contract intre persoana fizica si s.r.l, exista posibilitatea?
![]() ![]() ![]() |
contract intre persoana fizica si s.r.l, exista posibilitatea?
yooonutz |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 6 May 05 From: galati ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2006 - chioara ... pardon AMBIANCE
- gl-o6-lyh
|
|||
simon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 735 Joined: 30 October 04 ![]() |
Da, este posibil. Cine presteaza activitatea?
This post has been edited by simon: 18 Sep 2005, 02:40 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
yooonutz |
![]()
|
situatia e urmatoarea: firma ...... din galati are nevoie de o prezentare pe care eu o pot face foarte rapid (deci eu prestez seviciul) si trebuie neaparat intocmit un contract. Eu nu am inca firma si nu stiu daca se poate, de aici si problema mea.
This post has been edited by yooonutz: 18 Sep 2005, 03:54 |
--------------------
Dacia
Logan
- gl-o6-lyh
|
|
simon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 735 Joined: 30 October 04 ![]() |
Daca nu ai firma trebuie sa te angajeze (deci contract de angajare) eventual cu timp partial de lucru, in conventie cum ii spunea inainte, si impozitul pe venitul obtinut de tine va fi retinut si virat de firma. Acum depinde si de venit pentru ca ai avea dreptul la deducerea personala si s-ar putea sa nici nu-ti mai ia impozit.
This post has been edited by simon: 18 Sep 2005, 08:59 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai exista si posibilitatea de a fi platit prin contract de cesiune de drepturi de autor si iti platesti singur impozitul, in felul asta nu mai platesti celelalte taxe la stat (somaj, pensie, sanatate etc.), Contabila de la "firma" ar trebui sa stie ....
|
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Poti sa inchei contract de drepturi de autor numai daca presetzi o activitate care sa se incadreze la tipul ala de contract. Nu poti cere drepturi de autor daca le pui faianta....intelegi....trebuie sa cauti...la tipuri de contracte pe undeva pe netul asta.
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
yooonutz |
![]()
|
pai activitatea ar consta in modelare 3d dupa niste planuri de autorizatie de constructie pentru o cladire. Angajarea nu cred ca e o solutie in vreme ce colaborarea se va termina in 5 zile (termenul limita fiind vineri) si valoarea prezentarii va fi de 300 euro + faptul ca sunt deja angajat la alta firma. Cred ca totusi o sa vorbesc cu contabila de la ei daca nu gasesc o solutie pana maine. va multumesc pentru ajutor.
|
--------------------
Dacia
Logan
- gl-o6-lyh
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
Du-le frate niste bonuri de benzina (sau motorina...)...
![]() Ma scuzati daca sunt total off-legal ![]() Succes |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
yooonutz |
![]()
|
![]() exista totusi vre-o metoda? |
--------------------
Dacia
Logan
- gl-o6-lyh
|
|
musicall |
![]()
|
![]() musicall Group: Members Posts: 547 Joined: 6 February 05 From: Braila ![]() |
sa faci prin firma unui prieten !
|
--------------------
Fiat
Punto Classic |
Blogu personal
- delfinul.com Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
|
|
yooonutz |
![]()
|
ok. multam. o sa incerc prin cineva daca alta solutie nu e
|
--------------------
Dacia
Logan
- gl-o6-lyh
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(yooonutz @ 18 Sep 2005, 13:42) Soluția, folosită și absolut legală, este contract de prestări servicii, în baza art. 942 și urm. din Codul civil. Ție, societatea comercială angajatoare îți va reține și vira la fisc un impozit de 10% din valoarea contractului. Plata se face, logic, pe bază de stat de plată ca și la salariu. Pentru alte detalii, pe pm îți stau la dipoziție. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
anamana |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 2 September 05 ![]() |
Si ca solutie de viitor, cu putini bani si putina umblatura, te faci <Persoana Fizica Autorizata>, si ai rezolvat problema asta.
Poti emite facturi, poti incheia contracte, esti ca un fel de firma cu un singur om. Contabilitatea e simpla, nu ai nevoie de tot felul de formalitati greoaie ca la o firma, iti platesti impozitul de 16%, si cu asta basta. |
--------------------
xx
ABC Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(anamana @ 18 Sep 2005, 17:50) Si ca solutie de viitor, cu putini bani si putina umblatura, te faci <Persoana Fizica Autorizata>, si ai rezolvat problema asta. Poti emite facturi, poti incheia contracte, esti ca un fel de firma cu un singur om. Contabilitatea e simpla, nu ai nevoie de tot felul de formalitati greoaie ca la o firma, iti platesti impozitul de 16%, si cu asta basta. Nope, din câte știu eu ești la mâna inspectorului fiscal, care-ți impune un anumit venit, în funcție de istoricul activității. Cel puțin așa era la contabilul meu, pfa, care de două ori pe an înjura de mama focului ![]() Dacă sunt p-alături, scuze, eu așa știam... |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
yooonutz |
![]()
|
multumesc mult DragosP pentru contract
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- gl-o6-lyh
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 00:17 |