DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> LCD pe SLZ, pt cei care se pricep la electronica

Vertigo
post 22 Sep 2005, 19:55
Post #31

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

salut,

in legatura cu ce poti face cu un pc pe masina .. nu conteaza cat stai in masina .. ci
conteaza ce vrei sa faci cu pc-ul de acolo si cu masina.

sa incep cu ce ziceai tu :
1. mp3-uri pe hdd cu vizualizare, sau videoclipuri - pot lega compul la ampificatorul din masina si am sistemul audio pe computer
2.poti vedea filme si dvd-uri nu neaparat eu ca o sa conduc dar cine sta in drapta sau in spate.

ideea cu half life la semafor mi se pare o prostie si sunt convins ca a venit din partea cuiva care nu vede computerul decat ca un playstation

<ACUM LUCRURILE INTERESANTE SI UTILE>

3. montare sistem GPS pe masina, mai ales ca in curand o sa apara si la noi sistemul "Turn on turn", adica ceva de genul sagetica albastra din NFSU2
4. cu o placa wireless si ceva cunostinte despre criptarea WEP poti transforma masina intr-o unitate mobila de captare de AP-uri
5. monitorizarea, si nu numai, parametrilor de functionare a masinii
6. cu un dispozitiv bluetooth si microfon pus undeva pe bord poti face un handsfree incorporat in masina, ceva in genul cum e la peugeot 407
7. verificare email-urilor si navigare pe net - desi nu stiu cat de util e - din anumite hotspot-uri de ex. in fata la ASE.

Si multe alte chestii !
Pentru cei care zic ca este o investitie prea mare pentru o Dacie, ganditiva ca sistemul este absolut independent si poate fi montat pe orice masina, adik daca vand dacia si-mi iau un mertan sau un bmw pot foarte bine sa scot compul de pe dacie si sa-l "leg" la masina noua si sa mai vad pe cineva atunci ca zice ca este o investitie proasta pt. un bmw.

--------------------
Dacia Solenza 1.4 MPI - B-XX-EJW
... de ce sa bei si sa conduci ... cand poti sa fumezi si sa zbori ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reed
post 24 Sep 2005, 14:36
Post #32

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Tot ce ai spus tu la "utile" si la generale pot fi obtinute prin achizitionarea unui telefon mobil performant (smartphone) ce inglobeaza TOATE aceste functii (si GPS smile.gif ) si care costa mai putin si .... e foarte mobil sic.

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
Vertigo
post 24 Sep 2005, 22:21
Post #33

Membru incepator

Incepem sa deviem de la subiect .. dar oricum ca sa-ti raspund ... un telefon mobil atat de destept depaseste cu mult costurile CarPC-ului si in nici un caz nu o sa ofere tot ce se poate face cu un car PC

--------------------
+
SirAvalon
post 11 Oct 2005, 14:55
Post #34

Membru incepator

Pt problema cu ecranul, am inteles ca se pot aduce si la noi Lilliputuri. Avand in vedere ca mi-am perdut ceva timp sa caut pagina producatorului detalii gasiti aici:
http://china-lilliput.ebigchina.com/sdp/31...in-1272469.html

La noi vad ca se gasesc la http://virtual-electronic.ro/detprodus.php?id_produs=1287 dar nu e exact ceea ce trebuie. Am inteles ca s-ar putea comanda si alte modele.
Eu sincer ma gandesc sa-mi pun un pc in masina, dar ca sa scap de complicatii cred ca o sa ma indrept spre un laptop sh ieftin. Daca nu as avea nevoie de touchscreen cred ca era bunicel si ecranul laptopului (desi e cam mare blink.gif )!

Succese!

This post has been edited by SirAvalon: 11 Oct 2005, 15:00

--------------------
+
Reed
post 15 Oct 2005, 08:36
Post #35

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

QUOTE(SirAvalon @ 11 Oct 2005, 15:55)
La noi vad ca se gasesc la http://virtual-electronic.ro/detprodus.php?id_produs=1287 dar nu e exact ceea ce trebuie. Am inteles ca s-ar putea comanda si alte modele.
Eu sincer ma gandesc sa-mi pun un pc in masina, dar ca sa scap de complicatii cred ca o sa ma indrept spre un laptop sh ieftin. Daca nu as avea nevoie de touchscreen cred ca era bunicel si ecranul laptopului (desi e cam mare blink.gif )!
*

La 800 RON gasesti un ecran TFT de calitate (8 ms) la care daca adaugi un tuner de 150 RON ai TV in masina ORICUM tu neputind sa accesezi din mers tastatura laptopul sasa-l asa cum e si va fi folosit ori de ocupanti ori de tine in pauze + ca fiind "removabil" nu reprezinta tentatie pt "suti". Se poate confectiona si o cupla de interfata cu UCE si mufaria necesara pt conectarea la RCD.
Dca vreti sa confectionati un computer de bord folositi un ecran refolosit de la vreo camera video ( se gasesc la atelierele de depanare) pt. ca e mai ieftin.

This post has been edited by Reed: 15 Oct 2005, 08:39

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
Vertigo
post 16 Oct 2005, 00:04
Post #36

Membru incepator

la 800 RON gasesti intr-adevar un TFT de 17" de calitate .. dar hai sa fim seriosi, unde il pui , in plafon ? ia gandeste-te cat de grosolan ar arata blink.gif . nu prea merge si daca vrei sa te duci pana la cineva cand cobori din masina ce faci ... iesi la plimbare cu TFT-ul de 17" la brat, pe strada ?

mult mai de efect este un tft de 7" cu touchscreen care il montezi intr-un rack si-l faci "pliabil" astfel incat sa incapa in locul RCD-ului.
Poti pastra masca , daca o aveti , si sa o folositi ca un capac al rack-ului astfel incat sa nu reprezinte o atractie pt suti. Cand pleci din masina il "pliezi" la loc in spatiul pt. RCD si pui masca de plastic neagra. o sa zica lumea ca nu ai nici un RCD , ca nu ai nimic pe masina.

iar sistemul audio il legi la computer si cu un tuner legi si antena radio si ai si radio/tv, nici nu mai ai nevoie de RCD.
Cu o placa WiFi pe CarPC iti poti trimite muzica sau filmele din calculatorul de acasa, de la birou, direct in masina.

--------------------
+
dizie
post 2 May 2007, 10:04
Post #37

Membru

s-a mai intamplat ceva intre timp cu acest carpc?

ma intereseaza foarte mult subiectul.

--------------------
Dacia Solenza 2003 - CT-07-PXI
+
dizie
post 3 May 2007, 10:55
Post #38

Membru

Vad ca nu s-a mai discutat nimic pe tema asta asa ca "redeschid" topicul cu urmatorul... plan...

Hardware:

P3 500MHz
256MB
HDD 40GB Seagate
Video - 3Dfx Voodoo Banshee
Ecran TFT 7" (fara touch-screen ca e prea scump si nu se merita)
In loc de mouse... Trackball (ca sa nu alerg cu mouse-ul prin toata masina)
Tastatura "on-screen"

Software:

OS: linux... as merge pe ArchLinux dar inca nu sunt hotarat
GPS
MP3
DVD
Internet
Wireless
monitorizare parametri motor

--------------------
+
Lucian1999
post 3 May 2007, 12:09
Post #39

Membru incepator

Cum spuneau si ceilalti nu vad utilitatea la chestia cere vrei tu sa o faci si plus deasta cheltuielile mi se par prea mari sincer.

--------------------
DACIA SOLENZA SCALA - B 82 CNK
+
Lucian1999
post 3 May 2007, 12:11
Post #40

Membru incepator

Cum monitorizare paramerti motor ca nu vad cum il conectezi la calculatorul de bord la slz

--------------------
DACIA SOLENZA SCALA - B 82 CNK
+
dizie
post 8 May 2007, 08:50
Post #41

Membru

cheltuieli mari... nu vedeti utilitatea... dry.gif

Ok... dar eu te intreb... care e utilitatea in a fuma, in a bea o sticla de vin, in a creste puterea masinii de la 75 la 82 cp, de a monta o oglinda pe culoarea masinii cand ea vine cu oglinzi negre si, in fond, in a trai?
hai sa ne sinucidem in masa ca nu vedem utilitatea...

e ceva ec mi-ar place sa am in masina, care ar schimba look-ul interiorului, care m-ar face sa conduc cu mai multa palcere impreuna cu alte imbunatatiri ale interioriului (apropos, cel putin o data pe luna intr-un weekend fac o plimbare prin tara de 7 - 800 km). Cred ca sunt si altii care vor asa ceva in masina si care sunt interesati... in fond, asta e motivul pentru care avwem un forum, sa ne impartasim ideile.

Multam de idee... o s-o folosesc la proiectul meu wink.gif

--------------------
+
marius80_eugen
post 8 May 2007, 11:29
Post #42

Membru autentic

Eu in afara de doua monitoare in fiecare parasolar + o unitate dvd in torpedou sau chiar sub el + legaturi la sistemul audio al masinii nu cred ca as pune .
GPS am deja si imi ajunge ecranul lui , fiind un model f bun .
Ca preturi : 5 mil / tetiera + dvd portabil inca 3,4 mil + cabluri ... DAR nu am timp sa stau atat in masina incat sa merite investitia si apoi o Solenza ca masina de show-room nu am de gand sa o fac .

P.S. Vezi ca nu iei ITP-ul daca nu le arati licenta de la SO ! radmasa.gif si ramai fara talon daca e vre-un filtru ! icon_mrgreen.gif
P.P.S. Un prieten a plecat pana in Germania cu GPS-ul personal si era sa-si ia amenda vre-o 120 euro ca nu si-a luat licenta si actele GPS-ului la el , ca nu a putut sa le arate unui echipaj !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
dizie
post 8 May 2007, 11:45
Post #43

Membru

ma gandeam sa-mi (re)fac bordul din fibra, sel putin partea de sus si sa (re)aranjez o parte din butoane si aeratoare ca cei de la dacia le-au gandit cu partea aceea a corpului un e bezna tot timpul... tot ca proiect si satisfactie personala.

PS1:

linux... open source... cu hartile pe Romania e mai dificil dar cred ca am gasit o solutie...

PS2:

pentru partea aceea a europei e plin internetul de harti open source... biggrin.gif

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 14:03
Forum Renault