DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia berlina si..., ... centuri pe spate, iesit din tara

Smudo
post 5 Nov 2005, 11:59
Post #31

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(argon @ 5 Nov 2005, 09:38)
Si inca o conditie ca sa te lase sa iesi din tara e sa ai toate 4 cauciucurile la fel si neuzate.
*

Asta precis e conditie pusa doar pentru romani, pina acum aici nu am auzit sa se vorbeasca de asa ceva, si am vazut si o gramada de masini cu 2 cauciucuri de un fel si 2 de alt fel. Adica toate 4 ori de iarna ori de vara ori all-season, dar marci sau modele diferite, 2 cite 2.
Ce inseamna "neuzate"? In Germania limita (din cite stiu eu) e de 4mm profil minim la cauciucurile de iarna si 1,4 - 1,6 la cauciucurile de vara.

Am mai vazut ca se vorbea tot aici si de rotile prinse in 3 prezoane. Nu stiu daca si alte masini de aici mai au rotile prinse in 3 prezoane, ca nu am fost prea atent sa ma uit, dar stiu SIGUR (pe vazutelea) ca noul Smart Roadster are roata prinsa in 3 prezoane si ai voie sa circuli unde vrea muschiu' tau cu el. Sper sa nu mai apara discutii despre roata, in cite prezoane trebuie sa fie prinsa ca sa ai voie cu masina in Germania.

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MoneyTalks
post 7 Nov 2005, 09:49
Post #32

-

From: Ireland

Si inca o conditie ca sa te lase sa iesi din tara e sa ai toate 4 cauciucurile la fel si neuzate.
*

Si imi spui si mie cine controleaza chestia asta? Si unde? Nu de alta, dar ca sa te pot crede rolleyes.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
argon
post 7 Nov 2005, 17:59
Post #33

Mesaj semiautomat

O data am patit asa in 2003 la vama dintre Ungaria si Austria, la masinile de masini nu-i interesau, nici nu se uitau la cauciucuri, dar la masina mea(si nu numai cred) s-au uitat...s-au mai uitat si la bidoanele cu palinca(pentru rudele din Germania), dar s-a rezolvat ca aveam pregatit un cartus de Marlboro...cine spune ca numai romanii se pot mituii habar nu are ce vorbeste icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
MoneyTalks
post 7 Nov 2005, 20:00
Post #34

-

From: Ireland

Nu iti dai seama ca te contrazici singur? blink.gif Ia mai citeste o data ce ai spus... Dupa stiinta mea, Romania nu face inca parte din... Ungaria... rolleyes.gif Si acolo probabil ca s-au uitat la cauciucuri dupa ce au vazut bidoanele... rolleyes.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
argon
post 8 Nov 2005, 19:41
Post #35

Mesaj semiautomat

icon_mrgreen.gif

Scuze ..m-am facut neinteles, dar aici am presupus ca omu nu vrea sa ajunga numai in Ungaria..ci sa treaca mai departe cool.gif , si de aceea am suprapus iesirea din tara cu intrarea in UE

--------------------
+
sobolanu
post 5 Dec 2005, 18:13
Post #36

Membru incepator

Pot iesi cu DACIA mea din tara? Am inteles ca cica ar trebui roti prinse in 4 preyoane nu 3 ca la berlina? Asa este?

--------------------
dacia 1410 LI - B-21-SAL
+
StefanT
post 5 Dec 2005, 18:20
Post #37

STF - Special Tactical Force

From: Bucuresti

Basme...alea probabil ar impiedica la inmatriclare in alte state. Poti iesi 101 % daca te simti stapan pe tine si masina.... apropo unde vrei sa ieisi? Vezi ca mai sunt topicuri dedicate pe fiecare tara din europa, si ai si acolo detalii destule.

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
argon
post 5 Dec 2005, 19:47
Post #38

Mesaj semiautomat

Se poate sigur iesi din tara cu orice masina inmatriculata si cu ITP-ul luat...use search

--------------------
+
mihai_t
post 26 Dec 2005, 22:13
Post #39

Membru incepator

Scurta mea experienta din Germania si de pe Autobahn mi-a cam dat de gandit daca sa ies cu berlina din 99 din tara. Intr-adevar am vazut ca tirurile mergeau cam cu 120-130 km/h pe banda I.(erau 3 benzi pe portiunea pe unde am fost eu) Pe banda II se mergea cam cu 150-170 si la banda 3...pe apucate.
Am mers si cu >200 km/h la banda III si tot mai trebuia din cand in cand sa ma mai dau la o parte cand venea cate unul mai grabit.
E cam problema cu berlina sa mergi pe autostrada in afara pentru ca pe la 120km/h, Dacia "se cam termina". Fiind cu 5 trepte si motorul mergand destul de bine, ar merge si cu 140, dar ma intreb cam cati kilometri. Imi pare rau, dar Dacia 13XX nu e facuta pentru Autobahn sad.gif.
In concluzie, daca nu ai de ales, sau vrei sa traiesti o experienta interesanta, eu zic ca poti iesi cu Dacia la o plimbare din asta, dar tre' sa fi...HOTARAT... cool.gif
Bafta si drum bun ! (si daca pleci sa ne povestesti cum a fost)

P.S. Alea cu 9 centuri de siguranta in spate si 8 prezoane la roti sunt abureli, daca masina e in regula, cu inspectia tehnica facuta, ai carte verde, bla,bla poti iesi linistit din tara !

P.P.S. ia in consideratie si solutia cu avionul !

--------------------
Dacia 1310 L - 1
+
VENOX
post 5 Jan 2006, 02:02
Post #40

Membru incepator

From: Baia Mare, Romania

Dacia 1310 pe Autobahn? Drumuri catre Olanda? Suna a fratii Grimm biggrin.gif , in fine si parintii mei au fost mai privilegiati si au reusit sa faca cateva drumuri cu Dacia Berlina si Oltcit frantuzesc inainte si dupa revolutie. Pot sa va asigur ca amandoua masinile au fost in stare tehnica perfecta, dar acele drumuri nu au fost totusi lipsite de incidente. Da, cum au zis unii pana aici, intr-adevar ar fi o experienta unica, doar ce naiba si eu sunt posesor de Dacia 1310 Berlina si sunt mandru de ea. In fine.. eu unul nu m-as risca. Sa nu uitam pentru cei care au sustinut sau vor sustine in acest topic ca au fost pe autostrada acu nu stiu cat timp si a fost ok ca vremurile se schimba si parcul auto din afara tarii se innoieste ceva mai repede si mai considerabil decat cel din tara. Cred ca se intelege ce impact are asta asupra autostrazilor. Am facut Romania Germania destul de des si pot sa zic ca stiu ce inseamna autostrada, deci nu vb chiar in necunostiinta de cauza (cu masini straine fabricate dupa 2000, nu cu Dacia wink.gif ). Cat despre cei care vin din spate si se supara dupa care le trece,cum am citit intr-un post anterior, da, e posibil sa le treaca, poate noua nu ne-ar trece asha de ushor ca vorba aia.... pana scoti botul de Audi A8 intrat cu vreo 200 si ceva de km/h drept in portbagajul de berlina ph34r.gif . Cat despre cele 3 prezoane si cauciucuri diferite nici nu se pune problema, poti sa ieshi cu asa ceva cand vrea muschiul tau. Cauciucurile ar trebui sa fie totusi intr-o stare cat mai buna. Se pune totusi problema sa ai geamurile fara fisuri, daca e indoita masina te poti astepta la intrebari si altea alea.In fine daca e cineva out there care se hotaraste totusi sa iasa cu Dacia din tara eu i-as recomanda sa se gandeasca de doua ori. aaaa... ca mi-am amintit: 1. nu prea ai ce mesteri la masina pe autostrada, adica exista unele locuri unde ai putea, dar daca ai ghinion si nu esti pe acolo, se ajunge din nou la situatia remorcarii care poate ustura,sau doamne fereste ceva ce nu poate fi reparat pe loc.

PS: Asta e primul meu post pe acest forum, sunt membru de ceva vreme si am urmarit acest site si dinainte, ma bucur ca exista asa ceva pe internet, ca nu chiar toti suntem baciuci care se pricep la dacie sau nu ne-am nascut invatati in acest domeniu, fiindca de multe ori Dacia poate fi considerata un domeniu de activitate laugh.gif (sper ca nu am suparat pe nimeni cu postul asta al meu super lung)

--------------------
Dacia 1310 Berlina - MM
Nimic nu e mai frumos decat un bord de DACIA 1300 pus la punct si intretinut! Parerea mea :D
+
AC
post 5 Jan 2006, 13:50
Post #41

Membru autentic

From: Iasi

VENOX, prin partile Germaniei s-ar putea sa fie asa, insa nu trebuie dramatizat. Am fost anul trecut in Grecia (cu un opel, nu cu dacia) si vreau sa-ti spun ca vitezele de croaziera pe autostrada sunt de 90-130km, asa se merge pe acolo. In concluzie, se poate merge fara probleme cu o berlina. Chiar am si vazut un break cu numere de CT parca.

--------------------
Dacia 1310 TX
+
mesteru surubel
post 10 Jan 2006, 18:27
Post #42

Membru autentic

From: Brasov

parerea mea e ca cu dacia poti sa te duci linistit in strainatate daca iti cunosti masina. eu in 7 luni dde cand am carnetul de conducere am 7 drumuri facute in exterior cu dacia(3 pana in germania , 2-olanda si 2-franta) si pot spune ca am fost super multumit de cum a mers masina(o dacie break din 95) luand in candiderare ca drumul de intoarcere sa facut de fiecare data cu bancheta spate ridicata si masina plina de bagaje si top speeduri de 150-160(la dus masina goala) si 130 viteza constanta la intoarcere(la mai mult de 140 dadea sa fiarba) si sincer sa zic am mers foarte linistit pe banda a doua(unde erau 3 benzi) fara sa imi faca altul semn cu farurile din spate ca merg prea incet. oricum in toate drumurile in afara tarii am avut bineinteles jumatate de magazin de piese auto(no ca nu stii ce se poate intampla) dar pot sa spun ca nici o problema in afara de un furtun de la racire care sa spart in franta. in rest nici o problema. Asa ca datii bice si mergeti cu incredere cu daciile in strainate pentru ca se poate

--------------------
Dacia Berlina 1310 TLX
Dacia 1310TLX a.f. 1987 - 1.6 5 viteze cu mici modificari
Dacia 1310TLX a.f. 1989 - originalul
+
dacicuss
post 12 Jan 2006, 09:12
Post #43

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

multi idioti si la politia de frontiera...stii ce zice legea cu privire la iesitul din tara la volan, cand ai carnetul de mai putin de un an?...parca nu s-a scos

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
Marty
post 12 Jan 2006, 09:17
Post #44

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

mesteru surubel, si marmota ce zicea ? Zicea: ERAM PRECISAAAAAA!!!!
Las-o jos ca macane! daca tu ai impresia ca vorbesti cu electoratu' care chiar crede ca Dana nastase are o matusa care la nouaj' de ani s-a apucat de imobiliare si a lasat o avere de 1 mil de para. in timp ce ea traia intr-o garsoniera, te-nseli amarnic! vezi ca n-ai voie sa iesi din tara daca ai permis de mai putin de 1 an!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
dacicuss
post 12 Jan 2006, 09:32
Post #45

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

ca o precizare: pe mine m-au oprit in BG cei de la politia rutiera, vara trecuta. Noi grup de 4 masini de care s-au mai lipit 3 masini de B...deci 7 masini din care au oprit 3. Io ma cautam deja dupa 5 Euroi. Guess what? Au cerut doar permisele de conducere, s-au uitat pe ele, ni le-au inapoiat si ne-au urat drum bun. Oare ce se intampla daca aveam sub 1 an?
By the way, io n-as merge in masina cu unul cu portocala si care mai si goneste cu break-ul cu 150-160...ar trebui sa fiu cu creierul neted

This post has been edited by dacicuss: 12 Jan 2006, 09:33

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
miaunel
post 14 Jan 2006, 20:57
Post #46

Membru incepator

Fratilor,
Nu e nici o problema, orice masina care suporta un regim de 100 km/h constant poate fi folosita oriunde pe lumea asta. daca Dacia omului merge cat de cat bine, si se poate tine la 100 km/h e ok.. restul sunt doar povesti de baieti de baieti care si-au luat "supermasini" si incearca sa isi autojustifice alegerea si sa isi gadile ego-ul imberb. s-au facut ture in toate europa cu dacia cu 4 viteze, cum mai merg inca oameni in Franta cu R5 in 4 viteze si alte ozn-uri, nu e nici un motiv sa nu se poata plimba omul unde vrea cu dacia.
sfat important - asigura-te ca ai jentile drepte si cauciucurile nu sunt strambe sau cu galme . asta este important ! in rest - succes, si distractie placuta!

--------------------
ford mondeo - xxx-s-xx
+
argon
post 14 Jan 2006, 21:27
Post #47

Mesaj semiautomat

Dacia cu 1396 cc bine intretinuta merge la regimuri constante cu 120 km/h ore intregi fara nici un fel de problema, la viteze de peste 120 km/h mult timp incep probleme, miroase a ars, se suprasolicita alte cele, riscul mult mai ,mare sa ramai cu ea in mijlocu autostrazii, in nici un caz cum a zis marmota surubel cu 150-160 nu merge la regim constant...cum am spus, MAXIM 120 si merge perfect, parerea mea ca pe orice autostrada din lumea asta nu ai nevoie de mai mult.
Daca Dacia e 1600 cc, merge si la 130 regim constant, dar mai mult ia foc.

--------------------
+
B74RCE
post 25 May 2006, 09:44
Post #48

Membru incepator

Oameni buni, a fost cineva cu Dacia Berlina in Grecia ? ma bate gandu sa dau o fuga pana in thassos, masina este din 2002 pe injectie.

--------------------
Dacia Berlina 1310 CI 2002 - b74rce
+
Vio
post 26 May 2006, 09:35
Post #49

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Nu va mai faceti atatea probleme, oameni buni, se poate merge lejer oriunde in Europa cu Dacia, daca nu e chiar un sicriu ruginit pe roti si care scoate fum si are cauciucurile terminate - caz in care sigur se ia politia de voi... biggrin.gif . Si in Germania circula inca destule Fiaturi Panda de 20 de ani si alte capodopere din astea, chiar credeti ca alea merg mai repede decat o Dacie?... Sau (cum eu stau in fosta DDR) sa vedeti viteji cu Trabi-uri cum se avanta pe autobahn! Va fi un pic neplacut sa stati tot pe banda I intre tiruri, dar in rest merge... Sau care ati trecut prin Cehia-Slovacia, nu ati vazut cate Skoda 120 se taraie inca pe autobahnuri pe acolo?... Iar in Grecia, Turcia - sa fim seriosi: in prima s-au exportat la greu mai ales Papucuri, iar in a doua s-au fabricat pana nu demult niste versiuni asemanatoare ale lui Renault 12 - deci nu sunt nici pe departe niste "aparitii exotice"...
Asa ca eu zic sa mergeti linstiti, eventual daca e canicula stati cu ochii pe temperatura motorului, si daca vedeti ca incepe sa creasca mai bine trageti in prima parcare si faceti o jumate de ora pauza...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
ydaniel
post 26 May 2006, 10:07
Post #50

Adrenaline junkie!

From: black sea

tir cu 120-130 km/h????nici in sua nu se merge cu atata:)) acuma au toate tahografe

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Vio
post 26 May 2006, 10:13
Post #51

MEMBERMENSCH

E, daca as avea eu numai atatea mii de euro cate tiruri m-au DEPASIT pe mine, eu avand viteza asta... nu zic ca n-or avea, da' stii matale, teoria ca teoria, numa' praftica ne omoara...

--------------------
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
ydaniel
post 28 May 2006, 20:11
Post #52

Adrenaline junkie!

From: black sea

fie daca zi u.poate ai vitezometrul ca a lui surubel:)))))))))

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
tonicelli
post 28 May 2006, 20:45
Post #53

Membru autentic

From: Valea Jiului

Dacă cei patru clujeni pleacă în Siberia nu văd de ce un om normal nu ar putea pleca in vest cu dacia radmasa.gif
Și unde mai pui că mașinile ălea au peste 20 de ani blink.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate plus - HD-XX-XXX
România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
+
Vio
post 29 May 2006, 13:25
Post #54

MEMBERMENSCH

fie daca zi u.poate ai vitezometrul ca a lui surubel:)))))))))

No, atunci hai matale incoace sa te convingi... biggrin.gif
De cand cu extinderea asta a lu' UE s-au umplut Autobahnurile de tiruri de Osteuropa, la ale caror soferi li se cam rupe de legea nemteasca...

--------------------
+
Marius81
post 31 May 2006, 10:48
Post #55

Membru autentic

From: -

QUOTE(argon @ 5 Nov 2005, 12:38)
Asta cu stricatul pe autostrada e o prostie, la fel de bine se poate strica orice masina, fie noua fie veche
*

Asta asa e...
Eu am fost de 2 ori dus intors intre '92-'94 in Germania cu Oltcitul , cu parintii si n-am avut decat o pana de cauciuc.
In plus, parca nu a trecut mai mult de o luna de cand a ars un super Ferarri pe Buc-Pit.........i rest my case.... Am vazut masini de toate tiprile cu probleme pe autostrazi si eu treceam linistit cu DSN-ul pe langa ei. Cand e sa se intample , n-ai unde sa te ascunzi .... smile.gif

--------------------
- - - - -
+
danmincea
post 7 Nov 2006, 00:19
Post #56

membru fara legitimatie

From: Constanta

.... si intr-un total de ~16 000 singurul lucru ce l-am inlocuit pe banda de rezerva undeva prin Austria a fost o platina...
*

Totusi, 16000 aia sunt km?!? Un ulei nu ai schimbat? e totusi o dacie. Si cred ca daca omul are injectie problema peselor de schimb se cam schimba.

--------------------
* * Logan Preference 1.4 MPI 2006 - CT07XXX
+
bulan
post 24 Nov 2006, 12:08
Post #57

Membru autentic

Dar ma rog frumos cine este asa nostalgic ca sa plece azi cu o berlina 1300 in vest de ce trebuie sa mearga pe autostrazi cu viteza maxima si sa nu vada nimic decat campuri,dealuri si munti cand poate sa mearga pe drumuri nationale cu viteze moderate si sa vada tot ce este de vazut in fiecare tara.Nici pentru camioane nu este interzisa tranzitarea vreunei tari pe drumuri nationale daca ai timp de pierdut si dorinta de a vedea tara respectiva sat cu sat.

--------------------
a b c
+
AlinI
post 24 Nov 2006, 13:37
Post #58

Nd 4 Spd 4 Life

From: Bucuresti

bulane mare adevar ai grait, referitor la autostrazi.... adica eu nu am inteles nimic din germania, intrat pe autostrada, iesit pe autostrada.... singurul loc mai pitoresc a fost parcarea unde am oprit sa mancam si benzinaria... in rest drum.... lung...

eu nu am vazut nici un tir sau camion care sa mearga cu peste 100... am vazut in schimb tir care depasea coloana, el mergand cu 5km/h mai mult decat restul... si bine-inteles cu numere de .ro

personal nu m-as avanta cu berlina pe afara... din diverse motive :
- am ramas cu berlina din 95 in drum... la 90 s-a spart pinionul de a 4-a si a facut un amestec de toata frumusetea in cutie...
- lantul de sitributie (patit cand eram la mare...)...
- fiert apa in radiator, nu se aprindea becul in bord... am auzit doar cand a sarit capacul de la borcan...
- indicatorul la nivelul de la benzina nu merge...
plus alte belele mai usoare care pot aparea: platina, delco, fise bujii, bobina.... etc.

daca masina este in stare tehnica buna si are cauciucuri cat de cat neuzate legal poti sa pleci... dar pe autobahn nu este deloc indicat... sunt zone cu 2 benzi si pe prima banda coloana de cativa km de tir-uri... daca tu te apuci sa ii depasesti cu 120 si in general pe acolo se merge de la 160 in sus, imagineaza-ti cate masini strangi in spate... asta in cazul in care vorba unui coforumist nu ii scoti vre-unui A8 botul din portbagaj...

eu am facut 5500 km pe afara cu loganul, si am avut emotii la plecare, gandindu-ma ca daca se intampla ceva cu masina.... probabil sansa sa nu se intample ceva cu berlina este egala cu sansa sa se intample ceva la o masina mai recenta... acum multa bafta in aventura ta... pentru ca este intr-adevar o aventura.. biggrin.gif

--------------------
Subaru Impreza 2.0 Hatchback 2009
'06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000
+
argon
post 24 Nov 2006, 13:54
Post #59

Mesaj semiautomat

@danmincea

Am zis intr-un total, adica mai multe drumuri adunate, binenteles ca am schimbat uleiul, dar in Romania, ca nu-s ca aia ce au plecat la Vladivostok sa las masina acolo icon_mrgreen.gif

--------------------
+
C.C.
post 24 Nov 2006, 19:24
Post #60

Membru

@bulan

exact aceeasi nelamurire. pai pe-acolo sunt numai autostrazi?? pt. ca o berlina ar trebui sa le cam ocoleasca. insa pe alte drumuri, ar fi absolut ok. n-as avea greturi (vorba cuiva.. tongue.gif
logica mea e simpla: daca saraca berlina merge ok pe jalnicele noastre drumuri,de ce n-ar merge acolo unde drumurile chiar sunt.. asfaltate? biggrin.gif bine, vreau sa zic

--------------------
opel vectra a 1990, ex. dacia 1310 - abxxxx
scopul NU scuza mijloacele!
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th May 2025 - 05:08
Forum Renault