despre botez, etc..., topic split
![]() ![]() ![]() |
despre botez, etc..., topic split
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
De aceea esti sceptic. Fiindca nu vezi.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
In BOR marii duhovnici sunt clar si explicit impotriva oricarei forme de ecumenism. Iar aia care totusi il sustin imi aduc aminte de saracul si cinstitul domn Iliescu, cu consensul lui. Aia mai batrani poate tin minte de Iliescu cel de dinainte de 1996 si celebrele lui negocieri: "Ba, baieti, hai sa discutam, sa negociem, sa ajungem toti la un consens: imbratisati dracu' odata cu totii parerea mea!".
Stiu ca exagerez putin. Doar putin. QUOTE(vijelie @ 27 May 2013, 10:15) Astia pe buna dreptate sunt sursa de strambaciune morala. Nu mai tarziu decat acum doua saptamani trebaluiam prin curte, m-am aplecat si cand m-am ridicat asa, mai brutal, am auzit un parait. M-am uitat inspre sursa zgomotului: sortul meu se agatase de un cui prost amplasat intr-o scandura, aiurea aparuta in calea mea si devenise kilt. Da kilt cu doua slituri laterale, de sus pana jos. Mai statea doar in elasticul din bata. Asa ca da, pantalonii scurti pot fi indecenti! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.012 Joined: 23 July 09 ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 26 May 2013, 23:09) Eu am o nelamurire ![]() Se zice ca Dumnezeu a creat lumea in 7 zile. Au fost de fapt 6, ca in a saptea s-a odihnit. Daca El a facut lumea de la 0 in numa' sapte zile, cum e treaba cu dinozaurii care au trait cu ceva mai multi ani inainte de a aparea omu'? Dinozaurii pe ce planeta au trait, daca nu exista pamantu', nefiind creat inca? http://iansbrain.com/wp-content/uploads/20...g_dinosaur1.jpg |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@dacis
"Femeia să nu poarte veșminte bărbătești, nici bărbatul să nu îmbrace haine femeiești, că tot cel ce face aceasta, urâciune este înaintea Domnului Dumnezeului tău." (mostra biblica de intoleranta homofoba) |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
neacsugabrie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
Nu-mi imaginam ca anuntul postat de mine,declanseaza o noua cruciada.
|
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 27 May 2013, 11:19) @dacis "Femeia să nu poarte veșminte bărbătești, nici bărbatul să nu îmbrace haine femeiești, că tot cel ce face aceasta, urâciune este înaintea Domnului Dumnezeului tău." (mostra biblica de intoleranta homofoba) Pe vremea aia imbracamintea amindoura era un sac cu trei gauri in el. Poate sacul femenil sa fi fost din cinepa. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Da' pe Părintele Paftunie si Călugaru' Jaguar nu i-a intrebat nimeni, nimic?
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(Cosstel @ 27 May 2013, 10:50) Dap. Ai nimerit-o. Adică Dumnezeu a murit pe cruce degeaba, după părerea lui Dalai Lama. QUOTE(cdadan @ 27 May 2013, 11:07) Pe bune, tu chiar nu vezi nici o diferență între cele două definiții? QUOTE(neacsugabrie @ 27 May 2013, 13:06) Nici o cruciadă, relax. Mă chinui eu cu ereticii ăștia ecumeniști. ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
Luptam pentru ecumenismul ratiingios al DaciaClub.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
neacsugabrie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
QUOTE(gabizegrean @ 25 May 2013, 16:01) "Femeia să nu poarte veșminte bărbătești, nici bărbatul să nu îmbrace haine femeiești, că tot cel ce face aceasta, urâciune este înaintea Domnului Dumnezeului tău." Din pacate nu-i vedem in totalitate vesmintele |
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|
corbex |
![]()
|
Are doar fatza de barbat, nu si vesminte.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Pentru Dan.
Ecumenist (mișcare) = o încercare de a uni toate denominațiunile creștine la un loc, pe principiul toți suntem la fel. Important e să facem bine, să ne iubim, să fie bine ca să nu fie rău. Nu contează, de ex, că unii o consideră pe Maica Domnului o femeie oarecare. Nu contează că unii nu se închină, considerând crucea nu ceva sfânt ci din contră, total opus. Nu contează că unii desconsideră sau chiar neagă una sau mai multe din cele 7 Taine creștine. Nu, contează că (sanchi) toți suntem oameni. Un mare căcat. Ecumenic = investit cu autoritate asupra bisericii. Hotărârile sinoadelor ecumenice au avut și au autoritate asupra întregii Biserici. Chiar și acum, cu excepțiile de rigoare, chiar și catolicii respectă hotărârile sinoadelor ecumenice. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pacat ca se limiteaza la cultele crestine, eu l-as baga si pe tov. Dalai Lama, macar 2-3 ani, de proba.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(DragosP @ 27 May 2013, 13:29) Ecumenic = investit cu autoritate asupra bisericii. Hotărârile sinoadelor ecumenice au avut și au autoritate asupra întregii Biserici. Chiar și acum, cu excepțiile de rigoare, chiar și catolicii respectă hotărârile sinoadelor ecumenice. Repet din nou: http://dexonline.ro/definitie/ecumenic ECUMÉNIC, -Ă, ecumenici, -ce, adj. Învestit cu autoritate extinsă asupra întregii biserici creștine. – Din fr. œcumenique. sobornic, sobornicesc. (Sinod ~.) Care se extinde asupra întregii biserici creștine. /<lat. oecumenicus, ngr. oikoumenikos Investit cu autoritate ecleziastică pentru toate bisericile. cu caracter universal; investit cu autoritate ecleziastică pentru toate bisericile creștine. ♦ mișcare ~ă = mișcare religioasă care urmărește reuniunea tuturor bisericilor creștine într-una singură; ecumenism. Uite ce zice wiki de sinoade: Conciliu ecumenic sau sinod ( σύνοδος în grecește, cuvânt format din particulele „împreună” și „cale”) ecumenic ori sobor a toată lumea este, pentru creștini, o adunare de episcopi, reprezentând un număr cât mai mare de biserici locale, pentru a dezbate învățături de credință sau orientări pastorale universal valabile. Potrivit diferitelor biserici creștine, sunt recunoscute primele două (asirienii), primele trei (necalcedoneenii), primele patru (luteranii), primele șapte (ortodocșii) sau toate cele douăzeci și una de sinoade ecumenice (catolicii). Deci care va sa zica ortodocsii recunosc 7 din 21. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
Prima definiție e eronată clujene în sensul că partea bolduită de tine n-are ce căuta acolo.
Probabil că e scrisă tot de ăla de a scris și pe wiji. În rest, ce să zic? Îți recomand să folosești și alte surse de informare decât wiki sau articole scrise de nu știu cine pe net. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
Eu cred ca interpretezi eronat notiunea de ecumenic.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 27 May 2013, 14:57) Sa fim seriosi. Asta-i doar o interpretare, rastalmacire a sensului unui termen cat se poate de clar si de concret. Speram la o explicatie mai buna pentru cele 7 sinoade care au fost pe bune, comparativ cu urmatoarele 14 care-au fost feicuri. Nu vreau sa-ti jignesc inteligenta explicand, inca o data, etimologia cuvantului ecumenic. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
Ești culmea, pe cuvântul meu! Ai ochelari de cal?
Tu ce pana mea vrei mă? Aia-i definiția din dex, ăla-i înțelesul, până și acolo în dex (unde ai bolduit tu) scrie ecumenist nu ecumenic. Cât despre sinoade, schismaticii și ereticii pot face câte cred ei că vor și pot. Catolicii nu mai sunt în comuniune cu ortodocșii din 1054, nu prea mai contează ce soi de sinoade fac ei. Sinoade locale (mai mult sau mai puțin ecumenice) au fost și-n ortodoxie după 1054, totuși ortodoxia are bunul simț să le numească numai pe primele 7 (cele ale Bisericii neciopârțite de catolici) ecumenice. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 27 May 2013, 15:41) ![]() QUOTE(DragosP @ 27 May 2013, 15:41) totuși ortodoxia are bunul simț să le numească numai pe primele 7 (cele ale Bisericii neciopârțite de catolici) ecumenice. Ortodoxia are bunul simt de a rastalmaci sensurile si de a da o noua interpretare termenului "ecumenic". Daca ecumenic = investit cu autoritate asupra bisericii, cum spui tu, atunci de ce ortodocsii nu mai tin sinoade ecumenice? Din jena fata de eretici? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
@Dan:
Ortodoxia n-are nevoia să mai țină sinoade ecumenice. Au fost de ajuns cele 7. Sinoade locale au mai fost. Cât despre sensul cuvintelor, ecumenistul (cum am scris eu) e cel care e adeptul ecumenismului (cum ai scris tu). Adeptul mișcării ecumeniste: de unire într-o mare găleată "creștină" a tuturor. Ba și a celor necreștini, mai nou. Ecumenic e altceva, dar se pare că e prea greu pentru tine. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
I-ar face sa se simteasca prost si sa ceara realipirea.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cdadan |
![]()
|
ecumenic = investit cu autoritate asupra intregii biserici crestine
Nu inteleg de ce tragi focul sub oala ta, scotand cuvinte din definitie. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
vijelie |
![]()
|
Eu cred ca de fapt ecumenismul, in acceptiunea orodoxa, s-a incheiat odata cu sinoadele respective.
Ce e dupa, nu mai e kosher. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 27 May 2013, 16:01) ecumenic = investit cu autoritate asupra intregii biserici crestine Nu inteleg de ce tragi focul sub oala ta, scotand cuvinte din definitie. Am zis eu altceva? Doar că din biserica creștină nu mai face parte catolicismul, după schismă. Că d' aia-i zice schismă. An zis doar că nu-i tot una cu ecumenism. This post has been edited by DragosP: 27 May 2013, 15:16 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
Nu, n-ai zis nimic.
QUOTE(DragosP @ 27 May 2013, 10:16) ![]() Ecumenic <> ecumenism! ![]() L-aș cita pe nea dacis da' mi-e lene (aia cu scrisul și datul cu părerea, după ureche). QUOTE(DragosP @ 27 May 2013, 14:57) Eu sunt convins că tu habar n-ai despre ce vorbești. Scuze, dar asta e. L.E. Ai auzit vreodată de paronime? Ei, astea două cuvinte sunt exemplul perfect. QUOTE(DragosP @ 27 May 2013, 15:41) This post has been edited by cdadan: 27 May 2013, 15:22 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
Ba am zis exact ce ai citat tu Dan. Primul citat, acela cu diferențele.
Tu te încăpățânezi să zici ca-i același lucru, când chiar din definite se vede că nu-i. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 01:31 |