DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Huruit ciudat, Huruie ca dracu

Raggaeman
post 13 Oct 2005, 19:58
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Salut. A trecut prea mult timp de cand nu a mai avut nimic masinuta, trebuia sa se intample...Sa trec la subiect. La viraj stanga mai amplu, cu o viteza moderata, huruie ceva urat de tot undeva in dreapta fata. Nu mi-am putut da seama exact ce huruie asa. Are careva idee? E posibil sa fie rulmentii? Precizez ca in linie dreapta nu huruie, dar... se aude un scartait continuu, cel putin pe partea stanga, posibil si pe dreapta. Rulmentii sunt cam batrani intradevar si urmeaza sa fie schimbati cat de curand.
Astept pareri in legatura cu huruitul. Numai bine!

--------------------
dacia 1310 - ph-04-lja
Se poate si mai rau...dar si mai bine!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ov
post 13 Oct 2005, 20:03
Post #2

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

verifica jocul in rulmenti si placutele de frana !

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Dreamer
post 13 Oct 2005, 23:14
Post #3

Un visator hoinar ...

From: Brasov

Verifica rulmentii si ai grija sa nu fie planetarele. Ele cam "bat" in curbe ...

--------------------
Ex Renault Megane 1, 2 si 4 2002 diesel, 2004 si 2017 benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
+
cipri20
post 15 Oct 2005, 11:36
Post #4

Membru autentic

From: Baia Mare

planetarele nu huruie, ci bat...

--------------------
VW 1200 1970
+
Dreamer
post 15 Oct 2005, 14:58
Post #5

Un visator hoinar ...

From: Brasov

QUOTE(cipri20 @ 15 Oct 2005, 11:36)
*

Citeste pls ce am scris eu mai sus .... smile.gif

This post has been edited by Dreamer: 15 Oct 2005, 14:58

--------------------
Ex Renault Megane 1, 2 si 4 2002 diesel, 2004 si 2017 benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
+
Buyaka
post 17 Oct 2005, 10:04
Post #6

Membru pasionat

QUOTE(cipri20 @ 15 Oct 2005, 11:36)
*

Adevarat, dar la viteze mai mari "bataia" repetata devine huruit... nu? blink.gif

--------------------
Dacia Berlina '96 Opel Frontera '97 '96; 4x4 '97 - B
+
walleye
post 17 Oct 2005, 11:52
Post #7

Membru

Group: Banned
From: Timisoara

QUOTE(Raggaeman @ 13 Oct 2005, 19:58)
Salut. A trecut prea mult timp de cand nu a mai avut nimic masinuta, trebuia sa se intample...Sa trec la subiect. La viraj stanga mai amplu, cu o viteza moderata, huruie ceva urat de tot undeva in dreapta fata. Nu mi-am putut da seama exact ce huruie asa. Are careva idee? E posibil sa fie rulmentii? Precizez ca in linie dreapta nu huruie, dar... se aude un scartait continuu, cel putin pe partea stanga, posibil si pe dreapta. Rulmentii sunt cam batrani intradevar si urmeaza sa fie schimbati cat de curand.
Astept pareri in legatura cu huruitul. Numai bine!
*

panetarele le verifici tragind de ele in cit mai multe moduri posibile. daca sint ok ar trebui sa nu aiba joc la ambele articulatii (sau sa fie foarte mic). scirtiitul continuu mai mult ca sigur provine de la placute de frina insuficient departate de disc. frecarea astfel prezenta genereaza caldura care deterioreaza proprietatile vaselinei in care se scalda rulmentii din butuc ceea ce accelereaza uzura lor. moment in care incep sa huruie. 99% rulmentii.

--------------------
Alco Century 628 - Monon 404
nu hraniti moderatorii
+
Raggaeman
post 17 Oct 2005, 12:31
Post #8

Membru incepator

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Mam edificat: rulmentii, mai ales ca eram si eu aproape sigur de asta. Planetarele nu bat, bataia de planetara o cunosc. Cam atat cu topicul asta din partea mea...daca nu mai are nimeni de adaugat nimic, rog adminii sa ia masuri. Thx again!

--------------------
dacia 1310 - ph-04-lja
+
mst
post 17 Oct 2005, 13:45
Post #9

Membru incepator

Crezi ca sunt rulmentii sau deja ai remediat problema?

Si eu am uneori un zgomot ciudat, dar oamenii imi spun ca daca e de la rulmenti ar trebui sa se auda continuu, nu ca la mine. Nu e un zgmot puternic, e mai degraba ca o vibratie slaba.Si nu apare tot timpul(mai ales cand sunt cu un mecanic in masina).

Cel mai bine se aude atunci cand merg cu viteza a 5-a(la 70kmh) sau a 4-a(la 50) si apoi trec in treapta imediat inferioara, imediat dupa o decelelare. De la motor nu cred ca e pt ca am oprit motorul in mers si tot se auzea. Zgomotul se aude si cand e scoasa din viteza. Banuiesc ori rulmenti sau ceva la placute (nedepartate suficient), ori la cutia de viteze/ambreiaj(am senzatia ca patineaza un pic ambreiajul.la cutie nu am mai schimbat uleiul de 23.000 km, dar nu face probleme. Cand am vrut sa il schimb mecanicul a zis sa vin doar daca intra greu in viteza, lucru ce nu se intampla).

Ieri cand am venit din Oltenia, la viteza de peste 80 km/h, in curbe pe dreapta si rafale de vant puternice venind tot din dreapta se auzea un zgomot foarte puternic, ca o vibratie care ma asurzea. M-am speriat pt ca s-a intamplat cam de 4 ori, doar pe curbele pe dreapta si parca atunci cand atingeam usor frana.

Am banuit ca e noroi la roti si ca atinge . am curatat la roata din dreapta spate si dupa 3 km s-a auzit din nou. am curatat si la roata din stanga(desi nu era decat putin noroi) si nu s-a mai auzit.

Nu stiu daca cele 2 zgomote au legatura(mai ales ca e diferenta uriasa ca intensitate).

Daca cineva ma poate ajuta cu niste posibile cauze, v-as fi recunoscator.

--------------------
Dacia 1310 - cs34mst
+
Raggaeman
post 17 Oct 2005, 15:45
Post #10

Membru incepator

Nu, nu am remediat inca, dar rulmentii urmeaza sa fie schimbati in cel mai scurt timp. apropo, care-mi recomanda un service unde sa-i schimb?
problema ta eu cred ca e la planetara din stanga. Ca sa probezi, cauta un teren destul de mare pe care sa poti sa te invarti cu masina si invartea-o pe loc. Daca bataia, (la viteze mai mari un zgomot continuu) se aude la virajul dreapta, problema e la planetara de pe stanga si invers.
Cred ca iti vor mai raspunde si altii la problema ta....eu sper ca n-am zis prostii aici:D

--------------------
dacia 1310 - ph-04-lja
+
make_bd
post 18 Oct 2005, 07:36
Post #11

Membru incepator

From: Birlad

Si la mine se aude in partea dreapta (cand e subturata), dar de vreo 2 zile de cand a umblat un mester la cutia de viteze si a trebuit sa-mi schimbe si saxofonul (tubul de coborare). Sunt aproape sigur ca ala atinge pe undeva, ca tablele astea noi nu se mai potrivesc de nici o culoare. S-ar putea si la tine sa fie o chestie de asta. Ia incearca (chiar stand pe loc) sa o turezi usor.
Ma duc zilele astea inapoi sa se mai uite o data la table.

--------------------
DACIA 1310 - 1985 Berlina - VS
+
mst
post 18 Oct 2005, 12:21
Post #12

Membru incepator

M-am gandit si eu la posibilitatile astea, dar:

zgomotul usor se aude DOAR intre 40 kmh-70 kmh,iar daca accelerez nu se aude

zgmotul puternic se auzea doar cam 1-2 secunde, doar la viteza si doar cand batea vantul, era mai mult ca o vibratie a intregii masini, parca intrase caroseria in rezonanta. si disparea la fel de brusc cum aparea.
iar cu planetara nu am avut probleme deloc pana acum, adica nici nu imi bate deloc.

Pana la urma pot fi multe cauze , de la ceva la directie la care poate atingea vreo piesa in momentul in care batea vantul , pana la roata dreapta spate care are o bataie ritmica ce cred ca vine din butuc. Am mai presupus si ceva la frane pe spate pt ca uneori scartaie rotile spate la franare.

Multumesc.

--------------------
Dacia 1310 - cs34mst
+
mst
post 31 Oct 2005, 16:29
Post #13

Membru incepator

Daca mai are cineva problema asta si e interesat cum am rezolvat-o:

zgomotul discret era de la cutia de viteze: uleiul trebuia schimbat. uleiul il aveam de 25.000 km si imi si curge din cutie (am avut-o desfacuta in garantie si nu au inchis-o bine).

Acum 2 zile deja se auzea foarte urat si cum banuiam cauza am inlocuit urgent uleiul. Rezultatul:zgomotul a disparut complet.

This post has been edited by mst: 31 Oct 2005, 16:30

--------------------
Dacia 1310 - cs34mst
+
diaconuliviu
post 1 Nov 2005, 16:00
Post #14

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

La masina unui amic, la frina de motor, pret de 1/2-1 secunda apare un ciriit ca si cum ar incerca sa introduca in viteza fara ambreiaj. Fenomenul se estompeaza odata cu cresterea treptei, adica in tr. 1 e cel mai pregnant, in a 5-a e aproape inexistent. Ulei e la semn, joc in grup nu are. Acel ciriit seamana cu acel zgomot pe care-l face masina in marsarier dar mult mai pregnant si in suturi, "cir-cir-cir".
Rulmenti? care?

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Sorcerer
post 2 Nov 2005, 10:58
Post #15

Membru incepator

Group: Banned

Nu am apucat sa citesc tot topic-ul. Cu riscul de a ma repeta, uite solutia probabila: desfa aparatoarea aia de langa discul de frana si vezi daca mai bate dupa aia. Am patit si eu exact la fel: cand luam stanga maxim atingea ceva de tabla aia. Am indreptat-o si nu se mai aude nimic
Bafta

--------------------
Dacia 1300 - B-53-FAQ
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th June 2025 - 01:00
Forum Renault