fotbal
![]() ![]() ![]() |
fotbal
bion |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|||
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Cat de ratat sa fii? manevrele de resuscitare le stie si o asistenta parlita . Aia sunt pur si simplu lasi
![]() |
--------------------
**
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(bion @ 7 May 2016, 10:36) Despre ce tip de ambulanta prevede legea ca trebuie sa fie prezent la sport nu stiu dar o sa ma interesez. Conform legii: QUOTE (4) Organizatorul competitiilor sportive oficiale pe ramuri de sport are obligatia sa asigure, in timpul competitiei, cel putin o echipa de prim ajutor calificat, care utilizeaza ambulante tip B, conform standardelor si normelor nationale si europene in vigoare. Cheltuielile prezentei echipei de prim ajutor calificat vor fi suportate de catre organizatori. La raliu/vtm, intotdeauna am contractat ambulanta de tip C. This post has been edited by AR-18-MOS: 7 May 2016, 09:51 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
luck33ro |
![]()
|
Nu avea nicio dotare ambulanta aia - era o duba de transport goala ca cica aveau spitalul aproape
![]() QUOTE Prima modalitate de a preveni moartea subita este de a identifica anomaliile cardiace predispozante pentru aritmii, pentru a retarge acesti sportivi din activitatile competitionale. Cea de a doua metoda este de a asigura mijloacele de prim ajutor la locul desfasurarii competitiilor sportive, insemnand prezenta defibrilatoarelor si a personalului instruit pentru manevre de resuscitare. This post has been edited by luck33ro: 7 May 2016, 09:57 |
--------------------
**
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Pai stadionul e gard in gard cu spitalul, din ce stiu eu. Dar legea zice altceva.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
luck33ro |
![]()
|
Oricat de aproape ar fi, dupa 3-4 minute creierul e terminat daca nu se fac manevrele alea
![]() Asa merge treaba la romanika... Au trecut 3 minute pana a intrat ambulanta pe teren ... Acum cateva zile Gonoree simula asa ceva pe teren... in meciul cu Steaua ![]() This post has been edited by luck33ro: 7 May 2016, 10:19 |
--------------------
**
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
"Ambulanta de tip B este destinata interventiei de urgenta si transportului medical asistat al pacientilor. In functie de gravitatea cazului, ea poate fi utilizata in acordarea primului ajutor calificat sau in acordarea asistentei medicale de urgenta. In dotarea acestei ambulante exista defibrilator semiautomat sau manual, precum si medicamentele necesare resuscitarii si acordarii asistentei medicale de urgenta."
http://www.brokmed.ro/index.php?option=com...lante&Itemid=21 Deci sunt ambiguitati. Care B? ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
bion |
![]()
|
Aham. Deci daca nu se zice ca aradenii din piatzu sarbesc e dashtepti atunci se aplica aradenii e scapati din brate cand era mici.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bion @ 7 May 2016, 09:36) In spatiile publice s-au plasat defi. Asta imi aduce aminte ca acum cativa ani am vazut intr-o tara ca in cabinele telefonice care nu mai erau folosite de cand avea toata lumea mobil, amplasasera astia cutii cu defribrilatoare, truse de prim ajutor, etc. PS am prins una si intr-o poza...cascarabeta aia alb cu galben e o fosta cabina telefonica in care acum pusesera un difribrilator in ea...cabina_cu_def.jpg ( Size: 26.59k ) Number of downloads: 245 ... Faza cu ambulanta fara defribrilator mi se pare science fiction. Nu ma pricep, nu stiu daca aparatul asta l-ar fi salvat sau nu pe fotbalist, dar stiu ca device-ul asta prin alte parti e ceva comun, nu pentru ambulanta ci pentru toata lumea. Imi aduc aminte ca prin 2000 am vizitat o fabrica din Belgia care avea cate un defi din asta in fiecare hala. Am un amic care in Italia are o scula din asta acasa...si a invatat sa-l foloseasca la cursurile de prim ajutor pe care le faceau obligatoriu la fabrica unde lucra. This post has been edited by Ake: 7 May 2016, 13:54 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
http://m.mediafax.ro/social/documente-ridi...dinamo-15290432
Sunt curios dacă va plăti cineva. Ancheta a fost începută încă de aseară de către cei de la Omoruri. Dosar penal în rem. This post has been edited by Markos: 7 May 2016, 15:31 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Stai sa aflam cauza mortii intai. Ca daca se dovedeste ca nu avea nici o sansa nu mai are nimeni de platit nimic.
Oricum, cele 3-4 minute par mult ca era salvarea in zona si spitalul aproape. Dar daca o pateste cineva acasa salvarea nu ajunge in nici un caz in 4 minute la bolnav. This post has been edited by paul_p: 7 May 2016, 15:32 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Luati cu paine
Aveau defibrilator dar nu l-au folosit. QUOTE "Dacă medicul făcea manevrele de care era nevoie, cu monitor defibrilator, prindea ritmul cardiac și îi dădea șoc electric, îl scotea imediat din stop. Maniera și timpul în care s-a intervenit i-au săpat groapa lui Ekeng!" Un cadru medical care a intervenit la Colectiv, pentru GSP.ro This post has been edited by Victoras2001: 7 May 2016, 16:09 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Ehei,daca voi credeti ca stiu toti sa foloseasca defibriltorul va inselati..Am mai spus io candva despre aia de la Smurd,stiam din sursa sigura,ca-s angajati la misto ca paramedici..Se aplica si la alte servicii de felul asta..Daca-i intrebi cate respiratii se fac pe minut sau care-s metode de respiratii directe si indirecte se uita ca vitele..Cat despre masaje cardiace la fel..Posibil sa stie doar sa controleze pulsul..Daca nu se intervine rapid cu resuscitarea adios..Depinde si de gravitatea afectiunii ca daca-i face inima implozie,ca unei colege de munca,nici mama lu' defibrilator n-are ce sa mai faca..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Banuiesc ca vrei sa destinzi nitel atmosfera grea cand sustii ca aia de la SMURD nu stiu nici sa ia pulsul.
Apropo de salvari. Personal stiam ca A este transport pacienti, B e cu asistenta, iar C cu medic. B si C sunt dotate cu echipament medical de urgenta. This post has been edited by Victoras2001: 7 May 2016, 17:08 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
Victoras2001 |
![]()
|
Iar daca te uiti aici vezi o mandrete de dotare pe salvare.
Apoi sa mi-l aratati p-ala care-si risca libertatea si angajeaza pe o masina de urgenta un om fara specialitate urgență. This post has been edited by Victoras2001: 7 May 2016, 17:35 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Arafat? Yasser Raed Arafat? Aka Calafat?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Same shit..Ca tot scolile alea le fac.Colega aia a mea care a murit a avut nevoie de o a 2-a ambulanta ca prima fiind Smurd n-a fost utilata cum s-a cerut desi la apelul de urgenta s-a spus ca-i caz extrem de grav cu afectare cardiaca.De fapt asta ma irita la culme ca atunci cand spui ca-i caz de moarte ei trimit niste asistente care n-au ce sa faca decat sa sune mai departe pt o ambulanta cu medic.
Victoras,tocmai ce-am spus ca de obicei stiu sa ia pulsul,o tensiune ,dau o pastila,fac un calciu gluconic dar priceperea lor este limitata.Cand vine vorba de defibrilator intram in alta sfera.Aia a resuscitarii.De cand lucrez la metrou am avut ocazii sa vad cam cat pot ei.Alea C vin de multe ori prea tarziu.Am amic care-a fost pe ambulanta Smurd si-n afara de strans mortii din drum sau betivi lesinati n-avea alte competente pt ca nu stiau ce sa faca.O amica a renuntat la ei tocmai pt ca se plafona si practic nu facea mai nimic ca paramedic.Ca exista si priceputi nu contest dar cum spuneam ei sosesc de obicei intr-un final tocmai pt ca-s putini si insuficienti..Si se pierde timp. 7 May 2016, 17:57: Victorase,tu esti un idealist,nene..Si atunci de ce rahat nu le-au folosit? This post has been edited by iulia_boris: 7 May 2016, 17:57 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
luck33ro |
![]()
|
Pe ambulante sunt si studenti medicinisti in ultimul an ...
|
--------------------
**
|
|
iulia_boris |
![]()
|
E de bine?
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Clasificarea ambulantelor
Conform literei (B2) si inscriptiei SMURD, masinile alea intervin la urgente. pana aici e foarte limpede. daca ei trimit pe o masina de urgenta un echipaj de cofetari-patiseri, sa raspunda in fata legii. Cand vine vorba de defibrilator intram exact in sfera de urgenta, adica masini de tipul B sau C. Daca una din aceste masini nu e dotata cu defibrilator, e in afara legii. Sincer, am vazut de peste 10-15 ori masinile astea intervenind, ba la rude, ba la prieteni, ba la amici, ba la vecini. Toate erau B si toate aveau aer si defibrilator. Ba chiar a urcat asistenta 7 etaje cu geanta in spate si soferul cu defibrilatorul dupa el de mai aveau nitel si-l foloseau pentru ei. Aaaaa, au venit odata si cu un EKG in apartament, sau asa ceva. Si tot SMURD erau. Stiu ca i-au scos pe loc unei babete foaia cu desenele alea cu ritmul inimii. This post has been edited by Victoras2001: 7 May 2016, 18:28 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Eu spun de pregatirea profesionala nu de dotare..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Teoretic sunt specializati pe medicina de urgenta.
http://www.neracaroserii.ro/ro/ambulante/a...te-clasa-b.html Practic nu le tin partea ca nu stiu ce si cum. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
luck33ro |
![]()
|
|
--------------------
**
|
|
bion |
![]()
|
Io repet . Problema cu medicina sportiva si medicii de la cluburi ( cartonagii aprofesionisti in marea lor majoritate.Ei sunt vorba lumii doctorii care te duc la doctor. La serviciile de ambulanta nu se duce crema meseriasilor in special la cadrele medii. Sunt dresati dar fiecare presteaza cum il duce mintea in momentul x.
Doamna boris cu tot respectul rog sa-mi explici cum face inima implozie ca maine poimane mor si nu stiu. ![]() Io personal cred ca in emotia momentului vraciu lui dinamu nu si-a dat seama daca ala are sau nu puls.Riscul e mare la cei fara antrenament sa perceapa propriul puls ca pe cel al pacientului. Ala o da acuma ca avea puls maine o sa aflam ca au si vorbit. Ce zice el sta in picioare numai daca aia de la puls spun acelasi lucru. Sunt convins ca da si ca vor canta toti ca s-a stopat cand il bagau la UPU. Cand se duc la meciuri ambulantieri se duc ca la spa relaxati total zicand : doua ore nu ma phoote nimeni la cap.Eh, poate isi rupe vreunu turloiul. O adevarata viata de urgentist e grea si obositoare( din pacate multi ajung acolo pentru ca nu au apucat sa faca specialitatea dorita) . Cand esti la job tre sa fi in priza permanent. Altfel pana reactionezi si te cuplezi la maxim ai ratat tinta. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
luck33ro |
![]()
|
Deci felcerita aia de fuma si spargea seminte in tribune se tinea de fisa postului ...
|
--------------------
**
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Or să iasă multe chestii urâte la suprafață, dar nu ne mai miră nimic, nu? Ambulanțe care stau în spatele unei porți închise cu lacăt, medici care sparg semințe, dar habar n-au ce trebuie să facă atunci când e cazul șamd. De ce? Pentru că e ieftin, pentru că oricum, la un meci de fotbal, șansa ca să dea unul colțul e infimă, de ce să aruncăm aiurea cu banii? Plm, unde ne credem, în Anglia??
Ăștia de la Puls sunt mai noi, mai permisivi și mai ieftinache, la meciurile din Groapă. Ieri și-au demonstrat valoarea. Io m-aș bucura sincer ca procurorii să salte nește uameni din conducerea FCDB. Dar așa ceva nu se va întâmpla, mortu-i de vină. This post has been edited by Markos: 8 May 2016, 00:18 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Perfect adevarat ce spui. Plus ca initial aveau contract cu Biomedica, iar aia s-au retras dupa ce li s-a impus sa stea cu ambulantele in tribune. Ce se mai felicita menegerul ala acum.
PS Se vede de la o posta ca medicul echipei minte de se inhama. Pur si simplu sare in ochi!!! Nici macar la ora asta nu stie ce avea de facut atunci. Inca nu-i e limpede. Dumnezeule!!! QUOTE Ce vă reproșați? Poate trebuia să...chiar nu... Poate trebuia să...? Trebuia să...chiar dacă avea puls...nu știu...v-am auzit că spuneați că trebuia să fac... Mi-am zis: „Ia uite, mă, trebuia să fac și asta!”. Trebuia să faceți ce? Resuscitările pe care le știam eu. Pe urmă...Nu știu, nu mă gândesc la ce se întâmpla după aia. Apoi, dacă se întâmpla ceva rău, eram acuzat că nu am respectat timpul. Că nu i-am lăsat pe cei de la ambulanță să-și vadă de munca lor. Nu știu... Credeți că veți mai putea să faceți meseria asta de acum încolo. E al doilea jucător mort la un club unde lucrați. (Tace câteva secunde) Nu știu. Nu știu. E foarte greu. Nu știu. This post has been edited by Victoras2001: 8 May 2016, 08:16 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 12:40 |