DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Initiere campanie pt. un mediu mai curat

mil
post 16 Sep 2005, 15:21
Post #31

ocupat

Group: Members
From: x

vv, propun sa parcurgi mai inatai cei 3 pasi initiali si dupa aceea fa-le o adresa oficiala in care le soliciti acest lucru...si in caz de refuz, le ceri o notificare oficiala celor de la curatenie in care sa iti explice motivele...in momentul in care o ai...te invat eu ce sa faci...se poate lasa cu amenzi de la Agentia de Mediu si daca o tin pe a lor pana la suspendarea autorizatiei de functionare a gusterilor.

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lolek
post 16 Sep 2005, 15:34
Post #32

Ignorog

QUOTE(mil @ 15 Sep 2005, 22:34)
...Daca mai asteptati un pic  imi fac eu o firma si vin sa recuperez hartia...si sticlele de plastic smile.gif...
*

mil, daca faci chestia asta, pana la urma tot imi cumpar palarie, ca tot tre s-o mai scot si in fata altora (pe-aici si nu numai).

eu la un moment dat ma gandisem la o idee e parcare amenajata, supra-etajata, privata (sa zicem 300 locuri pe undeva pe-o bucata de pamant) - numai ca mi-ar fi trebuit niste asociati (si evident nobody interested), ceva prospecte (nobody could provide them), ceva informatii pe la primarie, daca s-ar putea considera investitie strategica, niste facilitati pe ici colo...

greu, bre, ce sa zic. dar daca tu ai nervi, eu am aplauze ( si probabil ca nu numai smile.gif ).

This post has been edited by Lolek: 16 Sep 2005, 15:36

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
JORJ
post 16 Sep 2005, 15:38
Post #33

Membru autentic

OUG 78/2000 modificata si aprobata prin Legea 426/2001 prevede, printre multe altele:

Art. 49. - Primarii și consiliile locale sunt obligate să asigure c urățenia localităților prin:
a) sistemul de colectare, inclusiv -asigurarea etapizata a colectarii selective, transport, neutralizare, valorificare, incinerare si depozitare finala;
b ) implementarea și controlul funcționării sistemului;
c) dotarea căilor de comunicație și a locurilor publice de colectare a deșeurilor cu un număr suficient de recipiente pentru colectarea selectivă a acestora;
d) -colectarea selectivă și transportul la timp al întregii cantități de deșeuri produse pe teritoriul localităților;
e) existența unor depozite finale pentru deșeurile colectate selectiv, dimensionate corespunzător și amenajate pentru a asigura protecția sănătății populației și a mediului;
f) interzicerea depozitărilor de deșeuri în alte locuri decât cele destinate depozitelor stabilite prin documentațiile urbanistice;
g) elaborarea de instrucțiuni pentru agenții economici, instituții și populație privind modul de gestionare a deșeurilor în cadrul localităților și aducerea la cunoștință acestora prin mijloace adecvate;
h) orice alte măsuri și mijloace legale pe care le consideră necesare.

This post has been edited by JORJ: 16 Sep 2005, 15:43

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 Perla - B -XX - XXX
Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept
Nu claxonez decat daca e absolut necesar
Folosesc proiectoarele doar cand e ceata
+
Lolek
post 16 Sep 2005, 15:42
Post #34

Ignorog

da ma JORJ, da' fac si eu ca ala: "asa, si?" smile.gif

bine ca exista legea, absolut mirific. "mai departe?" e problema ca doar n-o sa ma fac eu primarie ca sa aplic chestia.

si nici cu cine sa votez nu poti sa-mi spui, recunoaste.. wink.gif

This post has been edited by Lolek: 16 Sep 2005, 15:46

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
IsNa
post 16 Sep 2005, 16:14
Post #35

Membru autentic

From: Timisoara

Aaaa... eu faceam pe desteptul degeaba cu sortarea gunoaielor.. se pare.

In Timisoara sunt containere separate pt. materiale reciclabile raspandite prin tot orasul, am crezut ca s-au introdus prin toata tara (macar in Bucuresti, ce naiba!!!)

Eu ma plangeam ca nu recicleaza chiar orice (ex. plastic doar PET, metale la gramada, etc...), si nu peste tot sunt containere de toate felurile. Dar daca nu sunt de loc,... e chiar nasol.

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
kaspersky
post 16 Sep 2005, 16:28
Post #36

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

stai linistit ca nici in TM nu-s peste tot!

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
IsNa
post 16 Sep 2005, 17:16
Post #37

Membru autentic

Cel putin, "Daca vrei, poti"...

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
lm
post 16 Sep 2005, 17:17
Post #38

Membru

From: Tg-Mures

QUOTE(kaspersky @ 16 Sep 2005, 16:09)
Ce forumuri pe tema transportului urban, ca daca ma supar negativ in 15 min. traversez tot Ciucul dintr-un capat in celalalt. Nici nu stiu mai sint autobuze de oras pe acolo?
*

Citeste aici:
http://www.csik.ro/outing.php?id=388
vezi programul din 19.

--------------------
Ex.Dacia 1100,1310 1971/1991
+
Hatod
post 16 Sep 2005, 18:29
Post #39

Membru simplu

From: Cluj-N.

Am auzit ca si in unele parti ale Clujului sint amplasate containere special pt. PET-uri. Noi, la firma ne-am decis sa le colectam, ca unii colegi mai entuziasti o sa le duca la colectare. De fapt acesti colegi au venit cu ideea, idee ce era bine primita.
Din intimplare eu m-am dus cu prima "incarcatura", chestia nasola este ca centrul de colectare e la marginea orasului, iar drumul era destul de prost. De bani nu zic nimic, pt. ca nu de aia facem, dar la masina nu-i face bine. Poate lunar o data, daca avem spatiu de depozitare suficienta smile.gif
Dar era surprinzator ca nu aveau containere (libere) acolo, trebuia sa le lasam si sacul in care noi colectam totul.

Este ceva organizatie si in centru (Cluj) care se ocupa de asta? Parca asa am auzit odata...

PS: topicul asta mi-a conformat din nou, ca sint multi oameni normali (= le este mintea pe loc) pe acest forum.

--------------------
Dacia Solenza 2004 - CV-nn-NNN
/* There's no one like you */
+
bogdan3l
post 17 Sep 2005, 16:37
Post #40

Membru autentic

From: Bucuresti

1.Am vazut un spot pe TVR( parca ) ce indemna la folosirea cosului de gunoi smile.gif
2.Gaura din stratul de ozon a ajuns anul acesta la cea mai mare dimensiune , depasind recordul din 2003 .
3.S-a estimat ca in anul 2070 Oceanul Arctic va fi topit in totalitate .

--------------------
Renault Megane 2007
+
Sony
post 19 Sep 2005, 20:13
Post #41

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(bogdan3l @ 16 Sep 2005, 00:17)
Imaginati-va cata hartie s-ar strange daca toti elevii sau studentii ar aduce la reciclat caietele sau ciornele de care nu mai au nevoie si nu trebuie neaparat sa ii platesti pentru asta .
*

Mai ales de la studenti, dupa sesiune se strang tone de copiute. laugh.gif

QUOTE(BOGDAN DSN @ 16 Sep 2005, 11:35)
asa ceva se practica pe vremea lui ceausescu - de fapt elev fiind am adus la scoala ani la rand hartie,sticle,borcane.Se strangeau tone din fiecare scoala.
Azi nu stiu ce impact va avea impunerea(recomandarea) de a aduce la scoala deseuri(hartie,pet-uri,sticle etc..

Noi pe vremuri(anii de scoala generala) adunam si castane si plante medicinale - cred ca cei de varsta mea isi amintesc.
*

Cand eram in generala si noi adunam hartie, dar nu era dusa niciunde. Se depozita intr-o magazie care a fost incendiata intr-un final.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Gicu
post 26 Sep 2005, 10:38
Post #42

Membru incepator

From: Cluj-Napoca

Probabil cel mai important e sa ne educam COPIII si sa ii invata si pe ei sa-i educe pe cei din jurul lor. E cu bataie lunga, dar merita...

--------------------
Dacia Solenza Clima - CJ99GPP
+
Victorine
post 27 Sep 2005, 12:35
Post #43

Membru autentic

From: Timișoara

Cred ca ar fi foarte important ca romanii sa ajunga sa constientizeze principiul conform caruia poluatorul plateste. La orice scara. Sa il constientizeze benevol, in asociere cu ganditul in perspectiva la sanatatea lui si a copiilor pe care ii are/ va avea, sau sa ii fie impus acest principiu. Si cele mai eficiente mijloace punitive umbla la buzunar. Acolo unde ustura destul de tare si-asa pe majoritatea romanilor.
In toate tarile civilizate gunoiul este foarte scump. (Sper ca se intelege cu bunavointa aceasta figura de stil si nu o sa apara pe la Bula...) La noi daca produci o pubela de gunoi pe saptamana sau 3, platesti la fel. Daca am da 5 Ron pe luna pentru o europubela la serviciile de salubritate si 15 RON pe luna pentru 2 europubele, sa vezi cum ne-am gandi cu totii de doua ori inainte sa aruncam la un loc cu deseurile menajere deseuri de hartie, sticle PET si doze din Al - care cresc volumul, si de ce nu si masa gunoiului pe care il producem...
La asta ma refeream cand pomeneam de principiul "poluatorul plateste", in contextul ideii de Dezvoltare Durabila. De la marile fabrici care genereaza cantitati uriase de deseuri si pana la producatorul casnic de deseuri toti ar trebui sa avem acelasi regim. De ce industria e amendata pentru noxele pe care le emite in aer, de ce producatorii de anvelope, lacuri si vopsele, industria petroliera, fabricile de cherestea si mobila, textile, etc. platesc bani grei fabricilor de ciment sa le preia deseurile si sa le foloseasca in cuptoarele de ciment pe post de combustibil alternativ? In timp ce o famile obisnuita, care reprezinta celula de baza a unei societati nu face un minim de efort pentru a sorta in casa cateva tipuri de deseuri, ba chiar atunci cand i se pune la dispozitie un sistem diferentiat de colectare a deseurilor, il dispretuieste.
Cred ca exista un raspuns cu privire la motivele care ii conduc pe romani la un asemenea comportament. Primul si cel mai important motiv ar fi dupa parerea mea ignoranta. Slaba informare si apatia generala pe care unii dintre noi le remarcam in jur. Prea putini se gandesc ca daca de cum au ajuns acasa din tramvai/ metrou/ strada se pun la masa fara sa se spele pe maini se pot imbolnavi de vreo forma de hepatita, paraziti intestinali, etc. Prea putini se gandesc ca poluarea duce la subtierea pana la disparitie astratului de ozon care ne protejeaza, 80% habar n-au ca exista asa ceva... Multi ignora faptul ca schimbarea climei la nivel planetar este un fenomen REAL, care a inceput sa se faca simtit si la noi in tara de cativa ani. Multi nu constientizeaza nici propria persoana, daramite mediul inconjurator. Eu recunosc de exemplu ca nu imi pun niciodata problema ce se intampla cu gunoiul dupa ce este ridicat din fata casei. Sunt lucruri pe care le impingem undeva in spatele constiintei pentru ca ne fac sa ne simtim inconfortabil.

Sunt curios daca in scoli li se vorbeste copiilor ceva, macar cu tangenta la cateva gesturi elementare legate de protectia mediului. Pentru ca nu le putem pretinde majoritatii parintilor din ziua de astazi sa le vorbeasca ei copiilor despre lucrurile astea, nu in contextul in care acesti parinti, noi, ne purtam asa cum se vede. Ar trebui sa li se arate cum se fac cartile si caietele, o scrisoare. Si ce se intampla cu acestea atunci cand isi incheie ciclul de viata. Ar trebui sa se faca noi carti si caiete din cele vechi si uzate, nu din padurile care tin abia-abia malul deasupra vreunui catun nenorocit care risca sa fie ingropat la prima ploaie mai puternica. Se taie paduri in nestire, pentru lemn de foc, pentru mobila, pentru export direct sau in alte produse. Cat se replanteaza? Orasele se sufoca de caldura si de praf vara, in primarii si prefecturi sunt instalate aparate de aer conditionat, insa...
Cred ca ar trebui exploatate capacitatea de invatare si spiritul ludic al copiilor daca tinem la ei, pentru ca ei sunt viitorul. Copiilor le place sa se joace, sa faca lucruri impreuna, altfel de lucruri decat mersul la cinematograf cu clasa... la mine pe strada se joaca de-a planatatul copacilor si nu-i lasa parintii... ironic.
Si-acum serios... poate ca nu e tot timpil nevoie sa mergem la servici cu masina, mai ales daca nu facem pe jos mai mult de 20-25 min., poate nu ne incurca in casa un sac in care sa adunam hartie si odata pe luna sa il ducem la un agent colector (chiar si pentru pretul unui litru de benzina... ). partea asta cu hartia e cea mai facila. O putem face cu totii. PET-ul, sticla si metalul sunt mai problematice, pentru ca nu exista o infrastructura ordonata in tara pentru colectare, si nici prea mult interes.

Eh, mi-am spus si eu oful (poate putin patetic) legat de tema discutata. Poate am reusit sa sensibilizez pe unii care nu erau deja sensibili la lucrurile astea. smile.gif

This post has been edited by Victorine: 27 Sep 2005, 12:36

--------------------
Toyota Auris Touring Sports HSD 2014
+
IsNa
post 28 Sep 2005, 09:26
Post #44

Membru autentic

Mai deunazi am vazut la TV o stire, cu niste tineri care au intreprins o actiune de constientizare a populatiei, construind o pluta din PET-uri si navigand in jos pe nu mai stiu care rau...
Toate bune, la sfarsitul stirii, apare de pe traseu un copil de vreo 13-14 ani si se lauda "Am mancat o bomboana si am pus hartia in buzunar!!"
Mai, avantgardistule, ma! Excentricule! Ce idei noi...

Off, deci asta e nivelul nostru de civilizatie! A folosi cosul de gunoi e un concept futurist, iar tu vorbesti de sortarea deseurilor si de reciclare...

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
Lolek
post 30 Sep 2005, 11:14
Post #45

Ignorog

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th July 2025 - 04:59
Forum Renault