Scartait pe fata!, Ma confrunt cu doua feluri de scartaituri
![]() ![]() ![]() |
Scartait pe fata!, Ma confrunt cu doua feluri de scartaituri
Emi.GR |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 9 May 13 From: Giurgiu ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4
2001
|
|||
costivio0509 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 7 December 12 ![]() |
A mea scartaie ca toti dracii de cand am schimbat placutele de frana, dar nu ma stresez. In schimb, am avut un scartait la viraje pe loc! Era din cauza lichidului de la servodirectie care scazuse. Am completat si a disparut scartaitul. Nu a mai facut de atunci (cam 2 luni) dar nici nu am cautat sa vad pe unde pierde. Culmea este ca nu a pierdut nimic de cand l-am completat
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Clima
- TR 04 LRM
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Emi, eu zic sa mai desfaci inca o data placutele de frana, curata bine santurile acelea in care se misca, pentru ca ele sa poata reveni usor pe pozitie neutra, dupa ce ridici piciorul de pe frana.
Neaparat penele sa fie si ele curate, sa le ungi putin cu vaselina. Costi, e scartait sau e harait cand apesi masina ? Daca e harait, atunci trebuie sa schimbi bucsele de la bara stabilizatoare. Scartaitul subtire de obicei vine de la repartitorul de franare - sa il ungeti si pe acela, pe partea dreapta a masinii, pe dedesupt, pe la mijloc spre spate. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
gabi_g |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 21 November 05 From: Targoviste ![]() |
QUOTE(Emi.GR @ 9 May 2013, 12:42) Va salut! In primul rând sunt nou pe forum, am cautat prin funcția search dar nu am găsit nimic asemănător cu ce probleme am eu. Spuneam ca ma confrunt cu doua feluri de scârțâituri: 1. Când frânez ușor se aude un scârțâit "fin" dar pe care îl auzi de la 50 de metri. 2. La viraje, ori când iau un viraj venind de pe frână iar scârțâitul se aude cam pe 10 metri după ce revin din viraj, ori de pe loc, ieri am observat, stand pe loc am tras ușor de volan și am auzit un scârțâit și habar n-am de la ce e... Menționez ca am și un filmuleț făcut cu scârțâitul ala de pe loc, dar nu pot sa îl atașez din cauza extensiei .mp4. Mulțumesc anticipat! 1. Curata etrierii, schimba garniturile de etrier, curata penele si suprafetele etrierului care vin in contact cu penele si cu port-etrierul 2. Sprituieste un pic de ulei pe amortizoare in zona rulmentului si a flansei. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
2003
- B-20-PFU
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Daca ai schimbat de curand placutele de frana si nu ai curatat bravura de pe discuri e normal sa ai acele scartaituri.Se vor auzi pana cand cureti bravura sau pana cand se vor aseza placutele pe discuri.Asta despre scartaitul pe franare si cateva momente dupa.
This post has been edited by romanvs: 12 May 2013, 09:37 |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 03:57 |