Reparatie menghina
![]() ![]() ![]() |
Reparatie menghina
victor394 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 7 December 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Attached thumbnail(s) mg1a.jpg ( Size: 31.92k ) Number of downloads: 1089 mg2a.jpg ( Size: 11.11k ) Number of downloads: 1180 |
||
--------------------
Dacia
1310
TX (MLS) 1989
|
|||
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Cum dracu s-o topesti si s-o torni la loc. Crezi ca torni niste alice de plumb?
La o fabrica care are sectie de prelucrari la cald, ca sa-ti faca o singura piesa (matrita in primul rand) te costa cat nspe mii de menghine noi cel putin. Gandeste-te cata manopera presupune, dupa turnarea propriu-zisa, prelucrari prin aschiere, tratatment termic, etc, etc, etc. Vezi cine-i producatorul, in caz ca e din Romania si fabrica n-a devenit intre timp cartier rezidential, incearca la ei, desi ma indoiesc sa mai gasesti repere de la ceva ce a fost fabricat cu decenii in urma. Bacul de prindere spart e detasabil de corpul menghinei sau e corp comun? Nu-mi dau seama din poze. Daca e detasabil, cea mai simpla solutie mi s-ar parea sa iei la rand pietele de vechituri, si daca nu gasesti vreuna la vanzare sa vorbesti cu cei care vand pe acolo, poate iti gasesc ei o piesa sa o inlocuiesti. As incerca sa intru in vorba in primul rand cu cei in varsta, cel mai probabil sunt fosti meseriasi care iti pot da un sfat util. Daca e corp comun, cea mai buna solutie e s-o duci la fier vechi. Probil scoti de-o bere s-o bei in memoria ei... ![]() This post has been edited by radian: 12 Sep 2012, 20:46 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ct-03-tvy |
![]()
|
![]() ct_010 Group: Members Posts: 828 Joined: 11 May 08 ![]() |
fier vechi ,bere in memoria ei, si incerci sa pui o vorba la un nea caisa cu fier vechi sa iti opreasca o menghina buna, la pret decent, corpu sa fie bun, ca surubu si piulita se mai fac
![]() eventual sa fie mai mare menghina sa nu o mai rupa alt destept! This post has been edited by ct-03-tvy: 12 Sep 2012, 19:35 |
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
De ce nu iei in calcul achizitionarea alteia?
La o cautare rapida pe net, am gasit asta: http://www.afacerist.ro/oferim/menghina_de...4100_11823.html |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Partea cu identificarea unei turnatorii e cea mai simpla.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nope. Partea cu vizitatul unui tirg de vechituri e cea mai simpla. Ia alta si gata. Si mai bine, viziteaza vreun ateleir vechi din zona, da o spaga si pleaca cu menghina acasa.
This post has been edited by corbex: 12 Sep 2012, 20:31 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
tur-na-to-rie, corbex, la naiba!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu-l toarna nimeni. Cui ii pasa de o menghina veche?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
tata turnător, mama filatoare
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(vijelie @ 12 Sep 2012, 21:28) QUOTE(vijelie @ 12 Sep 2012, 21:33) Facusi vreo noua fixatie? Ai fost vreodata in viata ta intr-o turnatorie? Ai cat de cat idee de ce se inatmpla pe acolo? De procesul tehnologic si de cheltuielile aferente? Nici dracu nu-ti toarna unicate, poate daca e vreo opera de arta ... QUOTE(corbex @ 12 Sep 2012, 21:30) Sfaturi de astea parca nu prea e OK sa dai pe forum... ![]() This post has been edited by radian: 12 Sep 2012, 20:53 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ct-03-tvy |
![]()
|
QUOTE(radian @ 12 Sep 2012, 20:52) Facusi vreo noua fixatie? Ai fost vreodata in viata ta intr-o turnatorie? Ai cat de cat idee de ce se inatmpla pe acolo? De procesul tehnologic si de cheltuielile aferente? Nici dracu nu-ti toarna unicate, poate daca e vreo opera de arta ... Sfaturi de astea parca nu prea e OK sa dai pe forum... ![]() daca ai relati iti toarna, nu o iesi ia ca a originala da o mai iei la flex ![]() iei 2 bcauri ,. le scobesti cu dalta,.legi cu sarma,. bagi fier topit ,iese tigania ![]() This post has been edited by ct-03-tvy: 12 Sep 2012, 20:57 |
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
corbex |
![]()
|
E o privatizare de nivel micro. Cam ca Oltchim-ul.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Din ce vad in poze, e vorba de partea fixa a menghinei, corp comun cu partea inferioara, de fixare pe banc. Daca va fi solicitata zdravan pe viitor, nu tine lipita (sudata nici atat), fonta fiind casanta, spre deosebire de otel; solutia = alta menghina (sau daca gasesti, schimbata partea respectiva cu una identica).
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
Am vazut menghina prin magazine si la 70-80 de lei. Ce hram poarta nu stiu, ca nu ma intereseaza subiectul. Dar e clar ca asta nu merita reparata, decat daca pe viitor vrei sa o folosesti la mecanica fina...
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
victor394 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 7 December 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Multumesc tuturor celor care au scris aici pentru interesul acordat subiectului. Mentionez ca cel care a spart menghina a vrut sa indrepte o cheie de roti in cruce care s-a strambat prin folosirea la masina, desi i-am atras atentia ca asta se face pe nicovala. El nu a stiut ca menghina este din fonta si e casanta, iar eu nu am stiut ce cheie vrea sa indrepte. Lipitura cu poxipol nu tine, am incercat, desi banuiam ca nu va tine. Solicitarea e foarte mare in acea zona, iar bacul este corp comun cu partea de sprijin. Cateva turnatorii m-au refuzat deja, pentru ca nu au model pentru piesa sau pur si simplu, pentru ca nu o pot face, desi spun ca fac orice piesa dupa original sau documentatie, inclusiv pentru motoare, betoniere etc. De ce nu se mai poate face acum o piesa care s-a facut si acum 30 de ani la noi? Am cumparat menghina prin 1986 din Cluj, cred ca e romaneasca, nu scrie nimic pe ea decat 80 mm. Daca stie cineva unde s-au produs atunci menghine sau stie o turnatorie care nu se sperie de complexitatea acestei piese si o poate reface la pret rezonabil, astept informatii. Problema este ca tin la aceasta unealta, si nici nu a fost mult folosita, eu am lucrat numai pentru gaurire, pilire sau taiere la ea (stiam ca e din fonta), si foarte rar; ar mai fi tinut inca 30 de ani. Menghinele noi la marimea asta, cel putin pe internet costa de la 120 lei in sus. Adaug si o alta poza cu una la fel cu a mea, de pe okazii.ro, care de fapt arata mult mai rau ca a mea, si cerea 185 lei. Ideea cu piata de vechituri mi se pare buna.
Attached thumbnail(s) mg3.jpg ( Size: 95.83k ) Number of downloads: 829 |
--------------------
Dacia
1310
TX (MLS) 1989
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
Totusi, sa zicem ca gasesti o turnatorie.... Cam cat crezi ca ar costa reparatia?
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
La IUS brasov s-au facut meghinele si acuma fabrica alte modele:
http://www.mob-ius.ro/catalog/index.asp?p=149 |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
victor394 costa mult mai mult sa-ti toarne cineva la turnatorie piesa aia decat una SH......menghina din poza pusa de tine nu arata rau, trebuie doar vopsita.....
|
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(victor394 @ 13 Sep 2012, 19:15) Menghinele noi la marimea asta, cel putin pe internet costa de la 120 lei in sus. QUOTE(kxz @ 13 Sep 2012, 19:18) Din ceea ce spune, probabil ar fi dispus sa dea chiar si 10-15 lei... This post has been edited by paul_p: 13 Sep 2012, 18:58 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Ca să nu mai deschid alt topic: am un papuc dezlipit, se mai poate face ceva?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
ct-03-tvy |
![]()
|
holsuruburii de rigips
![]() This post has been edited by ct-03-tvy: 13 Sep 2012, 20:28 |
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
grecule incearca cu prelandez
|
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
grecule ia legatura cu the sting.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Markos |
![]()
|
Ăla-mi montează luminițe-n papuc.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
jucarii pentru tara
![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
corbex |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 23:52 |