DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

127 Pages « < 93 94 95 96 97 > »  
Closed TopicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Lagunengrün A.K.A. Brânză, BMW 325i Touring (E30)

pishky
post 28 Nov 2016, 21:33
Post #2821

rca Naspa

Group: Members
From: Constanta

QUOTE(MuciX @ 28 Nov 2016, 16:35)
Nu poxă cred ca incepe discutia asta.
*

pe topicu meu si pe muzica mea cum zice cantecu,
da`s puati? biggrin.gif

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MoneyTalks
post 28 Nov 2016, 21:40
Post #2822

-

From: Ireland

QUOTE(MuciX @ 28 Nov 2016, 15:35)
cand mi-a taiat un buzoian fata in bucuresti, am coborat geamul si i-am zis "moldovene". Creca prefera sa ii zic de ma-sa.
*

radmasa.gif E bine de stiut... radmasa.gif ca daca era dupa mine ii ziceam... stii tu, da nu vereau sa zic...

Ce prost merge forumul. Vad ca a pus postu de 2 ori si mi-a dat si eroare ca pagina nu exista, a trebuit sa il editez

This post has been edited by MoneyTalks: 28 Nov 2016, 21:45

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
vis-a-vis
post 28 Nov 2016, 22:22
Post #2823

DaciaClubber

From: Bucuresti

Daca era in judetul Muntenia, se zicea "apometrele", in judetul Moldova ar fi fost "apometrili"... dar Buzaul fiind o corcitura, se zice "apometrile". alcoholic.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
MuciX
post 29 Nov 2016, 09:09
Post #2824

sunt un om bun

From: când în când

Apropos de asta e inclusiv o intreaga teorie lingvistica prin care se poate sustine ca Buzaul nu e in Moldova, dar Moldova in Buzau.
Spre exemplu palatalizarea labialelor (stiu, vorbeste frumos biggrin.gif) este diferita in Buzau de cea din Moldova. In Buzau, in loc de picior se spune chicior, in timp ce in Moldova se spune chișor.

Dar daca vreti dovezi mai palpabile, cautati Milcovul pe harta.

This post has been edited by MuciX: 29 Nov 2016, 09:10

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
M.C.
post 29 Nov 2016, 14:00
Post #2825

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

QUOTE(MuciX @ 28 Nov 2016, 18:35)

Io stiam ca moldova se termina la Milcov, plm. unsure.gif

*

milcov_5_stele_clasic_500_ml_alc_28_vol_901.jpg ( Size: 16.87k ) Number of downloads: 642

Milcovu' e peste tot,si nu se termina niciodata... icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
marksman
post 29 Nov 2016, 15:03
Post #2826

Post mortem nihil est

From: sat

La Milcov se termina totul.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
Bicicleta galbena
post 29 Nov 2016, 16:12
Post #2827

Sunt nembru, domnule!

QUOTE(M.C. @ 29 Nov 2016, 15:00)
milcov_5_stele_clasic_500_ml_alc_28_vol_901.jpg ( Size: 16.87k ) Number of downloads: 642

Milcovu' e peste tot,si nu se termina niciodata... icon_mrgreen.gif
*

Hai sa fie primit, de ziua ta! biggrin.gif

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
MuciX
post 7 Dec 2016, 07:55
Post #2828

sunt un om bun

!NU SCRIU LEGAT DE URS!

Pentru ca omului sarac i se scoala paula in biserica, nu imi era de ajuns cate patesc cu ursul, tre sa mi-o patesc si cu mazda.
Se stransesera dosare de dauna si cum nu am vrut sa inchei polita noua cu daune la masina, am zis sa merg sa o repar. Am dus-o la Arian, in Pipera.
Trebuia sa renunt din momentul in care au zis ca nu imi dau masina la schimb (pe 120 lei ora de manopera sau 96 lei la alte marci decat mazda), dar cum BDT imi erau peste mana, am lasat-o la ei. Pentru ca nu am primit masina de schimb, a luat sotia mea una de la serviciu, pe care avea sa ne-o loveasca cineva fix in dimineata in care o dadeam inapoi, deci inca o avem pe cap si pe aia. Dar asta e alta poveste.
Au zis ca o vor duce pe platforma la Arian Militari, ca acolo au vopsitorie. Tind sa ii cred, numai ca de intors s-a intors pe roti. Stiu asta pentru ca au lasat camera conectata.
Am luat masina inapoi luni, era gata de martea trecuta, dar m-au anuntat seara, iar a doua zi era cu sarbatori.
Mi-au fost respinse 2 dosare (abia dupa ce au fost reparate reperele - multumesc Groupama) ceea ce a insemnat 16xx lei din partea mea pentru a putea ridica masina. Mai punem 2k lei casco-ul si pot spune ca a meritat din plin. Macar nu i-am platit eu pe cei de casco.
Au fost respinse dosarele, pentru ca desi am continuat polita cu ei, eu nu remediasem niste zgarieturi la spoilere, am intrat in noua polita cu ele si nu au mai vrut sa le despagubeasca. Corect legal, dar tot ma simt cumva praduit. In fine.
Ziceam ca am luat masina inapoi luni.
Daunele de reparat erau: portierele stanga zgariate, spoliere, aripile spate, capota si oglinda stanga de schimbat cu totul + revopsit.
- Din cauza ca cel de la asigurari a luat lectii de caligrafie de la Stephen Hawking au vopsit portierele dreapta, pentru ca nu se intelegea scrisul din dosar. Eu le-am zis la receptia masinii in service ca sunt cele stanga, dar s-au pierdut informatiile pe drum cumva. Portierele stanga sunt inca zgariate, teoretic partea dreapta are toata aceeasi nuanta acum. Ca-n filme, stiu
- Umbland pe partea dreapta, au rupt periile de geam la remontare, au zis ca remediaza pe cheltuiala lor. Zic, lojic.
- Pe partea stanga nu imi mai functioneaza lumina de pozitie pe fata si semnalizatorul pe spate. Isi revine temoprar dupa cativa pumni, deci e conexiunea proasta. Pe filmarea de cand au adus-o in pipera se aude cadenta rapida a semnalizatorului. Deci se stia.
- Haionul scartaie de-mi vine sa il iau la ciocane
- lampa spate dreapta e montata probabil tot de Hawking. Am auzit ca e "bonlav" saracu, se scuza
Luft lampa dreapta 3273f61b_f6a2_4cf8_864a_956ce648889c.jpg ( Size: 103.46k ) Number of downloads: 482

Prindere surub lampa dreapta 508593a4_9ca7_43d0_a39c_943497a280d6.jpg ( Size: 166.83k ) Number of downloads: 498

- luftul spoilerului spate, la imbinarea cu aripile e intr-un fel pe stanga, altfel pe dreapta (Hawking!!!!)
Luft dreapta 873d8aab_5b4b_4f61_83fa_990377c04d4d.jpg ( Size: 99.45k ) Number of downloads: 508

Luft stanga c697ae1f_34d3_4909_8550_f6f26ceb8af4.jpg ( Size: 102.86k ) Number of downloads: 131

- Spoilerul spate are un simulacru de difuzor, sa para mai reising, ca deh, japonezi. Ideea e ca ala nu e vopsit, iar Hawking al meu a mascat si el cum s-a priceput.
1c113fb1_7bf1_4403_8071_7a11e1af7f52.jpg ( Size: 117.73k ) Number of downloads: 134

- In porcbagaj lipsesc clipsuri de prinderea capitonajului
- Inca nu am apucat sa o studiez bine pe lumina si fara gheata pe ea, sa imi dau seama cum se pupa vopseaua noua cu cea veche

+ Ma mir cum de functioneaza retragerea oglinzii corect, desi nu am apucat sa testez degivrarea

Azi la 9 le-o duc inapoi, sa remedieze.

Urmeaza casco si anvelope de iarna, ca nu am apucat sa iau altele. Probabil GY UG9.

P.S. sa zic totusi si de urs, cica e in pregatiri de vopsit ca in ianuarie sa fie gata de reechipare (si-au rezervat toata luna pentru masina mea). S-o vad si p-asta, tind sa nu ii cred, dar nici nu imi pasa.
In vreo 3 saptamani se intoarce tatal meu, data la care o voi scoate de la fiscal daca nu e vopsita. Cu voia lui Parlamentului o sa imi iau inapoi banii pe timbru dupa 1 ian. Restul la topit/piese sehas.

This post has been edited by MuciX: 7 Dec 2016, 07:57

--------------------
- - -
+
vis-a-vis
post 7 Dec 2016, 08:49
Post #2829

DaciaClubber

Vezi ca se pot sfinti si masini la manastirea Cernica. N-ar fi rau sa faci o cura de post si rugaciune in perioada asta, eventual o vizita la casa lui Arsenie Boca. popa.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
AndreiMR
post 7 Dec 2016, 08:59
Post #2830

Membru alfist

From: Pitesti

Nasol. Eu am vopsit bara fata la CX-7 la Arian in Militari si n-am observat nimic anormal unde au lucrat...dar mi-au rupt butonul de pe clanta, pentru keyless. Habar n-am cum au reusit, fiindca era dintr-un material destul de rezistent. La tine au lucrat in bataie de joc, se pare. Nici daca o vopseai la BDT nu aveai garantia ca iese perfect...a mea a avut haionul revopsit si lacul e putin diferit ca luciu fata de restul masinii, are un aspect matuit. La BDT, daca tin bine minte din ce hartoage am de la fosta proprietara.

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
Muttley
post 7 Dec 2016, 09:06
Post #2831

From: -

Deci avea zgarieturi superficiale care stateau pe creier, acum are clipsuri rupte, lufturi aiurea si e gazata. Iar tu ai bani in minus la inventar. Iertaciune, da' se cheama facuta cu mana ta.
Ah, zgarieturile-s tot acolo vad.
N-am sa inteleg veci asta cu "sa arate masina bine". Asta pentru o masina de zi cu zi, care circula in Bucuresti. In alte tari sunt tavalite pe toate partile, zgariate, indoite, si nimeni nu se agita.

De ce-i lasi sa vopseasca bimeru' daca i-ai pus gand de topire? Banii dati deja, sau care-i faza?

This post has been edited by Muttley: 7 Dec 2016, 09:09

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
tomageorgian
post 7 Dec 2016, 09:20
Post #2832

Membru autentic

From: Franta

Asa e. Lasati masini asa cum sunt ele. Is niste fiare. Bucurati.va de banii castigati cu munca in alt fel.
Eu am mers cu masina sparta vreo 6 luni si nu a murit nimeni, pana ce am gasit piese shk9 deoarece la reno imi cereau o avere. Si uite asa m.a costa vreo 200e in loc de vreo 2000e.
Dar fiecare face ce vrea cu banii lui.

This post has been edited by tomageorgian: 7 Dec 2016, 09:27

Attached thumbnail(s)
20160421_192316.jpg ( Size: 2.32mb ) Number of downloads: 152
20160512_182405.jpg ( Size: 1.57mb ) Number of downloads: 122
20161112_161820.jpg ( Size: 4.13mb ) Number of downloads: 109

--------------------
. . .
Kia Niro Phev
Laguna3 2.0dCI
ex. Latitude 2.0dCI
C5 x7 2.0hdi
Logan 1.6mpi
E39 530D
Laguna 3 2.0dCi
Qashqai 1.5dCI
Twingo 2 1.2i
E28 520i
+
cj98czh
post 7 Dec 2016, 09:22
Post #2833

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Nu sunt genul sa stau sa o bibilesc la fiecare zgarietura dar nici cu bara in halul ala nu circulam ... de aia este casco ... pana acuma am fost norocos si toate reparatiile au iesit ok ... nu am avut probleme de genul celor de mai sus ..

This post has been edited by cj98czh: 7 Dec 2016, 09:22

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Muttley
post 7 Dec 2016, 09:25
Post #2834

Pardon, casco e pentru accident serios din vina ta, grindina severa, copac si tencuiala cazute pe masina, inundatie. Cine crede ca e pentru jante sparte-n gropi, parbriz spart si zgarieturi in parcare gandeste foarte bolnav. E parerea mea!

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
MuciX
post 7 Dec 2016, 09:28
Post #2835

sunt un om bun

QUOTE(Muttley @ 7 Dec 2016, 09:06)
Iertaciune, da' se cheama facuta cu mana ta.
*

Ejcucăpuțu? blink.gif Pai eu am dus-o sa isi bata aia joc sau sa o repare? E buna asta, stau cu distributia neschimbata ca nu stiu cum lucreaza aia la dealer.
Am spus mai sus ca am luat deja teapa cu casco pentru ca aveam daune la incheierea politei noi. Am vrut sa o repar inainte sa inchei contract nou.

Le-am lasat-o-n puarta, le-am dat lista cu problemele, astept sa remedieze si sa nu apara altele noi.

Pentru vopsit urs am dat avans. De banii aia ideea era sa se apuce. Au zis ca dureaza o luna, in august. In septembrie au zis inca o luna. Octombrie si noiembrie i-am ignorat, la fel cum m-au ignorat si ei pe mine. Daca nu vor sa faca bani, sa fie sanatosi. Eu nu ma mai rog de ei, nu stau sa le fac programul.
Daca nu e gata, o incarc in cate masini o mai fi nevoie acum sa o car (ultima data a incaput in 2) si basta. E un fier, daca n-am cu cine, aia e.

This post has been edited by MuciX: 7 Dec 2016, 09:36

--------------------
- - -
+
cj98czh
post 7 Dec 2016, 09:29
Post #2836

Membru de la Cluj ...

Parerea ta este gresita .... parerea mea ...

O janta + o anvelopa sparta in groapa + ca la asa impact poate sa se duca si amortizorul hidraulic... la mine costa cam cat casco pe 1 an ... un parbriz pe orginal cu tot cu montat trece de 2000 ron ... deci eu zic ca merita ...

Nu mai vb. de un accident usor in care pot sparge o bara si un far ....

Acuma fiecare cum crede .. eu prefer sa platesc si sa stau fara nici un stres indiferent ce se intampla ..

This post has been edited by cj98czh: 7 Dec 2016, 09:34

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
ursul_bipolar
post 7 Dec 2016, 10:05
Post #2837

Membru autentic

Cititid ce ai scris tu am avut cateva puseuri de furie + injuraturi la adresa nemernicilor + alte alea care nu pot fi spuse.
Dupa ce au luat o carca de bani ti-au adus masina cu mai probleme decat atunci cand le-ai lasat-o. Faptul ca s-au plimbat cu masina ta prin oras iar nu e ok, eu nu le-as fi permis asa ceva fara sa ma fi anuntat in prealabil. OPC-ul ce zice?

--------------------
Toyota RAV4 HSD Elegance 2018
Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
+
bgdrenault
post 7 Dec 2016, 10:12
Post #2838

bgd

From: Piatra Neamt

Cu casco nu inteleg ceva.
deci si eu fac asigurari, tot la Groupama dar la reinoirea unei polite fara daune nu mi se mai cer poze.
Daca stiai ca ai zgarieturi prinse in polita, ce asteptai, nu putea fi facute noi? Marite, largite, etc.
ceva e putred, in urma constatari facute la service, acesta nu trebuie sa se apuce de reparatii daca nu au aprobarea asiguratorului. deci cand se apuca de reparatii, stiu ce trebuie sa faca, nu ce vrei tu.
daca Groupama a dat acceptul in data de atunci trebuie sa plateasca daca service-ul a vopsit fara accept Groupama atunci trebuie sa plateasca.
Tu nu trebuia sa platesti nimic.
Acum daca ti-au scos si maseaua gresita, iti vopsesc cele doua portiere stanga ce trebuiau vopsite sau mere si asa?

--------------------
Megane Sedan 1,33 140 CP 2019 Intens - XXX
+
AndreiMR
post 7 Dec 2016, 10:14
Post #2839

Membru alfist

From: Pitesti

Arian Pipera sunt de evitat in general...faptul ca vopsitoria o fac in Militari nu ii absolva de vina. Teoretic ei trebui sa se ocupe sa remedieze problemele.

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
Muttley
post 7 Dec 2016, 10:21
Post #2840

Ok, reformulez, ca are dreptate cj cu exemplele lui, fara indoiala. Daca sunt daune scumpe, normal ca apelezi la casco, tre' sa fii tampit sa nu. Nu-s de acord insa cu zgarieturi si "pagube" care pot bine mersi sa ramana sau se remediaza cu cateva sute de lei.
E vorba aia pe care am auzit-o de multe ori, "astept sa se adune mai multe si o fac pe casco canoo".

Mucics, mi-a scapat detaliul cu contractul nou. D-aia la Stift am facut doar prelungiri intotdeauna. Ca are si ala cateva zgarieturi si indoituri de capitala, pe care eu nu le-as repara veci.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
bgdrenault
post 7 Dec 2016, 10:34
Post #2841

bgd

In principiu cred ca ai facut reinnoiri nu prelungiri

--------------------
+
MuciX
post 7 Dec 2016, 11:30
Post #2842

sunt un om bun

QUOTE(bogdanbiciusca @ 7 Dec 2016, 10:12)
Cu casco nu inteleg ceva.
*

deci si eu fac asigurari, tot la Groupama dar la reinoirea unei polite fara daune nu mi se mai cer poze.
Mi-au cerut. Acum ca ma uit in poze, intr-adevar apar daunele acolo. Eu uitasem de ele, desi cred ca am si zis atunci ca nu ma deranjeaza si nu am de ce sa le repar pe casco. Bolund. sleep.gif

Daca stiai ca ai zgarieturi prinse in polita, ce asteptai, nu putea fi facute noi? Marite, largite, etc.
Nu cred ca inteleg intrebarea. Greseala mea a fost ca la un moment dat am zis ca nu ma deranjeaza, dupa care "am uitat". Prostia se plateste, desi, teoretic, eu eram asigurat de ei si la data cand au aparut daunele.
ceva e putred, in urma constatari facute la service, acesta nu trebuie sa se apuce de reparatii daca nu au aprobarea asiguratorului. deci cand se apuca de reparatii, stiu ce trebuie sa faca, nu ce vrei tu.
Au spus ca ala la constatari face dosare pe neve, el nu verifica in baza lor de date - politica Groupama. Odata trimisa cererea de plata de catre service, atunci un alt inspector analizeaza dosarul. Cica singurii care ar deschide dosare "realtime" sunt Allianz. La aia daca ai deschis dosar inseamna ca se si plateste. Minte ala, mint si eu.
daca Groupama a dat acceptul in data de atunci trebuie sa plateasca daca service-ul a vopsit fara accept Groupama atunci trebuie sa plateasca.
Tu nu trebuia sa platesti nimic.

Explicatia de mai sus.
Acum daca ti-au scos si maseaua gresita, iti vopsesc cele doua portiere stanga ce trebuiau vopsite sau mere si asa?
Asa grav nu e, cu masina uda nu cred ca se vede. Incerc un polish. pe banii mei, desigur.

This post has been edited by MuciX: 7 Dec 2016, 11:32

--------------------
- - -
+
4x4
post 7 Dec 2016, 11:37
Post #2843

Übermensch

Deci asai sa ai casco. La vechiull bmw am schimbat singur bara fata, aripa, scut motor, portiera sofer + geam, oglinda sofer si bara spate cu banii de casco pe 6 luni... In afara de furt/dauna totala, nu se merita pe o masina de 7000 de euro.

This post has been edited by 4x4: 7 Dec 2016, 11:42

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
+
Diac
post 7 Dec 2016, 11:52
Post #2844

Membru autentic

From: Bucuresti.

Mucix, tie iti trebuia "un prieten" la Groupama.

Toti aia carte zic ca strâng x zgarieturi si apoi le fac pe CASCO, au o oarecare relatie cu omul, sau mai bine zis cu seful de la constatari daune, sau cu ala din service.

P.S. Cum naiba crezi ca am schimbat pe casco eleronul cu al treilea stop zburat pe autostrada ? "A fost lovit de o piatra sarita din camionul ce venea din sens opus" "Really?"

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail 2005/2017 Influence/Tekna - HAN/AIZ/DIA
Alexandru.
+
cj98czh
post 7 Dec 2016, 11:58
Post #2845

Membru de la Cluj ...

La Omniasig daca nu ai dauna cand reinoiesti polita nu iti cere nici o poza ... am de ani de zile ... deci se pot aduna "evenimente" de la un an la altul ... totusi de cate ori a fost cazul ... service-ul nu s-a apucat de treaba decat cand a avut ok-ul asiguratorului ca va suporta reparatia ... faptul ca ai tai au facut fara acord ... nu stiu ce sa zic .. cu atat mai mult ca tu ai cerut vopsire pe partea stanga si ei au vopsit dreapta .... bine ca nu au vopsit bordul ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
AmunDei
post 7 Dec 2016, 12:02
Post #2846

Fără turbo viața e pustiu...

From: Cucuveieni Deal

Pe langa neconcordante de reparatii, eu inteleg ca nu te-au anuntat ca nu au primit acceptul de la asigurator la unele lucrari. Aici nu trebuia sa platesti nimic, este de datoria lor sa anunte si tu sa-ti dai acordul pt asa ceva. Daca nu ti-ai dat acordul sau nu ai fost anuntat si ei au reparat chestii, se considera pro bono.

Masina trebuie sa ti-o predea oricum ca nu este proprietatea lor. Daca nu voiau faceai o semnalare la OPC si gata, paguba era la ei.

Pe mine a incercat un service sa ma convinga sa platesc constatarea pt o dauna. Adica ei au facut constatarea dar avand preturi mari nu se incadrau in suma asigurata cu reparatia, iar eu am ales sa ma duc spre alt service al aceluiasi asigurator pt rezolvarea problemei. Se ia frumusel hartia cu constatarea si adio, nu exista obligatia de plata separata din partea clientului atata timp cat ai deja un contract de casco.

--------------------
Dacia Logan 1.0 TCe GPL 2020
Daewoo Matiz 0.8 Turbo - 140 HP
+
bgdrenault
post 7 Dec 2016, 12:09
Post #2847

bgd

Nimeni nu face dosar pe NV.
Se fac poze fisa de reparatie, cu piese reparate sau inlocuite, ore de manopera, te duci la service, se face un deviz si pe baza de accept asigurator se repara

<span class='edit'>7 Dec 2016, 12:32:</span>
QUOTE(Diac @ 7 Dec 2016, 11:52)
Mucix, tie iti trebuia "un prieten" la Groupama.
*

Nu, ii trebuia un prieten care sa mai faca o noua zgarietura langa cea veche. Si nu, nu era de porc faza, la cat costa casco, mai ales ca doreai sa continui .
Prietenul celalat de care vorbesti trebuie uns, si e mai naspa.

<span class='edit'>7 Dec 2016, 12:39:</span>
QUOTE(AmunDei @ 7 Dec 2016, 12:02)
Pe mine a incercat un service sa ma convinga sa platesc constatarea pt o dauna.
*

aici e asa si asa.Ar fi trebuit puse niste conditii dinainte.
O constatare de dauna, adica de fapt devizul spui tu, dureaza. Nu te uiti in calculator si spui cat costa distributia de facut.
Se muncesc cateva ore. Operatii de indreptare, piese achizitionate, indreptare caroserie pe stand, jante , anvelope , echilibrari, etc.
daca repari la ei e gratuit, daca nu ....?
Tu ai munci la un proiect ceva fara bani, ca sa auzi la urma ca e prea scump si nu il intereseaza?

Dar pe undeva e la mijloc. Am fost in situatia respectiva si asiguratorul s-a spalat cu service-ul vizavi de deviz. Eu am luat masina si am vandut-o ca epava.

7 Dec 2016, 12:49:
QUOTE(MuciX @ 7 Dec 2016, 11:30)
Asa grav nu e, cu masina uda nu cred ca se vede. Incerc un polish. pe banii mei, desigur.[/color]
*

parerea mea e ca macar poisharea sa o suporte ei.
Deci tu te duci sa vopsesti stanga, ei vopsesc dreapta si polisarea pe stanga, tu? Ei isi iau banii si tu mai dai alti bani? Hmm, eu fac banii extrem de greu, si nu ma las pacalit asa usor.
Cu zgarieturile acele de care ai uitat, posibil nici un alt asigurator sa nu o faca, daca nu au mai fost ajutate intre timp. Ca sunt si ei la randul lor verificati, etc. dar tot nu as fi platit, intrucat eu am deschis pe casco dosar si trebuia o aprobare
Iar cu practica pe NV, e doar intre service si inspectorul de daune, nu intre service si asigurator.
E o mica mare ciupeala, inspectorul nici nu se mai duce, pozele le face service-ul, si baga mare la bani. Sunt masini care nici macar nu se vopsesc, si intre proprietar, service si inspector se face o fratie si impart banii dintr-o vopsire totala de exemplu.

This post has been edited by bogdanbiciusca: 7 Dec 2016, 12:49

--------------------
+
AmunDei
post 7 Dec 2016, 13:41
Post #2848

QUOTE(bogdanbiciusca @ 7 Dec 2016, 12:09)
aici e asa si asa.Ar fi trebuit puse niste conditii dinainte.
O constatare de dauna, adica de fapt devizul spui tu, dureaza. Nu te uiti in calculator si spui cat costa distributia de facut.
Se muncesc cateva ore. Operatii de indreptare, piese achizitionate, indreptare caroserie pe stand, jante , anvelope , echilibrari, etc.
daca repari la ei e gratuit, daca nu ....?
Tu ai munci la un proiect ceva fara bani, ca sa auzi la urma ca e prea scump si nu il intereseaza?

Dar pe undeva e la mijloc. Am fost in situatia respectiva si asiguratorul s-a spalat cu service-ul  vizavi de deviz. Eu am luat masina si am vandut-o ca epava.

Asiguratorul are la randul lui contract cu mai multe service-uri. Daca primul la care ma trimite nu se incadreaza in suma, am optiunea ori sa caut altul care lucreaza in banii aia (pe baza devizului deja facut), ori sa-mi iau suma asigurata si sa fac ce vreau cu epava, ori sa mi-o repar pe banii mei daca sunt nebun si sa raman cu contractul casco intact.

Devizul in sine este 'prerequisite' pentru reparatie, nu este nici obligatia si nici datoria mea sa platesc. In schimb, daca ma duceam independent de casco, pt o oarecare reparatie, da, atunci este normal sa platesti constatarea.

Ce am zis aici e info direct de la asigurator, cand am auzit ca vor sa ma puna sa platesc un deviz de casco in secunda doi am dat telefon la asigurator si i-am pus pe cei doi sa vorbeasca direct. Rezultatul a fost 'Aveti aici cheile, masina e in parcare' Ideea e ca vor incerca sa te fraiereasca oricum se poate, dupa cum se vede aici facand reparatii fara acordul asiguratorului.

This post has been edited by AmunDei: 7 Dec 2016, 13:42

--------------------
+
bgdrenault
post 7 Dec 2016, 14:29
Post #2849

bgd

Amundei, am zis ca e asa si asa.
Un deviz dureaza cel putin 3 ore( identificare piese, eventual ridicare masina pe elevator, operatii de executat, preturi furnizori, intocmire deviz, etc). daca am 10 clienti nemultumiti de pret asta inseamna 30 de ore adica 4 zile in care un om munceste platit de service fara sa produca nimic.
Zici de deviz intocmit de un service(cu preturi mari) dat pe gratis la un service(cu preturi mai mici)? Mai.....Adica eu muncesc pentru tine gratis si tu faci bani?
Totul scrie in contractul de asigurare, inclusiv despre deviz, despre tractare, etc, toate se fac in limita sumei asigurate.. La atingerea sumei asigurate nici macar tractarea nu se plateste.
In cazul tau a fost o intelegere intre asigurator si service, fii sigur ca service-ul nu a ramas in paguba. dar poluam topicul.
Mai depinde si cum te descurci.

--------------------
+
AmunDei
post 7 Dec 2016, 14:34
Post #2850

QUOTE(bogdanbiciusca @ 7 Dec 2016, 14:29)
In cazul tau a fost o intelegere intre asigurator si service, fii sigur ca service-ul nu a ramas in paguba.

La aia m-am referit, da, numai ca asa cum eu am contract cu asiguratorul asa are si service-ul cu asiguratorul, nu e vorba de o intelegere verbala evident.

Oricum ce e facut e facut, ideea era ca se putea evita plata din burta a acelei sume de catre MuciX pe care acum nu stiu daca mai are cum sa si-o recupereze.

--------------------
+
127 Pages « < 93 94 95 96 97 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th May 2025 - 02:50
Forum Renault