+12V dupa ce inchizi masina
![]() ![]() ![]() |
+12V dupa ce inchizi masina
osa |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 27 April 05 From: Ingolstadt ![]() |
|
||
--------------------
Laureate
Duster
2011
- IN-HL952
|
|||
Danco |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 9 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Mersi, tatabobu.
Oricum hotul nu sta langa masina cat esti tu acolo, deci nu stie cand a inceput LED-ul sa clipeasca (cand ai luat contactul sau cand ai incuiat usa). Ideea e ca atunci cand apare sa vada LED-ul licarind! |
--------------------
---------------
Logan Ambition
- --------------- Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
|
|
osa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 27 April 05 From: Ingolstadt ![]() |
Unde gasesc releele la masina?
pe unde sa le caut? |
--------------------
Laureate
Duster
2011
- IN-HL952
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
am gasit si eu topicul cam tarziu si vad ca s-a gasit solutia. nu am primit inca Loganul si nu pot sa-ti spun efectiv unde gasesti firele, dar in orice masina trebuie sa gasesti un + permanent si un + prin cheie (sigur le ai la casetofon). am inteles ca tie iti trebuie un plus numai dupa ce inchizi masina. asta ar fi cam inversul plusului prin cheie. iei un releu cu contact normal inchis si ii alimentezi bobina la plusul prin cheie iar plusul permanent il treci prin intrerupatorul releului. => ai sa ai un plus numai cand e luat contactul si masa gasesti garla in masina.
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
Danco |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 9 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(osa @ 28 Sep 2005, 15:33) Releele sunt in cutia aceea neagra de pe carcasa bateriei la versiunea 1.0 si in cutia neagra ceva mai mare de pe contraaripa tot langa baterie, la v 2.0. Firele trec pe sub chederul de la pragul stanga, sub piciorul tau cand nu e pe ambreiaj. Cel mai bine gasesti alimentare pe tabloul de sigurante care e in stanga bordului, se desface din 2 suruburi T20 si se scoate sub bord unde se poate lucra. |
--------------------
---------------
Logan Ambition
- --------------- Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
|
|
zgabi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 11 August 05 ![]() |
QUOTE(osa @ 26 Sep 2005, 15:15) Mersi de hint. Voi face "smecheria" asta cu un 4013. daca va intereseaza, voi pune toata schema pe forum. Am facut eu deja si merge , dar cu 4043: este un circuit cu 4 bistabile simple: SET, Reset. 4013 este cu intrare de clock si delay si nu ai semnal de clok ca sa il faci sa lucreze. |
--------------------
Dacia
Nova GT
- AG05 SCS
|
|
osa |
![]()
|
Poti sa il faci sa lucreze in mod bistabil!
Crede-ma, am frecat circuitul asta la faculta............ |
--------------------
Laureate
Duster
2011
- IN-HL952
|
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
o solutie mai simpla poate: exista leduri care clipesc singure. doar le alimentezi si ele se sting si se aprind la un interval fixat de tipul ledului; ce am vazut eu clipesc cu o frecventa de 1-2 hz.
|
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
osa |
![]()
|
Am facut montajul, a functionat la birou(pe bancul de probe
![]() M-am dus jos la masina, am gasit 2 fire care duc in casetofon. Unul era un +12V permanet(unul rosu) si celalat era 0V(unul galben langa unul negru - erau o pereche daca nu ma insel) cand luam contactul.Insa am dat de o problema care a fost fatala circuitului: nu am reusit nicicum sa conectez firele mele pe conectorul de la casetofon. Le-am indesat eu acolo cu maini cu picioare, pareau ca stau bine, si cand sa pun casul la loc, a sarit unul din fire(+12V permanet - evident ![]() ![]() Acuma tot umblu ca nebunul sa caut un circuit integrat ca sa il inlocuiesc. Daca puteti sa imi ziceti cum se scot firele din conectorul de la cas ar fi super OK. Eu nu am gasit nici o varianta. Mersi de suportul acordad. |
--------------------
Laureate
Duster
2011
- IN-HL952
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Sfat, nu mai scoate firele din mufa... insereaza firul tau pe mufa... dez-izolezi putin firul fara a-l sectiona, inserezi capatul firului tau si apoi mansonezi cu izolator sau folosesti varnish (care se contracta la caldura).
Consideram ca subiectul e inchis...asa ca inchidem si noi topicul asta... daca il vrei redeschis, contacteaza pa PM un moderator. |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 16:36 |