DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Scartait pe fata!, Ma confrunt cu doua feluri de scartaituri

Emi.GR
post 9 May 2013, 12:42
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Giurgiu

Va salut!
In primul rând sunt nou pe forum, am cautat prin funcția search dar nu am găsit nimic asemănător cu ce probleme am eu.
Spuneam ca ma confrunt cu doua feluri de scârțâituri:
1. Când frânez ușor se aude un scârțâit "fin" dar pe care îl auzi de la 50 de metri.
2. La viraje, ori când iau un viraj venind de pe frână iar scârțâitul se aude cam pe 10 metri după ce revin din viraj, ori de pe loc, ieri am observat, stand pe loc am tras ușor de volan și am auzit un scârțâit și habar n-am de la ce e...

Menționez ca am și un filmuleț făcut cu scârțâitul ala de pe loc, dar nu pot sa îl atașez din cauza extensiei .mp4.

Mulțumesc anticipat!

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costivio0509
post 9 May 2013, 20:57
Post #2

Membru incepator

A mea scartaie ca toti dracii de cand am schimbat placutele de frana, dar nu ma stresez. In schimb, am avut un scartait la viraje pe loc! Era din cauza lichidului de la servodirectie care scazuse. Am completat si a disparut scartaitul. Nu a mai facut de atunci (cam 2 luni) dar nici nu am cautat sa vad pe unde pierde. Culmea este ca nu a pierdut nimic de cand l-am completat blink.gif . Mai nou, de doua-trei zile, scartaie rau in fata pe stanga in mers si daca apas pe ea pe loc. Nu am avut timp de ea, dar la prima vedere, un mecanic mi-a spus ca ar fi din cauza capatului de bara sau de la pivot. Cred ca saptamana viitoare ma voi ocupa de ea.

--------------------
Dacia Solenza 2003 Clima - TR 04 LRM
+
i96nds
post 9 May 2013, 21:10
Post #3

Stefan

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Emi, eu zic sa mai desfaci inca o data placutele de frana, curata bine santurile acelea in care se misca, pentru ca ele sa poata reveni usor pe pozitie neutra, dupa ce ridici piciorul de pe frana.
Neaparat penele sa fie si ele curate, sa le ungi putin cu vaselina.

Costi, e scartait sau e harait cand apesi masina ? Daca e harait, atunci trebuie sa schimbi bucsele de la bara stabilizatoare.

Scartaitul subtire de obicei vine de la repartitorul de franare - sa il ungeti si pe acela, pe partea dreapta a masinii, pe dedesupt, pe la mijloc spre spate.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
gabi_g
post 10 May 2013, 06:20
Post #4

Membru autentic

From: Targoviste

QUOTE(Emi.GR @ 9 May 2013, 12:42)
Va salut!
In primul rând sunt nou pe forum, am cautat prin funcția search dar nu am găsit nimic asemănător cu ce probleme am eu.
Spuneam ca ma confrunt cu doua feluri de scârțâituri:
1. Când frânez ușor se aude un scârțâit "fin" dar pe care îl auzi de la 50 de metri.
2. La viraje, ori când iau un viraj venind de pe frână iar scârțâitul se aude cam pe 10 metri după ce revin din viraj, ori de pe loc, ieri am observat, stand pe loc am tras ușor de volan și am auzit un scârțâit și habar n-am de la ce e...

Menționez ca am și un filmuleț făcut cu scârțâitul ala de pe loc, dar nu pot sa îl atașez din cauza extensiei .mp4.

Mulțumesc anticipat!
*

1. Curata etrierii, schimba garniturile de etrier, curata penele si suprafetele etrierului care vin in contact cu penele si cu port-etrierul
2. Sprituieste un pic de ulei pe amortizoare in zona rulmentului si a flansei.

--------------------
Dacia Solenza Scala 2003 - B-20-PFU
+
romanvs
post 12 May 2013, 09:34
Post #5

membru autentic

From: CRAIOVA

Daca ai schimbat de curand placutele de frana si nu ai curatat bravura de pe discuri e normal sa ai acele scartaituri.Se vor auzi pana cand cureti bravura sau pana cand se vor aseza placutele pe discuri.Asta despre scartaitul pe franare si cateva momente dupa.

This post has been edited by romanvs: 12 May 2013, 09:37

--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th June 2025 - 03:57
Forum Renault