sa nu alimentam pe 1 Oct. ca protest la modul de scumpire a benzinei.

--------------------
DSN/SLZ
+
Mache
post 30 Sep 2005, 09:29
Post #307

Chibiț autorizat

Multumesc. Am auzit ca si presedintele a decis sa nu alimenteze masina prezidentiala maine.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
argon
post 30 Sep 2005, 09:39
Post #308

Mesaj semiautomat

E cea mai mare aberatie chestia asta cu solidaritatea...sa zicem prin absurd ca nu alimenteaza nimeni..oricum va trebui sa alimenteze in 2 octombrie, sau va baga mai mult in 30 septembrie, deci nu e nici o pierdere pentru benzinari, chiar se vor bucura ca vor avea o zi mai putin incarcata..e aiurea ce-l duce capu pe roman...oricum li se falfaie de voi si de protestele voastre...
Oricum eu daca am nevoie sa alimentez nu ma iau dupa chestii deastea..am drum lung in weekend(TM-CT) si nu mi-oi lua canistre dupa mine in portbagaj..sa fim seriosi

This post has been edited by argon: 30 Sep 2005, 09:41

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Altis
post 30 Sep 2005, 09:43
Post #309

Membru autentic

Nu e adevarat...eu daca pe 1 merg cu troleibuzul sau metroul sau bicicleta...nu consum benzina...E o cantitate infima dar simbolul conteaza.In mod cert pe 1 eu nu o sa alimentez!
Si ca spirit de gluma, o luna nu o sa merg peste 3500Rpm sa scad consumul smile.gif

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
Lolek
post 30 Sep 2005, 09:44
Post #310

Ignorog

@argon: in conditiile in care scopul principal ar fi fost sa administram o sanctiune economica Petrom-ului as fi fost de acord cu ce spui tu.

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
algor
post 30 Sep 2005, 09:45
Post #311

Membru

From: iassy

Poate ca gestul conteaza! la asta te-ai gindit?Nu e mare pierdere daca nu se alimenteaza o zi, dar gestul in sine ar trebui sa le dea de gindit si sa nu ne mai considere o cireada de vaci numai bune de muls!

--------------------
LOGAN PREFERANCE - Tico SL
Sa traiti - bine!
+
argon
post 30 Sep 2005, 09:48
Post #312

Mesaj semiautomat

Nu o sa rezolvam nimic cu asta...solutia e emigrarea...hai ca poate de dragu vostru o sa-mi fac programu in asa fel incat in 2 oct la ora 00.01 sa alimentez blush.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
horiajam
post 30 Sep 2005, 09:50
Post #313

Viitor fost posesor de Dacie

From: Iasi

eu sunt pentru .. e adevarat ca unii vor alimenta mai mult pe 30 .. dar e important gestul !!
pe 1 vor fii (aproape) goale statiile peco... si cineva POATE va observa..

trebuie sa fim optimisti si sa nu ne lasam calcati in picioare de unii oameni cu simt de raspundere... pentru tara...

Asadar, EU NU VOI ALIMENTA PE 1 OCTOMBRIE excl.gif

--------------------
Dacia SuperNova Fosta Europa - 3 - IS - 4817
+
victor23ro
post 30 Sep 2005, 09:52
Post #314

Membru incepator

From: Timisoara

am tot stat si am meditat eu , pai la cat de des alimentez eu , vai de mama mea, pai la mine 99 % din an ar cam fi ziua anti petrom si OMV, pai ce mai conteaza o zi inplus (1 oct ), zis si facut maine clar ca nu alimentez chiar daca ar fi nevoie....

--------------------
daewoo tico - TM
Sa traiti, ... bine ?
+
Lexy
post 30 Sep 2005, 12:08
Post #315

Just ME

Oh..c'mon e ca si cum ai zice ca toata lumea sta sa faca pana prostului si neaparat tre sa ajunga pe 1 sa bage benzina ca daca nu raman cu masina in drum....

Nu inteleg ce naibii e asa de greu de inteles ca e vorba pur si simplu de o anumita solidaritate si nu se asteapta ca sa ne loveasca norocul incepand cu maine daca facem chestiunea asta...ce naiba....Eu nu alimentez pana nu consum tot plinul biggrin.gif asadar nici pe 1 nici pe 2 nici pe 3!!!Solidaritate pana-n zona R a rezervorului! tongue.gif

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
Sony
post 30 Sep 2005, 12:49
Post #316

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(driverx @ 29 Sep 2005, 17:12)
Nu e vorba de optiunea mea. Fix asta conteaza cel mai putin in discutia asta. Ci de procentul de oameni care se pot implica in asta (vreo 3 % din proprietarii de masini imparte 100 la 31 zile), si din astia 3% tare putini is cei care ar fi trebuit/dorit/nevoit sa alimenteze STIU de prostia asta si in data de 1 oct nu o sa se abtina in a alimenta. Deci...efect fix zero.
*

Pleci de la o ipoteza gresita. Nu toata lumea alimenteaza o data pe luna ca tine. Unii alimenteaza de 2-3 ori, altii la cateva zile, chiar daca baga cativa litri.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
driverx
post 30 Sep 2005, 12:59
Post #317

--- Membru cu ralanti ---

Sony...tu citezi o idee, si raspunzi la alta. Oricum, nu ai inteles faza. Nu te mai tot baga in toate numai cand crezi ca stii ce zice unu.

Cum ziceam...campania in sine pentru prostia asta poate ar avea ceva efecte. Dar evitarea de a merge maine, va avea efect fix 0. Asa ca puteti alimenta linistiti. Daca a avut ceva efect, l-a avut pana acuma, nu il va avea maine.

Ganditi-va ca oamenii care au vazut afisele, au ras, sau nu au facut nimic. Credeti ca la faza asta o sa fie mai mult...amatori ?

Nici nu stiu, sa ma enervez? sa ma distrez? Romanul se solidarizeaza si el cand nu trebuie, si cum se poate mai prost. Si crede ca face si el ceva, ca s-a prins (cica) ca parca nu e bine sa stai cu mainile in san. rolleyes.gif Curios is cati dintre cei care ar trebui/dori sa alimenteze maine, nu o sa o faca. Greu de aflat...de fapt imposibil.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
Sony
post 30 Sep 2005, 13:08
Post #318

Membru autentic

From: Ban Land

Am citat ideea ta si am raspuns la ea! Ai calculat gresit acel procent de 3%. Si nu ma mai trata cu aroganta! mad.gif

This post has been edited by Sony: 30 Sep 2005, 13:09

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Cornel001
post 30 Sep 2005, 20:01
Post #319

membru belit

QUOTE(see @ 30 Sep 2005, 10:45)
Poate ca gestul conteaza! la asta te-ai gindit?Nu e mare pierdere daca nu se alimenteaza o zi, dar gestul in sine ar trebui sa le dea de gindit si sa nu ne mai considere o cireada de vaci numai bune de muls!
*

Subscriu.

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
It's now safe to turn off Romania
+
Smudo
post 1 Oct 2005, 13:44
Post #320

Membru autentic

Cred ca asta e cea mai buna forma de protest.
QUOTE(Sony @ 6 Sep 2005, 16:47)
Mi se pare exagerat! Nu voi mai misca masina luna asta.
*

Si aici era vorba de "unii" si de "altii".
QUOTE(Sony @ 30 Sep 2005, 12:49)
Pleci de la o ipoteza gresita. Nu toata lumea alimenteaza o data pe luna ca tine. Unii alimenteaza de 2-3 ori, altii la cateva zile, chiar daca baga cativa litri.
*

Subscriu si eu la chestia cu "aroganta"!!!!!!!!!!!...!!!!

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
ursamajor
post 1 Oct 2005, 14:09
Post #321

Membru pasager

From: Orașul lui Panait Istrati

Pînă și Băsescu a spus că nu alimentează de 1 octombrie... s-a solidarizat și el, săracu", D-zeu să-l ierte!
Oricum numărul nostru e insignifiant. Ăștia nu de pe urma noastră trăiesc, ci de pe urma firmelor. Tare-aș fi curios cît e, procentual, consumul "casnic" de carburanți, comparativ cu cel "industrial".

This post has been edited by ursamajor: 1 Oct 2005, 14:48

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G 2021 Comfort (+ 4 optiuni) - BR02UMa
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
+
AND
post 1 Oct 2005, 14:16
Post #322

Membru autentic

Nici eu nu bag benzina azi sleep.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
DRE
post 1 Oct 2005, 15:11
Post #323

Pimp inside

Nici eu nu alimentez cu benzina azi.

--------------------
Audi A4 2010
Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
+
Lexy
post 1 Oct 2005, 15:55
Post #324

Just ME

Eu nici macar nu misc masina astazi biggrin.gif

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
george_slz
post 1 Oct 2005, 15:57
Post #325

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

He he...dar cine le-a umplut buzunarele benzinarilor cu zile in urma?! Ba chiar mai bine decat se asteptau....iar azi sunt mai linistiti....ce naibi e sambata....

Cine a avut ideea asta e tare naiv. Mai bine faceati cheta si dadeati un telefon lu' Laden Bin si va scapa el de griji....sa recunoastem vreti sa fiti musculosi si pentru asta mergeti la masaj nu la sala ca sa va lucrati!
Si de scumpire nu scapam pt ca se vor implini acele 40 de zile de la crestea pretului pe piata externa.... biggrin.gif revolutionarii lu' tata!

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
Valentine
post 1 Oct 2005, 20:30
Post #326

Old Timer

From: California

Deci s-a alimentat sau nu azi? smile.gif
Post edit: tocmai acuma au dat la stiri ca a fost o zi obisnuita la benzinarii biggrin.gif

This post has been edited by Valentine: 1 Oct 2005, 20:31

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
GeorgeB
post 1 Oct 2005, 20:38
Post #327

the 7 stars of Pleiades constellation

dohhhhhh ...

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
Al Cap0nE
post 1 Oct 2005, 22:07
Post #328

Lex talionis

Nu stiu daca fenomenul este datorat faptului ca a fost sambata sau romanii chiar au solidarizat, dar shell-ul (pardon, fostul shell actual Mol) de visavis a fost extrem de gol astazi in comparatie cu alte dati (mai venea din cand in cand cate un taximetrist) iar in drum spre munca am observat ca Petromul si Omv-ul de la Gara de Nord, la fel, erau pustii...

--------------------
Dacia 1310 84 - KPN
+
lucian79
post 1 Oct 2005, 22:34
Post #329

Membru

From: O R A D E A

In solidaritate cu altii n-am alimentat nici ieri, nici azi si nici maine smile.gif

--------------------
pejos confort 2006
feel free ..... feel FIAT
+
ursamajor
post 2 Oct 2005, 09:03
Post #330

Membru pasager

From: Orașul lui Panait Istrati

O zi nu e de-ajuns! Poate dacă s-ar cere posesorilor de mașini să nu alimenteze o lună întreagă, s-ar simți ceva. Dar e ... ca și cum le-ai cere să se lase de fumat, nu? wink.gif

PS Și, oricum, ăștia n-ar scădea prețul. Mi-aduc aminte de o chestie de genul ăsta din Coloniile Britanice, prin 1700 toamna, cînd s-a aruncat ceaiul de pe corăbii în mare, ca să nu-i scadă prețul.
Beleaua e că prețurile la drăcoveniile astea din țiței nu mai sînt de mult (de prin anii '70) dictate de cerere și ofertă, ci mai degrabă de interesele politice.

This post has been edited by ursamajor: 2 Oct 2005, 10:05

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G 2021 Comfort (+ 4 optiuni) - BR02UMa
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
+
13 Pages « < 9 10 11 12 13 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 13:52
Forum Renault