DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Zgomot dupa mai multi km parcursi.

danny08
post 23 Apr 2013, 12:02
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Incep prin a saluta toata cominitatea posesoare de Dacii cu probleme.

Si pentru ca si eu sunt prezent in comunitate inseamna ca si eu am o problema cu a mea Solenza.

Problema consta in faptul ca dupa 50-70 km rulati cu o viteza de approx 100-120 km/h apare ca un zgomot puternic ca de vibratie (ca un bazait) in partea din stanga fata, vibratie ce nu se simte in volan, si in acelasi timp apare si un scartait usor in ritmul in care se invarte roata. Bazaitul sau vibratia se manifesta doar cand se ruleaza la punctul mort sau cu ambreiajul calcat, cand se ia piciorul de pe acceleratie sau cand este in frana de motor. Nu stiu daca m-am exprimat tocmai corect dar am incercat sa descriu problema. In traficul urban chiar daca se ruleaza acelasi numar de km nu se manifesta nici un defect.

Acum adaug si constatarile de la 2 service-uri auto la care am fost: rulmenul de la roata nu prezinta joc (constatare facuta fara a demonta roata), piulita de la planetara este stransa, bucsaraia este ok (vizibil + levier), caseta de directie ok (este stransa fara jocuri), ulei la cutia de viteze ok, burdufele de la planetare ok (burduful de la planetara stanga (cea scurta) de la cutia de viteze are o mica scurgere de ulei probabil pe la semeringul care este acolo dar totusi in cutie nivelul uleiului este ok).

Este putin greu si pentru un mecanic sa isi dea seama de problema pentru ca la service nu se manifesta nici un defect.

Daca are cineva ceva sfaturi sau indrumari sau daca cineva a mai patit ca mine este rugat sa imi dea de stire.

Cu stima.

--------------------
Dacia Solenza 2005 - B-39-KYG
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 23 Apr 2013, 12:47
Post #2

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Cum poti sa pierzi ulei pe la planetara si nivelul sa fie OK? Zgomotul pare sa vina din cutie. Baladorul face zgomot cind nu e in sarcina.

This post has been edited by corbex: 23 Apr 2013, 13:00

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
danny08
post 23 Apr 2013, 13:12
Post #3

Membru incepator

QUOTE(corbex @ 23 Apr 2013, 12:47)
Cum poti sa pierzi ulei pe la planetara si nivelul sa fie OK? Zgomotul pare sa vina din cutie. Baladorul face zgomot cind nu e in sarcina.
*

Se vede putin pe axul planetarei langa burduf ca este foarte putin umed (la atingere a ramas degetul umed)am crezut ca se intelege ca scurgerea este foarte mica.

Din pacate nu stiu ce este baladorul si ce zgomot face el cand nu este in sarcina.

--------------------
Dacia Solenza 2005 - B-39-KYG
+
corbex
post 23 Apr 2013, 14:59
Post #4

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Baladorul este un pinion culisant, solidar cu arborele secundar. Pe ala il impingi, cind bagi in viteza, peste un alt pinion, care e solidar cu arborele principal.
Pune masina pe cric, baga in viteza, joaca-te cu acceleratia si asculta cu atentie zgomotele si sursa lor. Nu te baga sub masina neasigurata. Cricurile se mai rup.

This post has been edited by corbex: 23 Apr 2013, 15:27

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 00:56
Forum Renault