DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Totusi: ce ne place la tarisoara asta?, hai, trebuie sa fie ceva...

Lexy
post 23 Sep 2005, 12:05
Post #31

Just ME

Group: Members
From: Bucuresti

Eu?... 017.gif

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crintea1949
post 23 Sep 2005, 12:06
Post #32

Membru incepator

completare cu inca doua atasamente

Attached thumbnail(s)
PICT0019.JPG ( Size: 557.26k ) Number of downloads: 57
PICT0021.JPG ( Size: 442.36k ) Number of downloads: 45

--------------------
dacia solenza - B33HRZ
+
body
post 23 Sep 2005, 12:07
Post #33

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

Pai sincer nu stiu exact ,peisajele e evident ca sunt super , dar noi suntem idioti ca nu promovam turismul !Imi pare rau ca jumatatea bolnava ( nebuna , idioata etc ) a tarii inca mai traieste .............
Nu stiu daca chestia cu emigrarea e o solutie ( nu ca nu as putea ) dar de fiecare data cand sunt plecat din tara imi aduc aminte de familie de locuri si de multe alte lucruri ok .
Bafta
PS E evident ca lucrurile se pot indrepta ( macar partial) , dar pentru asta trebuie pus serios umarul la treaba !

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
catb
post 23 Sep 2005, 12:10
Post #34

Membru incepator

ihim

--------------------
_ _ _
If oranges smell like chicken, why are tomatoes blue? Think about it!
+
Smudo
post 23 Sep 2005, 15:52
Post #35

Membru autentic

Orasul in care m-am nascut, unde din centru la 3 minute de mers pe jos e Dunarea. Locurile unde mergeam cu cortul sau la gratar pe o raza de maxim 100 km de oras: Bahna, Mraconia, Herculane, etc. Satul in care mergeam in vacante la bunici cind eram mic si unde la fel aveam Dunarea. Faptul ca atunci cind merg acasa toate cunostintele dau telefoane si nu stiu la care sa merg mai intai sa ne vedem si sa bem. "Prostiile" pe care le faceam cind stateam noaptea la bloc in Romania si pentru care daca ar fi fost sa le fac in Germania as fi avut cazier poate (speriat lume care trecea noaptea pe linga cimitir, mutat masini de-a doua cu spatele pe trotuar asa incit lumea trebuia sa coboare pe strada ca sa poata merge mai departe, urcat lastun pe o masa din gradina blocului, si o gramada de alte timpenii care mi-ar lua prea mult timp sa le enumar aici. EDIT: (aici uitasem ceva) speriat intr-o noapte o scara de bloc de 10 etaje atunci cind impreuna cu inca vreo 7 dementi am luat-o la fuga in jos pe scari la ora 3 noaptea urlind CUTREEEEEMUUUURRR si lovind cu bete in balustrada scarii pentru a face cit mai multa galagie radmasa.gif ). Si multe alte chestii.

This post has been edited by Smudo: 23 Sep 2005, 15:58

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
ashu
post 23 Sep 2005, 19:07
Post #36

Membru erectil

Nu imi place nimic la tara asta si la oamenii care o populeaza, decat un procent foarte mic de oameni care din fericire nu intrunesc calitatile caracteristice majoritatii. Suntem o tara de tepari, de mincinosi si de necivilizati. Aici trebuie sa fii cu ochii in 4 tot timpul ca sa nu-ti iei o teapa, indiferent daca iti cumperi o guma, iei taxiul, iti repari o teava sau iti iei o masina. Indiferent daca tratezi cu o firma sau cu un particular. Aici trebuie sa nu ai incredere in nimeni si niciodata cuvantul dat nu are vreo valoare. O tara in care cei ca mine sunt vesnic victime si inadaptati. In aceste momente maiastre mi-e atat de sila de acest mare zoo situat la est de ungaria si la nord de bulgaria ca de-abia mai pot scrie.

E offtopic, asa ca puteti sterge. Si-asa ma astept sa rasara tot felul de romani verzi gen chichirichimichi si sa-mi dea la gioale, asa ca nu conteaza.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
Apostol Bogdan
post 23 Sep 2005, 19:11
Post #37

Membru

From: cluj-napoca

Peisajele si cam atat. In rest nu imi place nik in Romania, in special drumurile si carutele de pe sosea(unic in lume)

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus Gri comette/2007
+
Smudo
post 24 Sep 2005, 02:29
Post #38

Membru autentic

QUOTE(ashu @ 23 Sep 2005, 19:07)
Nu imi place nimic la tara asta si la oamenii care o populeaza, decat un procent foarte mic de oameni care din fericire nu intrunesc calitatile caracteristice majoritatii. Suntem o tara de tepari, de mincinosi si de necivilizati. Aici trebuie sa fii cu ochii in 4 tot timpul ca sa nu-ti iei o teapa, indiferent daca iti cumperi o guma, iei taxiul, iti repari o teava sau iti iei o masina. Indiferent daca tratezi cu o firma sau cu un particular. Aici trebuie sa nu ai incredere in nimeni si niciodata cuvantul dat nu are vreo valoare. O tara in care cei ca mine sunt vesnic victime si inadaptati. In aceste momente maiastre mi-e atat de sila de acest mare zoo situat la est de ungaria si la nord de bulgaria ca de-abia mai pot scrie.
Si-asa ma astept sa rasara tot felul de romani verzi gen chichirichimichi si sa-mi dea la gioale, asa ca nu conteaza.
*

Ashu, si altundeva crezi ca e altfel? Trebuie doar sa iti gasesti locul, si atunci ai putina liniste. Faza aia cu... romanii verzi gen chichirichimichi... vrei pass-ul de contul meu sa vezi PM-uri de la oameni "studiati", plini de bani, cu proprietati, (sa zic si de masini noi?) care-mi spun ca n-am o chifla pe stomac da' ei pling cind se scumpeste benzina... de astia nu mai scap nici pe internet, dupa ce am scapat de ei in viata reala.
Keep your head up.

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
ashu
post 24 Sep 2005, 02:38
Post #39

Membru erectil

Tu esti sigur ca traiesti in Germania, nu in Congo? Da, e altfel. Oriunde in lumea civilizata e altfel. Aici toti sunt "descurcareti", a se citi tepari. Aici iti da teapa guvernul, firma de cablu sau instalatorul in aceeasi masura. Mai multi oameni pe metru patrat fara cuvant, fara coloana, fara principii ca in Romania greu mai gasesti in alta parte. Si problema e ca nu te poti separa, nu ai cum sa nu interactionezi cu astfel de oameni, ca sunt peste tot. Situatia e hopeless, pe bune. sad.gif

--------------------
+
Smudo
post 24 Sep 2005, 03:16
Post #40

Membru autentic

Ashu cit ai stat si unde ai stat in Germania? Peste tot sint OAMENI si oameni. Lumea da, e mai civilizata aici, poti chiar sa pleci in concediu o saptamina si sa uiti masina descuiata in parcare si nu iti lipseste nimic din ea. Nu vezi pe nimeni sa scuipe sau sa arunce ceva pe strada, decit extrem de rar cite un chistoc de tigara. Nu vezi si nu auzi pe nimeni sa fluiere dupa femei. Nu vezi pe nimeni sa manince seminte pe strada. Daca mergi la cumparaturi si cumperi de (sa zic) 399,99 € si platesti 400, primesti mereu centul ala rest. Daca la consumatie de 100 € la restaurant, ii lasi 2 - 3 € bacsis chelnerului iti multumeste de parca i-ai fi dat cadou o masina. (Daca ii dai 5, deja ride de tine in sinea lui si spune ca esti prost. Ma refer la restaurantele strict ne-romanesti). Garduri la case nu prea sint decit de decor, pentru ca vecinul nu are timp sa se uite la tine in curte, iar daca e atit de dement (dar nu prea auzi cazuri) sa intre la tine in curte stie ca in 3 minute vine Garcea. Nimeni nu iti suna la usa, si cind suna la telefon se scuza ca te deranjeaza. (Asta mai e valabil si in Romania). Nimeni nu are voie sa te interpeleze aiurea pe strada sau sa iti vorbeasca urit, pentru ca stie ca il poti reclama la politie. Nimeni nu iti arata degetul mijlociu in trafic, pentru ca la fel stie ca il poti reclama si el trebuie sa plateasca si amenda si tu iti mai primesti si bani de la politie, bani care vin de la el. Poti sa faci jogging si la ora 3 noaptea si nu se ia nimeni de tine. Nu iti zgirie nimeni masina in parcare. Oriunde te-ai opri cu masina pe drum sa intrebi ceva, fiecare are timp sa iti explice pe unde sa mergi si e super-amabil.
Si reversul medaliei: in ultima vreme incep sa am impresia ca si aici se copiaza metode Made in Romania. Incepind de la guvern, parlamentari, manageri de firme (gen VW, Daimler), cancelar (ca tot au fost alegerile acum) si pina la firme de telefonie mobila, vinzatori de masini, provideri de curent electric (asa s-o spune?), provideri de telefonie fixa, internet (adica tot ce inseamna contracte pe minim 2 ani).
Guvern: vezi scandalul Joschka Fischer (vice-cancelar si seful partidului ecologist) din primavara, referitor la vizele acordate aiurea pentru 1 milion ucraineni, in mare parte traficanti de carne vie.
Manageri de firme: scandalul Hartz (manager demis de la VW), care a si conceput o lege numita Hartz 4 (nu e scriere IRC, chiar asa se numeste omul), lege care se ocupa de ajutorul social si reincadrarea in munca a somerilor de mai mult timp. Scandalul Schremmp - Cordes (manageri la Daimler), Cordes a cistigat 1 milion € in urma demiterii lui Schremmp si a tranzactiilor cu actiuni, tranzactii efectuate pe ultima suta de metri si cu "insider tipps", lucru care e interzis in Germania.
Firme telefonie mobila: Toate contractele pt mobil, telefon fix, cablu, se fac pe 2 ani. Daca vrei sa iesi din contractele alea trebuie sa anunti firma cu 3 luni inainte de expirarea contractului, dupa acei 2 ani. Daca ai uitat, atunci mai astepti inca un an, si apoi iar, inainte cu 3 luni trebuie sa le trimiti lichidarea. De fiecare data e mai important ce e scris cu litere aproape ilizibile.
Vinzatori de masini: am mai spus chestia asta, in urma unei statistici in Germania s-a stabilit ca in jur de 2/3 din masinile SH au kilometrajul "minarit", ceea ce le face un pret de lista mai bun. E foarte greu sa dovedesti ca la o masina a fost minarit kilometrajul, am vazut multe reportaje pe chestia asta.
Cancelar: se spune ca Germania e o tara democratica, dar Kohl a fost cancelar timp de 16 ani (sint aproape sigur), Schröder a avut aproape 2 mandate, a vrut alegeri anticipate si a pierdut, si cauta gauri in lege ca sa ramina in continuare cancelar. Cred ca se stie ca in Germania presedintele are doar titlu onorific, cancelarul avind practic rolul de presedinte si el e ales de popor, presedintele fiind doar numit (cred ca de parlament).
Sa mai enumar?

--------------------
x x - X
+
ashu
post 24 Sep 2005, 03:29
Post #41

Membru erectil

Da, mai enumara. Ce povestesti tu acolo sunt sefeuri pentru Romania. Atat modul in care se comporta oamenii de rand, cat si scandalurile respective care au fost DOVEDITE (si pedepsite ca atare). Kohl, parintele Germaniei mari, a fost aruncat la cos pentru o magarie infima fata de ce au facut politicienii nostri, care oricum n-au fost pedepsiti in veci. Scuza-ma, daca tu vezi similitudini intre Germania si Romania, inseamna ca ori nu traiesti in Germania, ori n-ai mai dat pe aici de ani buni si ti-a ramas doar o imagine idilica. Nu ti-ar strica o reintoarcere in Romania, macar asa pe timp scurt, sa incerci sa traiesti aici, sa vezi ce bine e.

Nimic nu mi se pare mai nociv decat argumentul adus de tine: "Da ce, crezi ca in alta parte e altfel?". Innebunesc cand il aud. Nu ma, e ok, peste tot toata lumea e pusa pe inselaciune, e ok ce faceti voi, keep up the good work. mad.gif E atat de pagubos, ca nu am cuvinte. In pielea mea, cum sa incurajezi apucaturile astea salbatice, cum? Mai ales cand vin din partea unuia care nu sta aici si nu trebuie sa aiba de-a face cu chestiile astea in viata de zi cu zi, deja "ma ia nervii" rau de tot.

--------------------
+
Smudo
post 24 Sep 2005, 03:43
Post #42

Membru autentic

Fischer nu a fost pedepsit. Trebuia demis, scandalul nu e nici o inventie. Nu i-a fost clintit nici macar un fir de par. Hartz de la VW a avut petreceri cu prostituate, calatorii de afaceri in care la fel era insotit de dansatoare brazilience platite de VW si scazute la impozit, deci platite de cei care cotizeaza la stat. La fel nu s-a intimplat nimic nici in cazul asta, pentru ca Hartz e un apropiat al lui Schröder. Schremmp a fost doar obligat sa isi dea demisia pentru dezastrul in care a ajuns Daimlerul si pierderi de mai multe miliarde inregistrate de concern. Schremmp a aparut odata prin primavara in ziar cu o chestie in care ii "indemna" pe muncitorii de la Daimler sa cumpere masina produsa de ei, in timp ce el ii cumparase nevesti-sii de ziua ei un Porsche, iar copiii lui Cordes conduc Audi A3. Cordes in urma demiterii lui Schremmp a cistigat dupa cum am zis, 1 milion €, nici aici nu s-a intimplat nimic. Se fac cercetari, dar nimic. Daca vrei sa ma contrazici, atunci spune-mi cum au fost cazurile astea pedepsite ca atare. Pe bune, nu am de ce sa insir prostii aici.
Te-am intrebat, cit ai stat aici, unde, si cind s-a intimplat ultima data treaba asta?

--------------------
x x - X
+
doliprane
post 24 Sep 2005, 09:24
Post #43

Membru incepator

Imi plac:
Muntii Apuseni
Parcul Herastrau
Pastravul cu mamaliga de la un restaurant din Bucuresti pe care nu stiu daca am voie sa il spun
Emotia intoarcerii acasa, acolo unde am copilarit

--------------------
Logan Laureate 1.6 - ##-##-####
+
ashu
post 24 Sep 2005, 14:51
Post #44

Membru erectil

Smudo, am stat in Frankfurt si in Saarbrucken, am facut outsourcing pentru o firma din Germania si trebuia sa ma duc cate o saptamana din cand in cand.
Acuma spune-mi ce kilu meu de relevanta are cine i-a luat nu stiu ce masina lu nevasta-sa care este prieten cu Schroder care avea un verisor la Dimler care are copii cu A3. Se pare ca vorbim impreuna si ne intelegem separat, asa ca renunt sa continui aparenta polemica cu tine.

Pentru cine e curios sa afle ce inseamna civilizatia aia de kkt pe care n-ar fi bine s-o imbratisam in viziunea unora dintre voi, cititi prima parte din postului lui Smudo, aia care ince pe cu "Lumea da, e mai civilizata aici, poti chiar sa pleci in concediu o saptamina si sa uiti masina descuiata in parcare .............". Daca credeti ca lucrurile alea sunt niste simple amanunte nesemnificative care nu afecteaza traiul omului de zi cu zi, sau ca peste tot e la fel, atunci sincer eu nu am ce sa mai zic.

--------------------
+
Smudo
post 24 Sep 2005, 16:23
Post #45

Membru autentic

Ashu, sincer sa fiu, in mai multe sejururi de cite o saptamina in Germania nu vezi mare lucru. Eu vorbesc de viata de zi cu zi, de mentalitati si scandaluri de aici, si tu imi spui chestii pe care le vezi cu alti ochi, atunci cind vezi totul nou si curat si o diferenta uriasa intre ce e aici si ce e in Romania. In schimb asta e doar o imagine superficiala.
Sincer sa fiu imi place cum scrii si cum gindesti, dar la fel iti spun, daca tu crezi ca afara totul e PERFECT, o sa traiesti o mare DEZAMAGIRE daca o sa emigrezi. Ti-am zis, trebuie doar sa ITI GASESTI LOCUL si atunci ai putina liniste afara. Altfel nu. Sefeurile alea pe care le-am scris se intimpla doar in zone bune ale unui oras. Adica, si aici poti trai ca in Romania sau chiar mai rau, platesti o chirie mica, si atunci vezi magazine cu gratii la geam, betivi la tot pasul, drogati, si nu ai curaj sa iesi din casa cind se intuneca. Si la fel poti sa stai intr-o zona mai selecta, platesti mai mult, dar atunci traiesti sefeurile care le-am scris si NU AI VOIE sa intri cu masina pe o strada daca nu locuiesti acolo sau daca nu mergi in vizita la cineva, si sint bariere la intrarea in cartier care se inchid incepind cu simbata dupa-amiaza, raminind ca si cai de intrare doar cele mai "laturalnice". (Poate suna ciudat faza cu barierele, dar trebuie sa fac poze de unde stau ca sa se convinga cineva ca nu vorbesc aiurea?). Cind am zis de manageri de la Daimler si VW care s-a insurat cu porsche si i-a cumparat nevasta lu' copiii lu' Porsche am vrut sa dau exemple de demagogie si de furt, care se intimpla oriunde pe lumea asta.
Anul trecut am fost in Romania, si ca sa fiu sincer, mai mult de 2 saptamini nu rezist acolo, si in alea 2 saptamini incerc sa vad cit mai putine lucruri, adica sa nu vad (si sa nu-mi prind mintea cu tot felul de dementi) ca vinzatoarea atunci cind intru in magazin se uita la mine cu o fata de parca nu din cumparaturile mele si-ar lua salariul, si o gramada de alte chestii pe care nu trebuie sa le mai spun eu.
Nu vreau sa spun ca aici e la fel ca in Romania, pentru tot ce am afirmat am adus argumente si am dat exemple. Dar la vreau sa spun (repet) ca multi au impresii partial false despre Germania si despre tarile civilizate in general. Dupa cum am zis, sint OAMENI si oameni, CARTIERE si cartiere, trebuie sa iei fiecare om in parte, sa nu il judeci si nici sa te chinui sa il schimbi sau sa il intelegi, pentru ca nu are nici un rost pentru tine. Intr-adevar ai un sentiment de siguranta mult mai mare atunci cind iesi pe strada, nu te simti omul nimanui, dar pentru asta platesti impozitele alea la stat, si statul trebuie sa iti acorde confortul asta. Si la fel, din impozitele alea platite la stat se fura enorm: firmele din Germania care investesc in strainatate, pun oameni pe drumuri, totul pentru a avea un profit mai mare, iar cheltuielile cauzate de investitiile astea le scad de la impozitare. OK, asa e legea facuta, dar legile sint facute tot de oameni si multi parlamentari au joburi cu sfert sau juma' de norma (a fost tot anul asta un scandal si pe tema asta) la companii mari.
Pe bune, ar fi o gramada de scris, si nu vreau sa interpretezi toata chestia asta ca pe o polemica. Daca totusi am jignit fara sa imi dau seama imi cer scuze. Ashu, mi-ar place sa ne vedem si sa vorbim la o bere (adica mai multe).

--------------------
x x - X
+
bomicabomic
post 24 Sep 2005, 16:55
Post #46

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(Smudo @ 24 Sep 2005, 17:23)
Ashu, mi-ar place sa ne vedem si sa vorbim la o bere (adica mai multe).
*

Io v-am zis...

LE : Ma bag si eu in discutia voastra.
Smudo, de acord cu ce spui cu scandalurile alea, ai dreptate, dar ele se intimpla peste tot. Sa fim serisosi, ca intre politic si economic exista relatii strinse...se cunosc cazuri cind mari concerne au comandat legi favorabile lor, etc...deci peste tot exista coruptie.

Diferenta dintre exemplele date de tine si Romania e mare...e cit de la cer la pamint. In timp ce pe neamtul de rind il doare-n brisca de ce a facut Schremmp si a vorbit de acest subiect doar in ziua cind a aparut stirea in ziare, pe roman nu prea-l doare cind e vorba de RAFO sau FNI. Pentru ca aici, e vorba de sute de milioane de euro din bani publici, bani care trebuiau sa mearga la invatamint, sanatate, armata, etc...si care au fost cheltuiti pentru binele unor haimanale.
Pe roman, nu l-ar interesa cit comision si-a luat Nastase la privatizarea PETROM, daca cind se duce la pompa, vede preturi normale, reale, nu scoase din condei, nu l-ar interesa ce lege a platit Tender sau Becali, atit timp cit el o duce bine, stie ca nu e furat, stie ca nu el plateste factura pentru ceea ce fac astia.

Asta-i disconfortul , stressul zilnic al romanilor, ca platesc facturi pentru hotiile altora, care nu patesc nimic.
In timp ce italianul nu plateste pentru PARMALAT, americanul nu plateste pentru ENRON si exemplele pot continua.
So, atit timp, cit ai un job, esti platit decent, platesti facturile pentru cit consumi,taxe si impozite exact pentru ce sunt ele destinate (somaj, pensie, sanatate , strazi, etc.) - si se si vad, nu cred ca te mai intereseaza cum a fost finantat partidul lui Kohl, cum a daramat Soros lira sterlina, cum a cumparat nu stiu care actiuni, etc. Sau te intereseaza, doar cind n-ai ce discuta atunci cind bei o bere cu prietenii.

This post has been edited by bomicabomic: 24 Sep 2005, 18:37

--------------------
x x - x
+
ashu
post 24 Sep 2005, 18:52
Post #47

Membru erectil

Smudo, nu vad totul impachetat in poleiala in Germania, dar asa cum zicea si bomica, este o diferenta de la cer la pamant. Si fata de ce a spus bomica, adaug pt. a mia oara ca pe mine ma seaca la ficati si modul cum se comporta romanii intre ei. Asa cum ai zis si tu, vanzatoarea de la butic, instalatorul, taximetristul, mecanicul, toti sunt la mii de parseci distanta fata de cum ar trebui sa fie. Asta ma enerveaza la disperare in tara asta, mojicia si necinstea omenilor de pe aici.
Cat despre faptul ca existe zone rezidentiale cu bariera la intrare in Germania, stai linistit ca exista si pe aici. Toate cartierele rezidentiale construite in jurul Bucurestiului au asa ceva, si nu mi se pare nimic in neregula, ba chiar din contra. Daca locuiesti acolo nu mai trebuie sa-ti pui alarma la casa si sa stai cu ochii pe ce lasi afara in curte, sa nu-ti intre cumva hotomanul in casa. E un serviciu de care mi-ar placea si mie sa beficiez. Si nu are de ce sa ne mire, sunt atatea blocuri in Bucuresti care au interfon la intrare, e fix acelasi lucru, ce naiba.

--------------------
+
Lolek
post 24 Sep 2005, 19:27
Post #48

Ignorog

Am si eu un mic comentariu, relativ la mitocania si josnicia romanului, si anume faptul ca in mod majoritar romanii au optica asta despre sine, ca romanul e lenes, ca e hot, ca e josnic si jalnic. 9 din 10 iti spun cu juraminte chestia asta, intr-un imens cor de bocitoare care intersectat cu multimea celor care sunt realmente jalnici si patetici s-ar putea sa dea o suprapunere importanta.

Nu vreau sa vorbesc despre exceptii aici, ce vreau sa semnalez eu e ca daca chestia asta cu "no good, zero barat" intra in folcor, realmente romanul ramane no good si zero barat, pentru ca incepe sa considere cum ca asa e facut el de la mama natura, "uite si tata zicea ca suntem un neam de hoti si lenesi", adica ajunge sa considere chestia asta normala si naturala si ne-schimbabila pe deasupra..

Eu zic sa dam o sansa oarescare evolutiei si sa incercam sa impiedicam solidificarea chestiei asteia, indiferent ce procentaj de adevar e in ea.

Eu cred ca o societate evolueaza aproximativ independent de profilul unora sau altora din cadrul ei, pana si prin faptul ca intr-un context geo-socio-politic asa nu ai mai multe directii de mers (doar pit-stop-uri catastrofice in care tre sa schimbi cauciucurile corupte, stricate, sparte, terminate) si eventuale mersuri inapoi din cauza ca-i soferul dobitoc. Insa per total, societatea, chiar si aia romaneasca are o singura directie de mers si odata cu schimbarea ei se vor schimba si indivizii, indiferent cata amara de vreme o trebui pentru asta.

De-aia as dori sa nu facem un folclor din propria incompetenta, ca asta nu face decat sa puna bete-n roate si deja am senzatia ca stra-stranepotii nostri vor rade cu fundul de noi (da Doamne).

Mai piano, avem si romani drepti si inalti, nu numai fameni, idioti si fantome. La cat mai multi din astia si hai nainte, fie si cu tenisii in loc de Audi A6.

(De asemenea exista si o larga categorie de festivisti ai spiritului romanesc, care duminica beau in cinstea lui Stefan cel Mare si a istoriei de bravi viteji udandu-l generos pe Eminescu drept cel mai mare poet al tuturor lumilor extraterestre posibile desi n-au citit decat maxim 5-6 poezii de-ale lui si lunea o iau de la cap cu romanul hot si lenes, de obicei ca modalitati de barfa contra colegilor, sefilor, largilor categorii de...diverse ocupatii. Spirit dilematic, nu gluma...Vorba aia, cum naiba sa mai aiba careva o sansa de a fi....sa zicem mare <ceva, orice> daca tre sa se puna cu niste fantome ale trecutului, Mihai Viteazu si Alexandru Ioan Cuza, Vlad Tepes, adica modele long gone si complet neaplicabile, resuscitand continuu niste fenomene si evenimente incheiate si ingropate acu nu stiu cate secole pe post de virtutile natiei asteia care a stat dreapta in fata sortii, la "cumpana vanturilor" and so on and so forth...).

Recunosc ca firisorul de mijloc in toata chestia e subtire si fragil, dar daca-i bagam un ditai perdaful de "bai, avem o istorie de juma de secol de tampenie, cum poti tu sa te crezi destept?" am cam pus-o definitiv si irevocabil, asa, noi intre noi, nu vorbesc de firul epic care se duce singur un' se duce fara sa-l doara nici in cot ca Vasile de la Ciorogarla are IQ 10 si Lenuta din Adormita de Vale "nu stie sa vorbeste corect romaneste sau englezeste". Suntem parte a pamantului astuia, fie si daca tot capitalul national ar fi de 20 de euro-centi, cineva va fi interesat sa vada cum ii exploateaza si pe aia, bun rau, important e sa ne "tragem" si noi ceva din chestiile astea globale, nu sa ne foim in pat de p-o parte p-alta cum ca suntem cea mai naspa natie de pe fata pamantului.

Howgh.

This post has been edited by Lolek: 24 Sep 2005, 19:44

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
bogdan3l
post 24 Sep 2005, 23:18
Post #49

Membru autentic

Lolek, frumos glasuiesti , dar eu am cu totul o alta viziune asupra romanilor si voi si argumenta de ce .
1. Am vazut intr-un sat lumea stransa la carciuma in toiul unei zile de munca , in timpul unui sezon in care la tara se gasesc mereu lucruri de facut.
2. Am vazut intr-un oras cum unui copil ii este luat cornul cu ciocolata din mana de un aurolac ( aici nu este vina aurolacului ci a intregii societati , a sistemului politic si economic)
3. Am vazut cum in noaptea de Paste un grup de minoritari , concetateni de-ai nostri umblau cu caruta prin sat . De ce oare ?
4. Am vazut cum cea mai mare parte din industrie a fost "privatizata" in detrimentul statului si implicit a societatii , pentru ca unii oameni ( romani ) au considerat ca bunastarea lor este mai presus de cea a multimii si au calcat pe cadavre in incercarea lor de a " trai mai bine " . Apoi , ca si cand nu ar fi de ajuns magaria privatizarilor , marile unzine au ajuns sa fie vandute la fier vechi iar oamenii au ramas pe drumuri .
5. Am vazut oameni care si-au vandut putinele materiale de constructii pe care le-a oferit statul pentru refacerea locuintelor pentru a-si cumpara de baut.

Toate astea si multe altele le-am vazut cu ochii mei si mai rau e ca cu fiecare zi ce trece adaug tot mai multe motive pentru care societatea in general si romanul - in special sunt de criticat .
Nu spun ca situatia este iremediabila dar asta se poate face numai prin educarea in spiritul eticii a tuturor oamenilor , de la primul om din stat pana la omul care matura frunzele pe strada dar tare mi-e teama ca e deja prea tarziu .

Trebuie sa intelegem ca toti trebuie sa producem pentru societate . Cum spunea si Aristotel , omul este pentru societate cum este mana sau madularul pentru corp .
Daca vrem sa avem o societate normala trebuie sa invatam sa ne respectam intre noi , sa respectam legile si pana la urma sa ne respectam pe noi insine.

--------------------
Renault Megane 2007
+
Smudo
post 24 Sep 2005, 23:33
Post #50

Membru autentic

QUOTE(bomicabomic @ 24 Sep 2005, 16:55)
Diferenta dintre exemplele date de tine si Romania e mare...e cit de la cer la pamint. In timp ce pe neamtul de rind il doare-n brisca de ce a facut Schremmp si a vorbit de acest subiect doar in ziua cind a aparut stirea in ziare, pe roman nu prea-l doare cind e vorba de RAFO sau FNI. Pentru ca aici, e vorba de sute de milioane de euro din bani publici, bani care trebuiau sa mearga la invatamint, sanatate, armata, etc...si care au fost cheltuiti pentru binele unor haimanale.
So, atit timp, cit ai un job, esti  platit decent, platesti facturile pentru cit consumi,taxe si  impozite exact pentru ce sunt ele destinate (somaj, pensie, sanatate , strazi, etc.) - si se si vad, nu cred ca te mai intereseaza cum a fost finantat partidul lui Kohl, cum a daramat Soros lira sterlina, cum a cumparat nu stiu care actiuni, etc. Sau te intereseaza, doar cind n-ai ce discuta atunci cind bei o bere cu prietenii.
*

@bomica, e clar ca sint diferente, si poate unele chiar mari intre ce in Germania si ce e in Romania. Pe neamtul de rind nu il mai doare in brisca atunci cind stie ca Hartz s-a dus cu parasute pe banii lui, si ca Hartz (expert in finante fiind) a facut o lege care atinge citeva milioane de cetateni germani. La fel nu il mai doare in brisca atunci cind stie ca pretul benzinei in austria e cu vreo 20 de centi mai mic decit in Germania, pentru ca in Germania e umflat aiurea de impozite si pseudo-impozite. Si, atita timp cit am un job destul de bine platit, tot ma mai intereseaza ce se intimpla in jurul meu, pentru ca nu mi-a placut niciodata sa "traiesc pe sub pamint" si sa nu stiu ce se intimpla in jurul meu. Si se stie ca vestul e cam in criza, si in ultima vreme am impresia ca politicienii si managerii de aici au fost colegi de scoala cu cei din Romania, pentru ca metodele lor de furt sint foarte asemanatoare, ba pot spune ca ale celor din Romania sint mai rafinate chiar, adica nu chiar asa de "pe fata" ca aici.
@ashu, de alarme la case nu am auzit pe aici, asta poate din cauza ca nu am vrut sa locuiesc mai rau ca in Romania. Si la fel nici alarme la masini nu am vazut. Interfoane au si blocurile in care stau numai indieni, pakistanezi sau africani, nu e nimic deosebit. Prin gradina se poate intra la mine in casa, si gardul din jurul gradinii are cam 70 de cm inaltime (ala numai gard nu e), dar pina acum nu a intrat nimeni si la fel din gradina sau de pe terasa nu mi-a disparut nimic, si noaptea nu dorm cu frica in sin.
@Lolek, ma bucur ca nu fac parte din aia 9 din 10 despre care vorbesti. Nu cred nici ca romanii ar fi buricul pamintului sau ca ei ar fi inventat roata, dar nici ca ei ar fi cele mai mari putori care au existat vreodata. M-am ferit mereu sa includ oameni in categorii, cred ca cel mai bine e sa il iei pe fiecare asa cum e, si sa nu ai idei preconcepute. Daca asta ar mai avea vreo importanta, sint roman get-beget (oltean), nu sas corcit sau mai stiu eu ce, am nume romanesc, si nu mi-e rusine niciodata sa spun ca vin din Romania, dar la fel nici nu umblu cu tricolorul agatat la oglinda in masina sau cu un "RO" mare lipit pe capota de la portbagaj.

--------------------
x x - X
+
Lolek
post 24 Sep 2005, 23:37
Post #51

Ignorog

QUOTE(bogdan3l @ 24 Sep 2005, 23:18)
... adaug tot mai multe motive pentru care societatea in general si romanul - in special sunt de criticat .
*

ca sunt de criticat e cat se poate de adevarat, ba chiar reclam faptul ca simtul critic autentic nu e la cotele la care ar trebui (critica e mama cu palma grea a progresului).

dar sincer, nu e cazul sa ne sinucidem ca natiune acuma din cauza ca marea majoritate nu stiu ce sa raspunda la smiorcaitoarea intrebare "ce ne facem fetelor?".

acuma sincer, cand se compune prima manea cu tematica "romanu nu-i ca neamtu'" fac thread aici si va iau la rost, ca de la oameni in esenta destepti si umblati a pornit chestia asta cu "romanul e prost, tampit, idiot, nespalat, nesimti, lenes si hot", ajungandu-se in zilele noastre a arbora ca semn de "inteligenta" o declamatie din asta "buey...romanii e dati dreacu, prosti gramada, fa-te hot pe RATB sa le furi din genti ca ei nu zic nimica"...

P.S.: sa nu ma luati drept drept-maritorul natiei romane, ca nu sunt. Nici macar mare patriot nu cred ca am sanse sa fiu. Incerc sa fiu rational si-atat.

This post has been edited by Lolek: 25 Sep 2005, 00:04

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
gonty
post 25 Sep 2005, 03:24
Post #52

Membru autentic

From: Iasi

Pentru cei care nu suporta Romania, ii rog sa-si raspunda, in sinea lor, la cateva intrebari (in public nu-si are rostul, ca oricum nu vor fi sinceri):
- De cate ori au aruncat tigara la cosul de gunoi si nu pe strada?
- De cate ori, cand au iesit la iarba verde, au strans mizeria si au luat-o cu ei intr-o sacosa sa o dea la pubela?
- De cate ori, in loc sa lucreze la servici, au navigat pe internet in alte scopuri?
- De cate ori, cand au intalnit o vanzatoare "acra si plictisita de viata", au renuntat la a mai cumpara si au mers pe jos inca 100 m pentru a fi servit ceva mai bine?
- De cate ori, cand mergeau la un medic, care este platit pentru serviciul sau, nu au dus spaga?
- De cate ori au refuzat un cadou, atunci cand au fost solicitat sa faca ceva pentru care sunt platiti (bine, prost dar sunt platit)?
- De cate ori au facut observatie altora, care au aruncat ceva pe strada?
Si s-ar putea continua, ordinea intrebarilor fiind aleatoare.

Dupa cum se poate constata din viata de zi cu zi, totusi, incep sa fie din ce in ce mai multi care sa-si puna intrebari de genul celor de mai sus. Si un lucru vreau sa-l mai subliniez. De la momentul 0, au trecut numai 15 ani. Alte tari au avut nevoie de 30-40 de ani sa ajunga la un nivel acceptabil, sa se cearna pleava. Sa fim optimisti si sa speram ca in 2007 vom intra in UE (si asta ca sa acceleram schimbarea mentalitatilor si cernerea) .

--------------------
Citroen C4 2.0 HDI 2007, SX Pack - IS96DEA
+
ashu
post 25 Sep 2005, 04:49
Post #53

Membru erectil

QUOTE(gonty @ 25 Sep 2005, 03:24)
Pentru cei care nu suporta Romania, ii rog sa-si raspunda, in sinea lor, la cateva intrebari (in public nu-si are rostul, ca oricum nu vor fi sinceri):
*

Ei uite io iti raspund in public. Te asigur ca sunt sincer.
- De cate ori au aruncat tigara la cosul de gunoi si nu pe strada?
*

De fiecare data cand am un cos prin preajma, arunc mucul la gunoi. Cand n-am recunosc ca arunc pe strada. De obicei intr-un colt mai retras. Dar asta e cam singurul deseu pe care ma vei vedea vreodata aruncandu-l pe strada. N-o sa arunc niciodata pachete de tigari goale, cotoare de mar, ambalaje de biscuiti, etc. Daca nu am cos in preajma le bag in buzunar si le arunc cand am ocazia. Din cauza ca n-am cum unde sa le tin, recunosc ca mucurile de la tigara le arunc din cand in cand. Dar nu pe geam din masina sau unde am o scrumirea sau un cos la indemana.
- De cate ori, cand au iesit la iarba verde, au strans mizeria si au luat-o cu ei intr-o sacosa sa o dea la pubela?
*

De fiecare data cand ies la iarba verde. Ii urasc visceral pe aia care lasa deseuri in natura, chiar daca le lasa stranse in pungi. Eu intotdeauna bag pungile cu gunoi in portbagaj si le arunc acasa.
- De cate ori, in loc sa lucreze la servici, au navigat pe internet in alte scopuri?
*

Hai sa fim seriosi. Nu ma intrebi si de cate ori am facut mai multe pipiuri decat media cand eram la munca?! Intreaba-ma de cate ori nu mi-am facut munca, nu de cate ori m-am dat pe internet, ca nu vad unde e problema daca cand fac o pauza ma uit pe 7 seri sa vad la ce ora e un film care ma intereseaza, atata vreme cat imi fac treaba bine si la timp.
- De cate ori, cand au intalnit o vanzatoare "acra si plictisita de viata", au renuntat la a mai cumpara si au mers pe jos inca 100 m pentru a fi servit ceva mai bine?
*

Chiar in seara asta. Am fost la un prieten si inainte sa urc la el m-am dus la un butic sa iau ceva de baut. Vanzatoarea vorbea la telefon. Am asteptat 2 minute. Nimic. O intreb "Nu va suparati, cine serveste aici?". Nici o reactie. Dupa alte 30 de secunde, intreb din nou "Cine serveste aici?". Pune mana pe receptor si imi sopteste: "Vorbesc cu sefa". Ii zic "Cu atat mai bine, ziceti-i ca aveti clieniti". Nimic. Mai dureaza un minut si termina convorbirea. Tot ea intepata "Vorbeam cu sefa, nu cu prietenul meu, ce vreti de la mine?". Simt ca ma ia tensiunea. Ii raspund "Domnisoara, ma intereseaza prea putin cu cine vorbeati. Eu sunt un client, si dvs chiar vi se pare normal sa ma tineti aici aiurea sa ma uit la dvs cum vorbiti la telefon. Este complet deplasat, credeti-ma". Doamna din fata mea, ca mai era cineva care astepta aiurea cand am intrat eu, ii zice "E, lasati". wacko.gif La care aia raspunde "Pai ce sa las, nu vedeti ca domnul e prost ... ... ... dispus". Am crezut ca o eviscerez pe loc. Am iesit instantaneu si m-am dus sa caut alt butic. Asta e Romania, astia sunt minunatii nostri semeni, oricat v-ati imbata cu apa rece ca nu e asa. Macaci, sincer eu nu-i pot cataloga ca oameni, doar bipezi.
- De cate ori, cand mergeau la un medic, care este platit pentru serviciul sau, nu au dus spaga?
*

Pai n-am intalnit inca in Romania doctor care e platit pentru munca lui. rolleyes.gif Serios acuma, niciodata nu mi s-a conditionat actul medical de spaga. Am dat, dar nu de nevoie, ci de placere. Singura data cand am dat a fost cand a nascut nevasta-mea, si in continuare cred ca i-am dat prea putin. Merita mai mult, pentru ce a facut pentru mine.
- De cate ori au refuzat un cadou, atunci cand au fost solicitat sa faca ceva pentru care sunt platiti (bine, prost dar sunt platit)?
*

Nu e cazul la mine, n-am cui sa-i fac servicii.
- De cate ori au facut observatie altora, care au aruncat ceva pe strada?
*

Ohoho, sa fii tu santaos. Deja imi face placere. De la baieti de cartier, pana la doamne de 50 de ani, cand ii vad ca arunca pe jos ii articulez instant. Chiar si in trafic cand vad pe cate unul ca arunca vreun deseu pe geam, incerc sa ajung in dreptul lui si sa-l "apostrofez" corespunzator (he he, aici sunt taran reunosc, daca ma auziti ce le zic o sa vi se faca rusine blush.gif ).
Si s-ar putea continua, ordinea intrebarilor fiind aleatoare.
*

Continua fericit, iti raspund cu placere. Relativizarea asta absurda, faza cu "sa ridice piatra cel care n-a pacatuit niciodata" e foarte frumosa in Biblie, insa in cazul de fata nu ne poate face decat rau. Tre sa fim critici, foarte critici, la toate apucaturile astea de macaci. Altfel n-avem nici o sansa (nu ca am avea altfel, dar orisicat....)

--------------------
+
mil
post 25 Sep 2005, 20:33
Post #54

ocupat

From: x

stiti ce imi pare rau...ca discutia asta are loc pe net si nu intr-un talk show zilnic de mare audienta printre mase (sa zicem Teo)...ar fi foarte interesant sa ne dam seama cum fiecare picatura de nesimtire personala...formeaza oceanul de nesimtire care ne deranjeaza si ne omoara neuronii...in loc ca bunul simt sa fie promovat insa, la noi se face taman pe dos...aici e buba

singura solutie este exemplul personal si promovarea lui...sa zicem la nivel de scara de bloc...cand ai niste macaci sa ii domesticesti...cu vorba buna, diplomatie caci e nevoie de multa educatie, de politete si de o rabdare ingereasca...ashu, v-a trebui sa adopti o alta strategie...daca vrei sa traiesti mai mult...

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
Nitro001us
post 25 Sep 2005, 21:17
Post #55

Membru incepator

Asa e, dar chestia asta cu exemplul personal cam scirtie. Merge la oameni cu ceva simt al raspunderii, dar nu la macacii in cauza. Astia trebuie cumva scosi din starea lor naturala. Asa ca sunt de acord cu Ashu (nu de alta, dar asa fac si io biggrin.gif ). Poate atentionarile le vor da putin de gindit...

--------------------
Dacia Solenza Scala
+
Flores
post 3 Oct 2005, 21:47
Post #56

ALIEN

From: behind enemy lines

Într-un articol publicat ieri în ediția online, prestigiosul cotidian The New York Times descrie realitățile actuale din Ucraina în comparație cu cele din România. Autorul articolului, Nicholas Kulish, își povestește experiența trecerii prin Ucraina, stat afectat de o corupție endemică. La granița ucraineană, vameșii au încercat să îi confiște jurnalistului american mașina cu care călătorea, fiindcă nu fuseseră „înmuiați” de nici o atenție din partea acestuia. Ulterior, potrivit relatărilor reporterului, ei au forțat obținerea unui bacșiș sugerându-i să le vândă automobilul.
Pe șoselele ucrainene corupția este omniprezentă: „uniforma gri și bastonul alb-negru al polițiștilor de circulație deveniseră cea mai înspăimântătoare priveliște”. La ieșirea din țară, aceeași poveste, remarcă gazetarul. „Cadoul? Cadoul?”, l-a întrebat vameșul ucrainean pe jurnalist, care prefăcându-se că nu a înțeles ce se dorea de la el, s-a ales cu CD player-ul complet distrus. Apoi, în mod inexplicabil, vameșii l-au avertizat că nu poate părăsi țara. După 30 de ore în care s-a învârtit pe lângă punctul de trecere fără a obține nici o explicație, prețul trecerii graniței a fost o șpagă de 200 de dolari, relatează jurnalistul. Deși autoritățile statului vecin susțin că după „revoluția portocalie” țara a fost democratizată, Nicholas Kulish mărturisește că, pe drumurile Ucrainei s-a temut „că fiecare călătorie poate fi ultima”. Jurnalistul declară că s-a simțit ușurat când a „reintrat în civilizație”, respectiv pe teritoriul României, „o altă fostă dictatură comunistă”. „Reprezintă România ideea mea despre civilizație? Răspunsul este: cu siguranță da, datorită steagului albastru cu steluțe galbene de la vamă – simbol al Uniunii Europene, chiar dacă România nu este încă un stat-membru”.
Jurnalistul de la New York Times susține entuziasmat că pe întreaga durată a călătoriei sale în România, nici măcar o singură dată nu i s-a solicitat mită, ceea ce reprezintă o diferență ca de la noapte la zi față de ritualul ucrainean al mitei. „Statele aflate pe agenda de extindere a UE au, desigur, problemele lor, dar par mai stabile decât vecinul lor din nord, cu care nu și-ar dori nici în ruptul capului să facă schimb”, mai opinează jurnalistul.

http://www.gandul.info/2005-10-04/cand_treci

--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI- Dacia Logan Laureate 1.6
Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems !
+
nairam
post 3 Oct 2005, 22:55
Post #57

Posesor de bebelus...

Aaaaaaa.... hai ca tre sa-mi placa si mie ceva.....aaaaaaaaa hai ma chiar asa ....... chiar nimic nimic ............. Aaaaaaa Uraaaaa am gasit:
Imi place in romania pentru ca pot sa-i injur pe limba mea pe toti aia care ma enerveaza .... si culmea.. atunci cand ii injur ma inteleg toti .....deci concluzia ar fi ca mie imi place limba romana ...... biggrin.gif Cam atat .... Ultimu sa stinga lumina ....

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
AND
post 3 Oct 2005, 22:56
Post #58

Membru autentic

E frumos atunci cand gasesti persoane de treaba , si prieteni buni smile.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
Smudo
post 3 Oct 2005, 23:00
Post #59

Membru autentic

QUOTE(AND @ 3 Oct 2005, 22:56)
E frumos atunci cand gasesti persoane de treaba , si prieteni buni smile.gif
*

Aia la fel ii gasesti oriunde. Si citeodata se poate intimpla ca turci, rusi, sirbi, bosnieci sau americani sa-i gasesti mai "de treaba" decit multi romani.

--------------------
x x - X
+
nairam
post 3 Oct 2005, 23:03
Post #60

Posesor de bebelus...

Am un amic ce calatoreste mult si ala spune ca cel mai tare s-a distrat vreo 2 luni, cat a stat in Spania, dar nu spanioli ci cu ..... Argentinieni ..... A batut omu asta toata europa in lung si in lat .... si pana la urma s-a stabilit in Anglia ca traducator .... Uffff umeda si ploioasa tara ........Mie mi-a spus ca daca plec din tara ..... SA STING LUMINA !!!!!

This post has been edited by nairam: 3 Oct 2005, 23:03

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th May 2025 - 09:04
Forum Renault