Cum se indreapta volanul la logan ...., cum se indreapta volanul la logan
![]() ![]() ![]() |
Cum se indreapta volanul la logan ...., cum se indreapta volanul la logan
Ionu7 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 24 April 12 ![]() |
|
||
--------------------
Super-Nova
Confort
2002
- AG-06-STB
|
|||
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Cel mai indicat ar fi sa faci geometria la un atelier specializat. preturile pentru operatia asta sunt de 50-80 lei. Cu ocazia asta iti regleaza volanul drept (fara sa il desfaca) - se regleaza de sub masina din bieletele de directie.
|
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Ionu7 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 24 April 12 ![]() |
Ok multumesc Mult
|
--------------------
Super-Nova
Confort
2002
- AG-06-STB
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 3 Jul 2013, 16:27) Din bielete se regleaza convergenta rotilor nu pozitia volanului. Daca volanul nu este centrat cu rotile se desface si se schimba pozitia pe ax. Pentru a da jos airbag-ul se desfac cele doua suruburi din spate, se scoate cu grija sau nu avariezi panglica, apoi se poate scoate volanul. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
La mine s-a reglat si volanul. Ti-l pozitioneaza ei drept, il blocheaza cu un opritor, apoi se baga sub masina si regleaza unghiul corect cu oozitia volanului setata corect. Gandeste-te ca volanul s-a dereglat probabil in urma schimbarii bieletelor/altor piese in zona directiei. Si tot asa e corect sa reglezi, volanul stramb e un indice ca s-a dereglat si unghiul.
|
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
gangara |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 882 Joined: 30 October 07 ![]() |
Directia se va regla dupa ce volanul se va pune in pozitia corecta fara desfacere.
Volanul se va desface doar daca nu mai exista filet la bieleta/cap bara. Dar nu e cazul. Si mie mi s-a strambat volanul cateva grade dupa o groapa. Am ridicat o pe cric, n-are nici un joc, nu bate nu troncane...asa o las. Directia o sa o refac la urmatorul schimb de pipe. |
--------------------
Renault
Megane
2011/E2
- rosii
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Greu...
Se pun rotile drepte, se desface volanul de pe ax, se schimba pozitia lui pe ax astfel incat sa fie drept, se strange la loc. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
NorbertC |
![]()
|
![]() membru nedumerit Group: Members Posts: 110 Joined: 17 July 11 From: Timișoara ![]() |
@YRX
să știi că nu întotdeauna. Eu am pățit că mi-era volanul cu juma' de dinte decalat. Așadar, oricum îl montam, ori îmi stătea întors spre stânga, ori sprea dreapta. Soluția: mers la service, reglat poziția lui de sub mașină. |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001 Rapsodie; Culoare: Verde Infinit
- TM 10 NUX
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
la logan/megane testat de mine NU poti regla pozitia din volan... are o singura pozitie si aia e. desi are multi dinti nu intra decat cum vrea el
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
2012 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 19 October 12 From: Iasi ![]() |
Daca nu ma insel, la Logan axul are, in afara de canelurile fine, si 3 mai mari. Asa ca volanul poate fi pus doar in trei pozitii (daca alea sunt simetrice, n-am verificat).
Adica nu-i un simplu ax canelat, sa poti misca volanul cu cateva grade... In plus, chiar daca ai putea face miscarea aia din caneluri, parca e mai sanatos sa poti vira in ambele directii cu acelasi unghi. https://www.youtube.com/watch?feature=playe...r9zZtc#t=06m15s ->> 6:15 This post has been edited by 2012: 8 Jul 2013, 10:16 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
YRX |
![]()
|
@2012, Dap, ai dreptate, sunt eu in eroare. Intr-adevar volanul are 3 santuri mai mari care permit doar o anumita pozitie.
Cu toate ca am un volan nou de vreo 2 saptamani pe care trebuie sa-l pun pe masina nu m-am uitat calumea, acum m-ati facut curios si am vazut si eu cele 3 canale mai mari. Se pare ca volanul Dacia este "idiot proof" ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
aha!
![]() |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:40 |