Cluj - Budapesta - Viena - Bratislava - Cluj, Recomandari...
![]() ![]() ![]() |
Cluj - Budapesta - Viena - Bratislava - Cluj, Recomandari...
Tince1290 |
![]()
|
||
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
mikey_VS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 22 January 07 ![]() |
Ma bag si eu cu un pont de care ma folosesc la fiecare calatorie: cum nu recomand alimentarea cu carburanti in Ungaria (decat in regim de urgenta, carburantii fiind in general mai scumpi decat in Austria, daca ai forinti sau, in cel mai rau caz, card... cu euro platesti cam 2 euro/litru, asa ca...), faci o vizita la Parndorf si alimentezi de la JET-ul de acolo, la pret foarte bun. Nu zic ca nu poti gasi preturi mai bune prin alte parti, dar aici sunt mai multe avantaje: e foarte aproape de autostrada, e ieftin, poti vizita magazinele (nu neaparat pentru o sesiune de shopping, locul e fain - daca nu l-ai mai vazut), poti merge in sat in Parndorf ca e si ala aproape (unii recomanda steak house-ul de acolo) e aproape si de granita cu Ungaria si Slovacia, si... cam atat, dar suficient motive pentru o alimentare cu carburant, nu? Benzina sau motorina de acolo o sa-ti ajunga lejer pana la Bors, unde vei avea doar de completat. Sa ai o vacanta reusita! Te asteptam cu poze si povesti de calatorie.
LE: pentru ca imi dau seama ca suna cam dubios "in cel mai rau caz, card", vreau sa ma explic: ca regula, recomand si eu folosirea cardului peste tot. Dar se mai intampla sa intalnesti situatii neplacute, cand ti se va spune ca nu pot sa incaseze de pe card, ca nu le merg aparatele sau mai stiu eu ce... Nu zic ca e o regula, mie mi s-a intamplat o singura data, dar e frustrant, asa ca mai bine evit. This post has been edited by mikey_VS: 1 May 2013, 08:59 |
--------------------
Ford
Focus
2010
- xx 07 yyy "... ex-Megane Bicorp 2004, diesel, sorry!"
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE(Tince1290 @ 30 Apr 2013, 09:04) da...cam este...mai ales ca trebuie pusa in geam...e ok acum...o sa iau de pe drum...cel mai naspa se pare ca e in Slovacia ca trebuie sa o am la granita...dar sper sa fie ok si gasesc acolo, desi o sa fie ceva mai scumpa La intrarea in Slovacia, daca nu urmezi sfatul meu referitor la drumul national colateral, poti lua vigneta la pret normal chiar din vechea vama, la gheretele vamesilor! Nu depasi vama (si nici nu cumpara din Ungaria sau Romania) deoarece vei plati vigneta cu 1-3 Euro mai scump! This post has been edited by adi_ar: 1 May 2013, 09:02 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
salut...nu am mai raspuns ca am fost putin pe fuga, dar am citit...am terminat planul doar ieri seara pe la 7...pfuuu...parca au trecut 2-3 zile...greu de crezut ca doar azi dimineata am plecat...
rezumat: plecarea din cluj a fost la 5 jumate si a inceput cu soferul de rezerva ca eu eram prea adormit, am ajuns in vama pe la 9 doar (deh...pe autostrada transilvania mergeam cu 100-110)...inainte de vama am trecut eu la colac...am luat vinieta si am dat ceasul inapoi o ora...la 11 10 am ajuns in centrul capitalei...am respectat cu strictete regulile de circulatie si am ramas cu o linie peste jumatatea rezervorului...am vizitat parcul central si piata eroilor (care mi-a placut cel mai mult din toata vizita, la 1 ne-am cazat si apoi am inceput plimbarile...am platit parcare pana luni dimineata sa nu avem probleme, si abonament de 24 de ore pentru grup...azi au fost multe vizite exterioare...am vazut opera, parlamentul, am traversat podul cu lanturi, am urcat la bastionul pescarilor, am admirat peisajul de la inaltme, am facut poze parlamentului si am vizitat si biserica matthias...am fost impresionati de povestea bisericii si combinatia atat de surprinzatoare de stiluri...cam toata arhitectura ne-a placut, atat stilurile cat si atentia incredibila la detalii...ne-am intors in cealalta jumatate pe podul alb...am fost pe strazile cu magazine (vaci utca) dupa care ne-am intorsi obositi "acasa"....aleile inguste si cladirile lipite m-au dus imediat cu gandul la Timisoara...asta ca o paranteza...dupa ce ne-am improspatat si schimbat am fost la cina...restaurantul era stabilit anterior....mancarea foarte buna dar nu tocmai traditionala (asa am ales noi)... maine urmeaza sa vizitam palatul regal (1 sau 2 muzee, depinde de timp), cartierul evreiesc si basilica si apoi inainte de plimbare citadela si dealul gelert...la 17 planuim sa ajungem in Bratislava, de unde o sa plecam duminica dimineata pe la vreo 10... pana acum....ce mi-a placut cel mai mult: - arhitectura; - atentia la delatalii; - curatenia; - amabilitatea oamenilor si efortul de a raspunde in romana (surprinzator de multe cazuri cand ne-au auzit vorbind intre noi si ne-au raspuns in ro) ce nu mi-a placut: - obiectivele si transportul ne-au costat dublu fata de tot ce scria pe toate site-urile, ceea ce e destul de nasol avand in vedere ca foarte multe erau oficiale si pareau la zi; - traficul care e groaznic-groaznic...pentru ca locul de cazare era pe partea stanga a bulevardului, a trebuit sa mai parcurgem cam 1 km pana sa avem loc de o solutie (si aia trasa de par)...peste tot pe bulevarde e obligatoriu inainte sau la dreapta, iar la iesirea de pe stradute obligatoriu dreapta...imposibil sa intorci!....nu sunt sensuri giratorii...iar stradutele mici in opozitie au toate obligatoriu inainte sau la stanga...astfel ca nu poti schimba directia...sa nu mai zicem ca acel 1 km l-am facut in peste 20 de minute!...foate nasol..si asa era peste tot...circulatie grea, ambuteiaje, intersectii blocate...nasol! - pe cat sunte de politicosi oamenii pe strada, pe atat de ai dracu sunt la volan! - parcarea nu se putea plati nici cu bancnote si nici cu cardul...ceea ce e o prostie...e primul lucru de care ai nevoie cand ajungi si iti trebuie fise...multe fise (pe care nu le primesti la banca si nu ai de unde sa le scoti) cam atat deocamdata...o sa revin cu detalii si poze ulterior...sarbatori fericite va doresc! |
--------------------
-
-
-
|
|
Tince1290 |
![]()
|
revin cu detalii...
Excursia a decurs relativ bine, desi se putea si mai bine...cu vremea am avut un noroc fenomenal...mereu cand ne urcam in masina sau cand intram in ceva muzeu incepea sa ploua...dar ploua de rupea....in drum spre casa insa asta ne-a incurcat...in unele zone pe autostrada mergeam cu 50 la ora...proiectoare + avarii aprinse si viteza 2 la stergatoare...in rest a fost foarte bine...n-am suferit de cald si ne-am bucurat destul de des de racoarea de dupa ploaie... Mentiunile principale: + Arhitectura impresionanta in toate cele 3 capitale, dar mai ales in viena + istoria locurilor + Mancarea foarte foarte buna si multa la preturi ok (in viena am mancat snitel vienez cu salata de cartofi...fara exagerare mai mult de 60% nu am putut sa mananc desi eram lihnit...si a costat doar 12 euro) + drumuri foarte bune pe autostrazi + am oprit doar la 2 granite (ro-hu si hu-ro)...in rest erau controale exact pe celelalt sens si mereu am trecut fara probleme + n-am fost opriti de garcea + transport in comun foarte convenabil ca pret si viteza (ma refer in mod special la austria unde abonament de 24 de ore pe toate liniile a fost vreo 7 euro, harti foarte bune, foarte bine gandit tot sistemul de transport in comun) + viena a fost de vis, mai ales in locurile in care am si intrat (a se vedea mai jos) + am alimentat o singura data, din Viena, undeva in centru la aproximativ 5.5 lei/litru + curatenia de pe strazi, parcuri si parcari pe autostrazi + ne-a costat sub 1000 de euro totul, un pret foarte bun pentru 4 persoane, 4 zile in 3 capitale (zic eu) - trafic cumplit in budapesta pentru masinile mici - nu am gasit harta cu autobusele si doar faptul ca scria la fiecare linie numele statiilor la care opreste nu a fost deajuns - aglomeratie mare (pe trotuare ma refer, tot in budapesta) - slovacia m-a dus imediat cu gandul la o combinatie romania-rusia...cratere pe strazi...multi golani, betivi, politie peste tot dar degeaba, cladiri darapanate...cam slabut pentru o capitala - tot aici am fost treziti la 4 dimineata de un betiv care batea in usa si urla ca un dement (era neamt sau austriac, dar faptul ca asa ceva s-a intamplat si nu s-au luat masuri e intolerabil - greu cu parcarea, in budapesta era nevoie de fise (pe care nu le ai cand tocmai ajungi in tara)...cardurile nu au mers....si puteai lasa masina maxim 3 ore...noroc ca de vineri dupamasa pana luni dimineata era gratis si cu asta ne-am scos, dar pana la ora 6 a fost chin mare...in austria la fel, noroc cu week-end-ul - in austria ne-a furat cineva un incarcator de laptop dintr-un ghiozdan...o premiera pentru niste calatori foarte activi pe meleagurile noastre - doar in drum spre casa ne-am dat seama ca viena a fost probabil un obiectiv prea indraznet...este nevoie de foarte mult timp si de multi bani pentru a vedea tot ce are de oferit, dar ne bucuram ca am apucat si acum sa vedem una alta...cu siguranta o destinatie pentru urmatoarea mare excursie cu masina (Praga). Si pe scurt din fiecare loc: Ungaria/ Budapesta: - Am vizitat: - Bastionul Pescarilor - Biserica Matthias - Palatul regal (muzeul de istorie) - Am vazut: - Parcul central - Piata eroilor - Podul cu lanturi - Parlamentul - Opera - Palatul regal - Dealul Gellert, Statuia libertatii si citadela -Ce urmeaza la urmatoarea excursie: - Parlamentul in interior - Citadela in interior (mi-am dorit foarte mult dar eram deja in urma cu timpul) - Opera in interior - Insula Margareta - Cartierul evreiesc + Basilica in interior - Plimbare cu barca - Palatul regal (alte muzee/expozitii) Slovacia\Bratislava: - Am vizitat: - Cetatea - Am vazut: - Centrul istoric cu toate cladirile semnificative - Ce urmeaza: - Nimic (sau poate cetatea de la Devin si muzeul de pe insula) Austria\Viena - Am vizitat: - Biserica Sfantul Stefan in intregime (catacombe, interior, turnuri, muzeul interior) - Palatul Hofburg; - Palatul Schonbrunn; - Colectia imperiala de mobilier; - Am vazut: - ringstrasse (Muzeele, Primaria, Parlamentul, Biblioteca, Opera s.a.) - Parcul Prater - Ce urmeaza: - Muzeul de istorie naturala (atat de mult mi-am dorit dar chiar nu am mai avut timp) - Muzeul de arta - Cripta capucinilor (la fel) - Belvedere - Turnul observator - Gradina zoologica - Expozitia acvatica - Primaria - s.a. cateva poze: Budapesta: 8720375689_8f0d6809b2_c.jpg 8721501368_cdbb6c265e_c.jpg 8720378485_c1af9e7995_c.jpg 8721503006_52e60d964d_c.jpg 8721503788_c031e4e792_c.jpg 8720380613_df36a2f88e_c.jpg 8720381987_ba6bf113ae_c.jpg 8721509000_9bd084c2b7_c.jpg 8721512108_607df78abd_c.jpg 8721506888_f899557f2f_c.jpg 8721508006_77961626d6_c.jpg 8720387041_ccfd3d7e70_c.jpg 8721510452_fef96e367c_c.jpg 8721522282_a4a0d9a110_c.jpg 8720385677_81a74c1384_c.jpg Bratislava: 8721518004_530cfbb75a_c.jpg 8721513410_5de2498d73_c.jpg 8720392683_73e2c6af08_c.jpg 8720390265_7cff85581f_c.jpg 8720411185_0315a6d07f_c.jpg 8 May 2013, 22:58: Viena: 8721533556_bfda2c3f56_c.jpg 8720412361_b4d9fb640d_c.jpg 8721528344_27416a5643_c.jpg 8720391041_356962fcfb_c.jpg 8721516034_c7a4b09547_c.jpg 8721538058_88ee5986ec_c.jpg This post has been edited by Tince1290: 8 May 2013, 21:58 |
--------------------
-
-
-
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
Bravo. Superb!
Du-te si la Praga, e de vis! |
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Felicitari!
Acum, daca s-a deschis apetitul ... sa tot fie! Pentru Praga, zic eu, planifica minim 3-4 zile! Ai de vazut mai multe lucruri interesante! Daca tot ajungi acolo, rezerva-ti o zi in plus pentru Kutna Hora - merita (si nu ma refer la osuar!)! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
mikey_VS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 22 January 07 ![]() |
@adi-ar: detalii, detalii... multe si picante! Ce e acolo, pe langa osuar?
![]() @tince - felicitari pentru excursia reusita |
--------------------
Ford
Focus
2010
- xx 07 yyy "... ex-Megane Bicorp 2004, diesel, sorry!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 14:06 |