Probleme semering cutie
![]() ![]() ![]() |
Probleme semering cutie
florian90 |
![]()
|
||
![]() sofer de dacie,cu aprindere electronica gotronic Group: Members Posts: 196 Joined: 25 July 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
1310 Break
1996..Break..benzina..1397 cmc
- B 87 TBW Conduc o dacie fermecatoare:X
|
|||
deceneu32 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.371 Joined: 7 February 08 ![]() |
Schimba simeringurile.Nu sunt scumpe.
|
--------------------
Dacia
1300
1970
- DJ 70 ABC
|
|
florian90 |
![]()
|
![]() sofer de dacie,cu aprindere electronica gotronic Group: Members Posts: 196 Joined: 25 July 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1310 Break
|
|
razvan solenza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 6 April 08 ![]() |
cutia nu se da jos pt schimbarea semeringurilor numa daca trebuie schimbat semeringul de la priza directa la tine trebe date planetarele jos ca sa schimbi semeringurile nu cutia
|
--------------------
ARO dacia
10,4 solenza 1,4 mpi scala
2004
- bh o4 frb
|
|
florian90 |
![]()
|
aaaa asa deci.....se poate face asta fara datul jos al cutiei...
si e greu sa il schimb asa?...explica-mi si mie te rog frumos mai pe scurt.. ![]() This post has been edited by florian90: 8 May 2009, 22:13 |
--------------------
DACIA
1310 Break
|
|
razvan solenza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 6 April 08 ![]() |
ridici masina sus desfaci roata puivotu superior saua inferior sau ambi pivotii si inainte desfaci piulita de la planetara scoti stiftu de la cutie sio scoti planetara chei necesare 19 ,17 ,24sau 32 depinde de planetara ,ciocan dorn pt stift are 5mm surubelnita si poate am uitat eu ceva pe acolo da cam astea ar fii si chef de lucru
|
--------------------
ARO dacia
10,4 solenza 1,4 mpi scala
2004
- bh o4 frb
|
|
florian90 |
![]()
|
multumesc frumos...o sa vad maine ca ma ajuta un vecin sa o repar...multumesc inca o data
![]() |
--------------------
DACIA
1310 Break
|
|
deceneu32 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.371 Joined: 7 February 08 ![]() |
Nu incerca tu sa le schimbi!Dupa cum formulezi intrebarile,e clar ca nu te pricepi!
![]() ![]() Deci un mecanic mai cu experienta si un atelier mai dosit,mai de cartier,fara mari pretentii pecuniare. Etape: 1.Se suspenda puntea din fata a masinii 2.Se scot rotile 3.Se desfac portfuzetele din bieletele de directie si pivotii superiori 4.Se extrag splinturile planetarelor 5.Se extrag planetarele din cutie 6.Se desfac piulitele mari ale rulmentilor grupului(e bine sa fie marcate inainte de a fi desfacute cu o daltita fina,surubelnita etc.,ca sa stii cat le strangi dupa aceea) 7.Se extrag simeringurile vechi cu o surubelnita 8.Se introduc cu MARE atentie simeringurile noi 9.Se executa in ordine inversa tot ceea ce s-a demontat OBSERVATIE:Ceea ce ti-am scris mai sus se refera la cutiile vechi,romanesti sau frantuzesti,in patru trepte si cu planetare lungi.Nu ma pricep sa-ti explic despre cele noi,cu planetare scurte,in patru sau cinci trepte. 8 May 2009, 22:39: Si inca ceva:nu se spune ''semering'' ci ''simering''! ![]() This post has been edited by deceneu32: 8 May 2009, 22:39 |
--------------------
Dacia
1300
1970
- DJ 70 ABC
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
pai el are cutie cu planetare scurte. Sigur curge de la cutie?
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
florian90 |
![]()
|
QUOTE(Mr_Devil83 @ 8 May 2009, 22:47) da..sigur...se vede cand ridic capota. ca ulei curs din cutie..si mai ales ca nu apas ambreiajul...se aude un tzacanit..iar cand apas ambreiajul dispare aceasta.... dar stii ce nu am verificat eu...dc curge pe acolo unde se baga ulei in cutie:-?? |
--------------------
DACIA
1310 Break
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
De ce nu-i spui, ca e mare greseala sa desfaca ambele piulite de la cutie deodata? Desfaci una, schimbi sImeringul ( popular, e semering, ca si jigler, relantiu, marsarier...)si o montezi la loc, strangand-o la semn. Dupa aceea o desfaci pe cealalta si faci la fel. Daca nu respecti asta, risti(si e sigur) sa muti grupul diferential, intr-o parte sau alta, si n-are rost sa mai spun urmarile.
9 May 2009, 23:41: Tu n-ai spus clar, pe unde curge. Daca e pe la inbinari, pe la axul cautator. Sau am citit eu prost? This post has been edited by PH-06-BOA: 9 May 2009, 23:41 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Care ar fi procedeul de schimbare a simeringului de la axul cautator, daca nu cer prea multe, se da jos cutia sau motorul, ce riscuri sunt?
Merci! |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
B17XGG |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 8 April 12 ![]() |
Nu-i nevoie decat sa desfaci tija timoneriei si sa scoti stiftul elastic ce solidarizeaza "ochetul" cu tija cautatorului. Il extragi pe cel vechi cu o surubelnita. Cam greu, fiindca se lucreaza pe sub masina. Cu o rampa sau elevator este "floare la ureche".
Daca alegi varianta scoaterii capacului, merita sa faci o reconditionare mai ampla (bucse, tija noua, O-ring, simering, burduf) pentru a micsora la minim jocurile, reparatia fiind mai durabila. |
--------------------
Dacia
1310 MLS recarosat
omologat 2001
- B17XGG
|
|
sspoitoru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.788 Joined: 8 April 08 From: Brasov ![]() |
daca scoti capacul...... se pune greu cu cutia jos apai cu ea pe masina
incearca sa-l scoti cum zice colegu', fara sa dai capacul jos |
--------------------
Membru cu
rugina turbata
...Dacia 1310
- TLX 1987
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Sunt doua bucsi la schimbator de bronz care sunt schimbate, tija este noua, burduf nu prea mai am de unde sa fac rost, simeringul vreau sa-l schimb ca pe acolo scapa ulei destul de mult, dar nu stiu la ce te referi cand zici o-ring.
This post has been edited by Adrian_Boy: 9 Aug 2013, 07:28 |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
B17XGG |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 8 April 12 ![]() |
In mod normal, intre cele 2 bucse, mai exista si un O-ring (asa este la a mea). Daca nu mai umbli acolo, nu mai este cazul.
|
--------------------
Dacia
1310 MLS recarosat
omologat 2001
- B17XGG
|
|
chirilasorin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 27 March 12 ![]() |
Salut, am scurgeri undeva pe la imbinarea cutie cu motorul( nu foarte mult) si dupa ce merg cu ea si se incalzeste bine uleiul incepe sa imi patineze ambreajul, probabil imi intra ulei la ambreaj, la rece nu am treaba cu el chiar daca am 700-800 Kg pe ea. Se poate remedia problema daca schimb uleiul din cutie si pun si un aditiv stop scurgere ? Ca ar fi varianta mai ieftina, a mai incercat cineva? masina e un papuc 1.9d tractiune fata.
|
--------------------
Dacia
Pick-up 1.9D
2004
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
varianta cea mai buna este sa dai cutia jos sa inlocuiesti discu de ambreiaj,sa impregnat cu ulei si patineaza,si nici nu prea se poate curata uleiu care a intat in el,dai ci capacu/carcasa de la ambreiaj jos inlocuiesti simeringu de priza,cu ocazia asta schimbi si uleiu la cutie si scapi de toate problemele cu ambreiaju,daca cauti si pui acel aditiv care cica opreste uleiu nu faci decat sa lungesti agonia ambreiajului
|
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
chirilasorin |
![]()
|
ai dreptate dar un kit de ambreaj e undeva la 280-450 lei plus manopera 300-350 lei in service si 200-250 lei in particular, cam multi bani, la mine ambreajul e bun. Pana sa se incalzeasca uleiul foarte bine, ca sa inceapa sa se scurga, merge bine si cu o incarcatura mare. Ca sa schimb uleiul din cutie si sa pun aditiv stop scurgere ar fi aprox 100 lei si il schimb eu.
|
--------------------
Dacia
Pick-up 1.9D
2004
|
|
chirilasorin |
![]()
|
a folosit cineva acest aditiv stop scurgere ?
|
--------------------
Dacia
Pick-up 1.9D
2004
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
treaba ta ,banii tai,dar un simering intarit sau mai grav care sa uzat sau sa crapat din N motive nici mama aditivului de stop scurgere nul va readuce la viata.
specifica ce masina ai,aici este dacia clasic la tine in semnatura scrie logan,simeringu la clasica se schimba mult mai usor ca simeringu la logan,la clasica dai carteru de la ambreiaj jos si inlocuiesti simeringu.la logan,daca nu ai sculele specifice inlocuirii simeringului,desfaci toata cutia si mise pare ca se schimba si rulmentu de priza directa si se numeste palier arbore ambreiaj cost simering dacia clasica 5-7 lei cost simering(palier arbore ambreiaj) 50-70 lei depinde de magazin This post has been edited by nikuniku: 14 Aug 2013, 23:13 |
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
chirilasorin |
![]()
|
dacia papuc 1.9d tractiune fata
|
--------------------
Dacia
Pick-up 1.9D
2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:18 |