DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> pina la urma ce-i cu vopseaua?, sint nedumerit

mmc
post 26 Sep 2005, 09:08
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua, vreau sa imi iau un Logan dar sint nedumerit de citeva aspecte.In primul rind multi se pling de diferite probleme.Totusi cea mai nasoala chestie e legata de vopsea si rugina.Au fost inchise topicuri deschise de dios, taangh si 05acd, nefiind lamurite inca chestiunile in cauza.
Ce e cu aceasta vopsea, e chiar asa proasta?Am auzit multe cazuri, am citit in ziare, m-am uitat pe strada inclusiv in acest forum.
Pina la urma ce e cu vopseaua? taangh ala e foarte suparat si agresiv, dar are dreptate, din ce am vazut in pozelel lui, dios nu a mai zis nimic iar 05acd a ramas cu o vopsea de tot rahatul.
Faptul ca se tot inchid topicurile legate de beleaua asta ma fac sa cred ca este un simbure de adevar, ori nu inteleg eu bine, desi nu vad ce nu ar fi de inteles, prea multi cu problema asta.
Intrebarea mea este poate fi cumva eliminat riscul de a avea probleme, in cazul in care ma hotarasc sa cumpar Logan?

--------------------
dacia break - b xx xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dragos.avramescu
post 26 Sep 2005, 09:30
Post #2

Membru autentic

O fi vopseaua mai slaba decat la altele, insa statistic nu prea au fost probleme. Eu cunosc 5 cazuri (4 prieteni + eu) la care n-a fost nici o problema. DAR un coleg care are niste prieteni la Policolor mi-a recomandat sa iau metalizata, se pare ca e mai rezistenta. Asa am si facut...

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
cryo
post 26 Sep 2005, 09:40
Post #3

Membru incepator

From: Iasi

Vorbeam acum o luna cu un prieten, sef de productie la Steagul Rosu Brasov. Venise vorba de Logan, si ii spuneam despre taica-meu, cat de multumit e de noua lui jucarie. Tipul incepe sa rada si-mi zice: La noi in sectie se vopsesc loganuri. Asta iarna, le-am vopsit desi erau acoperite cu un strat de gheata. M-am dus la Neculaie (Ioan Neculaie, "tartorul" care a pus gheara pe Steagul Rosu) si i-am zis: dom'le , nu le putem vopsi asa, ca o sa le sara vopseaua imediat. Raspunsul a fost de genul : da-le-n *beep* mea, nu consum eu curentul acum sa va incalzesc hala... Asa ca, spune tipul, stai sa vezi ce surprize o sa aiba, cand o sa-i sara vopseaua ca smaltzul de pe oala...

Am sperat sa fi fost doar exagerari si povesti spuse la o bere.... se pare ca omul a spus adevarul.

Ca o paranteza, nu numai ca halele de vopsire nu erau incalzite, dar ei nu au nici un fel de caldura sau apa calda. Asta iarna se spalau pe maini cu apa cu gheata in ea, si se incalzeau "pe sest" cu resouri electrice. Si asta pentru ca un....n-am cuvinte sa-l descriu, e preocupat doar sa stoarca as much as possible din pleasca pe care a pus mana.

Edit: era acum vre-o 2 luni de fapt....

This post has been edited by cryo: 26 Sep 2005, 09:48

--------------------
Honda Accord 2.0i LS 2005
+
IRONICK
post 26 Sep 2005, 09:41
Post #4

-

From: Romania

O mașină nouă Renault . . . .

EDIT. @mmc NU CRED

This post has been edited by IRONICK: 26 Sep 2005, 09:45

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
bomicabomic
post 26 Sep 2005, 10:39
Post #5

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(cryo @ 26 Sep 2005, 10:40)
La noi in sectie se vopsesc loganuri. Asta iarna, le-am vopsit desi erau acoperite cu un strat de gheata.
*

Esti sigur??? Am fost si eu in Roman si nu am vazut Logane pe acolo....Si daca ar fi asa, iti dai seama, ca Reno sau Dacia ar urmari procesul. N-am vazut pina acum subcontractor DACIA care sa nu fie urmarit si controlat la singe...in tot ce tine de productie, incepind de la banala temperetura a halei..
Asa ca....usurel cu astfel de afirmatii...

This post has been edited by bomicabomic: 26 Sep 2005, 10:42

--------------------
x x - x
+
RIon
post 26 Sep 2005, 10:52
Post #6

pasionat

From: CJ

marty si taangh... in privata va rog.
si jake si m@nuel!!

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
mimunku
post 26 Sep 2005, 10:54
Post #7

Membru de rezervă

From: Românica

QUOTE(cryo @ 26 Sep 2005, 09:40)
Vorbeam acum o luna cu un prieten, sef de productie la Steagul Rosu Brasov. Venise vorba de Logan, si ii spuneam despre taica-meu, cat de multumit e de noua lui jucarie. Tipul incepe sa rada si-mi zice: La noi in sectie se vopsesc loganuri. Asta iarna, le-am vopsit desi erau acoperite cu un strat de gheata.
cyro, lamureste-ne si pe noi ce legatura este intre Steagul Rosu si Logan? Acolo se fac (sau se faceau) camioane, nicidecum autoturisme. E clar o confuzie smile.gif Si apropo, mai nou se numeste Roman Brasov wink.gif

This post has been edited by mimunku: 26 Sep 2005, 10:57

--------------------
Dacia Săndel de Brasil 2009
Daca n-ar fi proștii, deștepții ar muri de foame (Camil Petrescu)
+
lar
post 26 Sep 2005, 10:57
Post #8

Agent Smith

From: Bucuresti

QUOTE(jake @ 26 Sep 2005, 11:20)
Prieteni, v-ati cumparat Dacie, stiti voi, facuta la Pitesti, Romania !
Voi in fond  ce vreti in fond de la masina asta ?
Cit ati dat pe ea atita aveti !
N-o tineti sub copaci, sa se aia pe ea toate ciorile, porumbeii si alte specii zburatoare, tineti-o in casa pe televizor pe post de peste de sticla !
Nu va convine ? Sint si alti fabricanti de automobile, care stiu sa vopseasca masinile pe care le produc si le comercializeaza !
*

Jake sa stii ca cei mai multi clienti Logan si-au luat masina asta pentru ca nu si-au permis una mai scumpa (mai buna). Dar asta nu inseamna sa accepte minusuri de calitate esentiale sau bataia de joc a unui producator pe motivul ca a costat putin. Loganul nu costa mai putin decat DSN sau 1310, iar alea nu au avut probleme cu vopseaua. Toata lumea se astepta la un salt calitativ din toate punctele de vedere pentru Logan, faptul ca nu e chiar asa nu este vina lor ci a producatorului. Iar cu pestele de sticla pe televizor, hmmm, tu ai acasa asa ceva ? Sau consideri ca numai cei care isi cumpara Dacia se incadreaza in categoria respectiva ? Scuza-ma ca iti spun, dar am vazut multi oameni cu masini scumpe in casa carora predominant este prostul gust, ca sa nu-ti spun de felul in care se imbraca si de muzica pe care o asculta in masina, sau cum se comporta in trafic. Asa ca masina pe care o detii poate cel mult sa denote o superioritate financiara, nicidecum una intelectuala, sau de stil, sau de gust, sau de educatie. Pot fi si unii din cei cu masini straine incadrati in categoria "detinatorilor de pesti de sticla pe televizor". 111.gif

--------------------
Seat Leon 1P 2009 Sport Pack - B xx xxx
Curiozitatea omoara pisica !
+
paulp
post 26 Sep 2005, 11:34
Post #9

Bagator de seama!

QUOTE(mmc @ 26 Sep 2005, 09:08)
Buna ziua, vreau sa imi iau un Logan dar sint nedumerit de citeva aspecte.In primul rind multi se pling de diferite probleme.Totusi cea mai nasoala chestie e legata de vopsea si rugina.Au fost inchise topicuri deschise de dios, taangh si 05acd, nefiind lamurite inca chestiunile in cauza.
Ce e cu aceasta vopsea, e chiar asa proasta?Am auzit multe cazuri, am citit in ziare, m-am uitat pe strada inclusiv in acest forum.
Pina la urma ce e cu vopseaua? taangh ala e foarte suparat si agresiv, dar are dreptate, din ce am vazut in pozelel lui, dios nu a mai zis nimic iar 05acd a ramas cu o vopsea de tot rahatul.
Faptul ca se tot inchid topicurile legate de beleaua asta ma fac sa cred ca este un simbure de adevar, ori nu inteleg eu bine, desi nu vad ce nu ar fi de inteles, prea multi cu problema asta.
Intrebarea mea este poate fi cumva eliminat riscul de a avea probleme, in cazul in care ma hotarasc sa cumpar Logan?
*

Nu-ti lua Logan!!!
Daca inainte de a-l lua ai asemenea dubii si dai crezare unor asemenea.... sa le zicem informatii prezentate malitios... nici nu te gindi sa-ti iei Logan.
Vei fi sigur dezamagit si te vei lua de minuta cu domnii de mai sus care dupa ce au o problema, desi beneficiaza de garantie, vor sa li se schimbe masina wink.gif

Ia-ti o masina sh (vezi ca vindea unu pe la bursa un Focus din 2002, e foarte buna masinuta 243.gif) si macar orice s-ar intimpla nu o sa te mai doara capul ca ai garantie si vrei altceva decit scrie contractul de garantie smile.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
Manuel
post 26 Sep 2005, 11:41
Post #10

Membru autentic

From: VASLUI

Prerea mea e ca Loganul nu e vopsit la Steagul Rosu ci la Cooperativa Unirea, cu aportul mesterilor populari incondeietori de oua.
Jake, ca te-ai luat de masina, am inteles. Dar de pestisorul fermecat sa nu te puna mama lu' proces verbal sa te iei ca asta-i sfant pentru mine si familia mea!

mmc, dupa cum lesne poti observa, de aici n-o sa-ti poti face o parere obiectiva. Sfatul meu e sa citesti si celelalte topicuri si faci cum iti dicteaza inima. Parerea mea de simplu utilizator e ca nu sunt probleme datorate procesului de fabricatie.Topicurile nu se inchid pentru a ascunde adevarul, nimeni de aici nu ae interesul asta; se inchid fiindca orice astfel de topic e plin de marmote si generator de flame-uri.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
cryo
post 26 Sep 2005, 11:54
Post #11

Membru incepator

legatura e ca se vopsesc caroserii de logan si acolo. Nu am motive sa cred ca omul care a spus asta ar fi exagerat sau mintit. Imi e ruda prin alianta, si pana acum nu stiu sa fi vorbit prostii atunci cand a deschis vre-odata gura.

Eu am spus ce mi s-a spus. Pentru mine, e sursa de toata increderea.
Daca tu mai esti atat de naiv incat sa crezi ca in Romania exista ceva controlat la sange, e problema ta.... Mai ales cand e vorba de Dacia / Renault.

--------------------
+
IRONICK
post 26 Sep 2005, 12:00
Post #12

-

CRYO las-o baltă că măcăne.

PS. Sa presupunem prin absurd ca este adevarat. A vazut cineva platforme pline cu caroserii de Logan intre Mioveni si Brasov ?

--------------------
+
Manuel
post 26 Sep 2005, 12:01
Post #13

Membru autentic

From: VASLUI

cryo, nu mi-o lua in nume de rau, dar cum iti inchipui tu ca astia vopsesc masinile la Brasov si le asambleaza la Pitesti? Cum le transporta? Ai vazut vreun trailer cu caroserii? Si mai ales, de ce ar face asta?

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
IRONICK
post 26 Sep 2005, 12:02
Post #14

-

M@nuel radmasa.gif

This post has been edited by IRONICK: 26 Sep 2005, 12:02

--------------------
+
jake
post 26 Sep 2005, 12:04
Post #15

Membru incepator

Manuel si lar,
eu am vrut sa arat absurdul situatiei create, aceea de se exfolia vopseaua de pe masini.
In nici un caz eu nu tratez pe cei care isi cumpara Dacie ca pe unii care au " peste pe televizor ", dar se pare ca firma asta din Pitesti chiar o face !

Cum adica sa se exfolieze vopseaua de la gainat, cioronat etc. ? ( cioronat = excremente de cioara )
Astia de la Dacia vopsesc masinile pentru estetica ?Pentru culoare, sa nu fie toate la fel ?
Oricine stie ca vopseaua in principal are rolul de a proteja caroseria de factorii atmosferici, si nu pentru frumusete !
Grav este ca unii chiar gasesc ca e normal asa-ceva, adica de-aia ti-ai luat masina, sa fii sclavul ei, sa stai tot timpul sa o speli de gainat, sa ai grija unde o parchezi sa nu fie pasari pe acolo etc.
Intreb si eu : mai e vreo firma de masini pe lumea asta care sa scrie in cartea masinii sa ai grija sa nu ti-o murdareasca ciorile ca se exfoliaza vopseaua si firma nu are nici o responsabilitate ca tu proprietar nu ai avut grija sa o speli imediat ?? Absurd .
Vreti sa vedeti masini care au stat cu anii murdare si dupa spalare vopseaua e ca noua ? Nici o problema.
Si revopsirea caroseriei nu rezolva nimic, ce facem, dam vopsea noua peste cea veche, se va exfolia si cea noua impreuna cu cea veche, deoarece primul strat,cel dat in fabrica nu este aderent cu cu grundul.
Asa ca cererea de a se schimba masina, desi nelegitima, si subliniez NELEGITIMA, ( cu toate ca un avocat bun poate face minuni... ) nu mi se pare total lipsita de temei.
Mai curind ar fi ca cei in astfel de situatii sa schimbe odata cu masina, si firma care a fabricat asa-ceva, pentru totdeauna, ca la banii astia, sh-uri sint cite vreti !

--------------------
Corolla 2.0 DTD - B-0xxxxx
+
mimunku
post 26 Sep 2005, 12:08
Post #16

Membru de rezervă

From: Românica

Hai sa va lamuresc eu cum sta problema, la Brasov (Roman) exista o sectie de productie care apartine Dacia si care produce matrite. De aici si pana la a sustine ca se vopsesc masini la Brasov e cale lungaaaaaa. In primul rand este nerentabil sa aduci caroserii vopsite la distante de peste 100 km, riscul de deteriorare este ridicat. Iar sa credem ca se asambleaza Logan la Brasov, ginditi-va ca Dacia ar fi facut mare tam-tam daca faceau o fabrica in alta parte decat Mioveni. Ganditi-va si voi...

--------------------
Dacia Săndel de Brasil 2009
Daca n-ar fi proștii, deștepții ar muri de foame (Camil Petrescu)
+
nik1965
post 26 Sep 2005, 12:09
Post #17

Membru autentic

QUOTE(IRONICK @ 26 Sep 2005, 12:00)
CRYO las-o baltă că măcăne.

PS. Sa presupunem prin absurd ca este adevarat. A vazut cineva platforme pline cu caroserii de Logan intre Mioveni si Brasov ?
*

Da voi nu ati auzit de tunelul de sub munti si de infratirea dintre Roman Brasov si Dacia?!!!!!
Daca primul e strict secret biggrin.gif pentru partea doua sa te mai uiti pe soselele patriei si sa vezi ce de infratiri! biggrin.gif. Klaus ce face domnule marmota aia? doarme?

--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
+
Codrin
post 26 Sep 2005, 12:11
Post #18

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(jake @ 26 Sep 2005, 13:04)
Si revopsirea caroseriei nu rezolva nimic, ce facem, dam vopsea noua peste cea veche, se va exfolia si cea noua impreuna cu cea veche, deoarece primul strat,cel dat in fabrica nu este aderent cu cu grundul.

Mergi in topicul dedicat exfolierii si vezi ce se intampla in caz de asa ceva.
Mai curind ar fi ca cei in astfel de situatii sa schimbe odata cu masina, si firma care a fabricat asa-ceva, pentru totdeauna, ca la banii astia, sh-uri sint cite vreti !
*

Si, cat zici ca-ti da ADAC pe luna? rolleyes.gif

--------------------
Mazda . .
+
bomicabomic
post 26 Sep 2005, 12:24
Post #19

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(cryo @ 26 Sep 2005, 12:54)
Daca tu mai esti atat de naiv incat sa crezi ca in Romania exista ceva controlat la sange, e problema ta.... Mai ales cand e vorba de Dacia / Renault.
*

Eu zic ca daca n-ai avut de-a face cu domeniul asta, sa te abtii in a face comentarii......

--------------------
x x - x
+
mmc
post 26 Sep 2005, 12:27
Post #20

Membru incepator

Se bat cimpii intr-un mod stralucit smile.gif) Incep sa cred ca nu degeaba au fost inchise topicurile saracilor oameni, ceva pute si PUTE RAU.
Chiar Dacia recunoaste ca sint probleme cu vopseaua si promit ca le vor remedia... Libertatea de astazi tongue.gif
dadadadada le vor remedia cum? retrag toate Loganurile de pe piata sa le vopseasca in fabrica? haidade gogosi; or sa trinteasca o alta porcarie de vopsea, peste cea veche, ca doar nu au cum sa o bage in cuptoare la temperaturi de fabrica, de caroserie "goala" si amaritii aia or sa o ia de la capat cu problema, parca vad ca nici garantie nu or sa le mai dea smile.gif)

M-am lamurit ma gainatez smile.gif) in el de Logan mai bine mai dau un ban in plus si imi iau masina.Cum zice taangh? bah berbecule.....

This post has been edited by mmc: 26 Sep 2005, 12:29

--------------------
dacia break - b xx xxx
+
cryo
post 26 Sep 2005, 12:29
Post #21

Membru incepator

mda.... in fine... fiecare crede ce vrea.... Pentru cunostinta voastra totusi, nu tot ce tine de productia Logan se intampla la Pitesti. Google it.

Ma retrag din discutie.... Am vrut sa prezint si ce avea de spus cineva "din interior" , care stia de problema inca inainte de a fi mediatizata. Trebuia sa prevad totusi reactia "cunoscatorilor"... Nu spun sa crezi tot ce auzi, fara sa mesteci. Dar nici sa acuzi de minciuna pe gratis...

--------------------
+
RIon
post 26 Sep 2005, 12:30
Post #22

pasionat

From: CJ

ok, tu ai inceput, tu ai primit raspuns, te-ai edificat, inchidem ca se impute treaba pe aici, si oamenii care nu au treaba isi fac, sportul nostru national fiind Datul Cu Parerea!

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th May 2025 - 19:38
Forum Renault