DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum se distruge un sector de industrie!, Impozitul forfetar omoara service-urile

tatabobu
post 20 Sep 2013, 12:25
Post #31

membru

Group: Members
From: Bucuresti

Diferenta intre ora normata si ora efectiva. Sau crezi ca alergi maratonul la fel de repede ca Patrick Makau?

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
P-A-C-O
post 20 Sep 2013, 18:33
Post #32

What you see is what you get!

QUOTE(corbex @ 20 Sep 2013, 11:49)
Mi-e foarte mila de astia care iau o suta si cit mai incape  pe ora. Si normeaza cu 1/2-1 ore lucrari de 5-10 minute. Si-ti vind piese cu 300% adaos.
*

adaos minim de 300% wink.gif

--------------------
- - -
Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
+
paul_p
post 25 Sep 2013, 01:53
Post #33

Membru autentic

From: psd=evil

QUOTE(Ov @ 20 Sep 2013, 10:58)
Forfetarul asigura un minim care trebuie platit. Tu daca faci profit de 100 de ori mai mult decat minimul, atunci platesti impozitul aferent.
*

Nu exista un mimim sau maxim in cazul acestui impozit forfetar.
Acest impozit INLOCUIESTE total impozitul pe profit. Indiferent ca faci profit 100 de lei, ca esti in pierdere sau ca faci profit de 1.000.000 de lei, platesti exact acelasi impozit forfetar, calculat DOAR in functie de suprafata si de activitate.

Doar daca mai desfasori si activitati diferite de cele incluse in forfetar, mai platesti un impozit suplimentar de 3% pe diferenta dintre veniturile totale si cele din service.

Din pacate acest forfetar nu este deloc echilibrat. De exemplu, in cazul restaurantelor, este o diferenta prea mica intre impozitul platit de un restaurant mare din centrul Bucurestiului si o shaormerie de la periferie. Restaurantul mare din centru este clar extraordinar de avantajat.

This post has been edited by paul_p: 25 Sep 2013, 01:54

--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
+
corbex
post 25 Sep 2013, 08:32
Post #34

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Deci daca esti bun manager si faci profit mare, forfetarul e un avantaj. Daca esti grec, pardon, evazionist, forfetarul te baga-n rindul lumii.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
SorinV
post 25 Sep 2013, 09:24
Post #35

Membru autentic

From: a

Cei care cred ca impozitele astea vor fi platite din alti bani decat cei ai clientilor se insala amarnic. Va urma o crestere a tarifelor la toate unitatile service si evident si la ,,bordura de aur,,. Undeva tot esti nevoit sa iti repari masina...doar vei plati mai mult oriunde ai merge.

--------------------
a a a
+
cielo99
post 25 Sep 2013, 11:07
Post #36

Membru autentic

QUOTE(dumitrescuandrei @ 19 Sep 2013, 20:06)
Cat de optimist poti sa fii in privinta incasarilor unui service! Chiar crezi ca pe fiecare zi intr un service mic se lucreaza? Am o curiozitate: Ai firma? Stii ce inseamna sa inregistrezi fiecare leu incasat? Stii cum Statul roman uneori te forteaza sa faci evaziune ca sa poti sa rezisti? Eu nu cred...
*

Da, am firma si inregistrez fiecare leu care intra si iese din firma. Statul in loc sa il stranga cu usa si sa-l verifice pe cel care face evaziune prefera sa mareasca taxele la cei care nu fac, e mai comod asa dar in timp ii va impinge si pe cei corecti la evaziune.
Cam asa e si treaba cu forfetarul, in loc sa-l verifice pe ala mic ce lucreaza la negru, care poate nici firma nu are prdefera sa-l mulga pe ala care isi declara oricum lucrarile. La orice service mare am fost mi s-a emis factura sau bon de casa pe piese si lucrare fara sa fiu intrebat daca vreau sau nu. Nu acelasi lucru se poate zice de service-ul de cartier.
Statul roman in loc sa-l verifice pe ala de cartier si sa-l arda, prefera sa mareasca taxele la ala care lucreaza corect, nu conteaza ca il falimenteaza in 6 luni, peste 6 luni cauta altceva de muls.

--------------------
Daewoo/Peugeot Cielo/307 1999/gle 2003/break - de cluj
[COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
+
paul_p
post 25 Sep 2013, 12:20
Post #37

Membru autentic

From: psd=evil

QUOTE(SorinV @ 25 Sep 2013, 10:24)
Cei care cred ca impozitele astea vor fi platite din alti bani decat cei ai clientilor se insala amarnic. Va urma o crestere a tarifelor la toate unitatile service si evident si la ,,bordura de aur,,. Undeva tot esti nevoit sa iti repari masina...doar vei plati mai mult oriunde ai merge.
*

Vorbesti vorbe, fara sa stii despre ce e vorba...

Service-urile care lucreaza legal vor putea chiar sa reduca tarifele, deoarece forfetarul propus este mai mic decat suma pe care o platesc in prezent ca impozit pe profit.

Unuia care functioneaza legal i se face in prezent o mare nedreptate. In plus i se face si concurenta neloiala din partea celor care lucreaza la negru, care nu au de platit TVA, impozit pe profit, impozit pe salarii, pe chirii, taxe de autorizare, etc., ca urmare pot veni cu preturile un pic mai jos. Si sa se bata cu pumnul in piept ca ce preturi bune au ei...

Sincer, mi se rupe in paispe daca cei care lucreaza la negru dau faliment. Ei oricum nu contribuie cu nimic. Desi aud uneori justificarea ca se intretin singuri si statul nu ar mai avea cheltuieli cu ei. Ridicola justificare.

Diferenta aia cu care zic ei ca sunt mai ieftini o platesc tot eu cu varf si indesat prin celelalte taxe si impozite majorate pe care sunt nevoit sa le platesc deoarece ei nu contribuie cu nimic la ele. Ca urmare sunt obligat sa le suport tot eu ingrijirile medicale (asa proaste cum sunt) le platesc eu alocatia pentru copii, ajutorul de somaj, etc.

Cum zicea si cielo99, cand statul mareste impozitele loveste exact in cei care lucreaza legal. Ceea ce nu deloc corect. Daca s-ar strange de la toti impozite, acestea ar putea sa scada.
Ce vina are unul care lucreaza legal, de ce sa plateasca si pentru cei ce lucreaza la negru?

This post has been edited by paul_p: 25 Sep 2013, 12:58

--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 10:18
Forum Renault