DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> E recomandabil sa faci ce face popa..., BNR si creditele

northwood
post 15 Sep 2005, 09:22
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Invers principiului "sa faci ce zice popa..." , ghiseulbancar.ro detaliaza ce tipuri de credite prefera conducerea BNR pentru uz personal, total contrar la ce propovaduiesc:

http://www.ghiseulbancar.ro/modules.php?op...order=0&thold=0

--------------------
SKARPEA MTB Galben_Gri 2009
Maxon CM 10 - Midland ML 145
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ghc
post 15 Sep 2005, 09:43
Post #2

..:::Cautatorul:::..

From: Cluj-Napoca

Eu sunt curios de unde au obtinut informatiile astea? Nu ar trebui sa fie confidentiale? Sau poate apar in declaratiile de avere... daca se cere asa ceva la BNR.
In plus fraza asta spune multe:
Ghiseul Bancar a semnalat in mai multe randuri discrepantele dintre creditele in lei si cele in valuta, considerand cel putin aberanta decizia BNR de a interzice imprumuturile in valuta.

Cum sa fie interzise??? Gata cu democratia? Este vorba doar de o limitare a creditelor la 3 x capitalul bancii (sau ceva de genul asta, oricum a fost crescuta de la 2x la 3x)

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 1907 toamna - CJ-01-GHC
+
Ciombe
post 20 Sep 2005, 07:26
Post #3

Membru autentic

From: Arad

Pai cred ca e o masura luata de BNR ca sa mai tina cursul nitel in frau... retrage Euro din circulatie, practic, ACUM cred ca e momentul sa investim in Euro. Fiind mai greu de obtinut Euro, - automat va deveni mai scump.
Partea nasoala e ca daca BNR interzice creditele in Euro - creditele imobiliare- se duce dreacu treba cu dobanzile, va trebui sa luam credite cu dobanzi de 16 -18% in lei - ceea ce nu e deloc avantajos.

Sa vedeti voi, de n-o sari Euro la 37 -38 de mii in noiembrie - ascultati bine ce va zice Ciombe...
Prin februarie io am mai zis ca daca guvernantii nu vor putea creste pretul benzinei la 1 euro (adica la 41.000 lei/litru) - vor ieftini Euro ca in final sa platim 1 Euro/litru... iete ca previziunile mele s-au adeverit mult mai repede decat ma asteptam.. chiar au fost depasite...

Numai bine!

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
i96nds
post 20 Sep 2005, 08:06
Post #4

Stefan

Group: Moderatori

Nu e chiar asa. Daca bancile nu mai dau imprumuturi in Euro atunci va fi un surplus de Euro pe piata. Bancile nu se vor mai grabi sa cumpere euro de pe piata ca sa aiba cu ce sa dea credite. Conform legilor pietei, o oferta marita de Euro pe piata va duce la scaderea valorii respectivei "marfuri". Si astfel Euro va scadea fata de leu.

Este gresit sa zicem ca leul se intareste in raport cu euro, desi pare acelasi lucru. De fapt euro scade in raport cu leul, tocmai din cauza acestei scaderi a cererii pentru Euro. BNR tocmai aici a intervenit, sa se stopeze "foamea" de euro care era pe piata din cauza creditelor in valuta.

Am vazut deja dobanzi de 9% la LEI la ww.vbr.ro si la ING, parca. Deci suntem pe un drum bun, oarecum. Insa piata e prea instabila. Deja ma intreb daca am facut bine ca m-am imprumutat in Euro...

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Ciombe
post 20 Sep 2005, 10:39
Post #5

Membru autentic

Am vazut deja dobanzi de 9% la LEI la ww.vbr.ro si la ING, parca. Deci suntem pe un drum bun, oarecum. Insa piata e prea instabila. Deja ma intreb daca am facut bine ca m-am imprumutat in Euro...

io nu mi-as face probleme din punctul asta de vedere...

Daca bancile nu mai dau imprumuturi in Euro atunci va fi un surplus de Euro pe piata.

Eu as interpreta blink.gif ... invers. Daca bancile nu mai acorda imprumuturi in Euro, va fi un DEFICIT de euro pe piata.

Io ma gandesc asa: De ex- vreau 5 mii de euro.. ce fac? Banca nu da euro, da lei cu dobanda cat vor ei...
Trebe sa iau imprumut de la banca in lei... deci echivalentul in lei a 5 mii de euro aruncati pe piata. Ma duc si cumpar 5 mii de euro de la coltul straii sau de la casa de schimb - casa de schimb care vazand ca e cerere (foame) de euro - va cere mai multi lei pt un euro. Am luat-o babeste...

Io sunt de parere ca masura asta va duce la scumpirea euro...

Numai bine!

--------------------
+
costi
post 20 Sep 2005, 10:48
Post #6

Membru autentic

Babeste, babeste dar ai presupus ca toata lumea va face ca tine " casa de schimb care vazand ca e cerere (foame) de euro " ceea ce nu este prea sigur.
Si oricum are grija Mugurel sa tina cursul pe loc smile.gif

--------------------
DSN/SLZ
+
dizzy
post 20 Sep 2005, 10:51
Post #7

Work smart not hard!

Va rog sa bagati in ecuatie si EUROII bagati in tara de cei ce muncesc in strainatate.
2 000 000 x 3 000 =6 000 000 000 EUROI aruncati pe piata foarte rapid in cateva luni intr-o economie cam fragila si debila duce la cursul de azi.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
i96nds
post 20 Sep 2005, 11:02
Post #8

Stefan

Group: Moderatori

dizzy zic eu ca are dreptate. Ciombe, cererea de valuta pe piata valutara nu este data de mine sau de tine. Nici macar de casele astea de schimb de pe strada. Piata interbancara este cea care determina evolutia. Si acolo se plimba zeci de milioane de euro pe zi.... Acolo se intalnesc cererea si oferta de valuta. Iar pionii principali sunt bancile. Daca ele au valuta si nu au ce face cu ea, e degeaba. Adica incearca sa scape de ea intrucat nu vor mai da credite in valuta atat de multe. Si uite asa se ajunge la cursul de azi.

Miliardele de euro pe care le aduc romanii de afara ajung pana la urma tot in banci si tot ele vor ajunge la aceeasi piata valutara primara. Doar o mica parte merg din buzunar in buzunar si pe la casele de schimb de pe colt.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Ciombe
post 23 Sep 2005, 09:24
Post #9

Membru autentic

Bre, vedeti ca pana acum AM AVUT DREPTATE???
Ia uitati-va voi la curs blink.gif - numai pt ca s-a anuntat posibilitatea ca acordarea de credite in Euro sa se sisteze - si gata, cursul a luat-o in sus... Adica a crescut Euro, constant, in ultimele 3 -4 zile la casele de schimb...
Si cretinii aia cu ziarele deja s-au grabit sa influenteze piata apartamentelor anuntand sus si tare cu de la ei putere ca "pretul apartamentelor va scadea cu 15%".

Mai vorbim peste 2 saptamani, apoi pest o luna etc. Sa vedeti voi ca am avut dreptatee!

--------------------
+
IRONICK
post 23 Sep 2005, 09:28
Post #10

-

From: Romania

Cursul nu are legatura cu acordarea de credtie. Are legatura cu reducerile de dobanzi operate de BNR miercuri . . . .

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
avathan
post 23 Sep 2005, 15:04
Post #11

eu.

Group: Banned
From: Buc

QUOTE(ghc @ 15 Sep 2005, 10:43)
Cum sa fie interzise??? Gata cu democratia? Este vorba doar de o limitare a creditelor la 3 x capitalul bancii (sau ceva de genul asta, oricum a fost crescuta de la 2x la 3x)
*

smile.gif foarte simplu BNR face LEGEA nu trebuie interzise trebuie doar descurajate ...prin diferite metode:D

--------------------
a Rosu 1800 - @
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
avathan
post 23 Sep 2005, 15:09
Post #12

eu.

Group: Banned
From: Buc

QUOTE(IRONICK @ 23 Sep 2005, 10:28)
Cursul nu are legatura cu acordarea de credtie. Are legatura cu reducerile de dobanzi operate de BNR miercuri . . . .
*

blink.gif
eu gandesc oarecum simplu biggrin.gif
1.BNR nu mai controleaza teoretic cursul valutar
2.din 1=> nu poate tine cursul la 40.000 euro
3.daca ai luat un credit anul trecut in euro ai avut mult de castigat
4.CURSUL este un factor de influeanta al ratei dobanzii
5.daca nu mai poate lucra cursul a modificat ce se autoreglase pe parcursul ultimului an
6. si 7. ce a facut BNR se poate dovedi pe termen lung un lucru ok explicatia ?
moneda nationala se poate devaloriza =>puterea de rescumparare a creditelor in valuta ar deveni f. mica

--------------------
a Rosu 1800 - @
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
powerx
post 26 Sep 2005, 22:02
Post #13

Membru

From: Iasi sau Vaslui

BRD-ul a redus dobanda la imprumuturi in lei, si au oferta cu 50% reducere la comisionul de intocmire a dosarului, tot daca imprumuti in lei.
Parerea mea este ca incep sa se vada efectele dorite de BNR.

--------------------
Logan Ambition Verde cameleon 2005 - VS-23-XYZ
Mic si rau, mai mult mic decat rau.
+
Adrian_Solenza
post 26 Sep 2005, 22:08
Post #14

Solenza... prima iubire!

From: Buc (Ap. Patriei)

Ati vazut ce dobanzi sunt in Ungaria sau Bulgaria? SUPER mici! NUmai la noi vezi 18%! Mai trag si astia cat pot pana intram in UE! aaa, DACA intram smile.gif

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
Codrin
post 26 Sep 2005, 22:17
Post #15

Membru autentic

Ai vazut ce inflatie au in Ungaria sau Bulgaria? SUPER mica!

Cand om ajunge si noi la nivelul lor de inflatie om putea spera si la dobanzi in consecinta.

--------------------
Mazda . .
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 08:08
Forum Renault