Cum se poate vinde o Dacie veche, Timbrul auto imi incurca socotelile
![]() ![]() ![]() |
Cum se poate vinde o Dacie veche, Timbrul auto imi incurca socotelile
tunderbird |
![]()
|
||
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Dacia
1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000
- B 13 ABC Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|||
crizarachetelordincuba |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 28 December 12 ![]() |
Deci inseamna ca mai bine stau linistit decat sa ma complic pentru 400 de euro sau echivalentul a 1700 de lei. Plus ca masina merge foarte bine si ma mai pot folosi de ea de aici incolo.
Ma gandeam eu ca daca nu completez pe talon la rubrica INSTRAINAT CATRE..... fac treaba pe jumatate . Totusi am zis sa intreb si multumesc pentru raspunsuri. Poate se elimina taxa asta aberanta sau sunt si cumparatori interesati sa isi treaca pe nume o Dacia clasica ![]() |
--------------------
DACIA
1310
1999 L "Muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta!"
|
|
dstdan |
![]()
|
![]() Damian Stefan Tolbariu-Dan dst Team Group: Members Posts: 343 Joined: 6 November 13 From: Mures autoservice Team DST Dan ![]() |
@crizarachetelordincuba
Mai bine tine-o, oricum va fi o masina de epoca/ legenda, iar ca bani o dai pe un salar??! Piese se gasesc, o poti ,,intineri,, si macar la pescuit / iarba verde/ plimbare si tot o scoti, prietenii vor fi f. curiosi, incantati (cei care nu au !) ![]() This post has been edited by dstdan: 4 Mar 2016, 12:36 |
--------------------
Dacia,Renault,VW -
1310, Megan, Tiguan
1997, 2003, 2008
- TAM Mintile luminate discuta idei, mintile mediocre discuta evenimente, mintile reduse discuta oameni!
D.S.T.DAN Team |
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca acel cumparator este de incredere (ruda, prieten bun, vecin, etc) poti sa-i dai talonul fara sa scrii ca l-ai instrainat, daca o dai unui strain, nu-ti recomand sa procedezi asa!
Ar mai fi o varianta mai neortodoxa: ii dai masina, iei banii, pastrezi CIV-ul masinii si un rand de chei si ii atragi atentia ca la prima incalcare a intelegerii (amenda sau neplata impozitului) declari masina furata, ceea ce si vei face daca nu se conformeaza! |
--------------------
Dacia
Dacia
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
QUOTE(tunderbird @ 4 Mar 2016, 15:18) Ar mai fi o varianta mai neortodoxa: ii dai masina, iei banii, pastrezi CIV-ul masinii si un rand de chei si ii atragi atentia ca la prima incalcare a intelegerii (amenda sau neplata impozitului) declari masina furata, ceea ce si vei face daca nu se conformeaza! Si ce garantie am eu, ca si cumparator, ca tu nu vei face asta chiar daca eu nu incalc nicio intelegere? |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Cuvantul de onoare al unui dacoroman.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Asa ceva am eu acum. Am luat pt prietena mea un Matiz, de la un amic ce-i drept. I-am dat banii... mi-a dat talonul, CIV-ul si cheile. Teoretic nu pot sa trec granita, practic insa... nu se uita nici dracu.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
tunderbird |
![]()
|
QUOTE(Iulikk @ 4 Mar 2016, 18:00) Si ce garantie am eu, ca si cumparator, ca tu nu vei face asta chiar daca eu nu incalc nicio intelegere? Exact aceeasi garantie pe care o am eu ca vanzator, cand tu nu platesti rovinieta si ma trezesc in cutia postala cu o amenda mai mare decat pretul primit de la tine pentru acea masina! |
--------------------
Dacia
Dacia
|
Iulikk |
![]()
|
Nu te supara pe mine, nu asa am vrut sa iasa. Ideea era asta: nu se poate un act la notar? Ceva de genu: "Bă, io X-ulescu Suleiman, ii las lui Y-grulescu auto Dacia Solenza cu drepturi depline asupra acesteia".... cam la fel cum e cu masinile de BG.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
tunderbird |
![]()
|
Nu am de ce sa ma supar!
![]() Actul de care vorbesti se cheama contract de comodat... prin acest act se transfera toate drepturile si obligatiile de utilizare catre cumparator... cu exceptia vanzarii masinii, adica dreptul de proprietate. Nefiind contract de vanzare cumparare, vanzatorul ramane in continuare proprietar si ca atare masina ramane tot pe rolul vanzatorului si la primarie si la CNADNR si la asigurari... asadar daca acel cumparator nu plateste impozitul, rovinieta sau face vreun accident, dupa care se extrage de la asumarea vinei, tot la vanzator vin penalitatile. Este adevarat ca vanzatorul are acte cu care se poate disculpa, dar actele acelea il ajuta doar in instanta, si pana instanta stabileste cui ii revine raspunderea, aia de la primarie si de la CNADNR il executa fiscal de o mie de ori. This post has been edited by tunderbird: 7 Mar 2016, 00:22 |
--------------------
Dacia
Dacia
|
cosstti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 487 Joined: 26 April 11 ![]() |
Sunt in situatia de a instraina o masina (Solenza) prin contract de comodat.
Am citit postarile de pe acest topic si de aceea intreb: Este indicat ca pe langa actul de comodat sa solicit de la cumparator sa dea o declaratie notariala in care sa se stipuleze ca el utilizatorul masinii se obliga sa-mi dea anual bani ptr. impozit, iar in caz de amenzi, se obliga el sa le plateasca el in temenul legal? Ce mai... Cum ma pot proteja cel mai bine? Va multumesc pentru ajutor. |
--------------------
dacia
sandero stepway 1.6, 8V, 62Kw.
2o11
- is xx xxx
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Astea intra in conditiile de comodat, poti cere sa fie stipulate explicit in acelasi act.
EDIT: poti spune si ca neindeplinirea acestor obligatii duce la desfacerea contractului. This post has been edited by tatabobu: 4 Jun 2016, 18:46 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
cosstti |
![]()
|
Multumesc Tatabobu.
Marti urmeaza sa se intocmeasca acest act la un birou notarial si orice informatie in acest sens imi este extrm de folositoare. Masina o voi da spre folosinta unui tinerel care pare serios la prima vedere, dar sincer sa fiu... ma astept la tot felul de surprize. As dori ca numarul surprizelor neplacute sa fie cat mai limitat in urma intocmirii Contractului de Comodat intr-un mod cat mai riguros. |
--------------------
dacia
2o11
- is xx xxx
|
|
mihail75 |
![]()
|
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
Buna,
are socrul o Dacie papuc din 2001, 2 locuri, motor 1600 pe benzina injectie (banuiesc ca se considera non-euro), la calculatorul taxei cum pun? Vehicul transport pasageri sau transport marfa pina in 3,5t? Merita sa se chinuie sa o mai vinda sau sa o lase de muzeu? This post has been edited by mihail75: 17 Oct 2016, 22:04 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|
Adrian Frigo |
![]()
|
![]() Membru cu o tigaie de dacie Group: Members Posts: 2.031 Joined: 4 February 15 From: Undeva,pe dreapta ![]() |
QUOTE(mihail75 @ 17 Oct 2016, 23:00) 1)Dacie papuc din 2001, 2 locuri, motor 1600 pe benzina injectie (banuiesc ca se considera non-euro) 2)La calculatorul taxei cum pun? Vehicul transport pasageri sau transport marfa pina in 3,5t? 3)Merita sa se chinuie sa o mai vinda sau sa o lase de muzeu? 1)Tot ce inseamna dacie dupa anul 2000 cu sistem de injectie este incadrat la norma de poluare EURO 2. 2)Transport marfa pana in 3,5t. 3)Asta depinde de tine/socru.In principiu,daca nu-l incurca cu ceva,nu cred ca se merita sa o vinzi/vanda din simplul motiv ca nu-ti iei mare lucru pe ea!Din pacate... ![]() ![]() |
--------------------
Dacia 1300/
1310/1410 GTL/CL/Lj/Renault
/1972/1986/1997/2000 și ceva...
- XX-00-UAP/ACR Mașina este ca femeia,dacă nu o întreții....TE LASĂ!
Daciot convins! |
|
flavyus1987 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 31 May 15 ![]() |
Orice tie nu iti este de folos ii poate folosi cuiva.sa nu o folosesti si sa se degradeze, mai bine o valorifici.Parerea mea.chiar si pentru o suma mai mica decat media de pe piata.
|
--------------------
dacia
1310
1989
- CT-05-SZL
|
|
mihail75 |
![]()
|
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
Multam. Faza e ca ieri, la non-euro, imi iesea o taxa de 600 euroi, iar acum, cu datele acestea imi iese 320 euro!!! Masina e bine intretinuta, e si carosata, daca o dam cu 1000 euro macar ne ramin 700! Emisia aia de CO2 nu o stiu, sper ca nu afecteaza! Socrul e cam in varsta, nu o mai foloseste, rugineste in curte si e pacat!
QUOTE(Adrian Frigo @ 18 Oct 2016, 07:00) 1)Tot ce inseamna dacie dupa anul 2000 cu sistem de injectie este incadrat la norma de poluare EURO 2. 2)Transport marfa pana in 3,5t. 3)Asta depinde de tine/socru.In principiu,daca nu-l incurca cu ceva,nu cred ca se merita sa o vinzi/vanda din simplul motiv ca nu-ti iei mare lucru pe ea!Din pacate... ![]() ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|
dangun03 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 24 April 07 From: Pitesti ![]() |
A mai vandut cineva in ultimul timp Solenza EURO 4? Am una din 2005 luna martie si sunt curios cat mai este taxa de prima inmatriculare. Nu stiu exact emisia de CO2 ca sa fac o simulare pe site. Si eram curios daca are cineva un calcul facut la fisc mai recent pentru taxa asta de prima inmatriculare. Din cate am vazut era undeva la 235 EURO simularea pe site ANAF cu emise de CO2 159g, dar sunt curios sa aflu o cifra cat mai exacta.
This post has been edited by dangun03: 3 Nov 2016, 08:53 |
--------------------
Dacia
Solenza
2005/Confort+AC
- AG-xX-GUN
|
|
cgc64 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 09 From: Constanta ![]() |
nu ti-o mai ia nimeni.preturile de vanzare sunt sub 1000 de euro.
|
--------------------
dacia
sandero laureate
2016
|
|
Adrian Frigo |
![]()
|
![]() Membru cu o tigaie de dacie Group: Members Posts: 2.031 Joined: 4 February 15 From: Undeva,pe dreapta ![]() |
Da' ce treaba ai tu daca o mai ia sau nu cineva?!
![]() ![]() |
--------------------
Dacia 1300/
1310/1410 GTL/CL/Lj/Renault
/1972/1986/1997/2000 și ceva...
- XX-00-UAP/ACR Mașina este ca femeia,dacă nu o întreții....TE LASĂ!
Daciot convins! |
|
cgc64 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 09 From: Constanta ![]() |
bai desteptule,Adrian Frigo,ca sa nu zic in alt fel,omul a cerut o parere,eu i-am zis ce gred .tu ce stat i-ai dat,istetul lui peste ?
|
--------------------
dacia
sandero laureate
2016
|
|
dangun03 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 24 April 07 From: Pitesti ![]() |
Nu are sens sa va certati. De luat vrea sa o ia cineva, dar nu vrea sa o treaca pe numele lui ca spune ca e prea mare taxa de prima inmatriculare, dar nu stie exact cat este. El spunea ca-l duce la 4000 lei doar taxa, dar din cate am verificat eu este cam 1000 lei.
In cazul in care am dreptate, o poate suporta si scap de grija (masina). De asta ceream o informatie despre suma cat mai exacta (daca a platit cineva la ANAF aceasta taxa in conditiile expuse mai sus - EURO4). |
--------------------
Dacia
Solenza
2005/Confort+AC
- AG-xX-GUN
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
La solenza euro2 era 720 euro taxa luna trecuta, deci nu are cum la euro4 sa fie 4000 lei
This post has been edited by psychoo: 4 Nov 2016, 09:46 Attached thumbnail(s) Capture.JPG ( Size: 102.37k ) Number of downloads: 158 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
dangun03 |
![]()
|
Un lucru ciudat. Cu cat este mai veche masina cu atat este taxa mai mica? In cazul meu ma incadrez la 11-12 ani inclusiv si pe simulare imi iese 235,87 EURO. Daca selectez 12-13 ani inclusiv iese 179,71 EURO...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005/Confort+AC
- AG-xX-GUN
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Da, pe principiul ca o masina veche polueaza mai putin pt ca ajunge in concasor mai repede.
A mea era euro2 si cand socotisem eu la 10 sau 11 ani vechime ani aveam 2300 euro taxa. Moment in care am zis ca la mine moare, dar am dat-o totusi pe 1300 lei, mai putin decat pretul rotilor de iarna la noua masina... This post has been edited by psychoo: 4 Nov 2016, 11:03 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Taxa este mai mica daca masina este mai veche pe considerentul ca acea masina va mai avea o perioada scurta de exploatare pana in momentul in care ajunge la un centru remat. Daca este mai noua te folosesti de ea mai mult timp, deci platesti mai mult.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
cosstti |
![]()
|
Se intocmeste actul de vanzare cumparare la unul din birourile specializate in astfel de tranzactii, apoi se face radierea.
Radierea se face pentru a nu mai avea treaba cu impozitul. Cumparatorul o trece pe rol la el. De acum incolo el plateste impozitul. Apoi actul de comodat la notar si gata. Pe 2ani sau pe 4ani... oricum nu prea mult timp. Important: Pe certificatul de inmatriculare sa nu completati rubrica "instrainat catre" Momentan si sper ca nici pe viitor sa nu fie sincronizate informational institutiile: Politie si Primarie. Cam cat mai poate circula cumparatorul cu masina? 2 ani... 4 ani? Se va satura de inpectiile tehnice din ce in ce mai riguroase si de reinnoirea actului de comodat. Cam atat. |
--------------------
dacia
2o11
- is xx xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 20:09 |