Computer de bord-final
![]() ![]() ![]() |
Computer de bord-final
kta22 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 22 October 06 ![]() |
Attached thumbnail(s) P020510_15.28.jpg ( Size: 1016.35k ) Number of downloads: 3830 P030510_08.29.jpg ( Size: 1.22mb ) Number of downloads: 4155 P030510_08.33.jpg ( Size: 1.18mb ) Number of downloads: 3888 P030510_08.34__01_.jpg ( Size: 1.01mb ) Number of downloads: 3805 P030510_08.35__01_.jpg ( Size: 1.13mb ) Number of downloads: 3740 P030510_08.36__03_.jpg ( Size: 1.01mb ) Number of downloads: 1325 P030510_08.38.jpg ( Size: 1.13mb ) Number of downloads: 1324 P030510_08.38__01_.jpg ( Size: 1.12mb ) Number of downloads: 1363 P030510_08.39__03_.jpg ( Size: 1.01mb ) Number of downloads: 1395 |
||
--------------------
dacia
1310
1984 export canada
|
|||
freddybb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 22 February 06 ![]() |
Mi se pare Ok, dar la ce pret?, ma intereseaza cu sondele incluse
|
--------------------
dacia
1300
- AB 01 HXS
|
|
Paulorossi |
![]()
|
![]() Ing. electro-automatist BEIUS-STEI Group: Members Posts: 1.133 Joined: 27 January 10 From: Bihor-Stei ![]() |
si mai ales ce garantie...
|
--------------------
dacia
1310Li
2002 Ing. electro-automatist BEIUS-STEI
Instalatii electrice si automatizari de calitate/service/modificari/reparatii |
|
kta22 |
![]()
|
160RON complet
|
--------------------
dacia
1310
1984 export canada
|
|
za_kristake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 628 Joined: 9 March 08 From: Sibiu ![]() |
Am si eu o intrebare: daca are atatea functii unde anume vin legate toate ca nu prea vad pini liberi?
|
--------------------
1310
L
1997
- SB
|
|
selcosmin |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 10 May 09 From: Buzau ![]() |
1. se leaga la sondele existente pe masina?
2. ai vreun manual de instalare? 3. cam ce dimensiuni are? 4. garantie? 5. daca vei face upgrade la el, avem posibilitatea sa le trimitem pentru noile functii? 6. unde as putea sa il montez?(asta si pentru ceilalti useri) 7. modalitati de trimitere? 8. ai putea sa ii faci si o functie sa arate ceasul? ca tare mult ar folosi. Ai adresa mea pe PM pentru a trimite 1 computer de bord. 3 May 2010, 22:06: iti ia mult timp sa faci o functie pt ceas? sa o pui la toate modulele trimise de prima data? This post has been edited by selcosmin: 3 May 2010, 22:06 |
--------------------
Dacia
1310
1993
- BZ-01-AZR
|
|
kta22 |
![]()
|
-Sondele sunt separate de cele ale masinii in afara de semnalul de pe sonda de benzina a carui variatie 0-12v este convertit in digital de catre ADC.(0v=rezervor plin, 12v=rezervor gol).Exista si posibilitatea de modificare in soft pentru:0=rezervor gol,12=rezervor plin sau semnal digital direct furnizat de sonda 0-5v iarasi cu cele 2 posibilitati
-Computerul vine insotit cu manualul de instalare -Dimensiuni ale cablajului 9x7cm, ale LCD-ului:7x2.5cm -Se poate trimite inapoi pentru garantie in primele 6 luni, mai putin pentru probleme legate de socuri mecanice . -Se poate monta in consola masinii, in locul acelor care indica tep,presiunea sau separat, depinde de fiecare in parte -Celor din iasi direct iar celorlalti prin posta cu plata la ramburs -Pentru resoftare in cazul unui update se poate trimite inapoi, primul update pe viitor va consta intr-un turometru cu semnal de pe fisa centrala iar in privinta ceasului va trebui updatata si partea hardware cu o conexiune i2c. |
--------------------
dacia
1310
1984 export canada
|
|
selcosmin |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 10 May 09 From: Buzau ![]() |
are carcasa? nu o sa vina prea frumos daca il pun in locul ceasurilor de presiune, temperatura motor. astept poze cum vine montat pe masina.
|
--------------------
Dacia
1310
1993
- BZ-01-AZR
|
|
TheADX |
![]()
|
![]() Dacia Power Group: Members Posts: 25 Joined: 10 April 10 ![]() |
foarte interesant.... posteaza te rog modul in care se fac legaturile sau cum se monteaza acei senzori.
|
--------------------
DACIA
1310 Li
2000
|
|
Kinetix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 26 February 06 From: Iasi ![]() |
![]() Astept versiunea cu turometru (numeric si grafic eventual) si, poate, cu "shiftlight" (led rosu separat) si/sau "shift-sound". Si, daca tot e asa de capabil procesorul ala, ce-ar fi sa-i implementezi si gestionarea avansului scanteii in functie de turatia si de temperatura motorului (eventual adaugandu-se si informatii de la sonda lambda)? Primeste semnal de la platina/reluctor/senzor Hall (intrari separate sau dupa optiunea clientului), senzorul de temperatura de pe motor, si comanda aprinderea electronica originala a masinii. Gestionarea avansului sa se faca prin alegerea unei curbe din cateva presetate (corespunzatoare tipului de masina a clientului), eventual cu optiunea Edit. Detalii vezi AICI. In acest link se prezinta un astfel de calculator, specializat pe gestionarea aprinderii, care are si o functie de diagnosticare a corectitudinii curbei de avans aleasa pe motorul respectiv. SUPER!. Probabil ca daca se realizeaza utopia asta la un pret rezonabil (nu la preturile astronomice de pe Internet), as fi primul cumparator. Asteptam feedback. Succes! This post has been edited by Kinetix: 8 May 2010, 14:17 |
--------------------
Dacia
1410/'93
berlina / Tico E2 2000
- IS-##-### Deschide ochii. Gandeste. Fara absoluturi morale ne prabusim!
|
|
TheADX |
![]()
|
![]() Dacia Power Group: Members Posts: 25 Joined: 10 April 10 ![]() |
Am gasit un site cu un produs interesant sper sa nu se considere reclama, il postez doar ca inspiratie pentru viitoarele functii.
http://bit.ly/8XnWBY |
--------------------
DACIA
1310 Li
2000
|
|
liviu05 |
![]()
|
![]() Membru din Brasov Group: Members Posts: 316 Joined: 7 May 05 From: brasov ![]() |
As vrea sa stiu cum face aprecierea autonomiei, de unde stie parcursul si viteza ca sa aprecieze?
|
--------------------
DACIA /Citroen
1300/ Xsara
1978(1989)2003
- BV05PAI
|
|
Kinetix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 26 February 06 From: Iasi ![]() |
Probabil ca in functie de consumul mediu pe (ultima) suta de Km si cantitatea de combustibil ramas in rezervor.
|
--------------------
Dacia
1410/'93
berlina / Tico E2 2000
|
|
liviu05 |
![]()
|
![]() Membru din Brasov Group: Members Posts: 316 Joined: 7 May 05 From: brasov ![]() |
bun, bun, dar, de unde stie dispozitivul acela ca eu am parcurs 100km ca sa faca extrapolarea?
|
--------------------
DACIA /Citroen
1300/ Xsara
1978(1989)2003
- BV05PAI
|
|
revoOO |
![]()
|
![]() Membru cu Ambreiaj Group: Members Posts: 106 Joined: 12 June 09 From: Constanta ![]() |
Rugam initiatoril topicului, daca mai este diponibil sa ne dea niste raspunusuri ca sunt cam multe intrebari adunate. Multumesc!
|
--------------------
Dacia
1310
'83 TLX
- CT-03-W L L
|
|
kta22 |
![]()
|
Salut, ceea ce ai spus cu aprinderea electronica este o functie implementata pe aproape toate computerele masinilor mai noi, in computerul de bord fiind stocata o cartograma, care arata ca si un "munte " privit de sus. Fiecare punct de pe aceasta cartograma corespunde unei sume de functii cu semnale preluate de la senzorii de temperatura, debitmetru, depresiune din galerie,turatie, acesta(punctul de pe cartograma) variind permanent pentru ca motorul sa functioneze ideal in toate conditiile de utilizare.
|
--------------------
dacia
1310
1984 export canada
|
|
Kinetix |
![]()
|
Da, asa e.
Insa se poate face si o varianta mai simpla a cartogramei. Se vor avea in vedere doar parametrii: turatie, temperatura motorului, vacuum. Se vor introduce in memoria procesorului cateva curbe de avans (preluate din manualul tehnic al vehiculului pe care se va monta calculatorul si setabile pe rand). Eventual vacuum-ul poate fi lasat clasic. Optional, se pot prelucra informatii de la sonda lambda care sa introduca o corectie la curba de avans in limita a cateva grade (+-5-10grade) fata de punctul corespunzator de pe curba aleasa. Se mai poate integra si un knock-senzor care sa introduca o intarziere de vreo cateva grade (fixa) fata de punctul de pe curba curent, atunci cand sesizeaza detonatii. Un astfel de sistem ar fi o imbunatatire care poate innobila orice masina/motocicleta pe carburatie. Necesita un pic de munca, dar cred ca se merita. Vezi si link-urile postate mai sus. Desigur ca ideea se poate dezvolta adaugandu-se si un sistem DIS (Distributorless Ignition System), dar asta presupune ca procesorul va trebui sa dea comanda de aprindere pe doua canale (cel putin). De exemplu, la Dacie se vor folosi doua aprinderi electronice care vor comanda fiecare cate o bobina de inductie. Fiecare bobina de inductie va genera doua scantei simultan: una pe cilindrul aflat la sfarsitul compresiei si una pe cilindrul aflat pe timpul de evacuare. Avansul va fi gestionat de calculator, care va actiona pe rand cate unul din modulele de aprindere. Acestea pot fi orice model care s-a dovedit eficient (AT011, IPA1, module CDI, etc). Eu sper sa te motivez sa te apuci de treaba. Daca tot faci o lucrare, fa-o completa. De pe urma mucii tale s-ar putea sa beneficieze toate Daciile pe carburatie (1300, Nova, etc), Oltciturile, Aro pe carburatie, Tico, Damas si o gramada de alte modele de autoturisme si motociclete. Toate cele bune. This post has been edited by Kinetix: 11 May 2010, 14:31 |
--------------------
Dacia
1410/'93
berlina / Tico E2 2000
|
|
kta22 |
![]()
|
Dupa sesiune o sa iau in calcul si acest proiect si inca ceva , nu pot trimite inca PM-uri, doar pe mail sunny_tnt22@yahoo.com.
|
--------------------
dacia
1310
1984 export canada
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
inca un post si o sa poti
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
MECCA |
![]()
|
![]() VOLVO.FOR LIFE ! Group: Members Posts: 538 Joined: 25 November 06 From: de la mare/tkg/cta ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1987
- CT-06-PTY DACIA MOTOR DUBLU V8, 5 CILINDRI, 4 PRISME SI UN TETRAEDRU SPORT.
|
|
floryn_fresh |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 25 April 08 ![]() |
totusi daca iti poate spune cati km mai poti sa faci cu benzina pe care o ai, de ce nu ti-ar putea arata un consum mediu sau chiar instant? oricum, mi se pare nemaipoemnita idee pe dacia
![]() |
--------------------
Dacia
Dacia
Break 1996
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
intresant computerul asta e ceva in plus la dacie asteptam sa vedem cine isi cumpara si ceva pareri despra comportamentul lui
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
alecsutz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 February 10 From: Cluj ![]() |
e foarte interesant da eu tot nu inteleg unde vin puse atitea fire de la atitea sonde si senzori..... ca nu am mai vazut pe placa decat 3 sloturi jack 3.5 parca.... in alea? ar fi o idee chiar buna cu un ceas pe el, da totusi ii un lucru foarte bun pt daciutze
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1999 Break
- CJ 91 ALX
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
mai ales daca se poateadapta in locul ceasului de plafoniera
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
eu l-as pune in tabloul d ceasuri cun nu am turometru la ea ca asa e asta din 2003 as muta vitezometrul in stanga unde normal ar veni turometrul iar displayul de la com puter pe mijloc iar daca nu are ceas in el as pune sub el si un ceas.astept sa vad unde se leaga atatea fire
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
liviu05 |
![]()
|
Mie chiar imi pare rau ca initiatorul nu raspunde la interpelari.
Eu am intrebat ceva si asteptam un raspuns punctual Atat si nimic mai mult! |
--------------------
DACIA /Citroen
1300/ Xsara
1978(1989)2003
- BV05PAI
|
|
alin_1.6 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 13 May 10 ![]() |
E primul meu post, asa ca salut toti iubitorii de dacia!!!
Foarte interesant calculatorul de bord, ar fi super sa indice consumul instant(+,- 1,2 l)!!! |
--------------------
dacia
papuc
1997 1.6
|
|
ghitza |
![]()
|
asteptam niste raspunsuri de la initiator
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
Ciorapel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 435 Joined: 31 December 08 ![]() |
Daca intr-adevar erati curiosi, cautati detalii :
QUOTE Autonomia am facut-o monitorizand consumul din 10 in 10 minute . Raportand acest consum la 100km (consumul mediu ), am impartit cantitatea de benzina ramasa in rezervor la acest consum. Daca lafel de punctual este si la trimiterea coletului ... poate il primiti de Craciun .. |
--------------------
r
m
2
|
|
liviu05 |
![]()
|
Sa inteleg ca nu ai tinut cont de viteza de deplasare si de spatiul parcurs?Adica nu ai avut un semnal de la vitezometru care sa calibreze datele?
|
--------------------
DACIA /Citroen
1300/ Xsara
1978(1989)2003
- BV05PAI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:20 |