Termometru, Cum il legam la cei 12V ai masinii
![]() ![]() ![]() |
Termometru, Cum il legam la cei 12V ai masinii
mirceateodorescu683 |
![]()
|
||
![]() MD Group: Members Posts: 451 Joined: 17 February 05 From: Tulcea ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
|
|||
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Cauți pe la magazinele de specialitate un montaj de stabilizare și îl reglezi să dea o tensiune de 1,5 Volți.
Sau, tot prin supermarket găsești alimentatoare de mașină cu diverse trepte de tensiune, pe care le poți modifica să furnizeze și 1,5 Volți. Am și eu un asemenea termometru și funcționează bine mersi de câteva luni de zile bune, cu aceiași baterie AAA, și la +60 de grade și la -20 de grade... Bateria e alcalină, Toshiba. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
mario_vladys |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 13 February 05 From: Buzau ![]() |
o intrebare am si eu: daca pun senzorul de temperatura exterior pe oglinda exterioara sau pe partea interioara a aripii fata e vreo problema.... tabla sa fie mai rece decat temp de afara (zic si eu ca nu ma prea pricep...) trebuie pus pe plastic neaparat?
|
--------------------
DACIA
LOGAN LAUREATE 1.4
- BUZAU Uneori vulturii pot zbura mai jos decat gainile.....
Dar gainile nu se pot inalta niciodata pana la nori.... |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
La treaba cu alimentarea, eu zic ca e mult mai bine un mic circuit stabilizator (o dioda zenner si 2-3 rezistente cu tensiuni preluate de pe divizor rezistiv - circuit simplu si suficient de eficient pentru necesitati).
Legat de pozitionarea senzorului - eu recomand in oglinda. Eu acolo l-am montat si e suficient de aproape de adevar si pe vreme cu soare si pe vreme rece. Pe aripa are probleme vara, ca se incalzeste zona. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
La masinile care vin din fabrica cu termometru pentru computerul de bord, acesta este, in general, plasat sub spoilerul fata. La Vectra si Omega, eu am vazut, erau puse in stanga jos.
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(klaus @ 5 Nov 2006, 12:57) Confirm, eu l-am pus între aripă și ușă și când mașina stă la soare eroarea de temperatură e de cel puțin +5 grade, în timp ce oglinda, în partea de jos (unde nu ajunge soarele) e sensibil mai "răcoare" și deci mai aproape de realitate. Alt topic similar: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...2&hl=termometru |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
Maximus Decimus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 5 May 06 ![]() |
|
--------------------
Peugeot
407
- B-03-LOG GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Dioda zenner cu valoare mai mica de 2,7 volti nu se gaseste.
1. Folosesti alimentare dupa un led si o sa ai in jur de 1,8v 2. Folosesti zenner de 3,3v si doua diode in serie 1N4007 (cadere de tensine pe dioda de 0,7v) dupa zenner si o sa ai in jur de 1,6v Ambele variante sunt cu rezistor in serie (cadere de tensiune/curentul) pe dioda (ori led, ori zenner) This post has been edited by IRONICK: 5 Nov 2006, 18:19 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai si nu merge sa se puna un divizor rezistiv din 2 rezistente pe post de rezistenta de sarcina a diodei, si sa se ia tensiune doar de pe una din rezistente?
Desi cred ca e la fel de usor cu cele 2 diode 4007. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
Merge si asa din cauza curentului mic si disiparii mici pe rezistoare. Doar ca trebuiesc calculate pentru caderea aia de tensiune ...
Cu doua diode nu mai trebuie calcul. Doar ceva in jur de 600ohmi ... Sa nu mai zic ca se poate face doar cu un rezistor si doua diode 4007 stabilizatorul. Adica fara zenner. Il las pe Mircea sa descopere cum ... This post has been edited by IRONICK: 5 Nov 2006, 18:51 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
PanDa |
![]()
|
![]() Membru in rezerva Group: Members Posts: 163 Joined: 18 December 03 From: Bucuresti ![]() |
aaaa... ma scuzati ca va deranjez......
da am citit si topicu asta si ce am mai gasit p-aici despre termometre si m-a frapat o chestiune: chiar nimeni nu s-a gandit sa foloseasca o dracovenie de termometru destinat monitorizarii temperaturii CPU-ului sau GPU-ului? Parca la merg la 12v si se gasesc in prostie pe la magazinele de profil ![]() toate bune |
--------------------
LADA
Niva 4X4
2004
- B 70 PND DSN B13TTY (the Tweetee)
MCV 16V B74PND (DumBo) Decat sa-i calci mai bine-i sperii! |
|
DFA |
![]()
|
Problema cu alea e că nu au aspect comercial și sunt mai greu de integrat în habitaclu, plus că nu se știe cum vor reacționa la temperaturi negative...
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(DFA @ 5 Nov 2006, 21:49) [...]nu se știe cum vor reacționa la temperaturi negative Probabil ca o sa le fie rusine. Atat timp cat scala (plaja de masura) aparatului permite, nu este nici o problema. Eu l-as integra in noua consola cu spatiu de depozitare. As monta o placuta exact in spatiu ... din cauza asta vreau consola aia.Ala cu doua zone am avut si eu pe masina si dupa cateva zile l-am dat jos ca nu se "integra", desi i-am pus doua led-uri smd albe care il luminau si noaptea. Asa ca orice link sau informatie cu alt termometru este binevenit, chiar daca este cu o zona. De preferat cu background iluminat, cifrele intre 10-15mm, plaja de temperatura -40~100ºC This post has been edited by IRONICK: 5 Nov 2006, 22:16 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
o reducere de la 14V la 1,6
This post has been edited by bygy007: 5 Nov 2006, 23:36 Attached thumbnail(s) untitled.JPG ( Size: 14.39k ) Number of downloads: 4819 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
Chiar 1,5V nu o sa ai acolo, ci ceva mai putin. Vara o sa ai in jur de 1,1...1,2 V. Iarna mai creste tensiunea oleaca, functie de temperatura.
Uite o schema cu LM317, care este un regulator liniar ajustabil: http://www.epanorama.net/documents/components/lm317.html |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Maximus Decimus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 5 May 06 ![]() |
Lipeste-l sub plasticul oglinzii, in exterior, si n-o sa ai probleme.
|
--------------------
Peugeot
407
- B-03-LOG GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
|
|
DFA |
![]()
|
Chiar dacă îl pui în interiorul oglinzii (recomandat, e mai protejat din punct de vedere mecanic, plus că nu mai trebuie să mai dai găuri prin carcasa oglinzii) și degivrarea oglinzilor îl va influența, o va face doar pe perioada cât degivrarea funcționează (20 de minute, parcă), deci nu e nici o problemă...
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
IRONICK |
![]()
|
sau 15min, parca
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Nu stiu daca merge si la Logan, dar eu la SN l-am bagat in oglinda si merge excelent. Oglinda reflecta soarele si nu se incalzeste asa de tare. Iarna e super ok. Am bagat firul prin furtunele inchiderii centralizate. Cat despre bateria aceea mica, nu vad care e problema. Eu o am de anul trecut si n-a facut probleme...
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
klaus |
![]()
|
Eu l-am bagat pe interiorul oglinzii, poate o sa-i fac si o poza la pozitionare. Am dat o gaura in carcasa oglinzii ca sa scot tamburusl plasticului in care sta senzorul si am lipit acel suport de plastic in care sta senzorul de carcasa oglinzii pe interior cu silicon
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
QUOTE(hash @ 7 Nov 2006, 14:18) Da, dar eu pun termometrul doar pe contact. Si raman cu senzorul extern sub bandoul de cauciuc al barii din spate, unde am infipt si senzorii de parcare. Oricum, va multumesc pentru sfaturi! |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
IRONICK |
![]()
|
Pentru cine nu a inteles schema lui yO_ , atasez eu datasheet-ul
http://www.ortodoxism.ro/datasheets/nation...or/DS009063.PDF ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
gomez99 |
![]()
|
Fan TICO Group: Members Posts: 154 Joined: 26 October 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 7 Nov 2006, 14:16) Eu l-am bagat pe interiorul oglinzii, poate o sa-i fac si o poza la pozitionare. Am dat o gaura in carcasa oglinzii ca sa scot tamburusl plasticului in care sta senzorul si am lipit acel suport de plastic in care sta senzorul de carcasa oglinzii pe interior cu silicon ai desfacut oglinda pentru asta - adica ai scos cele mecanisme de acolo? eram curios cam cum arata actionarea. This post has been edited by gomez99: 8 Nov 2006, 11:00 |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005 Daewoo Tico AC 1999
Nu intreba ce poate face Dacia pt tine, intreaba ce poti face tu pt Dacia |
|
klaus |
![]()
|
Nu, am dat fata de usa jos si am scos doar geamul oglinzii. Si ca sa trec firul prin "piciorul" oglinzii am folosit o sarma mai rigida cu ajutorul careia am tras de fir. La fel am facut (cu sarma mai rigida) si la trasul firului prin burduful dintre stalp fata si usa, pe unde intra celelalte fire in usa.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
eu am fost nevoit sa tai firul senzorului ca sa il trec din fata de usa in carcasa oglinzii, apoi l-am lipit. senzorul e triunghiular si are ca 12x12x6 mm.
|
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
gomez99 |
![]()
|
Fan TICO Group: Members Posts: 154 Joined: 26 October 05 From: Bucuresti ![]() |
@klaus
multumesc, am inteles. Poti sa detaliezi putin cum ai scos oglinda? Pare destul de subtire, ma gindesc ca se poate sparge destul de usor sau deteriora cumva cele contacte de la incazire. This post has been edited by gomez99: 8 Nov 2006, 11:40 |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005 Daewoo Tico AC 1999
|
migabryel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 31 March 06 From: Suceava ![]() |
@gomez99, o poti scoate usor cu o rigla din lemn sau ceva asemanator din metal, faci o parghie intre carcasa oglinzii si oglinda. ai grija cand o scoti ca sa nu tragi de suprafata de sticla a oglinzii ci de suportul din plastic care e pe spatele ei. eu am crapat o oglinda pina m-am prins cum se declipseaza(110 lei oglinjoara). referitor la contactele de la incalzire trebuie sa tragi un pic mai cu forta de ele. succes
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
1.6mpi 2005
|
|
gomez99 |
![]()
|
multam.
|
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005 Daewoo Tico AC 1999
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:06 |