DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 3 4 5 6 7 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> “La un impact frontal cu peste 60 km/h toti din, masina mor" zice Titi Aur

dizzy
post 3 Oct 2013, 10:48
Post #121

Work smart not hard!

Group: Members

Nea Bion, ce e aia ARLUS ? Ceva legaturi cu SOVROM-urile de le injura bunica-mea ?
Tonica, suspensie independenta pe spate are chiar si KIA C'eed, Octavia, Focus, masini absolut banale si e chiar necesara pe masini cu propulsie. Daca simti nevoia iti dau cateva linkuri sa te documentezi de ce.
Acu na, pana la urma nimic nu e absolut necesar, nici macar masina, dar mi se pare jenibil sa numesti masina sport ceva care se rezuma la arunca un V8 de 5, 6, 7, 8 litrii intre doua sine de tren cuplat la o cutie cu automata cu 4 trepte si pe o punte ca de ARO. Acum si-au mai actualizat si ei tehnologia, au invatat sa monteze chiar si cutii cu 6 trepte.
Porsche e in alta liga, poate te tii cu Mustangul de 6 litrii dupa el in linie dreapta dar te bate pe un traseu virajat cu ceasul de la gara.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 3 Oct 2013, 10:50
Post #122

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(tony-s @ 3 Oct 2013, 11:45)
Nu vreau sa intru in detalii ce tin de sporturi cu motor care n-au nici o legatura cu topicul de fata care se refera la condus pe sosea de catre un sofer obisnuit intr-o masina obisnuita
*

Tonele, soselele astea sint, indeobste, cam strimbe. Te tot obliga sa sucesti din volan, sa calci diferite pedale, cu diferite forte de apasare, sa simti forte G, alea-alea. Deci are legatura cu multe.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
tony-s
post 3 Oct 2013, 10:56
Post #123

Membru autentic

Group: Banned
From: Cluj-Napoca

La 20-30 mile cat e limita de viteza prin orasele din SUA iti zic eu ca nu simti nici un fel de G nici macar in tatal lui mclaren si ferrari....iar pe acolo nu prea e de jucat cu impresii de schumacher de romanika - nu de alte dar sansele sunt destul de mari sa ajungi direct la inchisoare.

Iar in afara oraselor adormi la volan la cat de drepte sunt sosele si autostrazile interstatale.

This post has been edited by tony-s: 3 Oct 2013, 11:01

--------------------
Chevrolet Lacetti 1.4 2007
+
bucatzel
post 3 Oct 2013, 11:02
Post #124

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

Bine Antoniusz, cum zici tu. Americanii e genii.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
tony-s
post 3 Oct 2013, 11:05
Post #125

Membru autentic

Pai acolo e foarte clar - pe sosea conduci in limitele legale, daca ai impresii de schumacher de romanika in centrul oraselor ajungi la inchisoare, pt. cei pasionati exista circuite, acuma ca americanii le prefera pe cele ovale si suprainaltate .......pur si simplu ei considera mai interesant o competitie in care sunt 2-3 depasiri pe minut decat una in care in 20-30 de min. sa nu fie nici o depasire....daca ar fi invers sunt convins ca s-ar investi masiv si ar face masini mult mai manevrabile decat ieruopenii - nu de alta dar in toate sporturile care ii intereseaza pe americani se invart sume imense.....F1 tot a incercat sa intre in USA insa interesul nici nu se compara cu cel pt. NASCAR si inca vreo 5-6 competitii de genul asta.

Si eu prefer F1 in loc de Nascar chiar daca sunt infinit mai putine depasiri si de multe ori devine chiar plictisitoare o cursa de F1....dar lucrul asta tine mai mult de cultura si modul cum ai fost obisnuit.

This post has been edited by tony-s: 3 Oct 2013, 11:22

--------------------
+
corbex
post 3 Oct 2013, 11:15
Post #126

Am vazut si sosele cotite. In Twin Pix.

--------------------
+
bion
post 3 Oct 2013, 11:47
Post #127

Membru autentic

From: TM

Asociația Română pentru strângerea Legăturilor cu Uniunea Sovietică. Varianta actuala e Asociația Română pentru strângerea Legăturilor cu United States tongue.gif

tonele asa o fi ca prea le zici cu foc. Dar io am baligat de seama ca orice ciocoi americanesc isi cumpara Mercedes, Porsche, Audi, BMW Aia f. bogati se dau cu Ferrari, Lamborghini tongue.gif Mustanguri si corvette cate un cocalar texan si toneii cu multi euro in cont. biggrin.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
iulia_boris
post 3 Oct 2013, 11:49
Post #128

Membru autentic

tony-s,este ca te inscrii la loteria vizelor?
In locul tau as aplica..

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
dizzy
post 3 Oct 2013, 12:16
Post #129

Work smart not hard!

Pa si la 20-30 mph de ce sa imi iau masina supersport Mustang?
Ca arata bine? Mda, de afara si de la distanta. Interiorul e la nivelul de calitate Renault cel mult asta ca sa nu zic Logan.
Daca tot imi iau Mustang prefer asa ceva:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Mustang_(first_generation)
in locul unei copii actualizate si ingrasate.
Daca tot imi iau o masina practica, si vreau Ford imi iau un Focus 2,0 Turbo SW.
Pai la 25000USD Stangu e cam ca un Hyundai coupe la noi, numai cine nu vrea nu-si ia.

This post has been edited by dizzy: 3 Oct 2013, 12:18

--------------------
+
vijelie
post 3 Oct 2013, 12:24
Post #130

membru violet

From: Bucuresti

Ca un Logan din 2004, mai exact:

12.jpg ( Size: 361.22k ) Number of downloads: 288

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
dizzy
post 3 Oct 2013, 12:41
Post #131

Work smart not hard!

Las ca si Loredana Groza e frumoasa in poze

--------------------
+
bucatzel
post 3 Oct 2013, 12:42
Post #132

Membru plictisit

QUOTE(tony-s @ 3 Oct 2013, 12:05)
Pai acolo e foarte clar - pe sosea conduci in limitele legale, daca ai impresii de schumacher de romanika in centrul oraselor ajungi la inchisoare, pt. cei pasionati exista circuite,
*

Cum le stii tu pe toate, ca un baiat mare...

--------------------
+
Garett
post 3 Oct 2013, 12:46
Post #133

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(dizzy @ 3 Oct 2013, 13:16)
...
Daca tot imi iau Mustang prefer asa ceva:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Mustang_(first_generation)
...
*

Uite un om care stie ce vrea! biggrin.gif
up.gif

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
tony-s
post 3 Oct 2013, 12:52
Post #134

Membru autentic

Se vand mult mai multe GM,Ford,Chevrolet....in USA decat Mercedes,BMW sau ce masini europene mai vreti voi.

Nu prea are rost sa intram in discutii despre Ferrari sau Lamborghini care-s masini exclusiviste si care se vand de ordinul a miilor pe an in toata lumea....ale-s o nisa nereprezentativa pt. nici o piata auto.Asa sunt si in america masini cel putin la fel de performante care se fabrica de ordinul a catorva zeci sau max. sute pe an - Saleen e un ex. ca sa nu mai zic de Ford GT de care stie toata lumea.

Ca o comparatie la acelasi nivel de pret intre masini accesabile unei game largi de populatie din tarile civilizate, intre un Ford Mustang si o Laguna, Vectra,Focus sau Mondeo....eu n-as sta 2 minute pe ganduri si as alege Mustang-ul asa cu tot interiorul ala nashpa radmasa.gif

This post has been edited by tony-s: 3 Oct 2013, 13:07

--------------------
+
bmwh548
post 3 Oct 2013, 12:56
Post #135

Membru cu insomnii

From: Iasi

QUOTE(tony-s @ 3 Oct 2013, 11:56)
La 20-30 mile cat e limita de viteza prin orasele din SUA iti zic eu ca nu simti nici un fel de G nici macar in tatal lui mclaren si ferrari....iar pe acolo nu prea e de jucat cu impresii de schumacher de romanika - nu de alte dar sansele sunt destul de mari sa ajungi direct la inchisoare.

Iar in afara oraselor adormi la volan la cat de drepte sunt sosele si autostrazile interstatale.
*

Ce zici de puscarie pentru viteza excesiva? Ca sistemul judiciar american nu e de acord cu tine se pare...

Te-as pune cu curul intr-o caruta americana cu motor V8/V10/V12 cu suspensie de (scuzati repetitia) caruta si cel mai banal diferential pe care ti-l poti imagina si te-as invita sa o conduci in conditii de aderenta scazuta - ploaie, ninsoare (stiu ca in mintea ta iti imaginezi ca acolo soselele sunt curatate inainte sa apara fulgii de niste caini cu colaci in coada, dar s-ar putea sa fii surprins) - sa vii apoi sa ne povestesti cat de placuta a fost plimbarea si cum tehnologiile folosite la masinile europene (suspensie independenta, diferential autoblocant bla bla) sunt inutile. Asta daca reusesti sa iesi din parcare.

--------------------
- - - - -
+
tony-s
post 3 Oct 2013, 13:04
Post #136

Membru autentic

Pai nu faci inchisoare dupa codul rutier ci dupa codul penal care interzice sa pui in pericol integritatea pietonilor sau a celorlalti din trafic.....probabil si in romanika exista asa ceva insa eu cel putin n-am auzit niciodata sa fie pus in aplicare.

--------------------
+
bmwh548
post 3 Oct 2013, 13:06
Post #137

Membru cu insomnii

QUOTE(tony-s @ 3 Oct 2013, 13:52)
Se vand mult mai multe GM,Ford,Chevrolet....in USA decat Mercedes,BMW sau ce masini europene mai vreti voi.
*

1. Chestie de cultura. Mai exact lipsa ei. Americanii au fost invatati ca orice troaca facuta din plastice de pahare de unica folosinta e masina. Cam greu sa-i inveti pe tarani cu ce se mananca niste plastice finisate mai de doamne ajuta. Tot la fel de greu e sa incerci sa afli de ce dracu au nevoie de o imensitate de cazan de peste doua tone si vreo 5 metri lungime in conditiile in care de obicei soferul e singur in masina. Deh, or fi incercand sa compenseze pentru niste chestiuni.

2. Ce zici? Pretul are si el vreo legatura? Cu banii de Mercedes iti iei 3 pickupuri/suvuri americane si iti ramane si de un meniu la McDonalds.

Nu prea are rost sa intram in discutii despre Ferrari sau Lamborghini care-s masini exclusiviste si care se vand de ordinul a miilor pe an in toata lumea....ale-s o nisa nereprezentativa pt. nici o piata auto.
*

De Dubai ai auzit? Asta doar asa, ca sa vad daca ai deschis vreun atlas pentru altceva decat sa-ti stergi mucii de hartile din el.

Ca o comparatie la acelasi nivel de pret intre masini accesabile unei game largi de populatie din tarile civilizate, intre un Ford Mustang si o Laguna, Vectra,Focus sau Mondeo....eu n-as sta 2 minute pe ganduri si as alege Mustang-ul.
*

De ce? Vrei sa vezi cum ti-o furi original la capitolul stabilitate de la un amarat de Renault fara PDG? Daca are si vreun motor mai mare s-ar putea sa-ti mananci unghiile de nervi.

3 Oct 2013, 14:08:
QUOTE(tony-s @ 3 Oct 2013, 14:04)
Pai nu faci inchisoare dupa codul rutier ci dupa codul penal care interzice sa pui in pericol integritatea pietonilor sau a celorlalti din trafic.....probabil si in romanika exista asa ceva insa eu cel putin n-am auzit niciodata sa fie pus in aplicare.
*

Eu am zis sistemul judiciar (dar in mintea ta probabil e o notiune mult prea abstracta). Daca ai intelege o amarata de boaba in engleza ai fi auzit ca in California pedeapsa maxima pe care o poate da un judecator pentru depasirea vitezei legale e o amenda de 750 de dolari (si asta in conditiile in care incalci legea in mod repetat).

This post has been edited by bmwh548: 3 Oct 2013, 13:08

--------------------
- - - - -
+
tony-s
post 3 Oct 2013, 13:11
Post #138

Membru autentic

Nu stiam ca Dubaiul e o tara ....eu ziceam de piete in care se vand macar cateva milioane de autoturisme pe an...... Monaco,Silicon Valley...nu-s reprezentative si oricum nici macar acolo nu se vand mai multe Ferrari decat masini obisnuite.

This post has been edited by tony-s: 3 Oct 2013, 13:12

--------------------
+
b76bgaarh
post 3 Oct 2013, 13:11
Post #139

Membru autentic

QUOTE(tony-s @ 3 Oct 2013, 12:52)
Ca o comparatie la acelasi nivel de pret intre masini accesabile unei game largi de populatie din tarile civilizate, intre un Ford Mustang si o Laguna, Vectra,Focus sau Mondeo....eu n-as sta 2 minute pe ganduri si as alege Mustang-ul asa cu tot interiorul ala nashpa  radmasa.gif
*

chevrolet camaro rulzzzzzzzzzzzzz

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
tony-s
post 3 Oct 2013, 13:12
Post #140

Membru autentic

Intre Mustang si Camaro as alege Mustang.

@bmwh548
Comparatia cu renault e tare radmasa.gif .....te las pe tine sa alegi rahaturile de renault si sa-mi ramana mie Mustang-ul.
Iar comparatiile alea gen carton si pahare de unica folosinta sunt basmele nemuritoare marca topgear care asa cum am mai spus e o emisiune umoristica nicidecum auto.

Nici macar BMW seria 1 sau Mercedes clasa A, automobile mai scumpe ca Mustangul, n-as alege niciodata in detrimentul Mustang-ului.

This post has been edited by tony-s: 3 Oct 2013, 13:19

--------------------
+
vijelie
post 3 Oct 2013, 13:16
Post #141

membru violet

Renault vinde in SUA ceva ?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
corbex
post 3 Oct 2013, 13:19
Post #142

Tonica, pe o vreme umeda, cam ca acum, putem face un contra cronometru intre Cheia si Sacele. Tu cu Mustangul, eu cu un Mini.

--------------------
+
bucatzel
Post #143

Membru plictisit

QUOTE(tony-s @ 3 Oct 2013, 14:04)
*

Ce zice Antoniusz? Tampenii, ca de obicei?

No, de frica lu' negru ala cu mataranga de juma' de metru sa mearga el respectand limitele legale, ca io unu' am preferat sa merg cu 80 mph in zona de 40, ca sa nu se suie tiru' pe mine. Sau orice alta masina din trafic, daca e sa contabilizam serios.

This post has been edited by bucatzel: 3 Oct 2013, 13:31

--------------------
+
dizzy
Post #144

Work smart not hard!

Cand BMW a vrut sa vanda serios masini in SUA au facut o fabrica acolo, cu muncitori de-acolo, materii prime de acolo. Ca o ironie, orasul se numeste Spartanburg, nume cu rezonanta germana.
X5 X6 X3 se produc acolo.
La fel si Mercedes isi face MeLeu, GeLeu si Reu in SUA in special pt piata locala mare consumatoare de SUV.
VW are si el fabrica destul de noua tot in State.
Modelele au fost adaptate pietii locale, cu plastice mai ieftine, si pret redus fata de Europa.

Nea Corbex, poxa vin si eu cu fumacioasa mea?

Renault nu mai este prezent pe piata SUA cam demultisor, cam de cand si-au luat Hexoral cu alianta cu AMC, gen anii 80. Nissan si Infinity se vind bine acolo, nu are rost sa mai bage si ei Renaultul.

Marea batalie se da acum pe piata Chinei si restul Asiei de Sud-Est, daca ar fi simplu s-ar retrage multe firme de pe piata europeana.

This post has been edited by dizzy: 3 Oct 2013, 13:45

--------------------
+
tony-s
post 3 Oct 2013, 13:20
Post #145

Membru autentic

Pai asa si daihatsu vinde....lumea e extrem de complexa si diferita.

N-am spus ca Mercedes sau BMW nu vand in USA insa GM,Chevrolet,Ford ....vand mult mai mult acolo.

Oricum e greu sa raspunzi la o gramada care recita pur si simplu prostiile care se spun la topgear.

This post has been edited by tony-s: 3 Oct 2013, 13:23

--------------------
+
bucatzel
post 3 Oct 2013, 13:24
Post #146

Membru plictisit

QUOTE(dizzy @ 3 Oct 2013, 14:19)
Modelele au fost adaptate pietii locale, cu plastice mai ieftine, si pret MULT redus fata de Europa.
*

Am corectat un pic... Ca din prima orice pret in EUR aici, se transforma in acelasi sau mai putin in USD acolo. Dupa care incep discount-urile.

Se aude pana-n fundu' clasei?

--------------------
+
bmwh548
post 3 Oct 2013, 13:26
Post #147

Membru cu insomnii

QUOTE(tony-s @ 3 Oct 2013, 14:12)
Intre Mustang si Camaro as alege Mustang.
*

Iarasi o tampenie specifica tie. Spre deosebire de savantii care lucreaza la Mustang aia care au facut Camaro-ul au ajuns la concluzia ca ar cam fi cazul sa puna o "punte" spate din secolul asta. Si asta de vreo doua generatii incoace daca nu ma insel.

QUOTE(tony-s @ 3 Oct 2013, 14:12)
Comparatia cu renault e tare  radmasa.gif .....te las pe tine sa alegi rahaturile de renault si sa-mi ramana mie Mustang-ul.
Iar comparatiile alea gen carton si pahare de unica folosinta sunt basmele nemuritoare marca topgear care asa cum am mai spus e o emisiune umoristica nicidecum auto.

Nici macar BMW seria 1 sau Mercedes clasa A, automobile mai scumpe ca Mustangul, n-as alege niciodata in detrimentul Mustang-ului.
*

Ausma... Este ca tu de fapt nu ai avut ocazia niciodata sa stai cu curu' intr-o americana tipica? Un Tahoe, Explorer, Mustang din ala la care te tot inchini tu etc Din avion interiorul Mustangului e foarte misto, are multe butoane, frumos colorate pe deasupra. Cand il vezi indeaproape iti cam piere entuziasmul. Macar Renault nu-si da aere de supersport luxos.

--------------------
- - - - -
+
bucatzel
post 3 Oct 2013, 13:27
Post #148

Membru plictisit

QUOTE(tony-s @ 3 Oct 2013, 14:20)
Oricum e greu sa raspunzi la o gramada care recita pur si simplu prostiile care se spun la topgear.
*

E si mai greu sa raspunzi la unu' care are un singur neuron, care si ala se zbate intre moarte si autodiustrugere. Dar uite ca noi iti facem hatarul ala, si raspundem in continuare...

--------------------
+
tony-s
post 3 Oct 2013, 13:30
Post #149

Membru autentic

Bine mai traiti in lumea voastra in care renault e nr. 1, iar un Mustang e de aruncat ca-i din plastic.

Iar pt. ala care tot insista cu puntea spate....ma repet nu mai recitati toate prostiile din topgear.

This post has been edited by tony-s: 3 Oct 2013, 13:34

--------------------
+
dizzy
post 3 Oct 2013, 13:33
Post #150

Work smart not hard!

Asa-i ca-i simplu sa traiesti intr-o lume numai cu alb si negru, fara nuante? Atat ai inteles din tot ce s-a scris pe aici?

--------------------
+
7 Pages « < 3 4 5 6 7 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 21:16
Forum Renault