Impozitul de 16% se extinde, din 2006, IT-ul baga mare
![]() ![]() ![]() |
Impozitul de 16% se extinde, din 2006, IT-ul baga mare
dras |
![]()
|
![]() Driver Group: Members Posts: 163 Joined: 21 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
dras |
![]()
|
![]() Driver Group: Members Posts: 163 Joined: 21 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dweep @ 21 Sep 2005, 15:39) Gata! Ajunga-va! Nu va mai panicati! Nu veti fi voi cei afectati ci consumatorii! Patronii vostri vor include cei 16% pe care ii dau statului, in costul final al produsului sau serviciului ceea ce inseamna ca vor creste preturile si tarifele si nicidecum nu se va umbla la salarizare. Am zis corect sau sunt pe langa problema? Altoiti-ma daca am gresit! Exista riscul ca angajatorul sa nu mareasca salariul brut si atunci angajatii vor pierde. Putin probabil daca au salariile negociate in valuta si suma neta. |
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
dweep, ti-as face eu cunostinta cu unii din patronii "nostri", mai ales aia de la firme cu ventuza pe proiecte de la stat care n-au nici in clin nici in maneca cu vreun management, pentru ei e ok sa vanture 8 ani la rand studenti ani terminali si sa-i lase s-o ia la fuga imediat ce incep sa aiba pretentii normale.
productivitate 20% da' banu-i oricum luat. despre angajat, liniste... - singura chestie benefica e faptul ca ofera un jump-start pentru novici, da' cam atat. pentru ei 16% e un bun prilej de a-i mai da in ma-sa inca un pic pe angajati, ca "uite...nu e vina noastra". (binecuvantata fie ziua cand am scapat din asa ceva). |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
Lolek, you are a citizen, right? You pay taxes, right? You have rights, don`t you? Ei , nimeni nu se poate atinge in mod legal de drepturile castigate. Daca insu` vrea sa umble la salarizare spune-i cu eleganta-ti specifica: Nu se poate monser decat cu acordul meu!!
This post has been edited by dweep: 21 Sep 2005, 16:29 |
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dras @ 21 Sep 2005, 13:43) Sau poate ca ti se pare normal ca unii sa plateaca iar altii nu pur si simplu pe motivul ca sunt niste genii care trebuiesc tinute in tara cu orice pret? Uite, bou am fost ca nu mi-am pus si eu diploma la diverse facultati din SUA si sa merg acolo sa fiu preparator universitar la matematica cu 4000 $/luna in mana.... Da, am fost prost ca am facut 2 facultati in Romania - Cibernetica si Matematica(Informatica) si am invatat ca un bou sa cresc bugetul maretei Romanii cu 16%. Mai prost am fost ca am terminat cu 9.88 facultatea. Evident ca as fi putut sa plec in afara. Nu mi-ar fi fost greu. Chiar daca e recesiune, de oameni buni au nevoie. Si ei stiu sa ii aprecieze. Pentru ca oamenii de valoare le ridica economia si o trag in sus ca un motor. Si... ce am facut ? M-au momit cu chestia asta cu impozitul zicand ca IT-ul e strategic...etc... Si mi-am zis ca lasa, nu mai pleca, poate ai o sansa in Romania ca sa iti mearga bine in IT si sa castigi cat muncesti si sa poti vorbi romaneste la magazin si pe strada. Am fost patriot si am fost bou - ca aici castig de 8 ori mai putin si am fost fraier ca am crezut ca se poate schimba conceptia unora in tara asta. Nu sustin ca sunt geniu dar nici o nulitate nu sunt. Am considerat ca as avea ce face si aici in tara si sa fiu recompensat corespunzator. Se pare ca m-am inselat inca o data. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(i96nds @ 21 Sep 2005, 16:31) exagerezi, domnu'. oriunde ai activa legal cresti bugetul maretei chestiuni, si e ok - asa functioneaza lumea asta. Nu poti sa te derogi de la contributiile la buget din extrem de multe motive (care intr-o forma sau alta se intorc tot catre matale). Ce vreau sa zic e ca e absurd sa zici ca "nu vreau sa contribui la buget! uite-asa, ca nu vreau eu! ca ce face bugetul pentru mine ca sa fac eu ceva pentru el? din cate inteleg eu nu vrei sa pleci in alta parte ci vrei o bucata de insula de 900 metri patrati in care sa declari Republica Independenta si Neatarnata a Mea, in care tu esti cetatean, tu faci bugetul, tu il gestionezi si asa mai departe. |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Stai linistit ca orice as face eu platesc si sanatate, CAS, si somaj si altele. Firma plateste si ea impozit pe profit, etc. Stii ca nu sunt mici astea.
Eu cumpar benzina si platesc accize de rup !!! Ma duc la alimentara sa iau faina si platesc si TVA 19%. Asa ca oricum cel putin 20% din ce am ii dau la stat, pe langa ce am zis mai sus. Deci nu am pretentia sa nu platesc nimic la buget, evident. E normal sa contribui si eu. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
dweep:
Impozitul pe venit e distractia angajatului. Pe angajator nu-l afecteaza ce se intampla cu rata impozitului pe venit. Cel putin nu direct... Ai mei au zis clar: a fost distractia noastra cand am fost scutiti, e distractia noastra cand dispare scutirea. Nu ma astept la nici un fel de masuri din partea lor... ![]() |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
IsNa, eu zic totusi sa ii optimist .. aceasta masura nu urmareste scaderea veniturilor salariale ci asigurarea unei leale concurente fata de produsele si serviciile IT furnizate de afara. Legea pietei va functiona peste iteresele meschine ale investitorilor in IT. Good luck!
This post has been edited by dweep: 21 Sep 2005, 17:25 |
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
WUB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 3 July 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(SilviuB @ 21 Sep 2005, 12:38) Pai si ce daca programatorii stau la munca in fata CRT-ului ? Sunt si altii care stau, ca de exemplu eu si sunt economist si dau 16% si sunt injurat de clienti si vorbesc numai cu bizoni la telefon si ma streseaza. Ce ? Ar trebui sa nu platesc impozit pt ca lucrez cu ochii in monitor. La urma urmei fiecare isi alege meseria, e o tara libera. Pace!... si nu mai fiti suparati programatorilor ca a-ti intrat in rand cu lumea. PS: si nici macar nu am concediu suplimentar pt ca lucrez in fata monitorului. Nu e vorba de statul in fata monitorului ...e vorba de 10000 USD pe care firma trebuie sa ii exporte pe cap de inginer...de aici vine facilitatea :-) |
--------------------
ARR
NXT
2002
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dras @ 21 Sep 2005, 15:07) De exemplu inginerii nostri se lauda ca sunt mai buni ca cei de afara (probabil ca luati individual chiar sunt). Problema e ca in echipa nu sunt in stare sa faca un produs care sa concureze cu succes cu unul similar din occident. Ce le lipseste? Intrebarea e foarte interesanta si ma obsedeaza de mult timp. Cred ca le lipseste: - Spiritul antreprenorial si managementul profesionist (care nu inseamna neaparat un MBA, ci pur si simplu sa stii ce sa faci ca manager si antreprenor). Cred ca asta a lipsit de la Dacia inainte de venirea Renault. - fondurile - in SUA, daca ai o mica echipa, un prototip sau un demo al unui produs, un plan de afaceri, poti obtine citeva milioane de dolari finantare ca sa-ti pui ideea in practica. Finantarea se obtine de la venture capitalists, care la noi NU exista pentru ca nu exista capital de risc. E mult mai usor sa te stradui sa pui pe picioare o afacere atunci cind stii ca ai in banca citeva milioane de dolari de capital de risc (care nu sint ai tai - sint imprumutati firmei si firma are voie sa-i riste in afaceri), si ca salariul oricum ti-l iei, decit sa te stradui sa faci o afacere "cu burta goala", fara salariu, eventual punindu-ti apartamentul ca garantie pentru un imprumut la banca! QUOTE(vv @ 21 Sep 2005, 14:59) Ok, asta e un argument pe care putem discuta. Problema in RO e insa pusa foarte prost - ar trebui acordate facilitati firmelor, si facilitati 'destepte'. Dupa cum ziceam, nu putem sa fim India fiindca salariile la noi sunt si vor fi mult mai mari. Din cite am inteles nu mai este chiar asa in India. Au crescut si la ei salariile programatorilor. Adevarata concurenta low cost este China, insa deocamdata ei sint sufocati de o gramada de legi si regulamente timpite, plus "Marele Firewall Chinezesc". QUOTE(vv @ 21 Sep 2005, 14:59) Nu mi se pare ca e neaparat rau sa devenim "low-end outsourcing". Asta poate fi o etapa spre ceva superior, o data ce se acumuleaza experienta de management, capitalul, etc. Multe firme care acum citiva ani faceau mult outsourcing au acumulat ceva capital pe care il investesc acum in dezvoltarea de produse proprii care sa concureze pe piata din afara, deci un lucru net superior outsourcing-ului din punct de vedere al veniturilor si al cunostiintelor tehnologice acumulate. QUOTE(vv @ 21 Sep 2005, 14:59) Deci, ce ar trebui facut, ar fi sa se acorde facilitati (scutire de impozit pe profit, de ex) firmelor care ADUC EXPRETIZA in Ro. Si definit asta in felul urmator: a. Sunt implicate in imbunatatirea programei scolare si sustin schema de personal a universitatilor de stat romanesti, din domeniu (datorita salariilor din industrie, prin facultati cam bate vantul la capitolul 'asistenti'....) b. Sunt implicate in proiecte de cercetare cu universitati romanesti c. Sustin programe post-universitare romanesti d. Au o oarecare cifra de afaceri. Asta ar inseamna sa legam un domeniu strategic al economiei national de un sistem care, dupa parerea mea, este foarte bolnav - sistemul de invatamint romanesc. Sa vezi atunci pile, spagi, putere ajunsa in miinile profesorilor idioti facuti pe puncte pe vremea lui ceausescu, trafic de influenta, etc. Nu spun ca toti profesorii ar fi asa, dar multi sint, iar din cei care sint facuti pe puncte, destul de multi sint "dinozauri" - intr-un domeniu in care ce se facea acum 3-4 ani e deja depasit, s-au oprit cu cunostiintele (si inclusiv cu ceea ce predau) acum 15 sau mai multi ani. QUOTE(vv @ 21 Sep 2005, 14:59) Nu stiu daca ar fi bine, e doar o propunere a mea, pe de o parte poate ca ar descuraja o parte din firmele mici, e clar ca doar firmele mari isi permit sa se implice atat de mult... Ar trebui incurajate si firmele mici, dar nu alea care fac doar pagini de web (am explicat, e munca low-cost si ne inghite India si China) ci cele care lucreaza cu tehnologii noi... de ex. cele care fac ASIC, embedded, etc.... Cred ca trebuie sa ne orientam si catre research, dar si catre realizarea unor produse si servicii foarte profitabile, adica sa aplicam cunostiintele, teoriile si ideile care exista deja. Japonezii au progresat enorm pur si simplu luind in serios si aplicind ideile despre calitate ale lui Deming intr-o vreme cind firmele americane le luau in ris. Asa am putea sa facem si noi. Stiu ca Japonia e in criza economica acum, dar sa ajungem noi la nivelul japonezilor, si dupa aia mai vorbim. This post has been edited by Vlad Georgescu: 21 Sep 2005, 18:31 |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
QUOTE(Vlad Georgescu @ 21 Sep 2005, 19:25) - Spiritul antreprenorial si managementul profesionist (care nu inseamna neaparat un MBA, ci pur si simplu sa stii ce sa faci ca manager si antreprenor). Cred ca asta a lipsit de la Dacia inainte de venirea Renault. Da-mi voie sa te contrazic si fac remarca ca nu sunt si nu am fost niciodata angajat Dacia. Banu' Vlad, asta a lipsit. E usor sa concepi pe PC sau pe planseta un model de masina, un motor etc. Vorba aia, sunt o gramada care stiu CATIA, Euclid, Proeng, etc. Daca nu ai banii necesari sa faci prototipul, ramine pe PC si cu cit trece mai mult timp, cu atit el nu mai e de actualitate. Pentru Logan, Reno a investit 500 de milioane de euro. A adus tehnologie. La Dacia, cu tehnologia care o aveau pina la venirea Reno, nu puteau face mai mult de ce era la NOVA sa fim seriosi. Stroe ca director a fost bun, dar n-a putut decit sa tina uzina pe linia de plutire. De unde sa fi luat banii? Ca vorba aia, Statul ca actionar, nu prea avea de unde si nici nu-l interesa. Prin job, am avut ocazia sa ma intilnesc cu Francois Fourmont, nu spun asta ca sa ma laud, dar vreau sa spun ca intrebat de un francez care vroia sa investeasca in Ro, citi francezi lucreaza in Dacia, asta i-a raspuns : "Prea putini, iar la nivel de conducere 3, iar restul de directori sunt romani. Personalul din Ro, este bine pregatit din toate punctele de vedere, atit tehnic cit si managerial. Daca vreti sa investiti in Ro, nu asta-i problema ci infrastructura .". |
--------------------
x
x
- x
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bomicabomic) Da-mi voie sa te contrazic si fac remarca ca nu sunt si nu am fost niciodata angajat Dacia. Banu' Vlad, asta a lipsit. Sint de acord ca au lipsit si fondurile. Am scris despre asta si in postul meu. Pe de alta parte, daca managerii romani de la Dacia erau asa de buni, de ce inainte de venirea francezilor calitatea masinilor era absolut jalnica iar dupa venirea francezilor calitatea s-a imbunatatit foarte mult? Cred ca raspunsul e simplu: probabil ca francezii au adus manageri buni care au stiut ce metode sa aplice si ce sa faca pentru a "pune biciul" pe angajati si a asigura calitatea. QUOTE(bomicabomic) Pentru Logan, Reno a investit 500 de milioane de euro. A adus tehnologie. La Dacia, cu tehnologia care o aveau pina la venirea Reno, nu puteau face mai mult de ce era la NOVA sa fim seriosi. Daca ar fi fost manageri buni atunci Berlina fabricata dupa revolutie ar fi avut calitatea Berlinei fabricata prin anii '70. Nu mi se pare ca ce au facut romanii inainte de venirea francezilor a fost stralucit, si ma refer aici exclusiv la chestii de management cum ar fi asigurarea calitatii, nu la proiectarea unei masini noi. Pe de alta parte, chiar nu cunosc situatia de la Dacia, asa ca ce spun aici sint niste presupuneri bazate pe ce am observat din exterior ca client Dacia. QUOTE(bomicabomic) Prin job, am avut ocazia sa ma intilnesc cu Francois Fourmont, nu spun asta ca sa ma laud, dar vreau sa spun ca intrebat de un francez care vroia sa investeasca in Ro, citi francezi lucreaza in Dacia, asta i-a raspuns : "Prea putini, iar la nivel de conducere 3, iar restul de directori sunt romani. Personalul din Ro, este bine pregatit din toate punctele de vedere, atit tehnic cit si managerial. Daca vreti sa investiti in Ro, nu asta-i problema ci infrastructura .". Nu stiu ce sa zic. Probabil ca ai dreptate si asa este cum a spus Fourmont. Totusi nu pot sa nu ma mir de chestiile pe care le-am scris mai sus - prea a fost evident saltul de calitate dupa venirea francezilor. This post has been edited by Vlad Georgescu: 21 Sep 2005, 21:33 |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Raspunsul e foarte simplu :BANII.
Berlina din 90 sau dupa, nu putea sa fie mai buna ca cea din 70 din simplu motiv ca ea era facuta cu aceleasi utilaje, masini, dar care erau "obosite" de cei 20 ani de functionare. De fapt Petre Roman avea dreptate cind a zis ca industria romaneasca este un "morman de fiare vechi". Foarte corect. Ultimele mari investitii in industria din Ro, au fost facute in 80, dupa aia, nimic, s-a lucrat numai cu cirpeli sau cu improvizatii, hai sa facem si noi scula asta, ca doar n-om fi mai prosti ca nemtii. So, cit de bun manager ai fi, cit demult te-ar preocupa calitatea, daca nu ai mijloacele cu care sa o obtii, e fix egal cu zero. Si dupa venirea francezilor, n-as putea spune ca in primul an a fost o imbunatatire extraordinara a calitatii. Berlinele, tot la fel au ramas, doar ca li s-a pus injectie, DSN-urile, in afara de motor si cutie, au preluat mai toate bubele de la Nove, s.a.m.d. si asta in conditiile in care Reno incepuse sa bage bani. Daca chiuloasa o verifici cu micrometrul de acum 30 de ani sau cu masina 3D de acum 15, normal ca va avea bube. Indiferent de industrie, daca nu tii pasul cu tehnologia, daca nu schimbi utilajele si doar incerci sa le cirpesti pe cele existente, de la luna la luna, normal ca, calitatea va lasa de dorit. Cind un strain intra intr-o fabrica romaneasca sunt 2 situatii : 1. e tinar si cind vede masinile, intreaba ce e aia, ca el n-a vazut 2. e in virsta si zice : inca mai merge? ca noi o avem la muzeu. Saltul de calitate?? Sunt 500 mil de euro, bagati. Sunt ultimele masini de uzinaj, sunt ultimele aparate de masura si control....motoare, chiuloase, biele, cutii viteza, planetare....nu mai au legatura cu omul, atit la prelucrare cit si la control. Omul doar le aseaza in dispozitiv, restul e facut de masini. De aceea se observa calitatea. Unde umbla omul....scirtieie, zdrangane si mai nou se exfoliaza... This post has been edited by bomicabomic: 21 Sep 2005, 22:13 |
--------------------
x
x
- x
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
Ok, m-ai convins. Ai dreptate.
![]() |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
|
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
QUOTE(dras @ 21 Sep 2005, 12:43) E vorba ca intr-un stat normal toata lumea trebuie sa plateasca impozite ca de exemplu cei care nu platesc impozite beneficiaza de diverse facilitati (chiar si un scrutin de vot costa bani pentru organizare) platite de la buget. Ca o replica la ce s-a mai zis pe aici, va informez ca in Ro impozitele sunt mult mai mici decit in alte state europene si sa va asteptati sa creasca in urmatorii 10 ani. In UE TVA-ul este mai mare ca la noi, impozitul pe salarii idem, etc. Singura diferenta este ca la noi sunt multe, iar la ei sistemul e ceva mai simplificat (citeva impozite dar consistente). Sint curios ce reactie o sa fie in Romania atunci cind o sa se introduca si impozit pt biserica (exact asa se numeste: kirchensteuer) asa cum e in Germania. Sau ce reactie ar fi daca restul tarii ar trebui sa plateasca pentru Valea Jiului un "impozit de solidaritate" asa cum vestul plateste pentru estul Germaniei. De unde mai putine impozite? |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(dras @ 21 Sep 2005, 11:43) In UE TVA-ul este mai mare ca la noi Intr-adevar, e al dracului de mare TVA-ul asta in UE... De exemplu in Germania e de... 16%, iar la carti si alte chestii (parca alimente, dar nu sint sigur) e de... 7%... Asta e, nemtii o duc mai rau decit noi... ![]() PS. Sa imi spui si mie in ce baza de numeratie ai calculat ca 19% in Ro < 16% in De (sau chiar 7%) ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
dras |
![]()
|
QUOTE(MoneyTalks @ 22 Sep 2005, 00:03) Intr-adevar, e al dracului de mare TVA-ul asta in UE... De exemplu in Germania e de... 16%, iar la carti si alte chestii (parca alimente, dar nu sint sigur) e de... 7%... Asta e, nemtii o duc mai rau decit noi... ![]() PS. Sa imi spui si mie in ce baza de numeratie ai calculat ca 19% in Ro < 16% in De (sau chiar 7%) ![]() Hai ca daca mi-ai ridicat-o la fileu o bag si eu la cos ![]() Austria 20% Belgia 21% Cehia 19% Danemarca 25% Finlanda 22% Franta 19,6% Ungaria 25% Irlanda 21% Italia 20% Olanda 19% Grecia 19% Portugalia 21% Polonia 22% Slovacia 19% Slovenia 20% Suedia 25% si alea mai mici: Cipru 15% Estonia 18% Germania 16% Letonia 18% Lituania 18% Luxemburg 18% Malta 18% Spania 16% UK 17.5% Calculul sa-l faci tu in ce baza de numeratie vrei pentru ca eu nu am comparat RO vs. DE ci RO vs. EU. Ca medie sunt peste noi. Si mai relevanta ar fi comparatia cu tarile din jur care au intrat de curind in UE si care nu au o economie asa de sanatoasa ca celelalte. Ce sa mai zic de Portugalia ... Numarul tarilor UE care au TVA mai mic ca noi este mult mai mic ca cel care il au mai mare, iar majoritatea sunt mai "ieftini" cu 1-1,5%. Ei, ia ziceti acum, in loc sa ne contrazicem cu cota aia de 16% la salarii, mai bine platim toti 25% ca in Ungaria si e beton, nu? PS: Doamne fereste ... This post has been edited by dras: 22 Sep 2005, 07:46 |
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Revenind on-topic...
http://www.hotnews.ro/articol_32464-Finant...iile-din-IT.htm articolul in sine e scris cu curu', e clar ca cine l-a scris/propus avea un interes direct sa se mentina scutirea, dar ce m-a socat a fost asta: QUOTE suma pe care Ministerul de Finante o va colecta in plus la bugetul de stat, prin introducerea acestui impoizt, se va situa in jurul valorii de 3,5 milioane de euro anual. Acum, asta sau e o estimare facuta la oha, asa "hai sa zicem si noi ceva ca sa nu fie liniste", sau Vladescu ala s-a tampit si umbla dupa maruntis. Pe de alta parte, aici scrie ca IT-ul contribuie substantial... oare chiar atat de mica sa fie proportia impozitelor pe salarii?? This post has been edited by vv: 22 Sep 2005, 13:12 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Tot in articolul ala se trezeste din somn si deschide gura un nene de la o companie de soft, care spune ca diferenta nu o va resimti compania, ci angajatii... Inca o marlanie, pe langa faza cu plata salariilor in euro/usd indiferent de cursul valutar... Sa tin minte sa nu-mi depun CV acolo.
|
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(thecagero @ 22 Sep 2005, 14:19) nenea ala sigur e o tanti foarte in varsta. gata, repede, "exod", "ce ne facem fetelor?" si in acelasi timp bagat mana-n buzunarul angajatului indiferent de ce fel o arata contractul de munca...bivol!!!! dweep, despre manageri din astia vorbeam, uite, fa cunostinta. This post has been edited by Lolek: 22 Sep 2005, 16:01 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Deci nenea ori:
- nu stie ce spune, si s-ar putea sa se trezeasca maine ca nu mai vine nici un programator la serviciu; - stie ce spune, dar vrea sa forteze putin mana guvernului, da' ma indoiesc ca percuteaza asa sus. |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
@thecagero
Deci ia lamureste-ma si pe mine cum vine treaba? Daca angajatul are in contractul de munca trecut brutul atunci nenea ala are dreptate nu? Asa ca pina la urma e angajatul care sufera nu angajatorul! This post has been edited by kaspersky: 22 Sep 2005, 16:19 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Lolek |
![]()
|
kaspersky, patrupedul ala vorbeste despre "firmele din Romania". contractul meu de munca e pe net, nu pe brut. Sa ma scuteasca cu observatiile astea global-pertinente si sa-si aplice exodul siesi.
ai vazut tu pe undeva vreun IF... in declaratia aluia? Nu...pierderi -> buzunar angajati -> exod. nu asa gandeste un manager normal, pentru ca: 1) tre sa perceapa fenomenul in pluritatea aspectelor lui, nu sa joace biliard doar cu bila alba. 2) imagine. polish. choix a la creme. - asta zici ca s-a sculat din cimitir, nici nu s-a spalat bine pe falange si baga placa cu exodul... (scuze c-am raspuns eu, dar nu m-am putut abtine ![]() This post has been edited by Lolek: 22 Sep 2005, 16:30 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Como |
![]()
|
QUOTE(kaspersky @ 22 Sep 2005, 17:19) Deci ia lamureste-ma si pe mine cum vine treaba? Daca angajatul are in contractul de munca trecut brutul atunci nenea ala are dreptate nu? Asa ca pina la urma e angajatul care sufera nu angajatorul! Absolut corect, daca ne luam dupa texte. Dar in acelasi timp, eu s-ar putea sa-mi dau demisia si sa-mi caut altceva; iar daca mai pleaca vreo 2-3 persoane de baza din firma s-ar putea trezi ca-i pica sandramaua (nu poate onora contracte in progres, se supara clientii etc). Sau, sa-l vad eu ca-mi mai zice sa stau 10-12 ore pe zi la munca daca imi da cu tifla ca "asa scrie...". Daca angajatorului i se rupe ca mie imi scade salariul cu 16%, pai atunci s-ar putea sa-l doara si pe el. This post has been edited by thecagero: 22 Sep 2005, 16:30 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
cu referire la TVA, nu ai dreptate pentru ca ai bagat la grupa mare 4-5 tari (daca socotim Franta care are 19.6) cu un TVA de 19%...daca am avea TVA 20% am fi depasiti doar de cateva tari care fie au un sistemb diferentiat de taxare in functie de tipul de produs fie un sistem de asigurari sociale extrem de performant tarile nordice...19% e ok...20% mai merge dar 22% e marlanie...si apoi e irelevant sa aduni tari ca slovenia sau ungaria cu germania, UK sau franta...care sunt tari mult mai mari...deca vrei sa calculzei o medie europeana inmultesti TVA cu populatia fiecaruia si apoi imparti la populatia europeana.
Pe UE (15) media e 18,45% sa fiu ungur as fi F. nemultumit sa imi ia un impozit ca in suedia si din banii astia sa nu imia sigure un sistem similar de somaj (proportional of course) ajutoare sociale si altele... |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
QUOTE(Illusi0n @ 21 Sep 2005, 11:06) Eu zic sa ne asociem, scriem niste virusi, blocam toata infrastructura informatica a Romaniei, dupa care plecam in grup, si-i lasam cu mortu-n casa. ![]() @i96nds: si cu ce fonduri plec eu in Canada? ca am prapadit peste 15.000 E ca avans si taxe la apartament. vezi ca pt. ceea ce propui tu iti asigura statul casa si masa o caruta de ani... si prin alte locuri e considerat terorism acum nu ca nu ar merita !&^%^#@^%#@^@# |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
dras |
![]()
|
QUOTE(i96nds @ 21 Sep 2005, 16:31) Uite, bou am fost ca nu mi-am pus si eu diploma la diverse facultati din SUA si sa merg acolo sa fiu preparator universitar la matematica cu 4000 $/luna in mana.... Da, am fost prost ca am facut 2 facultati in Romania - Cibernetica si Matematica(Informatica) si am invatat ca un bou sa cresc bugetul maretei Romanii cu 16%. Mai prost am fost ca am terminat cu 9.88 facultatea. Evident ca as fi putut sa plec in afara. Nu mi-ar fi fost greu. Chiar daca e recesiune, de oameni buni au nevoie. Si ei stiu sa ii aprecieze. Pentru ca oamenii de valoare le ridica economia si o trag in sus ca un motor. Si... ce am facut ? M-au momit cu chestia asta cu impozitul zicand ca IT-ul e strategic...etc... Si mi-am zis ca lasa, nu mai pleca, poate ai o sansa in Romania ca sa iti mearga bine in IT si sa castigi cat muncesti si sa poti vorbi romaneste la magazin si pe strada. Am fost patriot si am fost bou - ca aici castig de 8 ori mai putin si am fost fraier ca am crezut ca se poate schimba conceptia unora in tara asta. Nu sustin ca sunt geniu dar nici o nulitate nu sunt. Am considerat ca as avea ce face si aici in tara si sa fiu recompensat corespunzator. Se pare ca m-am inselat inca o data. Pe bune ca raspunsul tau ma intristeaza. E trist daca simti asta. In primul rind nu cred ca ai facut doua facultati ca sa cresti bugetul tarii ci le-ai facut pentru tine, sai ai o sansa in viata, alea-alea. In al doilea rind facultatile alea le-ai facut pe banii unor "boi" care au platit ca sa creasca bugetul tarii. De fapt si eu sunt un "bou" pentru ca am si eu facultate, tot nota mare, si platesc si impozite. Sunt convins ca o sa fi foarte apreciat (la modul ca vei extrem de ieftin pentru ei, avind in vedere ca un expat din estul Europei care munceste in state primeste cam 1/3 din salariul pe care il ia un echivalent al sau american). Cu toate astea, daca singurul lucru care te-a tinut sa nu pleci a fost reducerea de impozit (16%), cind afara tu ai fi castigat de 8 ori mai mult ... mai bine ma opresc ca devine alunecos ![]() Oricum eu iti doresc succes oriunde vei decide sa profesezi. Bafta |
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
avathan |
![]()
|
QUOTE(vv @ 21 Sep 2005, 11:23) Bai, ce draq va agitati ca un cui intr-o caldare? Voua nu va era clar ca asta era o chestie temporara? Ce-i asa de 'normal' ca unii plateasca impozit iar altii nu, voi sunteti mai cu mot ca duceti toata economia in spate? Hai, chiar vreau sa aud un argument decent pentru mentinerea masurii, altul decat "nu e cinstit, daca ni s-a dat ceva, de ce sa nu ni se dea in continuare" P.S. Si eu sunt programator, si eu voi fi afectat de masura asta. Da' ma asteptam sa se re-introduca impozitul de mult, nu mi-am facut vise ca voi fi toata viata neplatitor de impozite... bine ca acum va fi 16% si nu 40% ca pe vremea PSD-ului. [later edit] Lolek - firma nu e in ilegalitate. Ei iti dau acelasi salariu BRUT. Pe cartea ta de munca e salariul brut - ala nu au voie sa-l scada. La net, poate umbla statul cat vrea... hmmm 1.temporar pt. efecte benefice in economie inseamna MINIM 5-10 ani 2.DA suntem mai cu mot suntem geniile acestei natii frumosi destepti si modesti ! 3.Industria IT ORICUM e impozitata in diferite forme de stat => o gramada de bani varsati la buget 4.Daca nu ne loveste vre'un meteorit ceva sau o glaciatiune sau un razboi atomic asta este o industrie a viitorilor 100 de ani cel putin 5.cand ma rog ai platit tu 40% ? ca tare as vrea sa aud si eu ! multumesc |
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
avathan |
![]()
|
aici era postul anterior
![]() ce mistooo oare cine a scris forumul asta de m-a lasat pe aceeasi sesiune sa postez acelasi lucru de 2 ori ![]() sau era free ? sau ati platit din greu la straini pt. el ![]() sigur nu era roman ![]() This post has been edited by avathan: 23 Sep 2005, 15:00 |
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 04:48 |