Gramatica, `tu-i ceapa ma-sii
![]() ![]() ![]() |
Gramatica, `tu-i ceapa ma-sii
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai da, ca si gramatica e sport.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
15-0 pentru Markos ?
PS am mutat eu posturile intr-un topic mai la subiect, sper ca nu se supara kum |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE I. Se revine la scrierea într-un cuvânt a tuturor formelor pronumelui negativ compus niciunul, niciuna „nimeni” și ale adjectivului pronominal corespunzător niciun, nicio, care se încadrează într-un întreg sistem la care se aplică de mult aceleași reguli. Ex: Nu mi-aduc aminte de vreun meci în care Djokovic să n-aibă nicio minge de break . nicio nu e pronume (edit sau adjectiv pronominal) in cazul de fata. Nici o minge de break nu a avut Djokovici. Djokovic nu a avut nici o minge de break. Djokovici nu a avut nici doua mingi de set. Nu-mi aduc aminte de vreun meci sa nu aiba Djokovici nici (macar) o minge de set in 3 ore. This post has been edited by neumann: 24 Aug 2015, 15:16 |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Nu mi-aduc aminte de vreun meci în care Djokovic să n-aibă nicio minge de break
Nu mi-aduc aminte de vreun meci în care Djokovic să n-aibă macar doua mingi de set. nici are acelasi rol sintactic ca si "macar" o are acelasi rol ca si "doua" in cazul de fata. Raman la parerea mea ca avem de-a face cu adverb + numeral. |
--------------------
...
..
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Eu cred ca e ok "nicio". Mai ciudat mi se pare cu "nu mi-aduc" asta
![]() |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Eu sint pentru "nicimacar" si pentru "niciaici, nicidincolo".
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
|
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
neumann |
![]()
|
|
--------------------
...
..
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma asasineaza o reclama la un concert directia 5 pe Magic FM, canta baietii aia ceva
"N-am avere decat iubirea Nu, nu, n-am ambitii decat fericirea"... Acuma inteleg licenta artistica iti da vie la din astea, insa daca puneau "nu am alta avere, doar iubirea" nu era mai bine? Argumentati va rog. P.S. "Eu te vreau, tu ma vrei, Lumea noastra e OK si imi e draga" asta e esenta de dance romanesc ai anilor 90/ |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Asa ceva, esti invidios pe averea omului...
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
radian, ca scriitor de la tine aveam pretentii sa ma ajuti sa stiu daca trebuie sa-mi revizuiesc atitudinea sau chiar o fi deplasata exprimarea.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
decat ambitii, mai bine fericirea. Uite versul al doilea nu ma stresa asa mult ca primul dar ai dreptate. Acu ma streseaza si asta!
Nu am de mancare, decat cartofi. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
N-ai trăit în anii '90 daca nu-ți amintești nemuritoarele versuri "prințul meu are țiței/ mă lasă să mă joc cu ei".
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Trebuie sa sune bine ala, e de doua feluri. Ala gramatical, si ala melodic. Ghici care castiga?
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Mai ce am fost si ce sm ajuns. Tu, natoinalist convins sa ceri consultanta pe teme de gramatica limbii romane de la unguri? 😁😁😁
Sotia colaboratorului meu in domeniul literar este profesoara de Limba Tomana si amicul fiind absolvent de filologie. Deci are cone sa-mi corecteze capodoperele la sange..: ![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Am ramas dreacu' in urma... Zi-mi si mie pronumele sau echivalentele lor in Limba Tomana asta, sa am de unde incepe
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ești natoinalist.
Asta imi amintește de Salamon bacsi director pe viata la IMAIA Arad. Ala vedea ceva dar nu se egzbrima corect și chema ing. șef și ii spunea Cinals la mine egy roata așa.. Ala săracul, traducea și facea ![]() 3 Nov 2021, 22:19: Folclor anii 80.Foaie verde bob de linte badea al meu e KuntaKinte, Frunza verde frunză lungă badea al meu sade în jungla This post has been edited by bion: 3 Nov 2021, 21:19 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 15:33 |