DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> "Masina antifurt" sau cum ne ferim de hoti

C.C.
post 14 Jan 2006, 01:38
Post #31

Membru

Group: Members

QUOTE(Radduu @ 13 Jan 2006, 23:51)
da, deci pur si simplu cu o bucata de tabla , am pus si poza sa se vada. Cand eram mic era o berilna in fata blocului , pe care o deschideam cu .....un cornet wacko.gif ...
*

da nu-i mai tare ca a mea: daca-mi uit cheile, o desfac cu unghia! (cu cat mai mare, cu atat mai usor blush.gif se-nvarte chestia aia fara probleme. va vine sa credeti? asta e.. sad.gif
uite, ma gandesc si io, macar asa, de ochii lumii, sa montez o alarma. am vazut in oferta la metro una ieftina, la vreun milion, care vine si cu o asa-zisa inchidere centralizata. da alarma aia o fi buna de ceva? stie cineva ceva despre asta? parca ii zice "fox", sau ceva asemanator..
nu de alta, da macar sa faca un pic de galagie pt. hotii amatori smile.gif ca anul trecut mi-au furat la festivalul de la sighisoara si casetofonul si un aparat foto digital pe care-l uitasem ca un prost acolo (si la vedere!). ma gandesc ca, daca ar fi sunat ceva alarma, poate scapau.. ce ziceti?
in plus, scrie ca alarma asta are doua trepte de sensibilitate. imi explica cineva cate "trepte" din astea ar trebui sa aiba o alarma buna cat de cat. serios, ma intereseaza ca nu ma pricep.
acum am (ca sistem de "protectie") un blocant de volan si pedala. au vreo eficienta? in fata hotilor vreau sa spun.
sal

This post has been edited by C.C.: 14 Jan 2006, 01:53

--------------------
opel vectra a 1990, ex. dacia 1310 - abxxxx
scopul NU scuza mijloacele!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexM.
post 14 Jan 2006, 08:38
Post #32

Membru

From: Bucuresti

Sistemul care blocheaza volanul si pedalele e chiar bun. Cat despre alarma ... pentru un milion chiar merita incercata. Eu am avut o alarma dar mi s-a ars "calculatorul" ei si trebuie sa imi iau alta ca reparatia la asta ma costa in jur de 5 mil. Apropo sa nu uitam ca te mai costa si montatul.

--------------------
DACIA 1310 L Break - B 42 GEA
Zambeste!! Maine va fi si mai rau!! Azi pierzi o piulita!! Maine tot motorul!!
+
Danielle
post 14 Jan 2006, 08:51
Post #33

Membru

Group: Banned
From: Pe alt forum.

Buun,hai sa va zic si eu din pataniile noastre.Am avut acum cativa ani un Renault Espace care avea din fabrica geamurile fumurii.Intr-un weekend ne-am hotarat sa plecam la munte,si avem si un catel (saintbernard) pe care obisnuim sa-l luam cu noi peste tot.Evident cainele sta in spate (la Espace e loc...).In drum oprim la Metro-Otopeni sa mai luam cate ceva,la intoarcere la masina,sotul constata ca usa dreapta spate era intredeschisa.Acum noi stiam ca nu avea cine sa stea pe locurile din spate ptr. ca nu eram decat noi doi,dar pe bancheta din spate era o haina.Masina nu avea alarma,doar inchidere centralizata (era modelul vechi de Espace),dar butucii de la usi si cheia de contact era identica cu cele de Dacie biggrin.gif .
Va dati seama ca i-am multumit catelului dupa ce am constatat ca nu lipsea nimic din masina (ma gandesc ce soc a avut musafirul nepoftit cand s-a trezit cu un animal de 90kg napustindu-se peste bancheta smile.gif ).
Un sistem de alarma sigur nu exista dar...exista unul care le face viata grea hotilor.Pe Audi,sotul montat un sistem de alarma cat de cat performant (care a si costat 300 lire).
O mica descriere (daca ar dori cineva sa-si monteze asa ceva):
Deci masina are chipul imobilizator cum au mai toate in ziua de azi (total ineficient daca totusi vrea sa plece cu ea).In plus de asta i s-a montat o alarma dedicata.
Ce inseamna asta?Alarma a fost conectata la calculatorul masinii peste cea din fabrica (deci foloseste cheia originala,nu mai are nevoie de telecomanda separata)
Mai are o tastatura unde se introduce un cod (pe care il puteti schimba ori de cate ori este nevoie)+senzorii aferenti+un apelator GSM.Aici este partea cea mai interesanta,cu apelatorul.Sa presupunem ca a descuiat-o,a facut-o sa taca in 15sec. a reusit sa treaca si de codul care trebuie introdus la fiecare rearmare si a plecat cu ea.Nici o problema ptr. ca apelatorul va transmite (pe mobil) un sms ca acest lucru tocmai s-a intamplat,in secunda urmatoare transmiteti un sms (un cod) catre apelatorul din masina si aceasta se va opri,geamurile (daca au fost deschise) se vor ridica,usile se vor bloca si aveti sanse sa-l gasiti pe individ in ea.
Tot sms veti primi si daca masina a fost inclinata/ridicata sau geam spart/usa descuiata.Deci are cam tot ce au si celelalte alarme,in plus acest apelator care o face net superioara.
Tot ce trebuie sa faceti este sa aveti o cartela activa,la oricare din operatorii de telefonie mobila din tara,un ab. costa 4$.Un abonament GPS este mult mai scump.
In speranta ca a fost de folos ce am descris mai sus,rog moderatorii sa ma scuze ptr. lungimea topicului.Descrierea a fost facuta conform manualului de utilizare.
P.S.-Nu am pus inca numele alarmei si link-ul catre pagina producatorului (GB) sa nu fiu acuzata de reclama (stiu ca unele forumuri nu accepta) dar daca mi se permite am s-o fac.

--------------------
Bad User Bad Example - Be Aware
Moderating Team, remember?
"Excesul de severitate produce ura. Excesul de ingaduinta produce haos."
+
nairam
post 14 Jan 2006, 10:29
Post #34

Posesor de bebelus...

A.E.R. = Antifurt Electronic Romanesc = versiunea tatalui meu de a - si securiza automobilul (dacia 1300 produsa cand eram eu in clasa I) l-a instalat dupa ce a fost furat casetofonul pentru a III-a oara si se prezinta astfel:
usile din dreapta fata si spate cat si cea din spate stanga au cate un zavor metalic....
Usa din stanga fata (sofer) este dotata cu una bucata fier cu grosimea de 10mm care ajunge din portbagaj pana la manerul de inchidere si intra in el ....
plus lacatul cu lantul de rigoare la portbagaj ....
Butoanele de deschis usile nu sunt functionale, iar de afara se poate deschide doar usa soferului dar numai dupa dezactivarea "sistemului" din portbagaj, in rest toate usile sunt blocate si pot fi deschise numai din interior....
spor la treaba ...

This post has been edited by nairam: 14 Jan 2006, 10:32

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
Danielle
post 14 Jan 2006, 11:01
Post #35

Membru

QUOTE(nairam @ 14 Jan 2006, 10:29)
A.E.R. = Antifurt Electronic Romanesc = versiunea tatalui meu de a - si securiza  automobilul (dacia 1300 produsa cand eram eu in clasa I) l-a instalat dupa ce a fost furat casetofonul pentru a III-a oara si se prezinta astfel:
usile din dreapta fata si spate cat si cea din spate stanga au cate un zavor metalic....
Usa din stanga fata (sofer) este dotata cu una bucata fier cu grosimea de 10mm care ajunge din portbagaj pana la manerul de inchidere si intra in el ....
plus lacatul cu lantul de rigoare la portbagaj ....
Butoanele de deschis usile nu sunt functionale, iar de afara se poate deschide doar usa soferului dar numai dupa dezactivarea "sistemului" din portbagaj, in rest toate usile sunt blocate si pot fi deschise numai din interior....
spor la treaba ...
*

Pai si cat dureaza pana pleci dupa loc?
Ar mai merge si asa ceva... radmasa.gif

--------------------
+
nairam
post 14 Jan 2006, 11:34
Post #36

Posesor de bebelus...

pai tehnologia de deschidere este urmatoarea:
se deschide lacatul de la portbagaj, apoi din portbagaj se deschide sistemul de la usa soferului dupa care inchizi portbagajul si deschizi usa soferului cred ca dureaza cu 30 secunde mai mult decat fara sistem ....
si sa nu sariti pe mine pentru ca asa cum am mai spus este a tatalui meu si nu a mea... deh fiecare cu sitemul sau (eu am o alarma pusa la solnita, dar ma vad nevoit sa recunosc faptul ca sistemul lui este mai eficient)

This post has been edited by nairam: 14 Jan 2006, 11:35

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
Danielle
post 14 Jan 2006, 11:45
Post #37

Membru

Corect,dar noua,cu tot cu lacat in portbagaj si alarma ne-a taiat chederul de la luneta (a vrut sa fure boxele pe spate),nu stiu nici acum ce l-a oprit sa termine treaba.

--------------------
+
AlexM.
post 15 Jan 2006, 03:54
Post #38

Membru

QUOTE(Danielle @ 14 Jan 2006, 08:51)
Un sistem de alarma sigur nu exista dar...exista unul care le face viata grea hotilor.Pe Audi,sotul montat un sistem de alarma cat de cat performant (care a si costat 300 lire).
*

da ... cu doua sisteme de acest gen mai imi iau o dacie ... dar sincer pe un Audi as pune asa ceva. Pana una alta raman la ideea mea 1 bucata ciobanesc german care sede frumos in masina biggrin.gif

--------------------
DACIA 1310 L Break - B 42 GEA
Zambeste!! Maine va fi si mai rau!! Azi pierzi o piulita!! Maine tot motorul!!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th June 2025 - 19:42
Forum Renault