Reconditionare Dacia 1310 "Diamantina", b: 1983; d: never
![]() ![]() ![]() |
Reconditionare Dacia 1310 "Diamantina", b: 1983; d: never
Ov |
![]()
|
||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Ba chiar am gaura, dar am astupat-o asta-vara. Aia oricum e in partea de sus, ori acum mi-a fost clar ca tot ce era deasupra zonei orizontale a podelei, era uscat.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
Ce an este automobilul tau? 83 sau 84?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
'83.
|
--------------------
Dacia
1310
|
iulica89 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.265 Joined: 6 August 08 ![]() |
Presuri:
This post has been edited by iulica89: 6 Mar 2015, 19:04 Attached thumbnail(s) 11039371_739634172801977_983575914_n.jpg ( Size: 91.91k ) Number of downloads: 1102 10536828_739634082801986_443542651_n.jpg ( Size: 79.74k ) Number of downloads: 1104 |
--------------------
Dacia
1310
1989 MLS
- PH 10 SIA Iulian
|
|
maho |
![]()
|
Merci de poze, ai p.m.
|
--------------------
Dacia
1310
|
owy_2010 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.205 Joined: 13 March 10 ![]() |
QUOTE(maho @ 6 Mar 2015, 21:27) poze ptr colegu ![]() Attached thumbnail(s) GEDC0753.JPG ( Size: 2.58mb ) Number of downloads: 968 GEDC0778.JPG ( Size: 2.33mb ) Number of downloads: 961 GEDC0772.JPG ( Size: 2.24mb ) Number of downloads: 903 GEDC0777.JPG ( Size: 2.39mb ) Number of downloads: 138 |
--------------------
dacia
1310
1987
- vs-02-owy
|
|
maho |
![]()
|
Le-astept si-n "natura", ca sa le montez.
|
--------------------
Dacia
1310
|
maho |
![]()
|
Iesirea din hibernare:
- reumplut stingator expirat (+ inlocuit manometru - era pe "0" ?!), reimprospatat trusa medicala; - montat batreria, un drum scurt de dezmortire: frane ok; - schimbat ulei c.v. cu Elf Tranself type B 80w90, si lichidul de frana (dupa 2 ani); se pare ca de cand am schimbat planetarele si simeringurile, a pierdut f. putin ulei c.v., erau aproape 2 l in cutie; - inlocuit 2 becuri de far arse ( ![]() - itp luat din prima - se pare ca mai sunt si d-astia care nu cauta nod in papura cand vad dacii; surprinzator, n-a venit nici r.a.r.-ul in vizita. - aparatorile, in vremuri mai calde... |
--------------------
Dacia
1310
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
Si cand te vei duce sa o atestezi?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
maho |
![]()
|
Cand se va schimba ceva (in bine) pe la r.a.r. Brasov.
Noi sa fim sanatosi. |
--------------------
Dacia
1310
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Pai stai, stiu ca tu aveai probleme pentru ca nu erau 30 de ani de la incetarea productiei 1310, dar acum am vazut ca e importanta doar varsta masinii de atestat. Nu ar trebui sa fie ok acum?
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
maho |
![]()
|
Oamenii nu-si schimba comportamentul de la o zi la alta, ca s-a schimbat legea.
O s-o atestez intr-o zi. |
--------------------
Dacia
1310
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
De acord cu tine, dar pana intr-un punct. Experienta a fost neplacuta, stiu ca am citit ceva legat de asta si acum probabil esti mahnit, dar tu ar trebui sa iti vezi interesul si sa iti duci demersul la capat. Acum depinde si cat de tare arde.
![]() This post has been edited by MuciX: 3 Apr 2015, 09:33 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
maho |
![]()
|
Deocamdata nu arde, mai sunt si altele de rezolvat la casa omului, le luam in functie de urgenta si importanta..
|
--------------------
Dacia
1310
|
maho |
![]()
|
Alte noutati:
am facut un drum mai lung pe vreme frumoasa, si intamplarea a facut ca la trecerea muntilor sa merg destul prin apa (zapada topita) siroind pe drum; constatare: nici strop de apa in masina, deci sursa (la pasager) e deasupra, nu aruncata de roti. Mai mult ca sigur la ploaie, pe la grila capotei, respectiv aeroterma. Iar in portbagaj sub roata de rezerva si in "buzunarul" din stanga, pe la suruburile flapsurilor, o sa desfac cu prima ocazie bara spate si-o sa le pun niste garnituri. Slabit ambreiajul - tinea mult prea sus, iar la itp, cand am scos masina de pe role, a iesit putin fum. Inlocuit oglinzi (exterioara stg., fisurata putin intr-un colt, si interioara - munca de 2 ore, de ocnas, ca s-o scot din carcasa... QUOTE(maho @ 2 Apr 2015, 16:35) - inlocuit 2 becuri de far arse ( ![]() PLM de becuri frantuzesti klaxcar: dupa 600 km a trebuit sa schimb din nou becul de faza scurta de pe stanga, avea filamentul de scurta ars (pe lunga mergea); e drept ca papucul firului de masa era cam iesit din mufa cu 3 cai, dar cum de mergea lunga ? Am luat si pus un Selum, sa vedem ai nostri ce marfa fac. |
--------------------
Dacia
1310
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
maho |
![]()
|
Astea banuiesc c-ar trebui sa se gaseasca si pe la noi, dar sa vad intai cum se comporta astea romanesti, ca daca se arde si asta repede, ar insemna ca am o problema la inst. electrica, dar sper sa nu fie cazu'..
|
--------------------
Dacia
1310
|
ydaniel |
![]()
|
Klaxcar doar ambaleaza piesele,ele sunt produse in tara cu armata de teracota...
Steaua Electrica Fieni sunt bune,dar gasesti cam greu. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
maho |
![]()
|
Azi am incercat sa-i dau jos aparatorile de noroi (alea manufacturate de mine)... binenteles ca n-am reusit, mai incercam poimaine (cica maine ploua). Ceva -ceva tot am reusit, insa: sa raman cu "butonul" de la cablul de șoc in mana. Decat sa ma risc iar cu un cablu nou, care sa iasa din sertizare, mai bine l-am lipit p-asta la loc cu Picatura-gel. Sa vedem poimaine daca rezista "coafura". Cam asa se restaureaza un cablu de șoc.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
DACIOTUL_97 |
![]()
|
![]() Ne plac femeile,dar iubim masinile ! Group: Members Posts: 1.649 Joined: 8 July 13 From: Bd-ul Dacia ![]() |
Picatura ce lipeste,nimic-nimic nu dezlipeste
![]() Totusi ar trebui sa scapi de el.Doar sa gasesti unul bun de schimb ![]() Ce dificultati ai intampinat la demontarea aparatorilor de noroi ? |
--------------------
Dacia
1310/Logan/
MLS 1986/MLS 1985/1.6 16v Prestige 2008 "Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange,ca sa ai dreptul,sa nu fi de acord cu mine"
#Pasionat de fiare vechi# Ex.Dacia 1310-CN3 & 1310-ph1 |
|
maho |
![]()
|
Au ruginit piulitele pe suruburi (asta-i cea mai mica problema, ca se rezolva cu wd-40), dar si capul cu crestatura pt. surubelnita al suruburilor. Crestatura s-a dus dracu' repede cand am tinut contra. Deh, n-am fost inspirat cand le-am pus, am pus ce-am avut, si nu aveam la mine suruburi potrivite (M5) cu cap hexagonal.
|
--------------------
Dacia
1310
|
ydaniel |
![]()
|
Cauta un cablu de soc tip France.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
maho |
![]()
|
Are aceeasi lungime ?
|
--------------------
Dacia
1310
|
ydaniel |
![]()
|
Da.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
maho |
![]()
|
Sa vad intai cum rezista asta. Daca nu tine, caut.
|
--------------------
Dacia
1310
|
maho |
![]()
|
Au "cazut" in final aparatorile (cu flexul), urmeaza dupa-amiaza un curatit/reglat de carburator, ca nu-mi place cum toarce (cam neregulat, si nu-i de la jiclorul de ralanti). Cam atat pt. sambata, montajul aparatorilor noi il fac dupa intalnire.
L.e.: gata si cu carburatoru', merge motorul la ralanti de nu-l auzi. Prietenii sa traiasca ! This post has been edited by maho: 6 May 2015, 17:06 |
--------------------
Dacia
1310
|
ydaniel |
![]()
|
Mai sti ceva mesteri care au lucrat la CARFIL?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
maho |
![]()
|
Da, cel care mi-a rezolvat carburatorul mi-a fost coleg de generala; a lucrat niste ani chiar la atelierul (sectia) de carburatoare in Carfil, apoi si-a deschis propriul service. N-o spun pt. ca mi-e prieten si fost coleg, dar tipul e "doctor" in carburatoare.
|
--------------------
Dacia
1310
|
maho |
![]()
|
Ultimele achizitii: 4 faruri de sticla in stare f. buna (aproape "n.o.s." as putea spune, unul e cu eticheta de Elba pe el), janta + vopsit + anvelopa noi pt. rezerva (roata veche, cu Victoria pe ea, a ajuns in garaj, langa celelalte 4 jante originale, in plus*):
IMG12562.jpg ( Size: 365.3k ) Number of downloads: 174 Montajul/reglajul, mai la vara/tara. *Am gasit loc sa le si roluiesc, dar n-am de ce. Inca ceva: daca are careva nevoie de-un Solex, ziceti, sa intreb de pret. Se asigura montaj pe masina, reglaj si punere in functiune, la cel care mi-a reglat si mie carburatorul (e al lui Solexul). |
--------------------
Dacia
1310
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 14:40 |